ארגנטינה קלאוסורה 2011: שוק הירקות נפתח

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏9/2/11.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כמו שיניב ציין כבר, מחר יפתח המחזור האחרון עם חמשת המשחקים המכריעים בקרבות התחתית בשעה אחידה. קיימת סבירות לא קטנה, שבסיום המחזור לא נדע עדיין את הדירוג הסופי ויהיו משחקי דירוג. שכן הפרשי שערים וכו' לא קובעים. אז שימו את השעון על השעה הנוחה 21:00 (שעון ישראל) ותקבלו את מותחן הסיום המסורתי בארגנטינה.

בין המשחקים יש את המפגש בין אינדפנדיינטה להורקן, שהרבה עיניים יהיו עליו מהסיבות הלא נכונות. מאמנה של אינדפנדיינטה הוא אוהד מושבע של הורקן וכבר יצא בהצהרות בעייתיות במהלך הטורניר בקשר לאפשרות שהמשחק יכריע את גורלה של הורקן בפרימרה. גם הקהל של הרוחו לא שקט בעניין ויצא עם דגלים להזכיר למוהמאד שקבוצתו הנוכחית מעל הכל. אם זה לא מספיק, מוהאמד כנראה יציב את השוער הרביעי בשער להופעת בכורה בבוגרים בעקבות פציעתו של השוער הראשון (כן, לא ציינתי את שני המחליפים הקבועים, כי מוהמאד מדלג עליהם).

אני מקווה מאוד שהרוחו ילחמו וינצחו, גם כי אני רוצה שחימנאסיה או קילמס ישארו לפני הורקן, וגם כי ככה אני חושב ומאמין שצריך לשחק כדורגל. לצערי מוהאמד, מאמן שדי הערכתי עד לאחרונה, מתנהג בצורה שונה.

2. אסף ראסינג Member

כנראה לא התנסחתי טוב.

התחושה העיקרית שלי היא שסימאונה, שכבודו במקומו מונח כשחקן, מאמן דיי צעיר ולמרות 2 אליפויות עדיין לא מספיק מנוסה לדעתי, ככה שאני לא בטוח שהוא יוכל להוציא את המיטב משחקן כמו ג'יו (שחקן שעוד לא בשיא של השיא ומצפים ממנו לפרוח ולהוביל לתארים לפני שהוא הולך).
    אני פשוט חושב שסימאונה לא ידע מה להגיד, לא יודע למה.

אני חושב שלמאמן מנוסה יותר, היה יכול להיות סיכוי יותר טוב.
    לעומת זאת- תמיד יש את הדוגמא של גווארדיולה...

3. Burrito Ortega Member

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4083535,00.html

כתבה נחמדה של אוהד הורקאן על ירידתה הצפוייה של קבוצתו ליגה. גם הטורקי מוזכר.

4. Ajacied Member

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

טור מרגש, באמת, אבל עכשיו שירדו ליגה.

או...הדוגמא של סימאונה באסטודיאנטס\ריבר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אם באינדפנדיינטה הורקן עניין השוער, לאור דבריו של מוהאמד, מעורר חשד וריח לא טוב, אצל לאנוס העסק כבר ממש מסריח. דיאגו ואלרי, כוכב הקבוצה ומהשחקנים הטובים בליגה, לא ישחק מול ריבר על מנת לא לסכנו בשל הסיכויים להשתתף בקופה אמריקה. עוד שחקן הרכב וחצי (הוז'וס וקאראנסה) לא ישחקו מסיבות (?) שונות.

שמועות ודיבורים תמיד יש ולא צריך לקחת הכל ברצינות, אבל מדובר בחוסר בושה במקרה הטוב (גם אם הכל כשר). וכן, אני די כועס גם בגלל שיש לי את ולארי בגראן DT וזה חוסר כבוד מוחלט כלפי ושאר המשחקים להוציאו מההרכב אחרי שסגרתי כבר את ההרכב שלי למחזור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

בריבר, אגב, לא יכלל דיאגו בואונאנוטה בסגל. כנראה הם סומכים על כך שישארו ולא רוצים לסכן את העברתו למלאגה שנסגרה לפני הטורניר ותקטין טיפה את המינוס בבנק. מי שנפרד מהמועדון עוד לפני, הוא הפרואני באייון שלא הצליח לתפוס מקום בקבוצה וחוזר לארצו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏18/6/11
  7. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

מלבד המפגש טורקו מוהמאד עם הורקאן ומלבד הופעת הבכורה של דייגו רודריגס בשער אינדפנדיינטה, יקרה עוד דבר שאנדרס קוקי סילברה יפרד מהקהל בליברטדורס דה אמריקה.

את הקרירה המעוטרת שלו התחיל קוקי בקומוסיון אקטיבדאד, משם החל את הקרירה שלו הפרימרה שעבר ל... הורקאן (סגירת מעגל?) כעבור שנה אחת בלבד מצא את "ביתו" החדש באוניון סנטה פה שם כבש 21 שערים במהלך 67 משחקי הבכורה של קוקי בפרימרה, לאחר שנתיים באוניון קיבל סוף סוף הזדמנות בקוצה גדולה אינדפנדיינטה לה העניק את האליפות הבלתי נשכחת של 2002 עם אינסואה, פוסינרי ומונטנגרו (והיו אפילו שמועות על זימון אפשרי לנבחרת אבל הטורניר הרע שעבר בקלאוסורה של אותה שנה השכיחו את השמועות). כעבור עוד שנתיים עבר לטיגרס המקסיקאית שם כבש 45 שערים ב68 משחקים, כעבור שלוש עונות חזר לבית לארגנטינה הפעם לסן לורנסו נקודת המפנה שאותה אף אוהד אינדפנדיינטה לא ישכח (אני לפחות) קרתה באפרטורה של 2006 לאחר גול של קוקי מול אינדפנדיינטה לא שכח מי נתן לו את הבמה האמיתית וכמו שחקן בית אמיתי (למרות שלא...) הצמיד את ידו לחזה וביקש סליחה, כעבור שלוש שנים בסאן לורנסו שכללו 3 שערים ב90 משחקים שכללה אליפות אחת החליט לחזור לאינדפנדיינטה.

קליפ שנעשה לכבוד מאה השערים של קוקי בפרימרה.

http://www.youtube.com/watch?v=Oumr4deY-6Q&feature=related

8. אסף ראסינג Member

הלב קונה אליפות+מקום אחרון אחר כך.

השכל וההיגיון לא, כי זה בעצם לדרוך במקום ולא לעשות כלום.
    אם ריבר תשחק את משחקי המבחן, זה יהיה בגלל הטורניר של סימאונה.

הגעתי למסקנה שסימאונה מדאיג אותי כי אני פשוט לא מכיר אותו מספיק, בסך הכל התחלתי לעקוב ברצינות אחרי ראסינג (וכדורגל ארגנטינאי בכלל) באמצע 2008 ולכן חוץ מהזמן בסן לורנסו אני לא יכול לשפוט אותו באמת.
    כמובן שאני זכור את משחק הגמר בין בוקה לאסטודיאנטס ב2006, את האליפות של ריבר ואת המקום האחרון, אבל זה לא שעקבתי אחרי המשחקים וקיבלתי תמונה על המאמן- אז כנראה שהבעיה אצלי.

לעומתו, ראמון דיאס הרשים אותי מאוד בעונה של הליברטדורס עם סן לורנסו, יצא לי לעקוב בגלל קרוב משפחה שרוף של הקבוצה מ'בואדו' (או מ'באחו פלורס'? או מ'אלמאגרו'? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ).

בנוסף, ראסינג תמיד הייתה מתקשה מול הקבוצות שלו, למרות שהשנה הוא נכשל לגמרי מול רוסו.
    -----------------------------------
    עוד כ25 דקות יתחילו חמשת המשחקים המכריעים לירידה ולמבחנים, האמת שהקרב על הירידה יותר מעניין, אבל אני כנראה אצפה בריבר בטלוויזיה, עקב עצלנות לראות במחשב.

נערך לאחרונה ב: ‏18/6/11
  9. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

חימנסיה ביתרון 2-0 על בוקה, הרוחו עולים ליתרון 1-0 מול הורקאן, גם אולימפו מובילה 1-0 על קילמס. נכון לעכשיו הטבלה

15.טיגרה
    16.אולימפו
    17.ריבר
    18.חימנסיה
    19.הורקאן
    20.קילמס

בנתיים ארחנטינוס עולה ליתרון של 1-0 על טיגרה ומסבכת גם אותה, גול עכשיו של ריבר יוריד את טיגרה למשחקי המבחן.

10. Burrito Ortega Member

אלוהים איזה עצבים!

11. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

עידכון מצב במחצית

ארחנטינוס-טיגרה 1-1 לארחנטינוטס:ניקולס בלאנדי (20) לטיגרה:רומאן מרטינס (28)
    ריבר-לאנוס 1-0 ללאנוס:סילביו רומרו (30)
    אינדפנדיינטה-הורקאן 0-2 לאינדפנדיינטה:פקונדו פארה (15) ואנרדס סילברה (31)
    חימנסיה-בוקה 1-2 לחימסניה:קלאודיו גראף (8) וג'ייזרמו בארוס שלוטו (12, בפנדל) לבוקה:כריסטיאן סאליי (32)
    קילמס-אולימפו 1-0 לאולימפו:מרטין רוז'ה (8)

15.טיגרה 1.263
    16.אולימפו 1.263
    17.ריבר 1.236
    18.חימנסיה 1.114
    19.הורקאן 1.096
    20.קילמס 1.026

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

איזה טירוף בבוסקה, סקלוטו וגראף בני ה-70+ יחדיו כובשים ומרימים את היציעים לאויר! ראיתי קטעים מלאנוס ריבר, גידו פיסארו פשוט נהדר בכל דקה שיצא לי לראות.

בינתיים אינדפנדיינטה ולאנוס עונים לכל המאשימים וכל הרומזים להתנהלות קלוקלת, מבחינתי התוצאות עכשיו זה האידיאל כי אני רוצה שחימנאסיה ישארו ואני רוצה שריבר ישחקו במשחקי המבחן. לא שיש לי בעיה כלשהי עם ריבר, פשוט זה מגדיל את הסיכוי של ראסינג להשתתף בסודאמריקנה, סיכוי נמוך אבל סיכוי.

לגיטימי ואפילו יותר מכך, גם מי שעקב אחרי קריירת האימון שלו מתחילתה יתקשה להסגר על זהותו כמאמן. מה שרשמת על החלק שלו במצבה של ריבר נכון, אבל הוא גם לקח על כך אחריות שבוע שעבר (ולא בפעם הראשונה) וזה יאמר לזכותו.

שסימאונה לקח את שרביט האימון לראשונה, בעצם כמאמן-שחקן למרות שמעשית לא חזר לשחק והאקט היה פרישה ממשחק פעיל חודשים לפני התכנון, ראסינג הייתה קבוצה של ילדים חסרי נסיון ומבוגרים בינוניים עם רצף הפסדים ארוך ומוראל מתחת לבלטות. סימאונה הוביל את הילדים האלו, שמעריצים אותו עד היום, להתאוששות מפתיעה ומבחינת כולם היה ברור שהוא ממשיך לעונה נוספת הפעם עם קבוצה שהוא יבנה כמאמן הקבוצה. אבל אז נכנס דה טומאסו במקום המזדיין השני והחליט שסימאונה זה לא שם מספיק גדול לפרויקט שלו, אל צ'ולו הלך לאסטודיאנטס ומוסטסה לראסינג - ההיסטוריה ידועה.

סימאונה הוא לא המועמד המועדף עלי כמו שרשמתי כבר, אבל בגלל הסיפור הנ"ל אני חושב שמגיע לסימאונה צ'אנס להוביל את הקבוצה שהוא כל כך אוהד, מתחילת העונה ועכשיו כבר עם נסיון אימון. עכשיו זו לא רק פאנאטיות של אוהד שמדבר על "מגיע", יש לו גם רקורד מספיק טוב בשביל לקבל את הקבוצה.

13. Burrito Ortega Member

לקבוצה הזאת מגיע לשחק בליגה השנייה. מעולם לא ראיתי קבוצה משחקת בצורה אפטית כל כך במשחק על החיים שלה. שיעפו כולם.

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

סלאי נתן טורניר איום ובבוקה לא בונים עליו יותר מדי, אבל כנראה שהוא התעורר בזמן לתת את כולו מול חימנאסיה על מנת לעזור להורקן - המועדון בו הוא גדל ואותו הוא אוהד.

15. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

פאטו רודריגס מעלה את הרוחו ליתרון 0-3 וככל הנראה מכריע סופית את העניין הורקאן בדרך הבטוחה לליגה השנייה.

בנתיים, ריבר משווה אבל נכון לעכשיו עדיין צשחק בפרומוסיון אלא עם ארחנטינוס או קילמס יכבשו ושילחו את טיגרה/אולימפו (בהתאמה) למשחקי המבחן מול בלגרנו.