אני יודע שהדיעה שלי היא בניגוד למרבית האוהדים, שרבים מהם החלו לומר לאחר ההפסדים כי לא מעניין אותם העונה כבר אלא רק לנצח במחזור ה-10, אבל גם לאנשים כמוני יש מקום (?). המשחק הערב מעניין אותי בעיקר בגלל שאני רוצה שנחזור למסלול הנצחונות, זהות היריבה הרבה הרבה פחות, ממש טיפה. אינדפנדיינטה הרימה את הרמה, ראסינג הורידה, אבל אני עדיין חושב שמקצועית ראסינג עדיפה, עדיין, גם אם קצת.
כל המהמרים למינהים שהימרו על ריבר ואינדפנדיינטה טעו... מאושר אחרי הנצחון בדרבי בעיקר בגלל השליטה והמשחק, חלק גדול מהמחצית השנייה לא הצלחתי לראות, אבל את הגול הראשון כן בשידור חי ואת השני רק בחוזר. ואני יודע שזה לא חכמה להגיד כשאתה בצד המנצח, אבל כל הכבוד ליניב על התגובה העניינית, והלא מתבייכנת. אני גם לא מתכוון להתגרות פה באף אחד (אני יודע טוב מאוד איך זה מרגיש) אני שמח בחלקי וזה הכל. המשך מחזור פורה ויאללה בארסה!
אני מקווה שאף אחד לא יקח זאת כהתגרות, כי אני לא מתכוון לזה כך - כמו שכתבתי לפני המשחק, ראסינג נכון להיום קבוצה יותר טובה ולשם שינוי היא גם לא הייתה נאיבית. האדומים נלחמו, אבל ראסינג נלחמה יותר והביאה גם את היתרון המקצועי לידי ביטוי בחלקים רבים מהמשחק. כל הכבוד לכל השחקנים שידעו להתרומם מהתקופה הפחות טובה, כל המחמאות לטאו שהוא שחקן מצויין בלי ועם קשר למעורבות בגולים, ומחמאות מיוחדות להאוצ'ה שאני לא מגדולי חסידיו אבל שיחק היום כמו האוהד שהוא יותר מאשר עוד שחקן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx לא פחות כיף הייתה התפאורה של פתיחת המשחק, ש הייתה מדהימה כמו שתפאורה למשחק צריכה להיות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx מילה טובה גם למוהאמד שקיבל את ההפסד בצורה מכובדת, שהאמת לא ציפיתי ממנו אליה. מילה פחות טובה לליצ'ט, השחקן הכי מנוסה בראסינג לכאורה... אין לי אנרגיות לעוד משחקים היום, אבל פתחתי את האינטרט לראות תוצאות... פאביאני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx
בדרך כלל לפני קלאסיקוס אני מקדים לפאר ולהלל.. הפעם הכתובת הייתה על הקיר.. עוד עונה בינונית, והפעם הפסד לראסינג שם חותמת בד"צ על כך (לא שהיה צריך את זה בשביל לדעת). מקווה שהשחקנים ישימו ביצים ויאספו את הנקודות עד לסיום הטורניר כדי שנמנע ממצבים לא נעימים
ניקולס קבררה שרק חזר מפציעה ונכנס במחצית המשחק נפצע שוב בצורה חריפה וככל הנראה יעדר מהמשחק הקרוב מול אול בויז. עוד שניים שיעדרו בגלל הרחקות הם כריסטיאן פז'ראנו ואנדרס סילברה. מתיאס דה פדריקו שנעדר מאז המשחק מול גודוי בליברטדורס יעמוד לרשותו של מוהמאד. בקשר למצב האנוש שלנו בטבלת הממוצעים אני לא רוצה אפילו לתאר מה יקרה עם ניצחון של טיגרה ושל אולימפו.
הכניסה והטירוף של השנה בעולם ללא ספק. בארסה? ריאל? פאו - אולימפיאקוס? גאלא - פנר? אינטר - מילאן? בוקה - ריבר? תזרקו הכל לפח! הדרבי של אביז'אנדה! (וניואלס נגד רוסאריו אשששש)
סיכום המחזור ה-10 לינקים לכל הטבלאות הרלבנטיות - טבלה, טבלת ממוצעים, כניסה לגביע ומלך השערים - בתחתית הודעת הפתיחה של הדיון. תקצירי המשחק והשערים בלחיצה על כותרת כל משחק. אז עברנו יותר מחצי טורניר ומה נשתנה? בצמרת העסק רק נהייה צפוף יותר למרות שריבר שמרה על הפסגה עם משחק עודף מולס. 4 קבוצות נוספות נמצאות 2 נק' מריבר, שסאן לורנסו עם משחק פחות לא הרחק מאחור. גם בתחתית, שם דברים נראו כבהירים יותר, העסק מורכב. מלבד המסובכות הקבועות, גם ארסנאל ואינדפנדיינטה צריכות לעקוב אחרי התוצאות של אולימפו ואול בויס ולא יכולות להרגיש רגועות, לפחות לא יותר מדי. במרכז המחזור עמד כמובן הדרבי של אבז'נדה, שבניגוד לקודמיו סיפק מעבר לצבע והאמוציות גם כדורגל לא רע לשם לשינוי. משחקי המחזור: קילמס 3 - ניואלס 1 : מזל טוב לקילמס! אולי זה לא יספיק לה בשביל לשרוד בליגה הבכירה, כנראה שלא, אבל הקבוצה מאיזור הדרום זוכה בניצחון בכורה בקלאוסורה. לא שהטבלה הרגילה רלבנטית למי מן הקבוצות, אבל הניצחון של קילמס מעלה אותה למקום הלפני אחרון, ומוריד את ניואלס שלא ניצחה מאז המחזור השני למקום האחרון. המשחק לא התעלה לרמה גבוהה במחצית הראשונה, אבל סיפק לא מעט אירועים ליד שתי הרחבות. קילמס הייתה עדיפה מול ניואלס חסרת מאמן ועם מספר שחקנים מהרסרבה שערכו בכורה בפרימרה, אך שתי הקבוצות הגיעו למצבים להכריע את המשחק. בסופו של דבר קילמס השיגה את הניצחון לאחר מחצית שנייה טובה, מצמד של ברני רומאו קשישא, שחזר לכבוש לראשונה מאז שלהי 2010. עוד כבש למבשלי הבירה האורוגוואי קאוטקרוצ'יו, שעד כה לא סיפק את הסחורה שציפו ממנו, רגע אחרי שנכנס כמחליף. לאורוגוואי היה זה שער שני בטורניר, אבל מעבר לכך הוא הפגין משחק מצויין והכניס הרבה התלהבות לחלק הקדמי של המארחת במחצית השנייה. גם גארניאר במרכז השדה בלט לטובה בקילמס. ניואלס נראית רע מאוד ותופסת בזכות את המקום האחרון, כשרק ספרדוטי (שהשווה זמנית) ראוי לציון חיובי אולי. השבוע כבר חותם מאמן חדש והלפרה ינסו להוציא משהו חיובי מהטורניר הנורא הזה. סאן לורנסו 1 - לאנוס 1 : שתי הקבוצות חיפשו את הניצחון שישאיר אותן בתמונת האליפות, בסוף בשל שאר תוצאות הצמרת גם התיקו משאיר אותן בתמונה 4 נק' מריבר כשלסאן לורנסו יש אפילו משחק פחות. לאנוס הגיעה עם רצף של משחקים ללא הפסד והרבה ביטחון, אך המארחת הייתה עדיפה וסבלה כהרגלה בטורניר מאזלת יד/רגל/ראש/חזה של חלוצי הרכש סאלגאירו וולאסקס. השמש הקופחת לא מנעה משתי הקבוצות להציג כדורגל טוב שרק הדיוק ברחבות היה חסר בשביל חגיגה גדולה במשחק המוקדם של השבת. אורטיגוסה ומנסגס בלטו בסאן לורנסו, גם רומאניולי שעלה מהספסל כשגם לפרואני קרמונה יש משחק טוב על קו ימין, בעוד את הנחיתות של לאנוס אפשר להסביר ביכולת הלא מרשימה של כוכביה ואלרי ורגיארו. ראסינג 2 - אינדפנדיינטה 0 : לאחר רצף של 11 משחקים ללא ניצחון בקלאסיקו העירוני של אבז'נדה, האקדמיה מצליחה לגבור על השדים האדומים בשעה טובה. בתחילת הטורניר ראסינג נספרה כמועמדת לאליפות והציגה יכולת גבוהה, בעוד היריבה ממול נראתה רע בליגה והעלתה חשש של הסתבכות בתחתית. בשבועות האחרונים התמונה השתנתה וראסינג פתחה ברצף של 4 משחקים ללא ניצחון מול התאוששות של אינדפנדיינטה שצברה אותו מספר נקודות כמו ראסינג. ככה שלפני המשחק היה קשה לסמן פייבוריטית. האדומים מילאו את יציע האורחים, המקומיים את הפופולארס וכוחות הביטחון את חלקי ההפרדה והחגיגה התחילה. כלומר החגיגה ביציעים ולא בדשא. עשן, פתיתי נייר, דגלים ועידוד משני הצדדים באחת מקבלות הפנים המרגשות של הטורניר. לאחר מכן ראסינג הועילה בטובה לעלות לדשא והמשחק נפתח כשהתפזר העשן. ראסינג שלטה, אבל האדומים היו בתמונה עם משחק אגרסיבי שחשף לא פעם את העורף הרך של ראסינג. לאחר כמה מצבים לפה ולשם, טאו גוטיארס (משחק מצוין) קיבל עומק נהדר מטוראנסו ובישל מצוין להאוצ'ה בטאץ' עדין עם העקב. השדון לא פישל והאקדמיה ירדה ביתרון קטן בתוצאה ועצום במצב הרוח למחצית. במחצית השנייה ראסינג כבר ייצרה יותר מצבים והשליטה הפכה ליותר ברורה, אך האדומים היו עדיין בתמונה כשלוגוארסיו מחמיץ ברשלנות, ואחרים גם, והכל היה פתוח. לקראת סיום ההתמודדות קרוס מושלם של ליצ'ט מצא את טאו מול האסמאן, הקולומביאני הצליח לכבוש בנסיון שני ופתח בשורה של חגיגות מוזרות שסיומן הקדשה לבחור צולע העונה לשם ג'יו. ליצ'ט עוד הורחק בדקות הספורות שנותרו, אך את החגיגה בתכלת לבן אי אפשר היה לעצור. ראסינג מנצלת את התוצאות בצמרת לחזור למאבק האליפות למרות איבד הנקודות המאסיבי של החודש האחרון. קשה לציין שחקן אחד ולא אחר, אבל אולי ז'אקוב, גוטיארס וקאהאיס היו אלו בלטו יותא מהשאר, בעוד אצל האדומים היה זה השוער האסמאן שהמשיך את היכולת הטובה שלו מהתקופה האחרונה. הקבוצה של מוהמאד הודחה מהגביע, אך ההתאוששות בליגה יצרה תקווה לטורניר מוצלח לאחר הכל אולי, ההפסד ליריבה הגדולה ושאר תוצאות המחזור החזירו אותם למציאות של קרבה מדאיגה לקו האדום. הקהל חוגג לפני העלייה לדשא של הקבוצה - הזוית הרשמית היציעים של ראסינג - מהזוית של הקהל (סרטון ארוך). http://i56.tinypic.com/120je5h.Xxx האוצ'ה חוגג את השער הראשון - ראסינג חוזרת לנצח בקלאסיקו. אול בויס 3 - הורקן 1 : דרבי ראשון בין האחים סאראטה בפרימרה, אריאל בשורות אצל המארחת ורולי אצל האורחת, מעניין את מי מאורו וסרחיו עודדו מאיטליה? אבל מעבר לפיקנטיות המשפחתית, מדובר בקרב תחתית חם מאוד. אול בויס חגגה מול קהלה הבייתי על חשבון הורקן וההגנה המזעזעת שלה, אך המשחק היה די שקול וגם הגלובו יצרו מצבים. איש המשחק הוא בחור שעבר בישראל, ומאז לא הפסיק לטעום מהרביולי של אימא (שם דבר באגרנטינה הרביולי של אימו כיום), הלא הוא כריסטיאן פאביאני ו-105 הק"ג שלו. פאביאני פתח בהרכב בשל פציעה של מאתוס, וכבש שלושער במחצית הראשונה טרם הוחלף, אחד משלושת השערים נפסל, אבל גם הצמד הספיק לניצחון. מלבד שרק, בלט לאורך 89 דק' גם ויקטור לופס - קשר אלמוני שגם במועדון לא כל כך הכירו טרם המשחק ושיחק בשל העדרותו של רודריגס המושעה. אל צ'ינו סאראטה, האח הפחות מוצלח מרביעיית האחים, נתן הופעה לא רעה בכלל והצדיק את העדפתו על פני גראסיני ואורטגה שנשארו בספסל. אולי מדלגת מעל אולימפו וטיגרה בממוצעים וחשוב מכך מעל הקו האדום, הורקן עדיין בפלייאוף. קאמפורה רשם שער שביעי לזכות הורקן, טורניר מרשים לחלוץ הותיק. http://i55.tinypic.com/xbn221.Xxx חושב על הארוחה הבאה אצל אימא? צמד לפאביאני במחצית אחת מקפיץ את אול בויס בטבלה. גודוי קרוס 1 - ארחנטינוס 0 : מעט אוהדים של ארחנטינוס ליוו את קבוצתם למנדוסה הרחוקה, אבל המעט האלו היו מעורבים (חלקם) במהומות טרם המשחק ביציעים בין השני הקהלים. המשטרה לא הייתה ערוכה - מי חשב שארחנטינוס תביא קהל למנדוסה? - ופתיחת המשחק נדחתה מעט בשל הגז המדמיע במגרש. על הדשא התפתח משחק נחמד, אבל קצת עצבני, בין שתי הקבוצות ששיחקו בגביע (ארחנטינוס עם סיכוי להמשיך). בסיומו מנצחת גודוי קרוס משער מוקדם של ויז'אר המזוקן שהפתיע גם את עצמו. עם התוצאה הזו, הקבוצה האחרונה שהחזיקה ללא הפסד נשברת ורושמת הפסד בכורה לקלאוסורה. בשקט בשקט גודוי קרוס נצמדת לפסגה. אולימפו 2 - אסטודיאנטס 2 : האלופה הדרימה לבאיה בלאנקה בתקווה לחזור למסלול הנצחונות, אך לא הצליחה לעשות זאת אולי גם בשל חסרונם של צמד הקשרים המרכזיים המנוסה שלה - ורון ובראנייה בפצועים. הפתעת הטורניר מהדרום אמנם נמצאת בצמרת הטבלה, אך גם מתחת לקו האדום בשל שיטת הממוצעים. הרוח הדרומית החזקה השפיעה על המשחק, אבל את אולימפו היא לא הפתיעה והמקומים עלו ליתרון במחצית הראשונה משער של אקס אסטודיאנטס גאלבאן (בפנדל). אסטודיאנטס, עם לה גאטה פרנאנדס מפתיחת המשחק לצידו של רו רו לופס, השוותה והפכה את התוצאה משער של החתולה בכבודה ובעצמה (פרנאנדס). אבל בסיום חלוקת נקודות, משער של בריארו הבינוני, שלא משרתת אף אחת מהקבוצות. פרנאנדס נבחר/ה למצטיין/ת המשחק במרבית כלי התקשורת. בוקה 3 - טיגרה 3 : חגיגת השערים של המחזור הגיעה מהבומבונרה שם קרב הראש בראש בין בוקה לסטראקואלורסי הסתיים בשוויון כללי ובעלייה של "סטראקאגול" לראשות טבלת מלך השערים עם 8 גולים בטורניר. הסקורר של בוקה מצד שני, פאלרמו, המשיך ביובש והשיא השלילי שלו של דקות ללא שער ממשיך לצמוח ממחזור למחזור דווקא בטורניר הפרישה של הטיאטן. פאלסיוני לא היה מרוצה מהגנת בוקה עד כה בטורניר, הפעם הוא החליט לצרף לקארוסו צמד בלמים (רואיס וסאורו) צעיר במקום המאכזבים העיקריים. אמנם להוציא את קארוסו ההגנה של בוקה אכן הייתה חלשה עד כה, אבל מול חלוץ יעיל כמו סטראקא' אולי היה כדאי לתת לילדים להסתכל מהצד תחילה. המשחק התנהל בסימן מאבק במרכז השדה בין רומן (מרטינס) לרומן (ריקלמה) שכל אחד מהם מנסה להנהיג את קבוצתו, שניהם היו טובים, אבל לראשון היה חלוץ שישים את הגולים ולשני לא. לאחר צמד של טיגרה בוקה חזרה מרגלי קולאסו (שער בכורה בפרימרה לילד המוכשר) וריקלמה עצמו, אך סטראקא' הכה בשלישית מפנדל ורק גולאסו של קלמנטה רודריגס (חלש מאוד) מול הגנה חסרת אחריות של טיגרה מנע השפלה ביתית גדולה יותר לבוקה המדשדשת. טיגרה עם השג מורלי, אך צמודה עדיין לקו האדום. בוקה? מלבד ריקלמה כלום ושום דבר מהסגל היקר הזה שאכזב כל כך עד שפאלסיוני פונה בצדק לילדים. עונה הבאה תפתח רע מאוד מבחינת הממוצעים בשביל בוקה. http://i53.tinypic.com/14vjvc1.Xxx שער ויכולת טובה של ריקלמה לא הספיקו מול השלושה של סטראקואלרוסי (מאחור). קולון 1 - ולס סארספילד 1 : ולס שמשחקת בשתי מסגרות עשתה מעט רוטציה בהרכב, דבר שהוא הכרחי למרות הכוונה וההצהרות להאבק בשתי המסגרות במקביל. הסגל הקצר יחסית של הקבוצה קיבל חיזוק עם שובו של אל מאגו ראמירס מפציעה, אך הקוסם לא הפגין משחק גדול במקומו של אל בוריטו מרטינס שקיבל קצת מנוחה. קולון, תחת צוות אימון חדש, לא הפגינה משהו שונה מתקופת גאמבואה ורמת המשחק שלה לא תואמת את איכות הסגל. למרות העדיפות על הדשא, ולס ניצלה מהפסד רק עמוק עמוק בתוספת הזמן מדחיקה של ויקטור סאפאטה הותיק שכבש לראשונה בטורניר. מורנו אי פאביאנסי כבש לקולון וגם נבחר למצטיין במשחק, בהמשך לטורניר הטוב שלו בו הוא אחד מהבולטים בקבוצה. ולס לא הרשימה ביחס ליכולת הטובה שלה מהתקופה האחרונה, הכוכבים הקבועים לא הופיעו, אבל בסיום המשחק והמחזור היא במקום השני עם משחק פחות וכל הסיבות לאופטימיות. חימנאסיה לה פלאטה 0 - ריבר פלייט 0 : משחק רע מאוד באסטאדיו אוניקו שבלה פלאטה, כצפוי האמת. משטח הדשא במגרש שיארח את פתיחת הקופה במצב נוראי, כשהתקווה היא שמדובר עדיין בהשלכות מההופעות של U2 ולא בעייה עמוקה יותר. אם אסטודיאנטס וקרוזיירו התקשו לפתח משחק עליו, מה נצפה משתי אלו? הקהל של הלובו הביע שוב את מחאתו על נטישת הבוסקה לטובת האצטדיון הפחות בייתי של לה פלאטה, אך לאחר מכן התפנה לעודד את קבוצתו שנאבקת על חייה בליגה הבכירה. אז משחק גדול לא היה, החלק הקדמי של חימנאסיה היה אימפוטנטי כהרגלו, למרות שובם של נאירה (מהשעייה) וברוס סקלוטו (מפציעה). בעוד מהצד השני גם ריבר לא הצליחה לייצר משהו שווה לציון במיוחד. ריבר יכולה להיות מעודדת מכך שגם באליפות האחרונה הקבוצה לא הרשימה במהלך הטורניר ונהנתה מיכולת אדירה של קאריסו (טוב מאוד גם במשחק הזה), הדמיון מעיד על משהו? חימנאסיה רחוקה עדיין מהינצלות מהירידה הישירה, כך שהנקודה מול המוליכה, ממנה לא נפלה, לא יכולה לעודד יותר מדי. בלובו בלט כהרגלו רינאודו כשנאירה לא מציג יכולת טובה כמו בשאר הטורניר, אולי כתוצאה מהדשא הרע. מונטי המשיך לקבל קרדיט בשער במקום ססה הותיק והיה לא רע בפעם השנייה ברצף. בריבר קאריסו, כאמור, אלמיידה והבלמים היו טובים. אך לאמלה ושאר היצירתיים התקשו (שוב, בגלל הדשא?). משחק לשכוח ממנו. באנפילד 1 - ארסנל 0 : שתי הקבוצות נפגשות של"זכותן" רצף של משחקים ללא ניצחון, המקומיים של גאז'גו מנדס הם אלו ששוברים את הריצה הרעה לאחר משחק שקול. למרות שלא ניצחה מזה 4 משחקים, אפילו באנפילד נמצאת עדיין במאבק האליפות עם 4 נק' פחות מריבר, רק כדי להמחיש את הצפיפות בטבלה. את שער הניצחון כבש כמו "חלוץ אמיתי" פאקונדו "צ'וקי" פריירה (אגב כינויים, מדובר הכוונה לבובה הרצחנית צ'אקי לחובבי סרטי אימה רעים) בן ה-20. שער שלישי בפרימרה, שני בטורניר, להבטחה הצעירה של באנפילד שבלט גם בסודאמריקנו האחרון. עוד אחד שראוי לציון הוא ג'וני גומס הצעיר, הרכש מסנטראל, שממשיך להציג יכולת טובה בבאנפילד. למרות הרכב התקפי ומלא בכשרון מקדימה של ארסנל, האורחים לא הצליחו לכבוש מול בולוניה (לא רע) ורשמו עוד משחק ללא ניצחון. לאחר המקום השלישי באפרטורה בארסנל קצת נחו על זרי הדפנה, אבל הטורניר הרע הנוכחי מוביל אותם קרוב מדי לקו האדום ואלפארו ושחקניו חייבים להתעורר ומהר.
אם אני לא טועה שלחת את התגובה לפני שריבר שיחקו לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx אני לפחות מצטער שלא הימרתי בויקטור צ'נדלר על המשחק של ריבר, מעבר לתיקו גם הייתי די בטוח שיהיה 0-0 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx :aa1: מאמן חדש לניואלס - חאביאר טורנטה, בעברו עוזר מאמן של ביאלסה (בנבחרת ובולס בין היתר) ולאחרונה מאמן ראשי בקבוצות פאראגוואיות ופרואניות. חשוב מכל (?) הוא אוהד של ניואלס...
NACIONAL B - מחזור 29 אז לאחר ההפסדים של ראפאלה ושל אוניון במחזור הקודם השתיים חוזרות לנצח (ואף להגדיל את הפער מהחמישית שכזור נשארת בלי כלום), עוד בצמרת בלגרנו נכנסת חזק-חזק למיקות שהיא רק במרחק של חמש נקודות מאתלטיקו טוקומאן הרביעיצ שהולכת לפלייאוף. בתחתית קבוצה שביצעה את הדרך ההפוכה של בלגרנו היא בוקה אוניודס (שהפסידה לה אגב...) והיא במרחק של שלוש נקודות בלבד מדפורטיבו מרלו שנכון לעכשיו הולכת למבחני ההישארות. http://www.ascensoya.com/fotos/grupos/7__Atletico_Rafaela.Xxxאתלטיקו ראפאלה 0-2 דפורטיבו מרלואלמירנטה בראון 0- 0 אתלטיקו טוקומאןקומוסיון אקטיבדאד 3-0 פרו קרייל אואסטהדפנסה וחוסטיסיה 1-5 טירו פדרלבלגרנו קורדובה 1-2 בוקה אוניודספאטרונאטו 0-1 חימנסיה חוחויסן מרטין סן חואן 0-2 אינסטיטוטו קורדובהרוסאריו סנטראל 1-2 צ'אקריטה ג'וניורססן מרטין טוקומאן 2-1 אינדפנדיינטה ריבדביהאלדוסיבי 1-0 אוניון סנטה פהhttp://www.ascensoya.com/fotos/grupos/8__Union.Xxxלאוניון:חורחה ואלסקס (20) טבלאות דירוג http://up352.siz.co.il/up3/zgqcnm0xj3nn.Xxx מקומות 1-2 : עלייה לליגה הראשונה. מקומות 3-4 : עלייה למשחקי הפרומוסיון. ירידה http://up352.siz.co.il/up1/4dztyngltlml.Xxx מקומות 19-20 : ירידה לליגה השלישית (בואנוס איירס-פרימרה B, אחר-טורנאו A) מקומות 17-18 : ירידה למשחקי הפרומוסיון (בואנוס איירס-פרימרה B, אחר-טורנאו A) במחזור הבא יום שישי בשעה 23:00 הדרבי של קורדובה שאינסטיטוטו מארחת את בלגרנו.
הערב (02:00 שעון ישראל) במאר דל פלאטה יערך משחק אימון נוסף לנבחרת על בסיס הסגל המקומי, הפעם מול אקואדור שתופיע גם היא עם סגל על בסיס הליגה המקומית (כולל השוער הארגנטינאי אליסאגה). באטיסטה, בניגוד לקודמו בתפקיד, ממשיך להריץ את אותם שחקנים פחות או יותר עם שני חדשים: חואן פאבלו קאריסו בשער, מי שכנראה מחזיק בהכי הרבה סיכויים מהסגל הזה להופיע גם בקופה אמריקה (ובצדק לדעתי), כמו גם גבריאל האוצ'ה שיקבל צ'אנס בהרכב. http://i53.tinypic.com/ka64bn.Xxx האוצ'ה יקבל צ'אנס בנבחרת לאחר הופעה טובה בקלאסיקו בשבת הרכב צפוי: קאריסו (ריבר); פיז'וד (ראסינג), מאידנה (ריבר), פרנאנדס (אסטודיאנטס), רוחאס (גודוי קרוס); צ'אבס (בוקה), ז'אקוב (ראסינג), ואלרי (לאנוס); פרס (אסטודיאנטס), מואוצ'ה (בוקה והאוצ'ה (ראסינג) מחליפים: מרצ'סין (לאנוס), קילס (קולון), מונסון (בוקה), לופס (ארסנל), ולאסקס (אינדפנדיינטה), אאואד ורינאודו (ח.לה פלאטה), ויאטרי (בוקה) וספרדוטי (ניואלס).
ובאותו ערב ישחקו ולז וסאן לורנצו במשחק חוזר של המשחק שפוצץ (ללא קהל בבומבוניירה, 23:00 שעון ישראל, לפי דעתי) ולכן לא נמצא אף שחקן מולז וסאן לורנצו בהרכב. זה מעין הרכב ג' בלי ארופאים ובלי הנ"ל ובלי שחקני ארחנטינוס שמנסים לעלות שלב בליברטדורס.
מה שקרה זה שמרוב הטירוף אחרי הנצחון בדרבי, פתחתי בערך את כל האשכולות בפורום של ראסינג ע"מ לקרוא ולהנות. באשכול המוקדש למחזור ה10 מישהו כתב מה התוצאות שהוא מייחל להם, ביניהם הפסד של ריבר. הראש שלי היה במקום אחר כנראה ומשום מה הבנתי שזו הייתה התוצאה ואכן ריבר הפסידו, למרות שלמעשה הם לא שיחקו בכלל. בכל מקרה, סוף טוב הכל טוב (?) http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
חסרים גם שחקנים שלא מאירופה ולא מהליגה המקומית שצ'צ'ו לוקח בחשבון, כלומר בולאטי ודאלסאנדרו, אבל הם לא קשורים לפרוייקט הזה. מה גם שהוא לא מזמן שחקנים מצוינים אבל מבוגרים, ככה שבדירוג האלף בית יכלת ללכת רחוק יותר אולי. אבל המטרה של הפרוייקט הזה, בניגוד לזה של מראדונה, היא קצת שונה ולא מנסה להרכיב את הסגל הכי טוב ברגע נתון מהליגה המקומית, אלא ליצור בסיס אלטרנטיבי של שחקנים, צעירים יחסית, שהמאמן יכיר מקרוב ויתנסו בשיטה שהוא שואף להנחיל לאלביסלסטה ע"מ למלא חורים בסגל במידה ויהיה צורך. לסאן לורנסו ולארחנטינוס אין נציגים בסגל הרחב של צ'צ'ו גם ככה אם אני לא טועה, כלומר בסגל שמתאמן יום-יומיים כל שבוע בלי קשר למשחקי הידידות כבר מזה זמן מה (ל"שמחת" הקבוצות). מולס אני חושב שאל בוריטו מרטינס בתמונת הסגל הזה, אבל מלבדו לא זכור לי עוד אחד (בתקשורת מציינים את מקסי מוראלס כאופציה). ככה שהסגל לא מושפע יותר מדי ממשחקי הקבוצות הפעם. לדעתי לרוב המכריע של הסגל אין צ'אנס להגיע לסגל הקופה אמריקה, זה די ברור, אבל כנראה יצאו מהפרויקט הזה 2-3 נציגים לסגל. אני חושב שקאריסו חייב להיות בסגל לקופה לפני אנדוחאר ושאר היצורים שזומנו מהליגה המקומית, פיז'וד יכול להיות בסגל בשל שילוב של יכולתו שלו והעדר אלטרנטיבות טובות לעמדה. ז'אקוב, ואלרי ואנסו פרס הם שחקנים מצוינים שטוב שעוקבים אחריהם מקרוב, אבל בעמדות שלהם יש שחקנים עדיפים בסגל הבכיר כך שאני לא רואה אותם משתחלים לקופה. פרנאנדס בלם סביר שגם שווה מעקב ואם ימשיכו להיפצע בלמים אולי עוד יגיע לסגל איכשהו. השאר, מהסגל הרחב של הפרוייקט ולא רק המשחק הזה, טובים כרגע רק בשביל למלא את המקום ולעלות את שווי כרטיס השחקן אם להיות ציני...
http://i53.tinypic.com/121yhp2.Xxx נו, זה היה צריך לבוא מתישהו לא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx עם כל הכבוד לגאווה והכבוד שחלק מהאוהדים מרגישים עם זימון שחקנים מהקבוצה לנבחרת, בטח כשהם כובשים את שני השערים במשחק האחרון, אני מעדיף שישארו להתאמן במועדון. מאז שפיז'וד התחיל להתאמן כל שבוע עם הנבחרת יש ירידה ביכולותו, ועכשיו הגיע ההגרוע יותר - ז'אקוב נפצע ויעדר כחודש... צריך לזכור שזה לא רק המשחק פעם בחודש, באטיסטה מקבל את השחקנים כל שבוע לאימון או שניים. מפתיע אותי שההנהלות שותקות בינתיים, מפחדים מהדון? אגב, שכתבתי למעלה על שחקנים שיכולים להגיע לסגל הקופה, זה היה על פי דעתי מה צריך להיות. שחקן שלא ציינתי והוא סוג של אהבה ממבט ראשון לבאטיסטה, הוא פוצ'י צ'אבס מבוקה, שקיבל מחמאות מצ'צ'ו גם אמש. אני חושב שהוא שחקן טוב שלא מקבל מספיק קרדיט בקבוצתו, אבל גם שלא מדובר במשהו מיוחד ושהוא זוכה ליחס של כישרון צעיר מהתקשורת למרות שהוא עוד מעט בן 25 כבר. אולי צ'צ'ו יצליח להוציא ממנו משהו שבבוקה לא הצליחו (?). ----------------------------------- ולס ממשיכה את החודש הטוב ומנצחת את משחק ההשלמה מול סאן לורנסו 2-0 כדי לתפוס את המקום הראשון במקום ריבר. למה המשחק נערך בלי קהל זה ברור, למה הוא לא נערך בליניארס פחות, לפחות לי.