ארגנטינה - קלאוסורה 09: ולס אלופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏5/2/09.

1. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

משחקי אימון

:aa1: ריבר פלייט (אורוגוואי)-סן לורנסו 2-1
    :aa1: אתלטיקו טוקומן-חימנסיה חוחוי 1-1
    :aa1: ראסינג קלוב-לאנוס 2-1
    :aa1: אינדפנדיינטה-קומדורו 3-2
    :aa1: רוסריו סנטרל-טירו פדרל 0-4
    :aa1: אסטודיאנטס-קילמס 0-0
    :aa1: ארסנל-פלאטנסה 0-1
    :aa1: צ'אקריטה-חימנסיה 0-2
    :aa1: קולון-דפנסה חוטיסיה 0-0
    :aa1: טיגרה-הורקאן 1-2

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏9/8/09
  2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בוקה - מסיימת את מסע המשחקים\תרומות שלה באירופה עם ניצחון נוסף, הפעם 2-0 על א.א.ק היוונית משערים של מאוצ'ה ופאלרמו, סה"כ בוקה יכולה לסכם מסע מוצלח למדי מבחינה מקצועית וכלכלית. אחרי המשחק הזה כנראה שמאוצ'ה יגבור על נואיר במאבק על עמדת החלוץ השני, לדעתי גם מדובר בשחקן הרבה יותר טוב, גם בתאכלס כיום וגם מבחינת פונטציאל לעתיד.

אחרי שהתחזקה יפה בעמדות הבעייתיות ולמרות שלא התחזקה בחוד שמסתמך יותר מדי על פאלרמו המועד לפציעות, נראה כי בוקה תהייה הפייבוריטית לאליפות. במסע האירופאי שלה בוקה לא נפלה בהרבה מהקבוצות הגדולות איתן התמודדה בטורניר אאודי וגברה על קבוצות חלשות ובינוניות אחרות בביתן. אינסואה נראה מוכן פיזית, מארינו מוסיף המון מהספסל, מדל זאת החתמת השנה בארגנטינה לדעתי וההגנה נראית יציבה יותר למרות שלא השתנה כלום. אולי זו הווינריות של קוקו באסילה?

אלימות בידידות - פניארול וניואלס מסיימות משחק ידידות במכות, בכלל משחקי הידידות בין האורוגוואיות והארגנטינאיות נגמרים במקרי אלימות בפגרה הזאתי, פעם קודמת היה זה ברחסיו מסאן לורנסו שהחליט להתאגרף עם יריב אורוגוואי.

פתיחת הליגות - שלושה ימים לפני המועד האחרון לפתירת המשבר הכלכלי של הקבוצות על מנת לפתוח את הליגה הזמן אין חדשות מצד ההתאחדות, ככל שאני קורא יותר על "המשבר הכלכלי" בתקשורת ארגנטינאית + שיחות עם אנשים מתקשורת הספורט בארגנטינה מתחזקת אצלי התפיסה כי המשבר הוא באותו סדר גודל שהיה כבר כמה שנים, ושמדובר בצעד ציני של גרונדונה (דחיית הליגות) מסיבות כלכליות פוליטיות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אליאס, כמה זמן גרונדונה משמש כיו"ר ההתאחדות? אני זוכר אותו כבר שנים לא מעטות ואולי באמת הגיע הזמן ליו"ר חדש להתאחדות הזו, שיעשה שם קצת סדר...גם ככה יש לו נטייה להסתכסך עם כל העולם ואשתו. אין שם בחירות בארגנטינה?

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

עברו 30 שנה מאז גרונדונה עזב את תפקידו כנשיא אינדפנדיינטה ונבחר לנשיא ה-AFA, כמובן שיש בחירות אך דון חוליו מנצח תמיד שלרוב אף אחד לא מתמודד מולו (בבחירות האחרונות ניצח ביותר מארבעים קולות לעומת 3) - חובבי הכדורגל הארגנטינאי יודעים שרק הזקנה משחקת לטובתם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

אני מאוד מקווה שהשנתיים האחרונות, עם הבזיונות של נושא הטיפול באלימות דרך המלחמה בקהל החוץ בפרימרה + האנטי שעורר עליו הצעד של הרחקת קהל החוץ לגמרי מהמגרשים בליגות הנמוכות + "המשבר" "הנוכחי" יובילו אולי להקמת אופוזיציה רצינית. אבל אני בספק כי דון חוליו יודע לנטרל כל התנגדות, שים לב שהצוות המקצועי של הנבחרת מורכב משניים מהאופוזוציונרים שלו שעכשיו מנועים מלדבר (דיאגו ובילארדו שבעשור האחרון יצא נגדו פה ושם) - צעד גאוני פוליטית של דון חוליו.

דרך אגב אותו קולומביאני שהיגר לארגנטינה כילד, ולנסיה, לא עבר בסוף לדעתי שכן הוא שיחק במדי אסטודיאנטס במשחק האימון מול ולס. אגב הפינצ'ה, אל טקלה פאריאס מפורטו נמצא על הכוונת של המועדון כמו גם קלמנטה רודריגס.

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני מקווה בשבילכם שהוא יעזוב וכמה שיותר מהר את התפקיד, אבל כמו שאמרת הוא כנראה מלך התחמנים ויודע לעשות מוניפולציות שיעבדו לטובתו. לא ידעתי שהוא כ"כ הרבה שנים יו"ר. לא חושב שיש עוד מישהו כמוהו שמכהן כ"כ הרבה זמן.

לגבי קרלוס ואלנסיה, בדקתי עם כמה חבר'ה בפורום שהוא אכן חיפש לקבל יותר דקות משחק בגודוי ולפתע הוא מופיע במשחק של הפינצ'ה. השבוע הבנתי שתהיה התכנסות של הצוות המקצועי שיחליט בסופו של דבר האם להשאיר אותו או לא.

ובלי קשר, אני מקווה שאסטודיאנטס תהיה לא פחות חזקה מהעונה הקודמת. גם פאריאס וגם רודריגז המנוסים יכולים מאוד לעזור לקבוצתו של ורון להצליח גם בזירה המקומית.

6. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

בשורה משמחת לאוהדי הכדורגל הארגנטינאי (מי שצופה בצ'רלטון) לאחר ששלחתי אתמול מייל להנהלת הערוץ שני איימילים בישרו לי שככל הנראה אכן הליגה תשודר

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

פידל קאסטרו (עד להתדרדרות האחרונה במצב הבריאותי כמובן)?

הבעייה שלי היא שמצד אחד אני מאחל שיעזוב אבל מצד שני לדעתי הוא יעזוב רק כשימות (או במצב בריאותי קשה) ואת זה קשה לי לאחל אפילו לדון חוליו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/8/09
  8. benos Member

יש כתבה ב"אולה" על שיפוצים שייערכו במונומנטאל לקראת העונה הקרובה, ממה שהבנתי וראיתי זה בעיקר בדשא וביציעים, הדשא יתוקן ויהיה נורמאלי מספיק בשביל לשחק בו כדרוגל, ביציעים רואים שמתחילים להוסיף כיסאות ולצבוע את הטריבונות ככה שיהיו טיפה יותר נורמאלי לקהל.

מישהו יודע אם זה יותר רציני וגם המבנה עצמו ישופץ או שזה רק שיפוץ "קוסמטי"?
    זה נובע בין היתר מהנטישה של המגרש לטובת רוסאריו או שזה לא קשור?

נערך לאחרונה ב: ‏10/8/09
  9. riquelme1 Member

עוד ראיון של מארדונה היום שמראה כמה הוא ''גאון'', שמציע לגאגו לעזוב את ריאל מדריד מכיוון שהוא לא יקבל הרבה דקות, בגלל שקאקא משחק לו במשבצת, אז ממתי דון מארדונה קשר 50-50 אם נטיות הגנתיות, קשור לפליימקר, שמשחק מתחת לחלוצים? אם כבר אז צ'אבי אלונסו הוא הסיבה שגאגו לא יראה העונה דקות בריאל.

נערך לאחרונה ב: ‏10/8/09
  10. xeneize Member

אני לא מבין אותך, גם על הדברים הקטנים אתה מחפש את מראדונה? כי בינינו הוא צודק גאגו לא ישחק דקה בריאל, הטעות שלו זה רק שקאקה לא בעמדה של גאגו ובכל זאת גאגו לא ישחק הרבה.

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא ראיתי את הכתבה אבל לא נראה לי שלמעבר לרוסאריו יש קשר, דברים כאלו מתכננים יותר זמן מראש ולא עושים ברגע, מה גם שהעזיבה של נונייס היא בראשונה בגלל ריחוק הקהל מהדשא. איכות הדשא סבירה מתי שלא עושים שם הופעות רוק ומבחינה אסטתית גם של סנטרלא לא מהמרשימים לטעמי.

לפי זה שאומרים (בכותרת) שהוא יהיה מוכן בקרוב מאוד נראה לי שמדובר רק בשיפוצים חיצוניים ולא במשהו יסודי כמו שהורקאן עשתה וראסינג חייבת לעשות בקרוב.

:aa1: - אל טקלה פאריאס מקושר לפינצ'ה אבל בינתיים הוא כובש בסופר קופה הפורטוגלי בניצחונה של פורטו, יש לי הרגשה שפאריאס לא יחזור לארגנטינה וכך נשאר עם החזרה של קופרה כמרשימה ביותר של החורף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

מוסיף בעריכה: רגע קצר אחרי שאני כותב את הידיעה הנ"ל קופרה מודיע כי חוזהו בחימנאסיה יבוטל, המגן הותיק לא היה מרוצה ממעמדו במהלך משחקי האימון והסיכוי הרב שישמש כמגן מחליף. ביחד עם המועדון הצדדים הסכימו על ביטול החוזה, מקרה מוזר למדי.

ככה שאפילו קופרה לא חוזר מאירופה ויוצא שזו הפגרה הכי דלה בהחתמות שאני זוכר כבר הרבה זמן, מצד שני אם הוא לא יועד להרכב כנראה שלא מדובר באבידה גדולה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏11/8/09
  12. riquelme1 Member

מאמן כדורגל, ובמיוחד מאמן נבחרת ארגנטינה אחת הנבחרות הטבות בעולם, צריך להבדיל בין קשר התקפי\מאחורי החלוץ\מספר 10, לבין קשר 50-50 שהוא יותר 70-30.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

על פי האתר של TyC ישנה אפשרות שקבוצה מסחרית תרכוש את פאביאן אסמן ותשאילו לריבר פלייט, אנשי העסקים מוכנים להציע 2 מ' דולר שזה יותר ממה שאינדפנדיינטה מצליחה להוציא מקבוצות אירופאיות לבינתיים (מצויינות ג'נואה, ברמניגאהם והמבורג).

אני בספק אם מהלך כזה יצא לפועל אבל אם לשחק את המשחק אז זהו צעד טוב לשתי הקבוצות, אצל הרוחו יש כרגע את אסמן והילאריו נאבארו ששנייהם שוערים ראשונים טובים, מכירתו של אסמן לא תפגע מקצועית בקבוצה ותעזור למחסור המזומנים (אם כי מדובר בשחקן בית די אהוב). מבחינת ריבר זה יהיה ההחתמה הראשונה בשעה טובה בדיוק לעמדה בה אין לה עומק בכלל (למרות הצעירים המבטיחים).

שהוא התחיל לשחק ברוחו דיברנו על אסמן פה ואני טענתי שהוא גרוע בעוד מנגד אוהדי הרוחו טענו שהוא מצויין, לאורך הזמן התברר שזה בערך באמצע כנראה, שוער סביר בהחלט שסבל מהגנה נוראית של קבוצתו לאורך הרבה משחקים.

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

יופי, אז שיביאו את אסמן אלינו, אני בשמחה אתן להם את גסטון פסוטי + כסף....עסקה כדאית!! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הליגה תפתח בשבוע הבא אחרי שהקבוצות הלכו אחרי גרונדונה ובוטל ההסכם ארוך הטווח על השידורים, במהלך השבוע הקרוב ינסו לסגור על השידורים אצל ערוץ ציבורי פתוח בניגוד ל TyC, כנראה ערוץ 7 אם הבנתי נכון.

עוד לא שמעתי בדיוק את כל הפרטים אבל בהמשך אם אני אתעדכן במשהו מעניין אני אעלה את זה גם פה.

צעד מבורך השידור בערוץ ציבורי, השאלה האם זה באמת ישתלם כלכלית (כנראה שכן אחרת לא היו מפרים את החוזה הראשון) וכמה משחקים ישודרו מכל מחזור.

:aa1: - קופרה נשאר בסוף בלובו? וואלה אין לי מושג מה הולך שם אבל היום הודיעו שבסוף המגן ישאר למרות שמקומו בהרכב לא מובטח...

:aa1: - קלמנטה רודריגס, המגן השמאלי של בוקה והנבחרת לשעבר, נמצא עם רגל וחצי בפינצ'ה.

:aa1: - טיגרה מחתימה את חואן גאראט בלמה של קבוצה שוויצרית כלשהי, לא מכיר את השחקן אבל זו בהחלט החתמה מעניינת.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏12/8/09