ארגנטינה - קלאוסורה 09: ולס אלופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏5/2/09.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא אחים למיטב ידיעתי

סימונה רוצה את קאמפאניולו בסאן לורנסו, העולם שואל למה וההנהלה צפוייה לעצור את המהלך ההזוי הזה, בשביל קאמפה אני מקווה שיפרוש ולא יתבזה עוד שנה. מאז הפציעה הקשה במקסיקו ובעיות הראייה בעקבות פגיעת הראש הוא כבר לא ראוי לשחק כדורגל מקצועני לדעתי, מבחינת היכולת כמובן.

ראסינג פותחת את הכיס ומולינה הסכים להעניק לקארוסו עוד חיזוק, העשירי במספר, בהתחלה דובר על פאקונדו סאבה הותיק והאהוב על האוהדים, עכשיו עולה שמו של צ'ואי האורוגוואי שלא בלט ברוסאריו סנטראל בקלאוסורה.

2. benos Member

אין איזה חוק שאסור לצרף יותר מארבעה שחקנים בפגרה או שהוא תקף לינואר בלבד?

-אסטודיאנטס מעוניינת להשאיל את אוראז'נה חלוצה הצ'יליאני של אודינזה אם הבאתו של פאריאס תיכשל.

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

החוק של 4 החתמות (לרוב מוגמש לחמש) נוגע רק לפגרת הקיץ בינואר כמו ששיערת.

אוראיינה זו החתמה מצויינת, אבל נראה לי קצת גדולה על הפינצ'ה, אם אני לא טועה זה גם בחור שכבש נגד הסלקסיון במשחק האחרון של קוקו כמאמן. מבחינה מקצועית הוא תחליף טוב לגאטה למרות הנטייה לשחק באגפים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/8/09
  4. benos Member

לאודינזה יש סיבה טובה להשאיל אותו והיא שיש לה הרבה חלוצים וחלוצי צד בסגל כאשר הבכירים יותר הם הוינגרים/חלוצי צד... סאנצ'ז, פאפה, די נאטלה ופלורס די בטוח שייקבלו עדיפות ברוטצייה על פניו וזה עוד כשהם ישחקו ב-4-3-3 אם הם ישנו מערך בכלל יהיה לו קשה להשתלב.
    אולי גדול על הפינצ'ה כספית, מבחינה מקצועית הוא ירצה לשחק ואסטודיאנטס קבוצה יותר בכירה מאודוקס ככה שזה לא יהיה נסיגה אחורנית מבחינה מקצועית בנוסף על זה שהיא תשחק בליברטאדורס ובגביע העולם לקבוצות ככה שיש לו סיבות טובות להגיע לקבוצה.

בקיצור אני חושב שזה לא יהיה קל להביא אותו, אבל זה בגדר אפשרי לטעמי כל עוד השחקן מעדיף לשחק, אני לא יודע עד כמה העומק בהתקפה של צ'ילה אבל נראה לי שלא יהיה בזין שלו להיות מסופסל בשנה של מונדיאל שזה גם משהו שהוא צריך לקחת בחשבון.

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מקצועית הפינצ'ה היו זו אופציה טובה בשבילו, אני חושב שהמשכורת שמובטחת לו באיטליה בוודאי גבוהה ממה שאסטודיאנטס תרצה לשלם. יהיה מעניין לראות גם איך סאבלה מתכנן לשלבו ב 4-4-2 הנוקשה שלו, כנראה במקום הגאטה פרנאנדס אבל זה לא בדיוק התפקיד הטבעי שלו לדעתי.

:aa1: - למרות כל הבעיות הכלכליות והעזיבה המסיבית של שחקני הרכב סאן לורנסו ממשיכה להחתים שחקנים, הפעם מדובר באחד השמות היותר גדולים שחוזרים לליגה - פיפי רומאניולי ישוב ללבוש את מדי קבוצת נעוריו, הפליימייקר המוכשר שזכור לטובה מהמונדיאליטו המפורסם של 2001 מגיע מספורטינג ליסבון.

:aa1: - שחקן נוסף שחוזר מאירופה הוא המגן השמאלי קלמנטה "פלאדו" רודריגס ששב מרוסיה, קלמנטה חתם באסטודיאנטס שמתחזקת יפה במקומות הנחוצים עד כה, קלמנטה יצטרף למארסלו קארוסקה שכרטיסו היה שייך לגאלא' הטורקית וכרגע מסתמן כמחליפו של פרנאנדס בהרכב (לדעתי לא טוב מספיק).

:aa1: - סאנטיאגו ראיימונדה, הפליימייקר המוכשר ששיחק בבאנפילד בעונה האחרונה חתם בארחנטינוס ג'וניורס ויחליף את פניאלבה שעזב לצרפת. שחקן טוב במקום שחקן טוב, בכלל עבודה טובה עושה בורגי ברכש של ארחנטינוס לטעמי.

:aa1: - פראנקו סוסה מראסינג, הלב והנשמה של הקבוצה, מחזיק בהצעה מלוריין הצרפתית. בגיל 28 לא יהיה לשחקן הכלבו הזה עוד הזדמנויות וקארוסו לא יעמוד בדרכו לדעתי, אני לא חושב שמקצועית הוא נחוץ לקבוצה אבל אין ספק שמדובר בבורג מרכזי אצל קארוסו.

6. Ariel Member

סנטיאגו מלאנו (Santiago Malano) יוצא ראסינג, סיכם הצהריים בהפועל ב"ש.
    ידידיי חובבי הכדורגל הארגנטינאי וsixtobastia אוהד ראסינג- יש השגות לגבי יכולתו של השחקן?

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הדיעות לגבי הבחור מאוד חלוקות בקרב אוהדי ראסינג, על העובדה שבתור ילד דובר עליו כעל כישרון גדול אין ויכוח, הוא לקח חלק בשנתון 87 החזק מאוד של ראסינג ואף זומן פעם או פעמיים לנבחרות הצעירות, גם על העובדה שהוא לא הצטיין במדי ראסינג אין ויכוח.

התומכים במאלאנו טוענים שמדובר בחלוץ מאוד טכני, שמשחק כ-9 קלאסי אך גם תורם למשחק הקבוצתי, אותם אוהדים יגידו כי הילד לא קיבל מספיק הזדמנויות והמשכיות כדי לממש את הפונטציאל שלו.

החבורה השנייה מכנה את הבחור "מלאדונה", משחק מילים בין מאל (רע בספרדית) למראדונה, מה שציג את תפיסתם כי הילד אולי מוכשר ברמה מסוימת אבל חושב את עצמו כמוכשר יותר ממה שהוא, אני שייך לקבוצה הזאת.

בניתוח יבש שלו אפשר להגיד שמדובר בחלוץ שבנוי טוב אך מעט איטי, שחקן מאוד טכני אבל לא בעל יכולת דריבל מרשימה, עד כה ברמת הבוגרים הוא לא הוכיח את עצמו כסקורר, לא בראסינג ולא ברפאלה מהליגה השנייה. האם הכישרון יספיק לליגה הישראלית? יכול להיות, הכל עניין של התאקלמות, אחרי הכל ישחקו השנה בליגת העל הישראלית ארגנטינאים שאפילו לא שיחקו בליגה השנייה במולדתם ( טננבאום לדוגמא) או שחקנים פחות נחשבים ממאלאנו (גרזיצ'יץ' לדוגמא). אני אישית חושב שעל הנייר לא מדובר בהחתמה מבטיחה, אבל אולי דווקא בגלל שמדובר בשחקן צעיר שלא הוכיח את עצמו עד כה, שיודע כי כישלון נוסף והדרך חזרה לפרימרה תהייה סגורה, תוביל להתפרצות של הכישרון שכולנו ראינו בילד פעם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/8/09
  8. benos Member

יש דיונים בביגסוקר שטוענים שיש איזהשהי מחנאות בנחרת, בעיקר של החב'רה הצעירים, מסי ואגוארו.
    טוענים שם בין היתר שאגוארו לא סובל את ריקלמה ושמסי תמך בקון ובכך השפיעו על מראדונה להעיף את ריקלמה מהנבחרת.
    בין היתר גם נטען שהשחקנים לא התאמצו בכוונה מול צ'ילה כדי שבאסילה יעוף מהנבחרת ומראדונה ייקח את מקומו.
    יש למישהו מושג לגבי השמועות האלו ואם הן נכונות?

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אליאס, קראתי שמרקו פרז הרשים בבכורה שלו במדי חימנסיה דה לה פלאטה כשניצחו במשחק אימון את וייה סן קרלוס 1-0. פרז נכנס בדקה ה-20 במקום רומרו שנפצע והגיע למספר הזדמנויות טובות. נכתב בעיתונות שבזכות המהירות והיכולת שלו, הוא זכה לתשואות מאוהדי חימנסיה. אני מאוד מקווה שהןא ימשיך ככה, סה"כ מדובר בבחור בן 20 שיכול להגיע לרמות הגבוהות באירופה דרך ארגנטינה ולכן זה טוב שהוא משחק שם כבר בגיל צעיר. אני מאמין ומקווה שפרז יכול בהחלט להיות תגלית העונה בליגה.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כבר שסיפרת לי עליו בהתחלה הייתה לי הרגשה שהוא יהיה אחד מהרכישות המעניינות של הפגרה, יחסית לגיל ולעובדה שהוא מגיע מקולומביה יש רעש סביבו בתקשורת הלאומית ולא רק של לה פלאטה. הוא גם הגיעה לקבוצה שאמנם נמצאת בצרות אבל בעיקר "באשמת" השנים הקודמות ופחות באשמת הסגל הנוכחי שהוא בהחלט סביר, מאחורי פרז יש קישור סביר שיכול לתמוך בו הרבה.

הגלובו ממשיכים להתפרק אחרי הטורניר המצויין בקלאוסורה, אחרי שקאפה איבד את המגן השמאלי שלו לטובת הליגה היוונית מגיע גם תור הימני. אראוחו נמצא מרחק קצר מלחתום בא.א.ק אתונה אחרי שאנשי העסקים שמחזיקים בכרטיסו העדיפו את ההצעה יוונית על פני זו של הורקאן.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/8/09
  11. Ariel Member

תודה רבה ידידי. יהיה מעניין מאוד בגזרתו.

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

עכשיו זה כבר כמעט סופי, פרנקו סוסה קיבל את ברכת הדרך מקארוסו, שנותר נאמן לאמונתו כי אסור למנוע משחקנים הזדמנות להתקדם כלכלית. הבלם-מגן-קשר של ראסינג יעבור ללוריין הצרפתית תמורת 900 א' יורו, ואחרי עזיבתו של סוקוליני מדובר בעצם בעקירת הלב של הקבוצה. למרות המכה הקשה של איבוד שחקן מוביל כסוסה אני חושב שמקצועית זה יכול להוביל לברכה, סוסה תופקד לרוב כמגן שם אני מאמין התרומה שלו הייתה קטנה מהנזק שעשה, עכשיו אולי ירכש מגן אמיתי סוף סוף, או לפחות מישהו אחר יקבל את ההזדמנות.

13. benos Member

אם הוא שיחק כמגן ימני אז אני מניח שזה ברייאן ז'וי שיחליך אותו לא ? איך הוא כמו משהו שאפשר לבנות עליו או סתם בינוני כמו המגן/בלם מהסוב 20 בקנדה ששכחתי את שמו? נראה לי מרקאדו או מרטינז.

הסודאמריקאנה שלא שמנו לב שהתחילה תשוחק השבוע עם הנציגות הארגנטנאיות, בגלל השיטה של קומבול ה-6 נציגות של ארגנטינה יישחקון ביניהן החל ממחר עד יום חמישי (כל יום משחק).

המשחקים:

טיגרה : סאן לורנצו (18.8, 03.15 לפנות בוקר, מונומנטאל דה ויקטוריה,טיגרה)
    הזדמנות לראות את סאן לורנצו המתחדשת עם סימונה על הקווים ושחקני הרכש החדשים.

ריבר : לאנוס (19.8, 03.15 לפנות בוקר, מונומנטאל, בואנוס איירס)
    משחק מעניין מאוד יהיה ב"מונומנטאל", ריבר שעדיין לא התחזקה תקווה שהשילוב של גאז'רדו ואורטגה יחזיר תקופות נשכחות ביחד עם החבר'ה הצעירים שלה, לאנוס לעומת זאת תבוא עם סאלסדו במקום סאנד ועם פז'טיירי שחוזר מהשאלה בנוסף לשאר הסגל הטוב שלה.

בוקה : ולז (20.8, 02.15 לפנות בוקר, בומבונרה, בואנוס איירס)
    המשחק שהכי מבטיח מבין 3 המפגשים, בוקה עם באסילה ועם החיזוקים שהגיעו השנה תרצה להוכיח מה היא שווה אחרי הקלאוסורה הזוועתית שלה, יהיה מעניין לראות אותה אחרי משחקי ההכנה הטובים שלה. ולז אמנם לא התחזקה משמעותית אבל עדיין מדובר בקבוצה חזקה מאוד עם הגנה מעולה.

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בריאן ליואי הוא אופציה אחת, אבל הילד הצטיין יותר כקשר ימני ושם הוא נוסה עד כה במשחקי ההכנה. כמגן ימני יש את מרקוס קאסרס הפאראגוואי (עוד בלם שהוסט) שיחמיץ את המחזור הראשון או השני כנראה בשל מחוייבות לנבחרת, האופציה הנוספת היא מרקאדו שאליו התכוונת מהמונדיאליטו בקנדה, אשר גם הוא בלם שהוסט. ככל הנראה קאסרס ימלא את העמדה הזאת וליואי יתופקד בקישור או כרוטציה בשתי העמדות (וגם כמגן שמאלי), מרקאדו ישמש כמחליף לקאסרס ואולי יפתח בפתיחת העונה שהפאראגוואי יהיה עם נבחרתו.

בקשר להשוואה בין ליואי למרקאדו, קצת בעייתי שכן מרקאדו הוא בלם שמאמניו התעללו בו ושמו אותו כמגן למרות שאין לו את הכישורים הדרושים, ליואי מאידך הוא מגן עם טכניקה מצויינת והרבה נשמה, שחקן מאוד מוכשר שאם יאיים יותר על השער יהיה קשר ימני מצויין לליגה הארגנטינאית.

מרטינס הוא בלם צעיר אחר שמאז הגעתו של קארוסו הוא גם הבלם הפותח ואחד ממצטייני הקבוצה.

15. benos Member

תודה רבה על המידע .

יש שמועות שמדברות על מעבר של דה פדריקו לקורינתיאנס תמורת סכום מגוחך של 4 מיליון יורו, זה נראה לך מבוסס או שזה סתם חרטא ?

קופצת לי שאלה בקשר למחלקות נוער של ראסינג ואינדפנדיינטה, האם הם באמת ברמה גבוה בסטנדרטים הכי גבוהים שיש? או שהם פשוט רק ברמה סבירה ולא יותר?
    השאלה הזאת עלתה לי דווקא בגלל סאלביו מלאנוס, לפני כמה זמן הסתכלתי וראיתי שהוא נולד בשכונה של הקבוצות(אבז'נדה) ונראה היה לי תמוהה שהוא דווקא משחק בלאנוס אלא אם כן הוריו עברו לאיזור של לאנוס שזה כבר משהו אחר.
    אם נניח הוא גדל באבז'נדה וחי שם עד עכשיו, למה לו לבחור את לאנוס על פני שתיהן?

נערך לאחרונה ב: ‏18/8/09