ארגנטינה: ריבר פלייט אלופת הקלאוסורה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י תומר22, ‏30/7/07.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מצטער על התוקפנות יצא לי באינסטינקט

שמע הוא לא הצליח להראות יציבות ולכן הוא לא יצא לקבוצה גדולה.
    אני עדיין חושב שקבוצת ליגת אלופות (עדיין באלופות לא?) היא אופצייה טובה בשבילו אחרי הכל למרות כמה תצוגות אדירות במשחקים גדולים הוא לא עשה יותר מדיי בכדורגל הארגנטינאי , עכשיו חובת ההוכחה עליו והוא כבר לא ילד (צעיר כן אבל לא ילד).

לדעתי הגדולות מאוד עוקבות אחרי שחקנים לתקופה ארוכה ומחפשות גם את היציבות והשיפור , אמנם הוא שיפר את המשחק שלו מאז האליפות עם ניולס אבל עדיין הוא לא יציב מספיק בשביל שאינטר לדוגמא תשים עליו סכומים גדולים , זו גם אחת הסיבות המרכזיות שפלאסיו לא בקבוצה אירופאית גדולה (ככה אומרים לפחות בבארסה) , החוסר יציבות.

מה שיכול להיות שנרוויח מהמכירה הזאת היא שארצ'ובי , שבניגוד לבלוסצ'י עוד לא קיבל הזדמנות בקבוצה גדולה או באולימפיאקוס , יגיע לריבר ואולי נראה כשרון חדש מצליח.

לגביי הכשרונות הצעירים ובאנגה אני מסכים פחות או יותר במה שאתה אומר אבל אצל חלק זה סיפור שונה , באנגה לא היה להוט לעזוב , בוקה החליטו שעל הצעה כזאת הם לא רוצים לוותר ושכנעו אותו , צריך לזכור שבוקה זה המועדון הכי חזק כלכלית ואחד שיכול להתמודד בצורה מכובדת מול האירופאיות ולמרות עסקת ריקלמה והשיפוצים המתוכננים של המגרש הוא לא היה חייב למכור וגם לא תכנן בהתחלה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏4/1/08
  2. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אינטר זה הקיצוניות השנייה. זה כמו שגאגו והיגואין הלכו לריאל. כשרונות כאלה צריכים ללכת לקבוצת אמצע פלוס. רונאלדיניו למשל עשה בשכל כשהלך ל-פ.ס.ז'. למשהו כזה צריך לכוון. אין לי שום בעיה עם אולימפיאקוס מבחינת איכות הקבוצה. הם היו יכולים להיות קבוצת אמצע טבלה בכל ליגה בעולם אני מניח. הבעיה היא שהליגה היוונית עצמה לא עולה ברמתה על הארגנטינאית לדעתי, אם לא פחות מזה. אז מה הרעיון? כסף נטו.

3. קלייברט Member

אבל ליגת האלופות כן עולה ברמתה על הליברטדורס.

4. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז לבלוסצ'י יש שני משחקים מול מי שהם לא יצאו (תזכיר לי). ביג דיל. לשחק מדי סוף שבוע בליגה גדולה יותר היה עוזר לו הרבה יותר, גם מבחינת הרמה וגם מבחינת החשיפה.

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כמו שאמרתי אני מסכים איתך , אבל כמו שגם אמרתי בלוסצ'י לדעתי הוא לא דוגמא לשחקן צעיר ומבטיח כי בגילו הוא כבר היה צריך להיות הרבה יותר טוב , אולי שינוי האוירה וסגנון המשחק + הגדלת הסיכוי להגיע לנבחרת יעשו לו טוב והוא ישפר את המשחק שלו.

כמובן שיש גם שיקול כלכלי , גם של השחקן וגם של ריבר שצריכה מאוד את הכסף לרכש בניגוד לבוקה שכמו שכבר רשמתי פשוט החליטה שזו עסקה טובה...

בנוגע לאינטר זה לא בקיצוניות זו פשוט הקבוצה שעקבה אחריו הכי מקרוב...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏4/1/08
  6. קלייברט Member

לא, אבל עונה הבאה שהוא ישחק 6-8 משחקים זה יעזור לו להציג את היכולת שלו על במה הרבה יותר גדולה, שאולי תביא אותו לספרד/איטליה/אנגליה/גרמניה.

7. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

במקום לחתום שם מלכתחילה, שזאת כל הנקודה שלי בעצם.

אינטר זו קיצוניות כי באינטר בלוסצ'י יחמם ספסל. גדולים ממנו עשו את זה תחת מנצ'יני.

8. תומר22 Member

אתה צודק, הכל פה עניין של כסף בסופו של דבר, למרות שהמקרה של בלוסצ'י קצת שונה. הוא עצמו רצה ללכת לשחק בפורטו, אבל מה לעשות ורוב האחוזים מהכרטיס שייכים לאנשי עסקים (ביניהם גם פיני זהבי) שהחליטו להעביר אותו לאן שהם רוצים - רצון השחקן פה הוא משני וגם אם הוא מסרב תחילה, מצליחים לשכנע אותו בסוף. היו מקרים אחרים, כמו קבנאגי לרוסיה ומאורו סראטה לקטאר שהיו הרבה יותר מרגיזים ונבעו משיקול כלכלי נטו בלי לחשוב בכלל על העתיד המקצועי. קבנאגי נענש על זה בצורה שאולי הרסה לו את הקריירה, או לפחות בלמה אותה.

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

סאראטה הכי עצבן , ליגה רוסית מילא אבל קטאר?!?!
    למרות שאני לא שופט כי לא נראה לי שמישהו מאיתנו היה מסרב לסכומים כאלו ויש דוגמאות מברזיל לשחקנים שמעבר לרוסיב עשה להם רק טוב.

מה שכן לדעתי בלוסצ'י פשוט לא הוכיח שהוא שייך לרמות הגבוהות והוא יודע את זה לכן יצא ליוון (זה והתסכול מהעונות האחרונות בריבר) משם יהיה לו קל יותר לעבור לקבוצה גדולה במידה ויצליח סוף סוף לשמור על יציבות , נקווה שהוא לא יקבר באולימפיאקוס כמו נונייס וארצ'ובי...

10. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאיזה ברזילאים המעבר לרוסיה עשה טוב? דניאל קראבליו התקדם בקצב איטי מהבטחה לשחקן מוכשר בקבוצה בינונית, ואגנר לאב היה בנבחרת ברזיל לפני שעזב ולקח לו 3 שנים ודונגה אחד בשביל לחזור.

11. Diablito Member

תעזבו אותכם.. הויכוחים האלה טיפשיים.
    כל מעבר לאירופה של שחקן, לא משנה לאיזו ליגה זאת התקדמות.
    כמובן לא למדינות הקטנות אבל גם רוסיה לשחקן ארגנטינאי זאת התקדמות.

רדיפת כסף זה למשל כל המעברים לליגה המקסיקנית,צ'יליאנית,ברזילאית המדינות הערביות וכל אלה
    שחקן טוב ישחק טוב בכל מקום.

12. תומר22 Member

תלוי על מי אתה מדבר. כששחקן כמו כריסטיאן מאידאנה עובר מבאנפילד לליגה הרוסית (ספרטק מוסקבה, נדמה לי) אחרי בקושי עונה בהרכב הראשון של הבוגרים, זה מקובל ומובן כי לא בטוח שתהיה לו אופציה טובה יותר. לעומת זאת, כשפרננדו קבנאגי או מקסי מוראלס הולכים אחרי הכסף הרוסי וגם נכשלים מקצועית זה מרגיז ומיותר כי הם יכלו להמתין עונה נוספת ולקבל הצעה ממקום טוב יותר.

קח לדוגמא שני שחקנים מהקבוצה שלך, חרמן דניס ואיסמעל סוסה. שניהם סירבו בפגרה הנוכחית לעבור לרוסיה למרות הכסף הגדול, כל אחד וסיבותיו שלו. לדניס הייתה הצעה מטורפת מרובין קאזאן והוא סירב כי הוא חושב שהוא ראוי לליגה וקבוצה טובה יותר, ולסוסה היו הצעות עוד מסוף העונה הקודמת מדינמו ו-FC מוסקבה והוא החליט לדחות אותן גם מטעמי שפה ושאר קשיי ההתאקלמות שצפויים לו. "אני ריאלי, אני יודע שאני לא אקבל הצעה ממועדון גדול באירופה אבל מועדון בו אני אוכל להיות רגוע כמו בפורטוגל, ספרד או מכסיקו יהיה בסדר. רוסיה לא מעניינת אותי". את זה אמר סוסה. חבל שאין יותר שחקנים שחושבים באותה צורה.

דווקא את המעבר למכסיקו אני יכול להבין. רוב המאמנים שם ארגנטינאים, הכסף הרבה יותר טוב, מדברים את אותה שפה וגם הרמה הולכת ומשתפרת עם הזמן (הרבה תודות לזרים). נראה לי הרבה יותר הגיוני ללכת לעשות חיים במכסיקו מאשר לקפוא למוות ברוסיה.

נערך לאחרונה ב: ‏5/1/08
  13. Diablito Member

שמע.. אולי הליגה במחיקו יותר עשירה אבל התהילה והפרסום( ואפשר להתווכח על זה שעות..) נמצאים בארגנטינה.
    מחיקו זאת הרוסיה של אמריקה רק קצת יותר חמה..
    אני אישית רואה מעבר לשם כירידה ברמה ולא קפיצת מדרגה.. למרות שדרוג משמעותי לשכר..

ומעבר לרוסיה למרות הקור ולמרות הכל נותן לך הכרה אירופאית.
    מעבר לקבוצה רוסית גדולה יכול לקחת שחקן עד לשלבים המאוחרים של גביע אופ"א ולפחות לשלב בתים של אלופות.
    וכמו שאתה יודע אין סקאוט שלא עוקב אחרי המפעלים האלה.
    ושחקן כמו סוסה.. שאני לא ארשום באמת מה שאני חושב עליו.. שחקן בינוני למדי שאני לא רואה סיבה שקבוצות מליגה ספרדית פורטגלית איטלקית וכדומה ישימו עליו..
    נכון שיש דוגמאות לשחקנים שהצליחו יותר ועברו לליגות חלשות באירופה
    אבל את הטיעון שלי הבאתי.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏5/1/08
  14. תומר22 Member

לא ראיתי את ואגנר לאב ודניאל קרבאליו ממריאים לקבוצות הגדולות של אירופה, ואני מדבר על שחקנים שכיכבו בליגת האלופות ולפני כן הובילו את צסק"א לזכייה בגביע אופ"א. מצד שני, ראיתי את קבנאגי קובר לעצמו את הקריירה, מקסי מוראלס נמצא כרגע באותו כיוון, אלחנדרו דומינגז כיכב בקאזאן וכל מה שהצליח להשיג זה מעבר בסכום אדיר לזניט סט.פטרסבורג, אוסמר פריירה וקלמנטה רודריגז ברחו משם ברגע שיכלו והרשימה עוד ארוכה (סייטרידיס, מאניש וקושטיניה הגיעו לדינמו בקול תרועה והתאיידו משם בהזדמנות הראשונה, למזלם הרפיוטיישן שלהם נשמר בזכות ההצלחה בנבחרות).

לכל מועדון שמכבד את עצמו יש סקאוטים גם בדרום אמריקה, ובכמויות. היום כבר אין הבדלים גדולים בנושא הזה, ההבדל היחיד הוא בחשיפה וגם היא רק לכמה משחקים (הרי בשאר הזמן הם נרקבים בליגה הרוסית, לא כל יום צ'מפיונס). דבר שני, למועדונים האירופים יותר נוח לקנות שחקן מקבוצה בארגנטינה מאשר מקבוצה ברוסיה, שם כבר יש כסף גדול ומשכורות עתק. לכן זה יוצר בעיה בהתקדמות של שחקנים טובים מהליגה הרוסית, חלקם נתקעים שם עד סוף החוזה.

אתה לא חייב לאהוב אותו, אבל תעריך את זה שהוא מודע לעצמו וליכולות שלו (הוא בעצמו אמר שהוא בינוני) ולמרות זאת עומד בפיתוי הכספי.

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

היו כמה העברות משמעותיות בזמן האחרון אבל אני רוצה לשמוע מה אנשים פה חושבים על ההחתמה החדשה של בוקה , לוקאס קאסטרומן ?

מעבר לעובדה שהוא הגיע במחיר נוח יחסית ומדובר בשחקן מצוין עם ניסיון , השאלה שלי היא מבחינת התפקוד על המגרש.
    שתי העמדות שקאסטרומן משחק לרוב ומצטיין בהן בעייתיות מבחינתו בבוקה
    1.מדייהפונטה או חלוץ שני , בבוקה יש את פלאסיו שם ואני לא רואה אותו יורד לספסל
    2.קיצוני ימני במערך של שני קשרים מרכזיים (דובלה סינקו) , לא יקרה השנה מן הסתם עם הגעתו של ריקלמה בוקה תחזור לשחק במערך הקלאסי של ה 4-3-1-2 , במצב כזה קאסטרומן אמור לשחק קשר ימני , תפקיד שבו יצטרך לעשות הרבה הגנה...

מה אתם חושבים?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/1/08