אגב סתם, האם פעם עשו בדיקה מי צעק את הגוווווווווווווווול הכי ארוך בהיסטוריה של השדרנים? שהייתי בן 8, במשחקי הכדורגל הראשונים שלי הכי התלהבתי מהשדרנים הארגנטינאים שאז השמיעו בערוץ הספורט.
הוא בטח יחליף את פאלקאו גארסיה שקרוב מאוד לסכם בפורטו. אני חושב שלגרון יש סיכוי טוב להצליח בריבר, מדובר בשחקן מצויין ביוסיף לריבר.
אם כבר ג'ופרה גרון יחליף את בואונאנוטה/רוסאלס/פרנאנדס או כל אחד מהאחרים שמאיישים את האגפים של ריבר. האקוואדורי, ששיחק במחלקת הנוער והרסרבה של בוקה לא בהצלחה מרובה, הוא לא חלוץ כמו פאלקאו אלא יותר קיצוני כשבעבר הוא נוסע גם בתור קשר רגיל באגף (פחות בהצלחה). אבל בריבר כמו בריבר צריך לחכות ולראות עד שהשחקן יוצג, הכל סגור אבל עדיין חסרות החתימות של כל הצדדים. בכל מקרה מדובר כמובן על השאלה לעונה ולא על רכישה. ריבר מתקשה קצת להביא רכש כרגע וברשימת הקניות שלהם מככב עוד שחקן של חטאפה (המגן הארגנטינאי מהלובו במקור שברח לי שמו), כמו גם חיודה מאינדפנדיינטה - ניתן להבין שגורוסיטו לא מכוון גבוה מדי ברכש עקב המצב הכלכלי במועדון (אותו צפויים לעזוב מס' שחקני הרכב). יואב - לא זכורה לי בדיקה כזאת, אבל נראה לי שהרבה מועמדים יגיע מגדות הריו לה פלאטה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx :aa1: - החוזה של סאנטיאגו סולארי בסאן לורנסו נגמר ובמקסיקו מדווחים שהוא נמצא במגעים מתקדמים עם אטלנטה המקומית. נראה לי מוזר שטינלי לא שם כסף לשמור את אחד השחקנים הטובים שלו במועדון, אני מאמין שסאן לורנסו לא תוותר עליו בכזו קלות על אף המשכורת הגבוהה. :aa1: - בוקה מנסים להחתים את גרי מדל הקשר\בלם של נבחרת צ'ילה ושל קאתוליקה, לפני כחצי שנה מעברו לאינדפנדיינטה נעצר ברגע האחרון ואולי עכשיו הוא יזכה להגשים חלום מעבר לאנדים. לאחר שסיכום דומה הושג עם מגן מהליגה השנייה הפעם בוקה סגרו עם קארלוס אראוחו מגנה של סגנית האלופה, העסקה תתבצע רק במידה ואיברה לא יחתום על חוזה חדש. :aa1: - עושה רושם שרוסו התחרט וישאר בסנטראל כמאמן הקבוצה אחרי הכל.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx אבל זה עדיין רחוק, אינדפנדיינטה הביעה עניין אבל זה לא יהיה פשוט. :aa1: - מתיאס קהאיס ממונדיאליטו 07 יחתום בראסינג בשעות הקרובה. הבלם מגיע בהשאלה לשנה + אופציה על סך כמיליון דולר (משוער), הבלונדיני שיחק בטורניר האחרון במדי חוחוי וכרטיסו שייך לבוקה. לא מבין את קארוסו, עמדת הבלם היא זו שהכי סגורה בקבוצה ובטח שלשחקן בינוני כמו זה אין מקום שם. קארוסו אומר שהוא מייעד אותו לעמדת המגן השמאלי שריקה משחקנים, אבל אני לא מבין איך לעזאזל הנגר הזה יכול לשחק שם. בכל מקרה שיהיה לו בהצלחה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx :aa1: - עכשיו זה סופי - פאלקאו הסכים לוותר על החוב של ריבר כלפיו ועסקת העברתו לפורטו הושלמה, הוא יוצג בפורטוגל בזמן הקרוב. סכום ההעברה 5.5 מ' יורו, לא יודע כמה מזה יכנס לריבר.
משהו כמו 40-45 אחוז מסכום ההעברה הבנתי, חרא של ניהול בקיצור, אם אני לא טועה הוא עבר אליהם כשהוא היה בן15 וגדל שם ככה שריבר כנראה מכרה את הכרטיס שלו למישהו(זהבי??).
הפעם לא ראיתי את השם של זהבי, אבל אני לא אופתע אם הוא מעורב. זו אותה דרך ניהול שאיתה צריך מולינה (הנשיא החדש שלנו) להתמודד כיום, זכר לניהול של בלנקיסלסטה.... בכל מקרה גורוסיטו קצת לא מחובר למציאות כנראה שכתחליף לפלקאו הוא ביקש בין היתר את סביטאניץ' (מבלי לדעת שהוא צפוי להיות שחקן הרכב העונה באייאקס), לאריביי (ולס במו"מ עם קליארי על קניית חלק מכרטיסו) או פאבונה שבטיס דורשת הרבה על מעברו ולא מעוניינת להשאילו.
בדיון על קולומביה, כתבתי על הריב המתוקשר בין אביו של פאלקאו, רדאמל גארסיה, לבין סוכנו הארגנטינאי, אספינדולה, לגבי חלוקת האחוזים ממכירתו של השחקן לקבוצה אחרת. אני מצטט: "עפ"י הסכם החלוקה לפי אחוזים, היתה אמורה לקבל ריבר פלייט כ-50% מהמכירה, סוכנו היה אמור לקבל 10% והמשפחה היתה צריכה לקבל 40%. גארסיה אמר שכאות מחווה לעזרתו של אספינדולה, היא תעביר לו 10% מהמכירה אך אספינדולה ביקש יותר וגארסיה התנגד". גירסתו של אספינדולה שונה ואומרת כי לריבר יש 100% בעלות על השחקן ובמקרה של רכישה החלוקה תבוצע לפי 50% לקבוצה, חלק למשפחה, חלק לסוכן וחלק קטן ל"פייר פליי", אך הוא אינו מציין את המספרים המדוייקים של האחוזים. לא יודע מי צודק ומי לא, אני רק מקווה שפאלקאו לא ייפגע מזה ושיתחיל את הפריצה שלו באירופה, כי אני מאמין שבעתיד הוא יוכל להשתלב בליגות ובקבוצות טובות יותר מפורטו.
אני לא בקיא בפרטים, אבל אם אני לא טועה כיום פאלקאו היה אמור להיות חופשי והוא הסכים לחתום על חוזה רק בשביל שריבר פלייט תראה כסף מההעברה שלו. לכן אני מאמין שגם אם הכרטיס שייך למועדון הארגנטינאי הכסף יחולק גם למשפחה ולסוכן כמו שתיארת, אני בטוח שזה חלק מההסכם במקרה כזה.
:aa1: - עוד שחקן מהליגה הארגנטינאית שעובר לפורטו הוא דיאגו ואלרי מלאנוס. הקשר הנהדר הזה, שהתקשה לשמור על יציבות מאז טורניר האליפות בשל פציעות רבות, יושאל לשנתיים לאלופת פורטוגל - שני המועדונים אישרו את הידיעה. מצד אחד אני שמח בשביל ואלרי שיש לו פונטציאל להגיע לנבחרת ולרמות הגבוהות ביותר, אך מצד שני אני לא רואה היכן בדיוק הוא ישתלב במערך של פורטו עם סבוז'ה רודריגס לפניו בעמדה אחת ובלוסצ'י באחרת.
ואלרי שחקן נהדר, למרות שרואים שהפציעה פגמה ביכולת שלו. הוא משחק במין חשש כזה מפגיעה נוספת ומשתדל לברוח מעימותים. זה קרה ללא מעט שחקנים יצירתיים כמוהו, שמהווים מוקד לעבירות קשות ונפצעים לעיתים קרובות. אגב, גם תומאס קוסטה (אם הוא נשאר) הוא פחות או יותר שחקן באותה עמדה. זה נחמד שפורטו התאהבה בשחקנים הארגנטינאים מאז ההצלחה עם לוצ'ו, אבל רוב אלה שכרגע בסגל פשוט יתייבשו על הספסל. החבר מלאנוס נלסון בניטס מחכה שם (אולי יקבל מקום בהרכב אם סיסוקו יעזוב) וגם קוסטה ופריאס. מיותר, שיעשו מעשה בולאטי ויחזרו לארגנטינה.
לאחרונה לא ראיתי את ואלרי משחק בימין ככה שאני לא יודע אם תומאס קוסטה מתחרה איתו בדיוק, אולי מריאנו שמשחק יותר קדימה בימין אבל אני מאמין שלעומת השניים האלו לואלרי יש יותר כישרון להתמודד בהצלחה עם התחרות, במידה והוא יקבל את ההזדמנות כמובן. העובדה שתיאורטית הוא יכול לשחק כמעט בכל עמדה בקישור היא יתרון נוסף כמובן. אני חושב שאלו ששם עכשיו שונים ממקרה בולאטי, הבלונדיני באמת לא שיחק ולא התכוונו לתת לו לשחק, מהחברה ששם היום (להוציא את בניטס) כולם חלק מהרוטציה הקבועה ויש להם חלק נכבד בהשגי הקבוצה (מריאנו, קוסטה ופאריאס שסיים סגן מלך השערים). אפילו אצל בניטס יש תקווה כמו שאמרת, עכשיו שסיסוקו בדרך החוצה, אם כי פורטו רכשה את האורוגוואי המצויין פריירה (אקס ארחנטינוס בין היתר) שיכול לשחק כמגן, כמו גם פוסילה שעולה על בניטס בכמה דרגות לדעתי. :aa1: ב-OLE מפרסמים שקיימת התעניינות באוסקר אהומדה מצד קבוצה ישראלית, נשמע לי עשן שמפזרים הסוכנים להתחשב בסכום שיעלה להביאו, מה גם שהרבה סוכנים בריבר מקורבים לישראל. במידה ויש אמת בידיעה הקבוצה היחידה שאני רואה אותה מנסה להחתימו (למרות שדרוש דמיון רב) היא מכבי חיפה, על חשבונו של קולמה.