ארגנטינה - קלאוסורה 09: ולס אלופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏5/2/09.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הליגות לא יפתחו במועד המקורי שנקבע הודיע אמש גרונדונה, זאת אחרי שהמו"מ עם הטלויזיה על הסכום אותו ישלמו עבור השידורים לא צלח. התקווה האחרונה לפריעת החובות על פי ה-AFA היה הסכם משופר עם הטלויזיה וכאמור עכשיו הוא נפל, יכול להיות שמדובר בהצהרה שנועדה להלחיץ את הטלויזיה במו"מ או אולי אפילו להשפיע על הממשלה להתערב בהקצאות של ההימורים, אבל בכל מקרה התונה כרגע היא שחורה.

לדעתי איכות השחקנים גבוהה למדי בליגה הארגנטינאית, הרבה יותר גבוהה מכמעט כל הליגות באירופה (שחקנים מהליגות הנמוכות פה נקנים ע"י איטלקיות, ספרדיות ואפילו אנגליות) והרבה שחקנים נמכרים, הכסף שנכנס מהמכירות עוזר לניהול השוטף אל מול החובות ולהבאת רכש חדש. הבעייה היא בחובות כלפי שחקנים שעקב ניהול כושל הוצע להם חוזה גבוה ממה שהקבוצות יכולות לשלם, השחקנים תובעים בעזרת האיגוד שלהם את המועדונים על חובות השכר, ועקב זה המועדונים מנועים מלבצע רכש עד שיפתר המצב (מדובר על 6-7 מועדונים בפרימרה ועוד כמות דומה בשאר הליגות).

כמו שציינת הרבה שחקנים שייכים לאנשי עסקים אבל בסופו של דבר שוב מדובר בניהול כושל כי הקבוצות מוכרות את השחקנים לחברות הללו ועושות זאת בסכומים נמוכים יחסית, כעיקרון אם אתה מוכר לקבוצה או לאיש עסקים זה לא משנה כי אתה מקבל כסף, אבל מעשית אנשי העסקים מנצלים קבוצות במצב קשה וקונים מהם שחקנים בזול תמורת השארתם כמושאלים (חינם) בקבוצה. הבעייה היא אח"כ שהשחקן נמכר לאירופה או לקבוצה אחרת בארגנטינה והמועדון לא רואה מזה הרבה כסף אם בכלל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏6/8/09
  2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

קצת חדשות מהנבחרת:
    אם או בלי קשר לבקשה של מנג'ר מנצ'סטר סיטי יוז טבס לא יגיע למשחק ברוסיה עקב הפציעה ממנה הוא סובל, בנוסף ורון שלא כשיר גם הוא לא יצטרף לנסיעה. העובדה שמראדונה בחר לא לזמן מחליפים (עד כה) מראה עד כמה הצוות המקצועי בונה על המשחק הזה.

מראדונה הודיע אתמול בערב כי נגד ברזיל הוא מתכנן לשחק 4-4-2 כשצמד הקשרים המרכזיים יהיה מסצ'ראנו וורון, תאכלס אני חושב שאלו השניים הטובים ביותר כיום אם כי ורון לאורך כל הקריירה שלו לא הצליח להציג את היכולת שלו מקבוצותיו בנבחרת, סטייל קאמביאסו. אני מאוד מקווה שגאגו לא ימצא דרך להשתחל להרכב...

ידיעה מעניינת לעמי אולי - מראדונה הודיע כי אריאל אורטגה יזומן לסלקסיון המקומית במידה וימשיך להתאמן בצורה רצינית וסדירה בריבר, לא רק שמדובר בשחקן הבנדה רוחה שאמור להיות מופלה כביכול, מדובר בשחקן שאין לו מה לתרום לנבחרת ונמצא הרבה אחרי שיאו, לעזאזל הוא מגיע אחרי עונה כושלת ב-B נאסיונאל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx

על פי הרכש הקבוצה עושה את דרכה בוודאות חזרה לליגה ממנה העפילה (אני חושב בפלייאוף ולא באליפות), באריחו כבר פרש מכדורגל לפני כשנה לדעתי ומנסה לעשות קאמבק שצפוי להכשל בגדול, בסוף הקריירה שלו הוא כבר בקושי שיחק אז עכשיו דווקא? מה גם שלבינתיים הוא עוד לא חתם ורק מתאמן שם.

3. riquelme1 Member

אני לא יודע אם לבכות או לצחוק, אבל אם הוא באמת יזומן אני מרחים את נבחרת ארגנטינה עד להודעה חדשה(שמארדונה יפוטר).

אולי עכשיו תבין למה אני אומר שמארדונה מזמן שחקנים בצורה הזוייה, מסיבות אישיות\בעיות מוח\סמים- כבר לא יודע איך להגדיר אתזה.

בקשר לשחקנים הארגנטינאים, חצי השחקנים הארגנטינאים שמגיעים מהליגות בארגנטינה לאירופה, מתגלים כפלופים, הליגה בארגנטינה והליגות בכלל בדרום אמריקה היא ליגה ברמה נמוכה מאוד, ביחס לליגות החזקות באירופה, מטיאס פרננדז שנירא כמו מארדונה בשיאו בצ'ילה, בספרד התגלה כפלופ, איימאר, סביולה, באטגליה, וכו' וכו' וכ'.

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אם הייתי לוקח ברצינות את דברייך כמעט כל ליגה בעולם נחלשת באופן תמידי או גרועה מאוד, בכלל מרבית שחקני הכדורגל בעולם הם פלופים\גרועים\טיפשים וכו'... מזל שאני לא לוקח את דברייך יותר מדי ברצינות.

אתה כתבת בעצמך שאתה לא רואה כמעט את הליגה הארגנטינאית וכי אתה מסתמך על מה שחברים שלך אומרים לך, ככה שאת הדיעה שלך לגבי הליגה המקומית אני אקח בערבון מוגבל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אני עדיין מחכה לתשובה לגבי איזה שחקן של ריבר בהווה צריך להיות בנבחרת ולא שם כי מראדונה מפלה אותו, דבר שאתה טענת ועדיין לא גיבית...

הודעה נמסרה לדון חוליו, אני בטוח שתגובה אישית תגיע אלייך במהרה

5. S.Eto'o Member

הפתיחה של הליגה הראשונה נדחתה מה14 באוגוסט ל16 באוגוסט?

לפי ויקיפדיה והאתר soccerway כל משחקי המחזור הראשון יהיו ביום ראשון,16 באוגוסט,השאלה אם אפשר לקחת את האתרים האלה ברצינות?

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא, אתה מוזמן לקרוא אחורה יותר על עניין הדחייה אבל בקצרה:

המחזור הראשון היה אמור להיות משוחק בסופ"ש של בין ה-14 ל-16, במידה ועד ל-11 לחודש לא ימצא פיתרון לעניין החובות הליגה לא תפתח בסופ"ש המדובר.

האתרים שהבאת שוגים כי מבחינת השיבוץ יש משחקים ביום שישי ה-14, שבת ה-15 וראשון ה-16, ככל הנראה זה ידחה אבל התכנון היה כזה, הדחייה בכל מקרה היא לתאריך לא ידוע כרגע.

7. riquelme1 Member

מה הקשר לזה שאני לא רואה כמעט את הליגה הארגנטינאית, לבין מה שאמרתי? אני רואה כדורגל אירופאי, ואני רואה את הרבה שחקנים ארגנטינאם שמגיעים לאירופה ומתגלים כפלופים, אני רואה שחקנים כמו איימאר, סביולה, אפילו מקסי לופז, באטגליה, מונזון(בארגנטינה נחשב לרוברטו קרלוס, בספרד שחקן ספסל בקבוצת שיירדה ליגה) שבארגנטינה נחשבים לשחקנים אדירים, ושמגיעים לאירופה מתגלים כפלופים או כשחקנים לא מספיק טובים. מתיאס פרננדז נבחר לשחקן הענה בדרום אמריקה ב2007, ולא לקח הרבה זמן שבויאריאל הבינו שהוא פלופ והפך להיות שחקן ספסל ונמכר לליסבון, אגורן שלקח את הליבדרדוטרס אם קייטו הגיע לחטאפה בעונה שעברה, והתגלה כפלופ ובקושי שיחק כל העונה, הרמה בדרום אמריקה נמוכה, זאת הסיבה שכל השחקנים הבאמת טובים של ארגנטינה נמצאים כיום באירופה ובורחים, ברור שבגלל הכסף, אבל גם מבחינה מקצועית אי אפשר להשוות בכלל את הרמה בליגה הארגטינאית שהיא אפילו לא הליגה החזקה בדרום אמריקה(ולא, לא רק בגלל שחברים שלי אומרים, אפילו יהודה ארם אמר אתזה לא פעם, ואין ספור ארגנטינאים אומרים אתזה, רק אתה שחיי בבועה משלך), שאין בה אפילו כסף לפתוח את הליגה, אם מתקנים ברמה של ליגה ארצית בארץ, ואין כסף לפתוח ליגה, מצב אפילו שבישראל לא היה קורה.

כנראה שנבחרת ארגנטינה לא חשובה לך, ואתה לוקח את הדברים באיזי, ומגן על מארדונה בטענה מגוחת שלכל אחד יש את הדעות שלו, למרות שהבן אדם רוצה לזמן סוס-מת כמו אורטגה, ומתעלם משחקנים אדירים כמו היגוואין וקמביאסו, השלב הבא זה לזמן את גארינצ'ה ופאסרלה.

כן, כנראה שטעיתי, אני בן אדם שגם יודע להודות בטעויות שלו בניגוד אלייך, אבל זה לא משנה אם יש הפליות או לא, הבן אדם רוצה לזמן שחקן כמו אורטגה, מזמן שחקנים כמו באטגליה, מה אפשר להסיק מיזה? הבן אדם לא מבין בכדורגל או שמזמן שחקנים על רקע אישי, אחד מהשתיים.

נערך לאחרונה ב: ‏6/8/09
  8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

נכון, כדורגל ברמה לאומית לא כ"כ מעניין אותי, וכמו שאני לוקח אותו באיזי אני לוקח גם אותך באיזי.

כתבתי בעצמי שאורטגה לא ראוי להיות בנבחרת אז מה אתה רוצה להגיד בזה שאתה חוזר על מה שאני כתבתי כביקורת עליי כאילו אני מגן על מראדונה?

גארינצ'ה כבר שיחק בנבחרת ברזיל ופסראלה פרש כמדומני

כי לא כתבת רק על אלו שמגיעים לאירופה אלא גם כתבת, ציטוט: " הליגה בארגנטינה והליגות בכלל בדרום אמריקה היא ליגה ברמה נמוכה מאוד"...

מונסון מעולם לא נחשב לשחקן אדיר בארגנטינה, אם אתה קורא את ההודעות שלי פה אתה גם יודע מה דעתי עליו, גם מקסי לופס לצורך העניין לא נחשב לשחקן אדיר בארגנטינה והוא בעיקר מושא ללעג ולקנאה (בשל אשתו)

פלופים יוצאים גם ממדינות באירופה ועל כל פלופ שאתה מביא יש שחקנים שלא נחשבו לכלום בארגנטינה והצליחו באירופה כמו דיאגו מיליטו שהיה חלוץ מאוד בינוני בראסינג והצליח יפה באירופה ועוד כמה (חוליו קרוס, קאמוראנסי, טרזגה ועוד...) יש אפילו כמה שהגיעו מהליגות הנמוכות והצליחו יפה. מה גם שאפשר להתווכח על רשימת הפלופים...

אני לא מבין מה אתה רוצה ממני כי לא טענתי שהליגה הארגנטינאית הטובה ביותר בדרא"מ, אני לא חושב שניתן לעשות את ההשוואה הזאת בכלל אבל אין ספק שהיא בין ה-2 הכי אטרקטיביות לשחקנים ביבשת.

יהודה ארם יכול להגיד הרבה דברים ואני לא חייב להסכים איתו

בקשר להשוואה לליגה הישראלית, מבחינת מתקנים כנראה לא ראית את מתקן האימונים של אסטודיאנטס לדוג' שמציג כל מתקן בישראל באור מגוחך למדי, אבל גם אם אני מקבל את דברייך אני לא מבין מה זה אומר? שהליגה הישראלית יותר טובה? נו טוב זו דעתך ואני מכבד אותה...

אליאס, חי בבועה ומחכה לתשובה לגבי שחקנים מקופחים של ריבר בהווה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

מוסיף אחרי שראיתי את העריכה שלך: ראיתי שהוספת תשובה, העניין זה לא שטעית או לא, בסה"כ זה עניין של דעה ואתה יכול להגיד שפאביאני הוא שחקן נבחרת לגיטימי, אני לא חייב להסכים. העניין הוא שאתה קובע קביעות על סמך יהודה ארם ומה שחברים אומרים לך, לי קשה לקבל את הלגיטימיות של זה.

בקשר לבאטאגליה, לדעתי הוא שחקן מעולה שאתה שופט בחומרה על סמך תקופה בינונית (כולל פציעה קשה) בספרד, גם אל לובו לדסמה לא הצליח באירופה להוציא את יוון והוא עדיין שחקן נהדר שמבחינתי עדיף על גאגו בנבחרת. מצד שני קאמביאסו מצליח באירופה (וגם בארגנטינה) בצורה מדהימה, אחד השחקנים האהובים עליי בעולם כשאני רואה אותו במדי אינטר, אבל בעשרות הופעות שלו בסלקסיון הוא לא הראה שום זכר ליכולת הזו להוציא הברקות פה ושם (נכון גם לורון ועוד רבים מהדור הזה).

9. riquelme1 Member

ועכשיו אני מגלה שדייגו גם אומר שלמרטין פאלרמו יש מקום בסגל שלו, חלוץ בן 35 שכבר מזמן מעבר לשיא, ונכשל באירופה ובנבחרת ארגנטינה שהיה צעיר.

כנראה שיחסיים טובם עם דייגו מקנים מקום בנבחרת, אבל הצלחות באירופה לא, ביזיון.

10. xeneize Member

תגיד למה הכינוי שלך בגלל זה ריקלמה? הכינוי שלך צריך להיות "רואה רק ליגות של עשירים מפונקים כמו באנגליה" או "אוהד רק קבוצות שמצליחות בזכות כסף" או כל מיני בסגנון הזה. ואיך אתה אומר שבטאגליה גרוע? הוא היה פצוע בזמנו בוויאריאל הרבה מאוד זמן וזה קצת דפק אותו, אותו דבר פאלרמו שעל הפציעה שהייתה לו בוויריאל אתה בטוח יודע. בקיצור מה שאתה אומר על בטגאליה ממש לא נכון, אולי היו לו כמה עונות לא טובות, אבל כמו שלהיגוואין הייתה עונה ענקית, העונה הבאה יכולה להיות ממש גרועה, אם שחקן משחק טוב פעם אחת לא עושה אותו שחקן טוב כל הזמן ואם בעונה הבאה אתה תגיד שצריך לזמן את היגוואין אני לא יודע מה להגיד לך, כי הוא לא ממש הולך לראות דשא בעונה הקרובה פשוט אל תאשים את דייגו בעונה הבאה אם הוא לא יזמן את היגוואין כי זה כבר לא יהיה באשמתו.

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

דיאגו כבר אמר מזמן שיזמן את פאלרמו למשחקי הידידות של הנבחרת המקומית, יחד עם אורטגה הם יכולים לארגן ערב זכרונות יפה שם.

אגב זימונים של מראדונה, לצד הביקורת החריפה שלך והפחות חריפה (אך עדיין ביקורת) שלי על הזימונים שלו, אני חושב שצריך גם לראות דברים טובים כמו זימונים של שחקנים מקבוצות קטנות שאצל קודמיו כנראה לא היו מקבלים הזדמנות כמו אנג'לרי, אוטמאנדי, פאפה, בולאטי וכו'... חלקם פחות הצליחו אבל לפחות פה הוא מחפש וזה לזכותו. גם על הניפוי המתבקש של פאטו אפשר לתת נק' זכות לדעתי, דבר שלקוקו לא היה ביצים לעשות.

עכשיו לפני שתגיד שאני מגן עליו וכו' אני מבקר אותו על הרבה דברים, אבל מציין גם את הדברים הטובים לעומת מאמנים קודמים בנושאים כמו הזימונים והיחס לשחקנים מקב' קטנות יותר. בעניין הטקטיקה אני חושב שהוא המאמן הגרוע ביותר בהיסטוריה המוכרת לי של האלביסלסטה אבל שצריך להחמיא אז אין לי בעייה לעשות זאת, זה נראה לי ההבדל העיקרי ביננו (להוציא מחלוקת על שחקן זה או אחר).

אני כאמור מתנגד לזימון של אורטגה, גם אם זה לנבחרת המקומית שנועדה לבחון שחקנים מהליגה עם פונטציאל לנבחרת, אבל בסקר של TyC בינתיים התוצאה היא רק 53% מתנגדים (כרגע מתוך 3000 שזה מעט לסקרים בגוף תקשורת גדול כזה). כנראה שבאמת אוהדי ריבר הם כמעט חצי מדינה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אגב באטאגליה, סבא נמצא בכושר מצויין ואחרי שכבש שער ניצחון במשחק האימון מול הקבוצה האוסטרית לפני מס' ימים (שער נהדר על פי התקשורת) הוא כובש שוב במשחק האימון מול אריס היוונית ברגעים אלו.

בכלל בוקה עושים חיים במסע התרומות\משחקים שלהם באירופה, עושה רושם שקוקו הולך להחזיר את המנטליות המנצחת של הקבוצה למרות הרכש המועט (אך המדוייק). עדיין אני חושב שהעניין הכספי הוא המרכזי בטיול הזה, ההכנסות מטורניר אאודי ומשחקי הידידות גדולות למדי, כנראה שהשם בוקה ג'וניורס עדיין מושך הרבה תשומת לב באירופה, המשחק כרגע נערך למול אצטדיון מלא על פי הדיווחים של התקשורת (הכרטיסים אזלו 5 ימים מראש!!!).

http://img36.imageshack.us/img36/8872/aris1q.Xxx
    תמונה מאצטדיונה של אריס במפגש מול בוקה

למרות הכושר הטוב של באטאגליה אני אשמח אם בולאטי יפתח לצד מסצ'ראנו ברוסיה, אני חושב שלשחק עם שני קשרים שלא מאיימים על השער כמו באטאגלייה ומסצ'ה, בקישור שגם ככה ממעט לאיים על השער (להוציא את מקסי) , זה יותר מדי. לבולאטי יש יכולת כיבוש לא רעה, לפי המשחקים האחרונים גם לבאטאגלייה אבל זה די יוצא דופן מה שהולך שם במחנה אימונים.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

חדשות רעות נוספות לסלקסיון לקראת המשחק ברוסיה, גם דמיצ'ליס צפוי להחמיץ את המשחק בשל פציעה. בניגוד לורון וטבס, שחסרונם יאפשר לנו לראות אולי שחקנים שלא קיבלו הרבה הזדמנויות (או בכלל) עד כה, כולנו יודעים מי האופציות במקום דמיצ'ליס במרכז ההגנה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

פשוט שכונה המשחק הזה, אני מקווה שהכסף שה-AFA מקבלים מהרוסים שווה את זה

14. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

אנדרס סילברה סגור ב95 % באינדפנדיינטה, אותו סילברה של 2002 כנארה שלא נראה אבל זה עדיף על מורנו ומאזולה בכמה רמות, ההגעה של קוקי כנארה מביאה לסוף דרכו של החלוץ נונייז שכרגע גם מארסי ואולימפיקוס הם הקבוצות שיקלטו את "הרזה". מבחינתי אם בסופו של דבר נונייז לא יעזוב אני רק מדמיין שתי התקפה עם נונייז (בכושר הנוכחי, כבש 2 במשחק אימון אמש, תוסיפו לו אחד ביום שבת והרי לכם חלוץ ענק) לידו קוקי סלברה קצת מאחוריהם בוסה או רדריגז http://www.diabolicos.com.ar/forov3/images/smilies/dibujo9mj.Xxx
    חוץ מזה ג'ונתן פברו שחקן גוארני ואקס בוקה ממשיך להתקרב לרוחו

מתברר שאני שוב צריך לשנות את דעתי בשעות האחרונות שוב עולה שמו של קלמנטה או לוקאס ליכט מגנה של חטאפה הספרדית

http://www.independiente1905.com.ar/historia/2002ap/plantel2002/silvera.Xxx
    שוב באדום ?

15. benos Member

אם הוא יעדר מול ברזיל ופראגוואי זה יהיה אסון...
    לא בגלל שדמיצ'ליס לא ישחק אלא בגלל קאטה דיאז...

נערך לאחרונה ב: ‏6/8/09