כרגע בפלייאוף, אבל רוסאריו סנטראל צריכה לשחק היום וסאן מרטין תקבל כנראה ניצחון טכני על יום חמישי ככה שיש סיכוי לרדת למקום ממנו הולכים ישר ל- B. מה גם שלראשונה יש סגל יותר טוב משלנו והשנייה משחקת בסה"כ בסדר גמור.
לא מאמין דווקא במשחק הזה נרדמתי טוב העבודה המרוחבנת הזאת מצריכה לקום ב5... אבל תדו אין הרגשה יותר טובה בעולם מלפתוח אינטרנט על הבוקר ואז לראות את התוצאה לכל מי שרוצה לתענג על הגולים http://www.dailymotion.com/video/x8m0bl
עברנו כבר חמישה מחזורים והתוצאות עדיין לא מתיישרות, בראש הטבלה ממשיכה לצעוד לאנוס (12 נק') שנראית מצוין ואילולא משחקי הליברטאדורס הייתי אומר שהיא הפייבוריטית לזכייה. המועמדות החזקות לאליפות לפי תחזיות טרום העונה, סאן לורנסו ובוקה, מדשדשות הרחק מאחורה רק עם 6 נק', אסטודיאנטס עמוק למטה עם 4 נק'. ריבר פלייט שסיימה אחרונה בטורניר הקודם שיתפה אתמול את שלושת שחקני הרכש שלה ונראתה פשוט מצוין במחצית השנייה, עושה רושם שגם היא מועמדת ראויה לאליפות יחד עם ולס שחופשייה ממשחקי הגביע. יום חמישי: גודוי קרוס 1 - סאן מרטין 1 (המשחק פוצץ במחצית השנייה) - אוהדי גודוי קרוס רצו לסגור חשבון עם האורחים בעקבות אירועים מהמפגש הקודם בין השתיים, עימותים עם המשטרה שמנעה את הפוגרום הובילו להפסקת המשחק. יום שישי: אסטודיאנטס 0 - ולס 1 - ולס פתחה את המשחק היטב והצליחה לסיים את המחצית ביתרון למרות פציעות של קאבררה ומוראלס (הראשון סיים את העונה) שהוחלפו עוד לפני המחצית, אסטודינאטס נראתה רע כשהרחקתו של מתיאס סאנצ'ס לא עוזרת. דווקא במחצית השנייה ולס הסתגרה בעוד אסטודיאנטס הייתה ראויה לשוויון, יכולת טובה של מונטוז'ה בשער ולס + החמצות של בוסלי וקאלדרון שמרו על התוצאה כמו שהיא. אסטודיאנטס נראית רע השנה והפעם גם ורון (שהוחלף) לא עזר לה במשחק מאוד מפוזר. לאנוס 2 - ניואלס 1 - לאנוס נשארת לבדה במקום הראשון אחרי שהיא מצליחה לשוב מפיגור מוקדם ולהנחיל הפסד בכורה לקבוצה של סנסיני השנה. שתי הקבוצות באו לנצח ותקפו עם הרבה שחקנים, טעות בהגנת לאנוס איפשרה לאורחים לעלות ליתרון מוקדם, סאנד מבשל את שער השוויון כמה דקות לאחר מכן וכובש את שער הניצחון בתחילת המחצית השנייה. לאנוס איבדה את הכוכב הצעיר טוטו סאלביו שנפצע בפתיחת המשחק ויעדר כשבועיים. יום שבת: הורקאן 2 - ח.חוחוי 1 - הגלובו חוזרים לנצח אחרי שני הפסדים למרות פיגור מוקדם, אצל האורחת המצב כבר על סף היאוש כשהיא תופסת את המקום האחרון בטבלה ולא מצליחה לנצח השנה. מעמדו של לאבורנה כמאמן הקבוצה מעורער למדי. ארחנטינוס 1 - חימנאסיה לה פלאטה 1 - רצף הנצחונות (3) של הקבוצה מלה פלאטה נקטע אך עדיין היא יכולה להיות מרוצה מנקודה ששומרת עלייה מעל הקו האדום במגרש מאוד לא פשוט, הבלם מלדונאדו כבש הפעם שער עצמי. ארחנטינוס וויואס עדיין ללא ניצחון העונה וזהו כבר התיקו השלישי מתוך חמישה משחקים, כרע העניינים עוד רגועים כי הקבוצה רחוקה ממאבקי הירידה אבל יכולת כזאת לא תתקבל בהבנה עוד זמן רב. טיגרה 4 - ראסינג 1 - ניצחון בכורה השנה לטיגרה, ועוד איזה ניצחון, שדורסת את ראסינג בצורה מרשימה ויכולת שיא של לאסארו ומתיאס חימנס שעד כה לא סיפקו את הסחורה. קארוסו לומבארדי עדיין ללא ניצחון כמאמנה של ראסינג ויש לו עוד הרבה עבודה בשביל להוציא משהו מהחבורה העלובה הזאת, שבוע הבא נקווה לשובם של סוקוליני וז'אקוב בעוד ראמירס וקאסס עדיין כשירים. קולון 2 - באנפילד 0 - קולון של התורכי מואהמד ממשיכה להציג כדורגל פשוט וקבוצתי ולשמור על מאזן נקי מהפסדים, הקבוצה המפתיעה כבר נמצאת במקום השני עם פער נוח ממאבקי התחית וזאת בלי שמות גדולים. מוהאמד ממשיך לבנות לעצמו שם של אחד המאמנים הטובים שישנם כיום בליגה ומצדיק את הארכת החוזה שלו בשנתיים. יום ראשון: ריבר 3 - ארסנאל 1 - משחק פשוט משוגע כאשר ארסנאל עולה ליתרון בסיום המחצית הראשונה שבה היא הייתה עדיפה, המחצית מסתיימת גם ביתרון מספרי לאורחת עקב הרחקתו של ניקו סאנצ'ס. למחצית השנייה עולה ריבר בסערה כשויז'אגרה מבשל נהדר לפלקאו את השוויון וכ-20 דק' אח"כ פאביאני עם פריצה נהדרת "קוסט טו קוסט" ופאלקאו מסדרים לגאז'ארדו את השער הראשון שלו בריבר השנה, גאז'ארדו בנגיעה הראשונה שלו בכדור במשחק מקפיץ נהדר מעל השוער וקובע יתרון מפתיע. מספר דקות לאחר מכן מורחקים ארצ'ובי (ריבר) וסנה (ארסנאל) בהחלטה תמוהה של לאברני ומתפתח משחק שכונה כשלריבר, ללא חילופים כבר, יש בנוסף לשני המורחקים גם את חרלו שנפצע ומסתובב בעיגול האמצע ללא יכולת לתרום יותר מדי, כתוצאה מכך פאלקאו ופאביאני נמצאים חלק גדול מהזמן בהגנה ומוציאים משם את המתפרצות הקטלניות יחד עם גאז'ארדו. גאז'ארדו מנצל עוד מתפרצת לשער נוסף מבישול של פאביאני וניצחון אדיר של ריבר בבית. כל שחקני ריבר ראויים להערכה על הלחימה מפאלקאו ופאביאני ששיחקו בהגנה חלקים מהמחצית השנייה ועדיין היו מעורבים בשלושת הגולים, עד לחרלו שהקריב את הבריאות שלו למען הקבוצה, אבל מעל כולם במשחק הזה היה מרסלו גאז'ארדו שב-25 דקות הביא כ"כ הרבה אושר לאוהדים. http://img7.imageshack.us/img7/9265/tapaa.Xxx לה מוניאקה, גאז'ארדו עם צמד, מנהיג חדש-ישן לריבר? אינדפנדיינטה 2 - בוקה 0 - ניצחון ענק לקבוצה של סאנטורו שמתעוררת רק בקלאסיקוס בינתיים, בניגוד לניצחון על ראסינג הפעם האדומים הפגינו יכולת טובה שתעודד אותם לחשוב על הצמרת. מחצית ראשונה שקולה שבה האדומים שולטים במגרש אבל דווקא בוקה נראים מסוכנים יותר מסתיימת בשוויון אפס אפס ואדום תמוה למואוצ'ה הצעיר. המחצית השניה נפתחת עם גולאסו אדיר של רולפי, שישלים צמד עד לסיום המשחק, שמוכיח שבניגוד לדעה הרווחת הוא יכול גם להופיע במשחקים גדולים. בוקה שיחקה סביר מחצית ראשונה אך סבלה ממחסור ברעיונות בחלק הקדמי, שהוחמר עם הרחקתו של מואוצ'ה הפעיל, ריקלמה נכנס במחצית אך נראה רע מאוד. בוקה עם 6 נק' אחרי 5 מחזורים. סנטראל 3 - סאן לורנסו 1 - הופעת בכורה חלומית למרלו כמאמנה של סנטראל עם ניצחון בכורה השנה לקבוצה בכלל, בורדיסו (האח הצעיר של ניקו) כובש שער שני בשתי הופעות בהרכב- מאזן לא רע לבלם. הקבוצה של רוסו ממשיכה בחוסר היציבות שמאפיין אותה הטורניר כשלמרות כל הפציעות עדיין לקבוצה יש סגל שצריך לספק הרבה יותר, אתמול ערך בכורה הרכש האורוגוואי מסאמפדוריה ברונו פורנארולי שלא הרשים. מה שכן יכול לשמש כתירוץ הוא העדרו של שוער ראוי כשמחליפו הצעיר של אוריון לא נראה כמניה בטוחה במיוחד לקבוצה ששואפת לתארים.
אני חושב שלצעוק את הגולאסו של רולפי זאת הרגשה טובה יותר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ניצחון על בוקה הוא מתוק למדי.. בשבוע הבא מול חוחוי אני מקווה שלא תהיה נפילה סטייל סן מרטין
אני לא מבינה למה האתר rojadirecta לא עובד לי. אולי אני לא יודעת להשתמש בו. מישהו יכול להסביר לי? אף פעם לא הצלחתי לראות.
ממה שאני זוכר מרוחה דירקטה את צריכה להוריד את התוכנות בהן את משתמשת לצפייה, יכול להיות שלכן את לא מצליחה לראות. במידה ואת לא פותרת את הבעייה את יכולה צפות דרך www.justin.tv שזה אתר יותר "ידידותי" למשתמש ולא דורש הרבה מעבר ללחיצה על הערוץ.
כרגיל בארגנטינה התקשורת מתעסקת בשטויות כשהסיפור הגדול עכשיו הוא מלחמת מספרי ה -10 , מראדונה מול ריקלמה. בקצרה - מראדונה מתח ביקורת על יכולתו של ריקלמה בתקשורת ואמר שבמצבו היום הוא לא יכול לתרום לנבחרת, או יותר מדויק שכל עוד הוא לא יכול להתנער מהשומר שלו אין לו מקום, והמליץ שישחק יותר קרוב לחלוצים. ריקלמה נעלב מכך שמישהו העז לבקר אותו בפומבי והחליט לסנן את מראדונה ולא לענות לשיחות טלפון שלו מה שהוביל למסיבות עיתונאים של השניים שכל אחד אומר שהשני מחוק אצלו... לסיכום אפשר להגיד שכנראה ריקלמה סיים את דרכו בנבחרת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx http://img26.imageshack.us/img26/6838/pagina6foto1.Xxx ריקלמה לא ישוב ללבוש את המדים של האלביסלסטה (?) הדחתו של ריקלמה והעלמותם של מפרי העשר הטבעיים ברוב הקבוצות מעידים שדווקא דיאגו יהיה המאמן שיחסל את התפקיד המסורתי בסלקסיון, גם בשני המשחקים עד כה לא ראינו פליימייקר טבעי.
ריקלמה שחקן של כבוד. שיקראו לו מה שרוצים, ווינר מבחינתי הוא שחקן שרוצה את הכדור אצלו ברגעים המכריעים. ריקלמה הוא כזה. מרדונה רק הפסיד בגלל האופי הדפוק שלו, שיפסיק לבקר את כל העולם ויסתכל על עצמו, שימחק כמה שורות. ובכלל, אולי עדיף שיתנער מהנבחרת. היה טוב, וטוב שהיה. הוא מאושר בבוקה, בבית, ולא איפה שכל הלחץ. הכי חשוב שעולם הכדורגל ירוויח גאון כמוהו.
קשה כי אני חולה על השחקן הזה... אבל אני לא יכול לשקר לעצמי ולהגיד שזה לא דבר חיובי. ארגנטינה לא יכולה לבנות על שחקן כמוהו, שחקן כמוהו לא יכול להוביל את ארגנטינה במונדיאל והגיע הזמן שיפסיקו את השידוך הלא מוצלח הזה. בכל מקרה הוא היה וישאר השחקן הכי אהוב עליי
הנורה האדומה הראשונה אצל כל מי שרצה את מראדונה בנבחרת צריכה להידלק היום, מעניין אם זה יספיק כדי למנוע את הכישלון בדרום אפריקה.
מסכים עם ירדן מצד אחד - ריקלמה גאון וסוג של ווינר (למרות פני הלוזר), אבל מצד שני אני חושב שמקומו כבר לא בנבחרת. כל מי שעוקב אחריו רואה שזה כבר לא זה, אין לו יכולת להתנער מהשחקן ששומר עליו והוא נהייה איטי יותר ויותר עם הזמן. הביקורת של דיאגו הייתה מדוייקת לדעתי רק חבל שלא נעשתה בשיחה פנים אל פנים. שני המשחקים הטובים של הסלקסיון בשנתיים האחרונות (או לפחות בין הטובים) היו בלי פליימייקר, שתי הנצחונות חוץ על צרפת כמובן, קשה לי לראות מישהו אחר שיכנס לנעלים הגדולות שהשאיר ריקלמה בתפקיד אבל אני מאמין שזה יהיה לטובת הנבחרת.
עוד כמה חדשות בנושא ריקלמה: הקהל של בוקה למרבה הפלא יוצא כנגד מראדונה ובעד הכוכב שלו, עדיין צריך לחכות למשחק הבית הקרוב לראות עד כמה זה מייצג אבל אם כך הדבר זו תגובה מעניינת. http://img301.imageshack.us/img301/6505/romanrenuncia.Xxx "רומן תחזור - D10S (מראדונה במשחק מילים של ה' והספרה 10) לא קיים" גם מצד סבאסטיאן ורון הגיע תגובה לנושא, המכשפה אומר שהוא הופתע מההודעה של ריקלמה כי הוא שחקן חשוב, אבל אלו החלטות של כל אחד. מראדונה שזימן את ריקלמה למשחקי המוקדמות אך לא נענה מצד השחקן שהודיע על "התפטרות", מביא אותה ביציאה מלחיצה לאוהדי הנבחרת (אפילו מאינדפנדיינטה) - "רולפי מונטנגרו יהיה ה 10 של הנבחרת" מכריז המאמן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx , כשגם דאלסאנדרו מועמד (לשמחתו של ירדן).
אינדפנדיינטה מנצחת את ראסינג גם במסגרת ליגת המילואים הפעם 1-2 מה שהביא לעניין במשחק הוא חזרתו של חיודה למגרשים לאחר חמישה חודשים דווקא ראסינג היא זה שהוליכה משער של לאונרדו מרטינז 66 דקות מהפתיחה 11 דקות מאוחר יותר השוותה אינדי משער של החלוץ המחליף (שעושה חיל בנוער) אלכסיס בלאנקו ופאטו רודריגז עם שער הניצחון שלוש דקות לסיום המשחק. בנתיים בקבוצה הראשונה של אינדפנדיינטה עובר השוער הילריו נבארו בהשאלה לסן לורנסו במקומו של אוריון הפצוע
כצופה מהצד במה שקרה וכנייטרלי לחלוטין בתור "קולומביאני" http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx , אני יכול להזדהות עם סגנון המשחק ללא פליימייקר. גם בקולומביה לא מוצאים פליימייקר ראוי כבר 10 שנים מאז פרישתו של הגדול מכולם, אל-פיבה ולדראמה, אבל אני מסכים איתך וחושב שהיום אפשר לשחק גם עם שני קיצוניים התקפיים ולאו דווקא עם "10" באמצע. לגבי פרשת מראדו-ריקלמה. חואן רומן הוא דווקא אחד השחקנים האהובים, אבל גם אחד כזה שלא הצליח להביא 80% מהפוטנציאל שלו (וכולנו יודעים איזה כישרוני הוא) לנבחרת. אבל הבעיה לדעתי היא אחרת: אף אחד לא צריך לספר לכם, הארגנטינאים, כמה נפוח האגו של דייגו. ואני לא רוצה להתנבא, אבל יש לי הרושם שזה לא יהיה הסיכסוך היחיד. עם כל הכבוד למה שמראדונה עשה כשחקן, לדעתי ההחלטה למנות אותו למאמן אחת הנבחרות הטובות בעולם רק כי הוא אליל במדינה, תפגע בסוף בנבחרת עצמה. קריירת האימון שלו מסתכמת באיזו קבוצה (נדמה לי ארחנטינוס??) של חודשיים ורבע. אז נכון שבאותה מידה שהוא יכול להתרסק עם הנבחרת, הוא גם יכול להוביל אותה לתארים, אבל ניסיון העבר מראה שהרבה כוכבי עבר ללא ניסיון או עם ניסיון יותר משל דייגו, נכשלו בענק כמאמני הנבחרת וסתם גרמו לאוהדים שסגדו להם כשחקנים, לקלל אותם כמאמנים. אני כ"כ רציתי ועדיין רוצה את ולדראמה כמאמן הנבחרת, אבל לא עכשיו, אחרי שראיתי שהוא לקח את ג'וניור שנה אחת בליגה ופשוט נפל איתה. גם הוא, כמו דייגו, זקוק לקבלות לפני שיוכל לקבל נבחרת, לדעתי. בכל מקרה, תנו לנו לקחת 3 נקודות בבואנוס איירס ואז אני אאחל לכם בהצלחה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx