ארגנטינה: ריבר פלייט אלופת הקלאוסורה

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by תומר22, Jul 30, 2007.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כל ה40 מיליון הוציאו ?
    לפי מה שאתה אומר שחקן אנגלי אחד שעשה מעשה לא מנומס בהיסטוריה וכל האנגלים הם "חיות" ? כי אני בטוח שלא יהיה קשה למצוא דוגמאות כאלו (כמו לכל מדינה או מוצא אתני בעולם)

זה בסדר שהאנגלים לא רוצים להחליף חולצות עם חיות , שחס וחלילה לא ילכלכו את הגוף האצילי שלהם...

ואם באמת באת לדון פה על מבנה הליגה ולא סתם להשמיץ אז תגיד מה החסרונות בשיטה לדעתך במקום לזרוק הערות מלגלגות

2. Chico Member

אני מתרגש!!! סוף סוף!!!

קשה לי להאמין שנצליח לקחת תואר אבל זה עדיין פשוט מרגש לדעת שהליגה חוזרת!!!

VAMOS RIVER!!!

3. Diablito Member

אני לא אוהב את הדיבור שלך.

היום אינדפנדיינטה משחקת נגד לאנוס
    משחק שהוא הצהרת כוונות של 2 הקבוצות

Hoy hay q ganar INDEPENDIENTE... http://img253.imageshack.us/img253/5264/vba615b6c1egy6.Xxx

Last edited: Feb 11, 2008
  4. קינג לדלי Member

תרגעו חברים אני חולה על הארגנטינאים (בארץ).
    אני גר בכפר סבא שהפכה לבואנוס איירס...
    רק בבניין שלי יש 6 משפחות מארחנטינה.
    אנשים חמים טובים ואינטילגנטים.

השיטה מעצבנת.
    לאוהדים שלו ממש עוקבים כמוכם זה מוציא את העוקץ.
    כל ארגנטינאי ששאלתי אמר לי את אותו הדבר.
    קבוצה לוקחת את אליפות הסתיו והופ יש כבר אלופת חורף.
    נשאר לאוהדים נטרליים לחכות למשחקים בין ריבר לבוקה וזהו וחבל.

אגב,יהודה ארם הוא הפרשן שהכי מבין כדורגל לעומק בכל ערוץ הספורט.

Last edited by a moderator: Feb 11, 2008
  5. Diablito Member

עדיף שלא נדבר על ערוץ הספורט שהם פשוט בדיחה
    הגזימו עם כל העניין של לשדר את בוקה וריבר
    אני מבין שאלה בוקה וריבר ושפה בארץ יש להן הרבה רייטינג
    אבל זה כבר לא הגיוני
    משחק המחזור אינדפנדיינטה נגד האלופה לאנוס
    והם בוחרים לשדר איזה משחק משעמם של ריבר שבקושי אפשר לקרוא להם קבוצה

בקשר לשדרן אני חושב שהם היו עושים בשכל אם הם היו מוותרים על שדרנים בכלל ונותנים לשדרים הארגנטינאים לדבר בלי לעלות להם על השידור
    כי לראות את המשחקים האלה בלי השדרים זה משהו אחר..

6. JR-Riquelme Member

כמובן שנותנים לשדרים הארגנטינאים לדבר רוב הזמן, אני מכיר כאלה שרואים משחקים מהליגה הארגנטינאית בגלל השדר, זה מוסיף המון...
    בקשר לשידורים, מה לעשות הם הולכים לפי הרייטינג, כרגע ערוץ הספורט במצבו לא יתעסק באיזה משחק טוב יותר אלא באיזה משחק מביא יותר רייטינג, ומה לעשות זה ריבר או בוקה. ואני מאוד התאכזבתי בעונה שעברה שלא קיבלנו שידור של הדרבי של אינדפנדיינטה-ראסינג

7. Diablito Member

מישהו יודע על שידור של אינדפנדיינטה ?!@?#
    אני מחפש בכל הרשת וכולם משדרים את בוקה !!@#

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אם משדרים תוכל למצוא את זה פה:
    http://foronga.foroactivo.com/index.htm

אתה צריך קודם להרשם לפורום , גם אם זה לא משודר שם תוכל למצוא איפה זה כן בפורום שם

חיודה שכח שהוא כבר לא בלאנוס ?

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אתה באמת חושב שהAFA צריכה להביא את האוהדים , האירופאים שלא ממש עוקבים , בחשבון בשיקולים שלה לגבי מבנה הליגה האגנטינאית ?
    החוסר חשיפה זה הסיבה לכך שמתעניינים רק בבוקה ריבר וזה באמת חבל.

10. תומר22 Member

המחזור הראשון של טורניר הקלאוסורה הציג צליעה ברורה מצד הגדולות פרט לאחת, ריבר פלייט, שהתחילה כמו שצריך לשם שינוי ונותנת הרבה תקוות לאוהדיה לקראת המשך הדרך.

ריבר פלייט - חימנסיה חוחוי 0:2
    ריבר לא הבריקה, אבל ממשחק כזה לוקחים רק את התוצאה, בעיקר כשהיריבות הגדולות שלך מפשלות. אמן הכדורים החופשיים, מתיאס אבלייראס, המשיך את היכולת שלו מטרום העונה וסיבב כדור חופשי לרשת עם פתיחת המחצית השנייה. פאולו פרארי נגח את השני בדקה ה-57 וסידר פתיחה סולידית לדייגו סימאונה.

http://msn.foxsports.com/id/7778826_7_1.Xxx
    אבלייראס (מימין) חוגג עם סאנצ'ז את הראשון של ריבר.

רוסאריו סנטראל - בוקה ג'וניורס 1:1
    משחק טוב של המקומיים כמעט נגמר עם עוד כאב לב של נאיבים (כמו שהתרגלו בטורניר הקודם), אבל שער אדיר של הקפטן קילי גונזאלס (דקה 85), שנהנה לכבוש מול המאמן שאיתו הסתכסך רק לפני כמה חודשים, הציל נקודה במשחק שמשאיר הרבה אופטימיות לקראת ההמשך. בוקה איכזבה מאוד, וההברקה היחידה של ריקלמה בבישול לפלאסיו (73) לא הספיקה הפעם.

http://www.ole.clarin.com/diario/2008/02/11/futbollocal/fotos/kily.Xxx
    קילי (מס' 5 בלבן) יורה את השיוויון בין כולם.

לאנוס - אינדפנדיינטה 0:1
    הבלם לאנדרו חיודה חזר מפציעה קשה, קיבל תשואות מהקהל של לאנוס וכנראה שזה השפיע עליו - שער עצמי שלו סידר ניצחון לאלופה הגאה. אינדי המשיכה בעיקרון את היכולת מסוף האפרטורה ולא הצליחה לנצל הרכב חסר של המארחים, שגם כך היו טובים יותר. שני הילדים במרכז ההגנה המשיכו להרשים אצל לאנוס, שקיבלה משחק טוב גם מדייגו ואלרי (בישל למעשה את השער העצמי).

http://msn.foxsports.com/id/7778812_7_1.Xxx
    לאנדרו חיודה (משמאל). קצת עזרה לאקסית.

ארסנאל - הורקאן 0:2
    לא זו הפתיחה עליה פינטז קלאודיו אובדה עם הורקאן. שני שערים מוקדמים של לגיזאמון וקלדרון סידרו ניצחון קל ומשחק די נוח לארסנאל לקראת הליברטדורס. לאובדה יש עוד הרבה עבודה, בעיקר על מרכז ההגנה אותה הנהיג עד לפני חודשיים.

טיגרה - חימניסה לה פלטה 1:2
    יש דברים שלא משתנים. הקבוצה של דייגו קאניה נקלעה לפיגור משער מוקדם של איגנסיו פיאטי (4), אבל שוב, כמו בעונה שעברה, הראתה הרבה אופי וכבשה פעמיים בדקות האחרונות מול עשרה שחקנים של חימנסיה. מרטין מורל המצוין כבש בדקה ה-85, ושתי דקות אח"כ הגיע שער נפלא של מחליף נוסף, גיז'רמו סוארז.

ולז סרספילד - קולון 3:4
    הוגו טוקאלי יכול לסמן וי על בכורה מוצלחת שלו עם קבוצתו החדשה. בליץ של עשר דקות, תוך ניצול יכולת עלובה של שוער קולון ולאסקז, עזר למארחים לסגור בעצם את המשחק. שני החלוצים, בלבורין (צמד) וסילבה, כבשו בדיוק כמו במשחקי ההכנה, ונעזרו בשער של הבלם אוגלסיץ'. קולון צימקה מרגלי אגילאר, גנדין וקאפורו, אבל לא סיכנה את הדומיננטיות של ולז. האורוגוואי של ולז, פאבלו לימה, היה מצוין ובישל שני שערים, אבל שוב הורחק מול קולון, בדיוק כמו במפגש הקודם.

אסטודיאנטס - באנפילד 1:2
    גם רוברטו סנסיני חגג בכורה עם שלוש נקודות, כשגם קבוצתו מנצלת בליץ בפתיחה על מנת להכריע את המשחק. השמטה לא אופיינית של לוקטי איפשרה למאג'יולו להעלות את המארחת ליתרון בדקה השנייה, פאבלו פיאטי הוסיף את השני כעבור כמה דקות. דריו סביטאניץ' (60) רק צימק.

סן לורנסו - ניואל'ס 2:0
    המשחק שפתח את המחזור סיפק גם את ההפתעה הגדולה, כשאחת המועמדות הבכירות לתואר הפסידה בביתה. רמון דיאז לא עלה עם ההרכב האופטימלי (עדיין ללא ד'אלסנדרו) ואיבד שחקן כבר בפתיחה (אורטיז הורחק), אבל גם זה לא תירוץ ליכולת שהפגינה קבוצתו. הבלם ניקולאס ספולי (53) והפראגוואי סאלסדו בשער מבריק (74) היו האחראים הראשיים להפתעה. מתיאס דונט מניואל'ס הורחק גם הוא במחצית השנייה.

סן מרטין - ארחנטינוס ג'וניורס 0:2
    מילובאן מירוסביץ' חזר לליגה הארגנטינאית, לשמחתם של אוהדי סן מרטין. הצ'יליאני הורחק בדקה ה-38 ואיפשר למקומיים להשתלט על המשחק ולכבוש פעמיים מרגלי בראבו (49) ופאצ'קו (63). לפחות הוא, לא כמו אקס ירושלמי אחר (מישהו אמר אולמרט?), ידע לקום ולהגיד "האחריות להפסד היא שלי".

ראסינג קלוב - אולימפו 1:1
    גם כאן כיכב אקס ליגת העל, הפעם בכיוון החיובי. חבייר פאהס, בשנה שעברה שחקן הפועל ת"א וכעת קפטן אולימפו, העלה את האורחים ליתרון בנגיחה אחרי קרן של מוראלס ויציאה די מוזרה של נבארו (35). ראסינג, עם הבן השב הביתה מקסי מוראלס (נכנס במחצית השנייה), הצליחה רק להציל נקודה חמש דקות לסיום מנגיחה של פקונדו סאבה אחרי בישול של המחליף ארייטה. תוצאה שלא ממש משרתת את שתי הקבוצות.

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

שמת לב ששני הגולים נגרמו עקב טעויות של החברים של אובדה ?
    בראשון פאנצ'יטו מאסיאל פיספס את הסגירה (לפי התקציר קרה לו לפחות עוד פעם 1 במשחק) ובשני צ'יצ'ה אראנו הפסיד את הנגיחה...
    בכלל התפקוד של מאסיאל כבלם אחורי הפתיע אותי מאוד , פשוט לא מתאים לשם.
    אני מאמין שהוראקאן תהייה הקבוצה הגרועה של הטורניר , יש לה מזל שיש לה כבר 30 נק'.

ראיתי את הרבע שעה האחרונה , לאנוס הייתה יכולה להביס את אינדיפנדיינטה , ואלרי החטיא מול שער ריק ועוד כמה החמצות נוראיות...

פאהס היה מצוין לאורך כל המשחק ופשוט שיתק את סאבה (הגול היה על אחד מהבלמים האחרים) ,לדעתי הוא היה המצטיין יחד עם הכשרון הצעיר של אולימפו ( לאנדרו גונסאלס ).
    אולימפו הייתה יותר טובה וגם הגיע לה פנדל לדעתי , אצל ראסינג במחצית הראשונה הסיכוי היחיד שנבקיע היה מאיזה מהלך מקרי של פילפי ורק במחצית השנייה בזכותו של מקסי זכינו לראות קצת כדורגל.
    אם נגד אולימפו בבית מיקו פותח עם 5 קשרים אחוריים (שניים מהם , באסטייה וסאנצ'ס , גרועים) מה יהיה מול הגדולות ? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

מיקו איכזב אותי , מהקבוצה לא ציפיתי ליותר

12. תומר22 Member

ככה זה כשלוקחים שני שחקנים שלא ראו דשא כבר חצי שנה (במקרה הטוב) ובונים עליהם מיד כשחקני מפתח. הוא עוד יבכה על העזיבה של כריסטיאן סלאיי. מסיאל שיחק בעצם בתפקיד שאובדה נטש, תפקיד שיועד לפדריקו לוסנהוף ובסוף נשאר מופקר.

וכמה זמן לקח לאנשים פה בארץ לקלוט שפאהס בלם מצוין לליגה מסכנה כמו שלנו? היום בהפועל מלאי געגועים אליו. לאנדרו גונסאלס שחקן נפלא. כבר בסוף האפרטורה הוא התחיל לקבל הזדמנויות ולהרשים, במיוחד במשחק הגדול מול ריבר.

Last edited: Feb 11, 2008
  13. Diablito Member

אני פשוט התביישתי ממה שראיתי.
    את המחצית הראשונה שמעתי ברדיו וטוב שככה
    המחצית השניה הייתה ביזיון ענק
    קבוצה חלשה שאפילו לא מנסה לתקוף

כרגיל מונטנגרו פשוט ביכולת עלובה - השחקן שאמור לסחוב את הקבוצה על הגב.
    אסמן ביום ענק הציל את הקבוצה מביזיון.

14. Chico Member

http://www.goal.com/resultsimg/1758.Xxx

אתחיל במסורת חדשה, לסכם את משחקי ריבר. כמובן שהדבר יהיה רק על משחקים שבו אצפה, ולכן יהיו אולי 4-5 כאלה בכל הטורניר, שכן בגלל צבא ובגלל השידורים הבעייתים, אין הרבה אפשרויות. אבל אני מקווה שייצא לי לראות כמה שיותר ואת הדעות שלי על המשחקים אכתוב כאן בהרחבה.

ריבר - חוחוי, מחזור 1, סיכום:

ראיתי את המשחק של ריבר פלייט וסבלתי מאוד במחצית הראשונה. הקבוצה שלי התמסרה 45 דקות ברציפות אבל הגיעה לשער אולי פעמיים, וגם זה כשאלכסיס סאנצ'ז החליט להיות יותר אסרטיבי. "המערך ההתקפי" לכאורה של דייגו סימאונה עבד בצורה בינונית, כאשר למעשה רק פלקאו היה ברחבה - אורטגה לדוגמה, שאמור להיות מספר 10 שמנהל את המשחק, היה נראה כמו '5' נוסף עם הרבה ירידות למטה, דבר שמנע ממנו להציג יכולת טובה.

משחק האגפים היה מאוד מאוד מהיר, עם פרארי אימתני כהרגלו ועם ויז'אגרה טוב מהרגיל, אך ההרמות לא היו מסוכנות והורחקו על-ידי הקבוצה הבונקריסטית של ראמסיוטי. מאורו רוסאלס הרגיז את האוהד הריברפלטנסה הממוצע, אם כי לטעמי הוא לא היה רע כל כך. הוא סובל קצת מחוסר ביטחון והוא ללא ספק היה חלש, אבל יש לו מהירות ויש לו יכולת, ואם צ'ולו ימשיך לתת בו אמון - לטעמי רוסאלס עוד יפרוץ. היחיד באגפים שהביא את התרומה היה סאנצ'ז, שעשה כמה מבצעים וניסה לסכן עם בעיטה מרחוק. בפתיחת המחצית השנייה, הקסם של סאנצ'ז גם הביא לפאול מפוקפק משהו, ומתיאס "אל פיטו" אבלאיירס דאג לעשות את הדבר היחיד שהוא יודע בכדורגל, פחות או יותר: לדייק בכדורים חופשיים.

הגנת ריבר הייתה ונשארה ביזיון. קנייתו של "אל סרחנטו" גוסטאבו קבראל הייתה קנייה נחוצה על הנייר, אך בפועל הבלם שנמצא בנסיגה ברמה לא הרשים בלשון המעטה במשחקי הקיץ, וכמעט כבש שער עצמי מחצי מגרש ברגע של חוסר ריכוז. קבראל, שאמור להיות מנהיג בהגנה, גרם לי לצמרמורת בכל פעם שהכדור התקרב לכיוונו. למרות חיבתו של צ'ולו לבחור (אימן אותו באבז'נדה), אני מקווה שאם ימשיך להיות רע, יסופסל לאלתר. מזל שאדוארדו טוציו המנוסה הצליח לכסות על החורים בהגנה, פעם אחת גם בחצי מספרת של לוחם נינג'ה.

השוער חואן פבלו קאריזו כמעט גרם לי ולאלפים להתקף לב, כאשר קיבל כדור משחקן הגנה ובצעד אופייני החליט לעשות תרגילים על טורדו, חלוץ חוחוי. הוא יצא מזה במזל ובאמצעות טכניקה יוצאת דופן לשוער, אך הוא חייב להבין שהוא לא משחק בשכונה אלא במונומנטל, ודברים כאלה יכולים לעלות לנו ביוקר. זה לא פעם ראשונה שהשוער האגוצנטרי, שלא פעם הכריז שהוא כבר סיים את דרכו בריבר, עושה דברים כאלה. בחצי גמר הסודאמריקנה מול ארסנל הוא החליט לצאת לדריבל ועבר 2 שחקנים. נראה כי הוא חי בשביל הריגושים הקטנים האלה. אני במקומו הייתי משפר את המשחק האווירי הלוקה בחסר שלו, שיחד עם צמד מגנים נמוכים ובלם אימפוטנט כמו קאברל, גורמים לריבר להיות מאוד מאוד פגיעה במצבים נייחים ומהרמות.

"אל טיגרה" ראדמל פלקאו קיבל הזדמנות נהדרת לפתוח כחלוץ חוד יחיד, למרות שבמקור סבסטיאן אבראו היה אמור להיות שם. אלא שהנהלת ריבר הוסיפה עוד ביזיון לרשימה הארוכה והגדלה, והחלוץ, שחתם בריבר חודש לפני, לא יכל לשחק בגלל עניינים בירוקרטיים שלא טופלו בזמן. הנמר הקולומביאני נראה יותר כמו גור חתולים, אבוד ומשוטט ברחבת היריב, ללא תרומה למשחק. לטעמי, החלש ביותר על המגרש.

אבלאיירס הוא שחקן שהאוהד הממוצע שונא, אף על פי שהיכולת שלו לבעוט בעיטות חופשיות בהחלט תרמה לנו אמש. אבלאיירס, קשר שמאלי רע שכיום מתפקד כקשר אחורי יחד עם אהומדה, איבד כמעט כל כדור שהגיע אליו במחצית הראשונה. הוא ניסה להתחכם, הוא שמר רע, חטף צהוב ולא היה רחוק מלהיות מורחק. מקומו לא בהרכב של ריבר פלייט ולטעמי הוא לחלוטין חסר כל איכות. התפקוד שלו, אם כבר, צריך להיות כקשר שמאלי. הייתי מעדיף שנשאיר את רנה לימה לעמדה הזו, אך רנה עבר לישראל. מי שצריך לתפוס את המקום בהרכב הוא פונזיו, שלא שיחק בגלל הרחקה. אני מקווה שהוא יוציא מההרכב את אבלאיירס ולא את אהומדה, שהיה טוב ויציב במשחק האחרון.

מילה אחרונה על הריבר "ההתקפית": זה טוב ויפה לעין לשחק עם כל כך הרבה טאלנטים למעלה, אבל אם כבר כולם שם - לפחות שנסכן את היריבה. לא יכול להיות שרק פלקאו היה ברחבה, לא יכול להיות שבמחצית הראשונה בעטנו גג פעמיים לשער. משחק האגפים היה טוב אך ההרמות לא היו מדויקות ולא היו שחקנים ברחבה שיוכלו לנצל אותן; המשחק מהמרכז היה מסורבל וקשה מול הבונקריסטיות. כתבתי במחצית המשחק, בפורום ארגנטינאי של ריבר, שאני מהמר שננצח 2-0 למרות המשחק הרע ושהגול הראשון יגיע ככל הנראה ממצב נייח, ובזכות הברקה אישית של שחקן טכני. צדקתי. אמנם השופט עזר, אבל ניסיון הסומברו של אלכסיס "ילד הפלא" סאנצ'ז הביא לבעיטה חופשית, והיה זה דווקא אבלאיירס שכבש את השער של ריבר. עוד 18 מחזורים למנאייק.

Last edited: Feb 13, 2008
  15. תומר22 Member

Chico, יופי של כתיבה! נחמד שיש פה גם אוהד ריבר שייתן קונטרה לשאר הקבוצות. אתה יותר ממוזמן להגיב גם על כל שאר הדברים המתרחשים בליגה.

אני אתייחס לכמה נקודות שהעלת:

* המערך ההתקפי. בלי אבראו (באמת מחדל שלא השיגו את השחרור בזמן) קשה יותר לשאר החבר'ה מקדימה להתבטא בצורה משוחררת. אבראו עושה הרבה עבודה שחורה ואיתו פלקאו מגיע כחלוץ שני ומזנק על ריבאונדים או נכנס בין הפרצות בהגנה. בנוסף, ברגע שאבראו משחק הוא מטריד את הבלמים ולהם קשה יותר לבוא לעזרת המגנים מול שחקן מסוכן כמו אלכסיס סאנצ'ז. בקיצור, לאבראו יש תפקיד מפתח העונה.

* אבלייראס. השחקן הזה הרשים גם בטרום עונה של האפרטורה ואז קיבל צ'אנסים במשחקים רשמיים, היה חושך ועיצבן את האוהדים. עכשיו הסיפור חוזר על עצמו - שוב מרשים יחסית במשחקי ההכנה, אבל הפעם גם מביא תוצאות בזמן אמת (למרות משחק לא גדול). בעונה עם כל כך הרבה משחקים הוא חייב להיות חלק מהרוטציה, גם אם זה רק בגלל המצבים הנייחים - כדור אחד כזה משנה משחק.

* ההגנה. קבראל לא יכול להיות מנהיג בריבר, בטח לא כרגע. מי שצריך לקבל את המפתחות במרכז ההגנה הוא ניקולאס סאנצ'ז (ברגע שיחלים סופית מהפציעה הקשה), שהיה אולי היחיד שתיפקד בהגנה אצל פסארלה. לצידו יש מספיק בלמים שיכולים להתחלף, כולל מרלו שהגיע רק השבוע והיה לא רע בקולון.