ארגנטינה קלאוסורה 2011: שוק הירקות נפתח

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏9/2/11.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מה קורה עם דובלר? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הוא תמיד נראה לי כמו היפי חביב...אלו דברים שקורים באימונים, שום דבר מיוחד.

3. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

.................................................. http://soccernet-akamai.espn.go.com/design05/i/clubhouse/badges/9.Xxxחימנסיה לה פלאטה - אינדפנדיינטהhttp://soccernet-akamai.espn.go.com/design05/i/clubhouse/badges/11.Xxx(1:10 שעון ישראל )

ערב נעילת הקלאסורה של שנת 1995 המצב בטבלה הראה שבמקום הראשון נמצאת חימנסיה עם 29 נקודות ואילו במקום השני סן לורנסו עם 27, במחזור הרוחו מתארחים בלה פלאטה שגם תיקו מספיק ללובו כדי לחגוג אליפות היסטורית מנגד הסיקלון ברוסאריו אצל סנטראל.
    אינדפנדיינטה ניצחה 0-1 וביחד עם ניצחון דומה של סאנלו מול הקאנז'ה העניק אליפות לסן לורנסו
    או במילים אחרות איבוד האליפות (שוב...) במחזור האחרון ללובו.

למה חשוב לציין את הנתון הזה? הניצחון הזה היה האחרון של הרוחו בלה פלאטה (שכלל גם תבוסה משפילה ב2006). גם בשנים שלרוחו הייתה הצלחה הניצחונות פשוט לא הגיעו במגרש לדוגמא באליפות באפרטורה של 2002, פדריקו דומינגס העלה את הרוחו ליתרון אבל ממש לפני סיום גונסלו צ'וי השווה את התוצאה. גם בעונה שהיה נראה שהרוחו יקחו את התואר (קלאסורה 2010) לאחר שער יתרון של מרקו פרס, השווה את התוצאה מאנקוז'ו ודווקא שהיה נראה שהרוחו בדרך למהפך ולשים קץ ל-15 שנה שבלי ניצחון בלה פלאטה, הגיע אותו פרס ובשערו השני במשחק "דאג" שהנתון ימשך לעוד שנה לפחות.

בהיבט המקצועי יערוך מוהמאד מספר שינוים, כמה בלית ברירה וכמה כדי "לרענן" את השורות, ראשית הפצועים הילריו נאבארו וניקולס קבררה יוחלפו ע"י פביאן אסמאן וקרלוס מתאו (יפתח כבלם כמובן שטוציו יוסט לקישור). בהחלטות המקצועיות (וכדי לתת מנוחה לקראת יום רביעי מול ליגה דה קיטו) פקונדו פארה ופאטו רודריגס יקבלו את המנוחה שבמקומם יעלו לוקאס מאראקה לעמדת הקשר וניקולס מרטינס (משחק בכורה בקלאוסורה).

אצל חימנסיה שמגיעה לאחר הפסד להורקאן, בנוסף לעובדה שתחסר את גיז'רמו הפצוע, קאפה יבצע מספר של שינוים בהרכב.
    בוריס ראילוף, אריאל אגוארו, הרנן אנסינה וססאר גונזאלס במקומם יעלו מילטון קאסקו, ליסנרדו מאגאז'ן, לוקאס קאסטרו, חואקין רומרו ולוסיאנו אוהאד (יועדף על פניו של פאצ'קו שהחליף במשחק הקודם את גיז'ה).

חימנסיה לה פלאטה: גסטון סאסה; מילטון קאסאקו, אבאל מאסורו, ליסנדרו מאגאז'ן, לאונרדו ספאדוטי; לוקאס קסטרו, פביאן ריינואדו, אלחרנדו קאפורו, לוסיאנו אוהאד; חואן נייארה וחואקין רומרו.

אינדפנדיינטה: פביאן אסמאן; איבן ולס, קרלוס מתאו, ליאונל גליאנו, מקסימילינו ואלסקס; אדוארדו טוציו, כריסטיאן פז'ראנו, לוקאס מאראקה, הרנן פרדס, ניקולס מרטינס; ואנדרס סילברה.

ישפוט: פאבלו לונאטי

http://apurosport.com/wp-content/uploads//2010/09/Independiente-le-gan%C3%B3-a-Gimnasia-La-Plata-1-a-0-con-gol-de-Leonel-Galeano.-Torneo-Apertura-2010-de-Argentina.Xxx

ליאונל גליאנו, חוגג את ניצחון הכורה של הרוחו בפרטורה מול אותה חימנסיה

החל מ-1:10 שידור ישיר כאן

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

http://i56.tinypic.com/2co4qqb.Xxx

חואן פאבלו קאריסו חוזר לסגל הנבחרת - מדובר אמנם רק על האימונים השבועיים של שחקני הליגה המקומית שבמעקב ע"י באטיסטה, אבל המאמן אמר שהוא לוקח אותו בחשבון יחד עם רומרו, אנדוחאר ואוסטארי בהתאם לאיך שהלה יחזור מהפציעה אותה עבר. קאריסו היה השוער הפותח של הנבחרת במשך תקופה, אך נמחק לאחר התבוסה בבוליביה. בנימה אישית, מבחינתי קאריסו צריך להיות בסגל הנבחרת ואני מקווה שהוא ישכנע את באטיסטה. שחקן חדש נוסף שזומן לאימונים, הוא גבריאל האוצ'ה של ראסינג.

קרליטו טבס יחזור לנבחרת? באטיסטה לא נותן תשובה ברורה ואומר שהוא עוד חושב על זה, אבל התמונה לא נראית חיובית לחלוצה של מנצ'סטר סיטי. ברור לכולם שטבס לא זומן תחילה בשל אי ההופעה למשחק במפרץ מול ברזיל, אבל לבאטיסטה יש גם שיקולים מקצועיים (לדבריו) - צ'צ'ו אמר משהו בסגנון שמבחינתו טבס הוא 9, חלוץ מרכזי, וככזה במערך הנוכחי של ארגנטינה הוא יתחרה על ההרכב מול מסי. באטיסטה לא בטוח שטבס יכול למלא את התפקיד של מסי, כך נטען. כל אחד שיאמין למה שהוא רוצה, אבל אני מתקשה להבין סיבה מקצועית לאי זימונו של טבס לסגל הרחב בתור התחלה. למרות שבאטיסטה טוען שאין לו משקעים עם טבס.

--------------------------

הליגה נכנסת למחזור השמיני - בריבר פלייט בואונאנוטה צפוי לחזור להרכב לראשונה מאז הטורניר שעבר (לנסיני יוצא). בראסינג יהייו כמה שינויים בהרכב, שהדרמטי מבינהם הוא החילוף בעמדת השוער שם פרנאנדס הפאראגוואי יקבל קרדיט לפני דה אוליברה לאחר הופעה כושלת בלאנוס. בולס סארספילד צפוי לערוך בכורה בהרכב החלוץ הצעיר אגוסטין וולטיץ', במקומו של סילבה, לאחר שערך בכורה כמחליף במחזור האחרון. בסאן לורנסו יהנו מחזרתם של שחקני הנבחרות השונות, כמו גם בשאר הליגה אבל במידה פחות מהקבוצה של ראמון דיאס, מה שאומר שקארמונה, טורס ואורטיגוסה שנעדרו מהמחזור הקודם יצטרפו לקבוצה שנאבקת על האליפות.

שני הבלמים המבוגרים, סקיאבי מניואלס וגארסה מקולון, קיבלו השעיה לשני משחקים בעקבות כניסות פראיות (במיוחד של האחרון) במחזור הקודם.

5. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

אכזרי ההפסד ההפסד של חימנסיה אבל בחייאת שזה לא מעניין אותי, לא רק שסוף סוף מנצחים 16 שנה של סבל בבוסקה מסתימיים סוף סוף, בנוסף רצף של 23 משחקים ללא ניצחון חוץ (15 הפסדים ו8 תוצאות תיקו) נקטעים להם בשעה טובה.

ונסיים עם שיר ללובו

Y ya lo ve el que no salta se va a la B

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ראיתי את המחצית הראשונה רק, אולי אני הנאחס של האדומים?

אני מופתע לקרוא פה שניצחתם לאור מה שהיה במחצית הראשונה + האדום למתאו שאני רואה בתיאור המשחק, אבל אל לובו של קאפה מומחים "בלשלוט" (אופטית) והפסיד משחקים.

7. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

אפשר לציין גם את אסמאן, למזלנו יש לנו שלשה שוערים מצוינים (וזה בלי לראות עוד את הילד דייגו רודריגס) אומנם גאבאריני קצת איבד מעצמו אבל בכל זאת san hilario, san assman, san gabbarini ואולי גם san ruso rodriguez.

---------------------------

אגב, גם הרסרבה ניצחו היום (1-0 משער של פטריסיו וידאל) וגם לה זה הניצחון השני העונה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/4/11
  8. אסף ראסינג Member

אני דווקא ראיתי את ה20 דקות האחרונות.
    זו בערך הייתה ההתקפה השנייה של אינדפנדיינטה ב20 דקות האלה שהתסיימה בגול שפל פשראנו.

אבל ככה צריך לנצח את המשחקים האלה אני לא בא בטענות, גם אנחנו חווינו את זה עם קארוסו.

מזל שהרצף משחקי חוץ ללא נצחון נקטע עכשיו, אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הייתם מגיעים לשחק נגדנו עם הרצף הזה, ומנצחים...

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לסנסיני נשאר לבלות עוד יום אחד כמאמן ניואלס אני מאמין...

או שלא

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏3/4/11
  10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בלתי מוסבר מה שהלך באבז'נדה במחצית הראשונה, בלי קשר ללאברני.

עם קשר ללאברני - לאברני, ליצ'ט אדיוט, אבל אתה עיוור וחסר עמוד שדרה. בקשר לליצ'ט, זה השחקן הכי מנוסה בסגל של ראסינג?

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא ראיתי את המשחק אבל ממה שקראתי השליטה במחצית הראשונה היתה של ראסינג לחלוטין ופשוט חוסר מזל/יכולת/שוער מנעו ממנה את היתרון ואח"כ את השיוויון. לגבי ליצ'ט, הוא הורחק עקב כניסה חזקה ביריב והאם האדום היה מוצדק? ומדוע לאברני חסר עמוד שדרה? האמת שממש חבל לי עליכם. שוב פתיחה טובה בליגה, קיבלתם חיזוק טוב בהתקפה ועדיין יש את ההפסד-שניים הרצופים האלו שהורסים הכל. לא הייתי סותם את הגולל על הסיכויים של ראסינג, אבל אתם חייבים להתעורר דחוף כי לנצח את טיגרה בבית זה חובה לקבוצה שנאבקת למעלה.

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

שליטה מוחלטת זו לא מילה לתיאור המחצית הראשונה, גם אחרי ההרחקה של ליצ'ט, אבל שגיאה בהגנה אפשרה דווקא לפרנייה, השחקן החלש במגרש, לכבוש.

לאברני שפט מעצבן מההתחלה בלי קשר להרחקה, כל נשיפה של סוקוליני על רמירו לאונה זכתה לשריקה, בעוד כניסות קשות בשחקני ראסינג (בפיז'וד והאוצ'ה לדוגמא) במקרה הטוב זיכו בפאול אבל את הכרטיסים הוא השאיר בבית. בכלל זו תופעה שחוזרת על עצמה בפתיחת כל המשחקים של ראסינג, היריבות באות לפרק את ראסינג והשופטים מאפשרים זאת בהתחלה ובהמשך מאבדים שליטה לעתים על המשחק שמתחמם משני הצדדים. את הצהוב שהוא כן החליט להוציא בהתחלה, קיבל קאהאיס מראסינג אחרי כניסה חזקה אמנם בשחקן יריב, אבל כזו שלא הייתה שונה מאלו שהוא איפשר קודם. צריך אחידות בשריקות.

לגבי האדום עצמו, גלאמאריני עשה הצגה ולאברני שרק לעבירה שלא הייתה של ליצ'ט. ליצ'ט מחא לשופט כפיים, לאברני הוציא לו צהוב על העבירה אחרי שהוא מחא כפיים כבר, החזיר את הכרטיס לכיס, ופתאום החליט לאחר כמה שניות להוציא לו צהוב שני על המחיאות כפיים. ליצ'ט אדיוט, כבר רשמתי שהוא השחקן הכי מנוסה בקבוצה? (הצעירה יחסית) אבל ההתנהגות של לאברני מרתיחה. מעבר לכך שלא היה פאול, אם היה פאול ליצ'ט היה צריך לקבל אדום מראש שכן עצר את גאלמאריני בדרך לשער... בהמשך המשחק לאברני איבד את זה לחלוטין, לא לטובת טיגרה או משהו, אבל שהמשחק אצל ראסינג והיא בפיגור זה מעלה את העצבים בעיקר אצל המקומיים מן הסתם. האדום השני יכל באותה מידה להיות צהוב, בעוד קאהאיס סיים 90 דק' רק בחסדו של לאברני לאחר כניסה של צהוב (שני) בגומס.

אבל כמו שכתבתי, זה בלתי מוסבר בלי קשר לשופט, כי ראסינג שיחקה מצויין ויצרה הרבה מצבים, הרבה יותר ממה שהיה לנו במחצית הראשונה מול לאנוס שסיימנו ביתרון. יש בעיות במשחק ההגנה, שקבוצות יוצרות נגדנו מצבים כל משחק מבלי לשחק כדורגל גדול (או בכלל), למרות שבניגוד לרוב האוהדים אני לא חושב שמדובר בזהות הבלמים. כנראה שבארגנטינה אי אפשר להצליח עם כדורגל טוב...

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מהמעט שאני מכיר את ההתאחדות הארגנטינאית, אני בספק ענק אם האדום לליצ'ט יוכל להתבטל עקב עירעור, אבל מישהו בקבוצה בכלל דיבר על לערער? כי בעיקרון, זה באמת מוזר ששופט לוקח החלטה, מכניס כרטיס ופתאום נזכר באירוע שהיה כמה שניות קודם לכן... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx טוב שהוא לא שרק לפנדל בדקה ה-70 אחרי שהוא "שכח" שבדקה ה-20 הגיע פנדל שלא נשרק.

תשמע, יש משחקים כאלו והם הכי מעצבנים, שלא מספיק שאתה לא מנצח אחרי ששלטת בטירוף, אתה אפילו את התיקו לא מצליח להוציא והקבוצה השניה מפעולה-שתיים גומרים אותך. השאלה באמת איך אתם יוצאים מזה, הפסד שלישי רצוף בטח יושב לשחקנים על הראש אבל אפשר להתעודד שיש עתיד לקבוצה הזו שכבר טורניר שלישי ברציפות שחקים טוב, בסוף התוצאות גם יגיעו. בתקווה שטורניר הבא גם ג'יו יצטרף ואם טאו לא ישנה את המקצוע שלו למתאגרף, אולי עוד כמה שינויים קטנים ויש לכם אחלה קבוצה, מהמעט שהספקתי לראות אתכם. חוץ מז'אקוב, מאוד התרשמתי מפיז'וד, היה מתאים לי שחקן כנף כזה בנאסיונל וגם בנבחרת. איזה דיוק במסירות ובהגבהות, תענוג. מול מי המשחק הבא?

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מול הורקן, אבל אם הפדנו לטיגרה בבית אין משחקים בטוחים. פיז'וד עד לפני שני משחקים נראה כמו שחקן לנבחרת, היורש של סאנטי בשביל המגזימים, אבל חלה ירידה גדולה ביכולתו לאחרונה ואתמול הוא הוחלף לאחר שבאמת לא היה טוב. למרות זאת, אני מאוד מעריך אותו חושב שיש לו פוטנציאל גדול מאוד.

מבחינת ערעורים, לא נראה לי שיערערו כי למרות ההתנהלות המרתיחה, ליצ'ט הרויח אותו ביושר . מה גם שיש כאלו שטוענים שהיה פאול (אני ממש לא רואה את זה). אבל שמע\קרא קטע - לפני שבועיים בצעד היסטורי* ביטלו הרחקה של שחקן בהתאחדות בשל טעות שיפוט, נגיעת יד שלא הייתה, השחקן המדובר היה אותו גאלמאריני שבשל העבירה עליו ומה שאחריה הורחק ליצ'ט... *בפורומים שונים טוענים שבעבר כבר שונו החלטות שיפוט, אבל בתקשורת כתבו שזה תקדים. ככה או ככה, מזה המון שנים זה לא קרה.

זו רק דעתי, תחליט לבד:
    http://www.ole.com.ar/futbol-primera/aplau..._455354713.html

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שמעתי על הקטע שביטלו לשחקן הרחקה (האמת שקראתי את זה כשאתה פירסמת). אתה יודע מה, אני מריץ את ההילוך כמה פעמים ואני בכלל לא בטוח שהוא נגע בו, אולי נגיעה קלה, אבל לא כל שופט היה שורק על זה. במידה והחליט על פאול אז זה צריך להיות אדום ישיר כי השחקן לבד מול השוער אבל לאברני עשה מעצמו צחוק עם הצהוב השני. אם הוא לא היה עושה את הקטע עם המחיאות כפיים כדי להצדיק את הצהוב השני, הייתי אומר שאולי ליצ'ט זרק לו משהו. אבל הוא כבר אמר שהצהוב השני בגלל המחיאות כפיים וזה נראה כאילו שחקני טיגרה שיכנעו אותו להוציא כרטיס, כאילו חיממו אותו או משהו כזה. אני מסכים איתך שליצ'ט צריך לדעת טוב מכולם איך להתנהג, אבל מצד שני אני גם יכול להבין את התסכול שלו כי באמת שלא ראיתי כאן פאול.