ארגנטינה - קלאוסורה 09: ולס אלופה

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by Franco, Feb 5, 2009.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

עושה רע מאוד גם לי לחשוב על פאפה בהרכב, אבל נכון להיום אני חושב שהוא עדיף על היינצה בעמדה הזו, לצערנו כמובן. יכול להיות באמת שמול ברזיל עדיף להיות שמרני יותר ולשים אותו באגף כשאוטמאנדי עם דמיצ'ליס באמצע, אבל לי אישית כואב לראות את הגרינגו באגף שמאל, זה פוגע בנבחרת ופוגע גם לו אישית בקריירה.

אתה צודק אמנם, אבל אני מסתמך גם על המונדיאליטו שבו ארגנטינה זכתה והוא היה השחקן הכי אפור בנבחרת הזו ועל מספר משחקים שראיתי בליברפול. יכול להיות שהוא יהיה בעתיד מגן לגיטימי אבל היום הוא רחוק מזה.

אגב, סוקוליני היה בסדר גמור בטורניר הזה לדעתי ואני לא מבין איך אתה עדיין מחשיב את טוביו כמישהו שצריך לעקוב אחריו, לא כל צעיר שמשחק הוא טוב וטוביו זה בלוף שהתחיל העונה את מסלול ההעלמות שלו...האמת ששאלת עליו לפני שנה בערך תומר ואני כבר אז חזינו את זה.

הוא יכול לשחק כל תפקיד בהגנה כולל באגף שמאל, בסוף הטורניר הוא שיחק בעיקר בימין בשל הפציעה של אנג'לרי, לפני זה הוא שיחק הרבה בשמאל. אני חושב דווקא שהרגל החזקה שלו היא שמאל אבל אני לא בטוח.

Last edited by a moderator: Jul 29, 2009
  2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

עמי זה קצת ארוך כי ניסיתי להתייחס לכל ההודעה שלך, מקווה שתקרא ולא ישר תגיב כאילו אני מגן עליו וכו', אני פשוט מציג עמדה שונה לחלק מהדברים שאתה כותב, אין זה אומר שאני חושב שמראדונה הוא מאמן טוב, אל תשכח שסבלתי אותו בתור מאמן בקבוצתי לפני יותר מעשר שנים, לפני שבכלל ידעת מי זה אולי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

יש החלטות שעל רקע מקצועי, קאמביאסו היא נטו על רקע מקצועי והוא הסביר זאת בתקשורת מספר פעמים, אתה מוזמן לקרוא את הראיון מהשבוע בו הוא מתייחס לשחקן, אתה לא חייב להסכים אבל זה מקצועי. אני לא מגן אוטומטית כמו שאני לא תוקף אוטומטית, אני התנגדתי למינוי של דיאגו ועדיין אני מאמין שברוב המקרים ההחלטות שלו מקצועיות.

פה אתה טועה לדעתי, כנס לפורום האנגלי ושאל את החברה שראו אותו משחק איך הוא היה ביחס לשאר הקבוצה, שאני שאלתי הם מסרו רק מחמאות עליו (מודה שלא ראיתי אותו שם). חוץ מזה שאף אחד לא אמר שהוא עילוי, להוציא את מסצ'ראנו והכשרונות מקדימה מדובר בדור שחקנים בעייתי מאוד של ארגנטינה, כזה שבו חונאס הוא שחקן נבחרת יותר מלגיטמי.

קאמביאסו היה שחקן הרכב באלופת איטליה גם בעבר, הוא אחד השחקנים הטובים בעמדתו כבר שנים באירופה ובלה בלה בלה בלה... הכל נכון, מה שגם נכון הוא שעל כל משחק טוב שלו בנבחרת יש 10 גרועים, לא כל אחד שמצויין בקבוצתו צריך להיות בנבחרת. אני חולה על השחקן הזה אבל כל פעם הוא איכזב מחדש, תאמין לי שאני אשמח שאם הוא יקבל הזדמנות בעתיד הוא יראה סוף סוף שיש לו קצת דם.
    תתרגם יותר טוב את הראיון שקראת, הוא לא אמר שסגנון המשחק שלו "לא עושה לו את זה"

באטאגליה לא בתפקיד שלו ולא רלבנטי אליו, מה גם שבתחילת דרכו בספרד הוא היה סביר ואז נפצע קשה, גם אל לובו לדסמה מעולם לא הצליח באירופה והוא שחקן לא פחות טוב מהרבה שכן הצליחו ושיחקו בנבחרת, זה לא בהכרח קשור.

מי זה לאבצ'י? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx פה כבר הסכמתי איתך שיש גם שיקול לא מקצועי כנראה, אבל בכל מקרה גם לאבסי לא משחק אלא רק בסגל הרחב, כל עוד השלישייה המועדפת עליו כשירה (טבס,מסי ואגוארו) השאר ינגנו כינור שני או שלישי לצערי. ידוע שלאבסי הוא שחקן שדיאגו מעריך, לכל מאמן יש את השחקנים שלו...

בעבר רשמת שהוא מפלה שחקני ריבר בהווה גם - אני עדיין מחכה לשם של שחקן של ריבר פלייט של היום שראוי לקבל זימון...בקשר לשחקני עבר בנוס כבר ענה לך ואתה יכול לחזור לרשימה היותר ארוכה שרשמתי לך לפני כחודש, אני רק אזכיר את השחקן המת הזה רולפי מונטנגרו (אקס ריבר) שדיאגו רצה להביא לו את ה-10.

בקשר להבנת כדורגל, יכול להיות שהוא ובילארדו לא מבינים (למרות שהשני כבר זכה כמאמן במונדיאל) ויכול להיות שהם פשוט לא מסכימים איתך, או איתי או עם מישהו אחר, יכול להיות גם שהם פשוט טועים. על כל מאמן בעולם יש תלונות, לכל מאמן יש שחקנים שהוא אוהב יותר מאחרים (אפלייה?), תמיד יהיו תלונות על זימונים וגם לי יש המון תלונות אם אתה קורא את ההודעות שלי פה, כולל בהודעה שהגבת אלייה שציינתי את דעתי על דאטולו, קאטה דיאס וכו'...

קרישנר-פרננדס וכל הרפובליקה מוסרים שהם מתביישים ועדיף לחזור לאלכוהוליסט באסילה שייצג את המדינה בכבוד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx טוב אני צוחק, אבל נראה לי שאתה מגזים, כולה מינוי פוליטי של גרונדונה למשרת מאמן נבחרת כדורגל, ארגנטינה עסוקה בבזיונות אחרים עכשיו כמו הביזיון בטיפול במגיפת השפעת לדוג' או המשבר של הממשל מול הקאמפו אם אתה מתעניין...הנבחרת כבר מזמן היא לא מה שהייתה פעם, דווקא באורח פלא המינוי של מראדונה החזיר לה קצת מההתעניינות (שתעלם במהרה).

3. benos Member

אני פשוט אומר שציפו ממנו להרבה בסודאמריקאנו ביחד עם סאלביו, זוקוליני וקריסטאלדו והוא פשוט היה לא טוב כמו חלק גדול מהחבורה הזאת.
    זה בידיוק מה שאמרתי, לא יודע איך פירשת את זה כאילו אני עדיין בונה עליו משהו.

לגבי אינסואה, ראיתי העונה כמה משחקים שלו והוא היה טוב, השנה הוא יוכל לשחק יותר בגלל הפציעה של אאורליו וההעברה של דוסנה. הוא עדיין לא שחקן הרכב נבחרת אבל אולי השנה שייקבל הרבה יותר דקות משחק נראה אותו מזומן, ולא צריך לשכוח שהוא מבוקה...

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כי אני חושב שממנו אף אחד לא ציפה לכלום מראש, העובדה שהזכרת אותו דווקא ולא רק את השחקנים הבולטים היא זו שגרמה לי לחשוב ככה, כנראה שטעיתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

אני מקווה שהוא יתפתח להיות שחקן לגיטימי לנבחרת בעמדה הכ"כ בעייתית, אבל ממה שאני ראיתי הוא סביר בסגירה ומאוד אפור עם הכדור, למרות שהוא תוקף הרבה אין לו תאכלס. מה שאמור לעזור לו יותר מאשר העובדה שהוא בא מבוקה זה הנסיון בנבחרות הצעירות, יש שחקנים שסוחבים על זה שנה שנתיים גם אם הם מאכזבים.

אני חושב שהאפשרות האחרת שציינת, מונסון, יקבל עדיפות במידה ויפגין יכולת סבירה (לא חייב להצטיין אפילו) במדי בוקה.

:aa1: - גרונדונה הודיע שכל הליגות לא יפתחו עד שיסגר עניין החובות של הקבוצות לשחקנים, לקבוצות הבעייתיות מהפרימרה יש עד ל-11 באוגוסט לסגור את החובות כדי שהליגה תפתח במועד המתוכנן (ה-14).

:aa1: - צ'באנטון האורוגוואי מועמד לריבר פלייט

Last edited by a moderator: Jul 30, 2009
  5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

הוא נשמע כמו מחליף ראוי לפאלקאו, אם כי אני לא ממש יודע באיזה כושר הוא נמצא.

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

הקולומביאנים אדווין מוביל וחואן מאהצ'ה סגרו בבלגרנו מהליגה השניה. השניים, מהשחקנים המובילים של בויאקה צ'יקו, אלופת האפרטורה ב-2008, הגיעו לקבוצה מקורדובה לבקשתו של המאמן עומאר לאברונה, מאמנה של דפורטיבו קאלי לפני כשנה וחצי. השניים יוצאים לראשונה מגבולות המדינה ומקווים להעפיל עם בלגרנו לליגה הבכירה.
    אדווין מוביל בן ה-23, הוא קשר תוקף שיכול לשחק בשני האגפים ועיקר כוחו הוא בדריבלים ובטכניקה שלו, כשחלק לא קטן מהשערים הגיעו לאחר עבודה שלו. היה חלק מסגל הנבחרת עד גיל 20 שזכתה בסודאמריקנו 2005 ושיחקה במונדיאליטו ב-2005 וחלק מהנבחרת עד גיל 17 שסיימה רביעית במונדיאליטו של 2003.
    חואן מאה'צה בן ה-22, הוא קשר דפנסיבי שתומך לעיתים תכופות בהתקפה ורוב שעריו נכבשים מרחוק. הבחור יודע להוציא פצצות מהרגל שלו.
    התקשורת בקורדובה הזכירה קולומביאנים אחרים ששיחקו בקבוצה כמו רוביאל קינטאנה, לאונרדו פאביו מורנו ופרנק פאצ'קו.

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בוקה מסיימת את טורניר אאודי הגרמני במקום השלישי אחרי שהיא גוברת על מילאן, שני המועדונים המעוטרים בעולם סיימו את המשחק בתיקו 1-1 כשהבוסטרוס מנצחים בפנדלים. מעבר לתוצאות שפחות מעניינות במשחקי ההכנה בוקה יכולה להיות מרוצה מהרבה דברים במסע הזה:

* גרי מדל הצ'יליאני, שתופקד כמגן ימני ולא בעמדתו בקישור, הפגין יכולת גבוהה מאוד בשני צדדי המגרש, אחת הבעיות של בוקה היא הציוות ליד באטאגליה בקישור והצ'יליאני נראה כמו האיש המושלם לעמדה הזו בעתיד.
    * פוצ'ו אינסואה שלא הרבה לשחק בשנתיים האחרונות הראה יכולת טובה למדי וכושר סביר בהחלט, קישור התקפי שבנוי ממנו ומריקלמה יכול להיות קטלני למדי במידה ושנייהם יגיעו בכושר טוב. מרינו שחזר מהשאלה מספק הרבה עומק איכותי בעמדה הזו בניגוד לעונה הקודמת עם דיאס וגראסיאן המאכזבים.
    * הקבוצה עם קוקו על הקוים נראית שוב כקבוצה עם תכנית משחק מסודרת ושיטה.

בעיות שצצו:
    * פאטו ממשיך לאכזב בשער
    * השפיץ עם פאלרמו (ויאטרי) + מאוצ'ה\נואיר לא נראה מאיים במיוחד ושוב עולה השאלה אם לא היה שווה להשקיע את הכסף בלוצ'ו פיגרואה המצויין.

כרגע עושה רושם שבוקה פגעו בול ברכש וברגע שאיברה או האורוגוואי יכנסו לעמדת המגן ומדל יעבור לקישור הקבוצה תראה הרבה יותר טוב, חיזוק טוב לחוד ובוקה היא הפייבוריטית הגדולה לתואר כמו שבנוס חזה פה לפני זמן מה.

העברות ושמועות בולטות:
    :aa1: - פניאלבה מארחנטינוס עובר ללוריין הצרפתית, שחקן שאני מאוד אוהב שחבל שלא נשאר בליגה.
    :aa1: - חיודה מצא קבוצה סוף סוף, חרס הספרדית.
    :aa1: - רונקאגליה בלמה של בוקה עבר לאספניול.
    :aa1: - לאריביי חלוצה של ולס בטורניר האחרון לא יחזור לקבוצה לתקופת השאלה נוספת אחרי שלא הושג סיכום עם קליארי, בינתיים רולי סאראטה מפציץ באימונים ולא נראה שולס תפגע מעזיבתו של "באטי" שדי איכזב למרות האליפות.
    :aa1: - מרסלו קארוסקה שב לאסטודיאנטס בהשאלה מגאלאטאסאריי הטורקית, הפינצ'ה מגדילים מאוד את הרוטציה מקדימה אבל עדיין בלי חיזוק משמעותי לחוד במקום פרנאנדס.
    :aa1: - ריקי גומס, קשרה השמאלי של חוחוי בעונה האחרונה ואחד המלפפונים החמים של הפגרה, חתם בקולון מה שלדעתי סוגר סופית את האפשרות שהקולומביאני מארין יגיע. בניגוד לרוב ההעברות בפגרה קולון קנתה את כרטיס השחקן של גומס, תמורת מעט יותר מחצי מיליון דולר.
    :aa1: - סאן לורנסו נמצאת במגעים עם שחקנה לשעבר רומאניולי אשר איבד את מקומו בהרכב ספורטינג ליסבון הפורטוגלית.

Last edited by a moderator: Jul 31, 2009
  8. xeneize Member

בקשר לבעיה בנבחרת עם למצוא מגן שמאלי טוב, מה עם לאנדרו גרימי? לא ראיתי אותו משחק, ואני לא ממש מכיר אותו רק שמעתי עליו קצת, הוא גם שיחק עונה אחת בראסינג, אולי אתה מכיר אותו אליאס? אולי שווה לזמן אותו? ואני לא מצליח להבין למה מראדונה מזמן את בורדיסו וקאטה דיאז שיש לו את פאזיו וגאראיי?

Last edited: Jul 31, 2009
  9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני מכיר את גרימי מצויין, לדעתי (וכמעט כל אוהדי ראסינג) היה מדובר בשחקן לגיטימי להרכב של קבוצה בינונית בליגה השנייה, אולי. הסוכן שלו צריך היה לקבל את תואר איש השנה בספורט הארגנטינאי על כך שהצליח להעביר אותו למילאן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx היום הוא השתפר מעט אולי, אבל עדיין זו לא אופציה לנבחרת. שאפר לדוג' (עבר מראסינג לבנפיקה), הרבה יותר טוב ממנו ועדיין לא טוב מספיק.

בקשר לבלמים, לדעתי יש גם יותר טובים מהשניים שציינת, בטח שמהראשון (פאסיו). אבל לא משנה מי כל אחד מציע זה בוודאות עדיף מקאטה דיאס, גם בורדיסו כבר קיבל את ההזדמנות שלו אם כי לא מדובר במקרה נוראי כ"כ כמו של דיאס לדעתי.

10. benos Member

יש לדעתך אופציות יותר טובות מהשנים אבל גם עם נתונים פיזיים טובים? בעיקר אני מתכוון לאלה של הליגה הארגנטינאית.
    כאלה שיוכלו להתמודד עם פאביאנו/סאנטה קרוז/קארדוזו יותר בקלות?

הבנתי שיש מצב שייפתחו עם 9, מה שלא מבטיח שליסנדרו יפתח(אפשר להבין תאכל'ס, מיליטו בכושר טוב) שמעת על משהו כזה או ששוב יפתחו עם התקפת גמדים?

11. riquelme1 Member

גונזלו היגוואין מודיע היום, שאם לא יוזמן בזמן הקרוב לנבחרת ארגנטינה, הוא ישקול לקבל את ההצאה של צרפת לשחק בנבחרת שלה, הצרפתים מאוד רוצים שהיגוואין ישחק בנבחרת שלהם.

ואני אומר, אם מארדונה לא מזמן את היגוואין למשחק הקרוב הוא אידיוט גמור(לא שעכשיו הוא לא), היגוואין כרגע, הוא אחד החלוצים הטובים באירופה, הוא חייב להיות מוזמן סגל הנבחרת בטח ובטח שהוא עדיף על פני שחקנים כמו לבאצ'י, ולדעתי גם עדיף על טבז. בכל מקרה אני מבין את הבן אדם, לא יתן שתציג יכולת כל כך מרשימה, תכבוש 20 ומשו שערים בריאל מדריד בעונה, ובמקומך יוזמן איזה לבאצ'י אחד שלא כובש יותר מ7 שערים בקבוצה כמו נאפולי.

12. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

את התגובה הבאה רשמתי בפורום ליגות נמוכות בכדורגל הישראלי

13. xeneize Member

מ"ס כרמיאל צפת? הם חדשים? אני מכיר רק הפועל כרמיאל. מאיפה אתה יודע על השחקנים האלה?

14. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

1.זה רשום במקומן
    2.אני גר בכרמיאל
    ואכן כן מ.ס. כרמיאל צפת זאת הקבוצה החדשה איחוד בין בית"ר צפת להפועל כמיאל

15. xeneize Member

אני גם גר בצפון, בדיוק בין כרמיאל לצפת. מתי איחדו את שתי הקבוצות?