בושה שמשחק אליפות מוכרע עקב טעויות שיפוט כ"כ קשות. אם את הגול שנפסל עוד אפשר להעביר, אני לא מבין איך השופט לא ראה פאול ברור על השוער...ואז התחיל הבלאגן הצפוי, המכות ומה לא....לא מגיע להוראקן לסיים את העונה ככה. זה לא אומר שלולז לא מגיעה אליפות אבל בטח לא בצורה כזו. ולז החמיצה פנדל, ספגה שער חוקי שנפסל וכבשה שער פסול שאושר. הכי כואב לי זה על המאמן קאפה. הוא ממש עם דמעות בעיניים, מי יודע מתי ייצא לקבוצה הזו שוב להגיע למרחק נגיעה מהתואר. ממש כואב לי עליהם.
ברכות לולס על אליפות ראוייה, קבוצה שהייתה יציבה לאורך כל הטורניר ווהפסידה רק פעם אחת, אחת האלופות היותר "ראויות" של השנים האחרונות, גם אם לא הציגה כדורגל מבריק. כל הכבוד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx כל אחת מהשתיים שהייתה זוכה באליפות הייתה ראוייה, שתי הקבוצות הטובות של הטורניר נפגשו למשחק בינהם ואין יותר הוגן מזה. בארזנאס שפט מצויין במחצית הראשונה והוטעה ע"י הקוון בגול של דומינגס אבל במחצית השנייה כשל כשלא זיהה מצד אחד את הפאול של לאריביי בגול, ומצד שני כשלא העניק פנדל לולס אחרי תיקול פראי של אראנו על סאפאטה ברחבה. בגלל הטעות הכפולה קשה להגיד שהאליפות הוכרעה ע"י שופט, אבל עדיין היה קשה לראות את קאפה, אראנו, גולץ והחברה עם דמעות בעיניים. מקצועית הורקאן לא הגיעה למשחק וולס הציגה את המשחק הרגיל שלה, פאפה היה מצויין בצד שמאל והשלישייה המרכזית חיסלה כל ניסיון של הורקאן לפתח משחק מסודר, גם אטומאנדי במופע קצבות תרם לעניין. בהורקאן היהלומים איכזבו ונעלמו לגמרי שפאסטורה בגדר נוכח נפקד ודה פדריקו מחמיץ גול בבעיטה מ 10 מ', בולאטי היה היחידי שהגיע למשחק מבחינת החלק הקדמי והנעת הכדור בקישור. חילוף פחדני של קאפה אולי עלה לו במשחק שכן הגלובו יכלו לנצל את ההפקרות בהגנת ולס לקראת הסיום כדי לכבוש. מצטיין המשחק מבחינתי הוא פאפה מולס, שאוטמאנדי ומקסי מוראלס זכאים למחמאות גם הם. בהורקאן מונסון, בולאטי ודומינגס בלטו מעל השאר.
:aa1: - תואר נוסף שהוכרע רק במחזור האחרון לאחר מאבק עיקש וצמוד הוא מלך השערים: 1. חוסה "פפה" סאנד (לאנוס) עם צמד במחזור האחרון מגיע ל-13 שערים ועוקף בסיבוב כמה ממתחריו. 2. דניאל "רולפי" מונטנגרו (אינדפנדיינטה) 12 ג' 2. אסטבן "ביצ'י" פוארטס (קולון) 12 ג' 3. רודריגו לופס (ולס) 11 ג' 3. קארלוס "צ'ינו" לונה (טיגרה) 11 ג' http://img43.imageshack.us/img43/2511/18682351.Xxx פפה חוגג תואר אישי ויציאה לחופשה מה שמדהים הוא שכולם להוציא את צ'ינו לונה הם שחקנים מנוסים ומבוגרים, פפה סאנד יחגוג 29 עוד שבוע, בעוד לופס ורולפי כבר בעשור הרביעי לחייהם, כשביצ'י קשישא יחגוג 37 בסוף השנה!!! לכן קשה להאמין שלהוציא את לונה בן ה-27 מישהו מהם ימנף את ההצלחה לחוזה מעבר לים. לפפה סאנד זוהי הפעם השנייה שהוא זוכה בתואר מאז הגיע ללאנוס. :aa1: - דבר מעניין שחוזר על עצמו בשלוש שנים האחרונות - מאז החלו הטורנירים הקצרים לפני 18 שנה קרה רק שלוש פעמים שהקבוצה עם המאזן העונתי המצטבר (אפרטורה +קלאוסורה) לא זכתה באחד מתארי האליפות של אותה שנה, מדובר על השלוש שנים האחרונות ברצף: 2006-7 : בוקה השיגה את מירב הנקודות אבל ראתה את אסטודינאטס וסאן לורנסו לוקחות את האליפות. 2007-8 : שוב פעם בוקה צופה מהצד בחגיגות למרות שהשיגה הכי הרבה נק' בכללי, הפעם ריבר ולאנוס חגגו. 2008-9 : העונה לאנוס הייתה המאוכזבת הגדולה אחרי שצברה הכי הרבה נק' וצפתה בבוקה ובולס חוגגות. :aa1: - אני חושב שכבר ציינתי את זה אבל בשביל הסיכום המסודר נחזור על כך, 6 קבוצות ייצגו את ארגנטינה בגביע הסודאמריקנה שיתחיל בחודשים הקרובים: בוקה וריבר (מוזמנות), לאנוס, ולס, סאן לורנסו וטיגרה 1-4 (בדירוג המצטבר של העונה). לטיגרה זוהי הופעת בכורה בגביע, השג נהדר לקבוצה שהעפילה לליגה הבכירה לפני שנתיים. החל מ-2010, המארגנים הודיעו, כי בוקה וריבר לא יקבלו הזמנה לגביע ויצטרכו להעפיל כמו כולן. במידה וזה היה חל כבר על השנה אז ריבר לא הייתה משתתפת בגביע בעוד בוקה שסיימה בין השש עם המאזן הכי טוב כן הייתה נכנסת. במקום ריבר קולון יכלה לזכות בכבוד... :aa1: - אחרי שחוחוי וסאן מרטין ירדו ליגה ואתלטיקו טוקומן וצ'קריטה יחליפו אותן, ביום רביעי יחלו משחקי הפלייאוף שיקבעו מי תעפיל או תשאר בליגה הבכירה: יום רביעי: בלגראנו (קורדובה) - רוסאריו סנטראל יום חמישי: אתלטיקו רפאלה (סנטה פה) - חימנאסיה לה פלאטה יום ראשון משחקי הגומלין של שני המפגשים.
העונה מבחינתנו כבר נגמרה בתבוסה 4-1 לחוחוי אבל אתמול כמעט הכל נקבע ואני חושש עוד הרבה יותר מהמצב העגום שלנו בפרומוסיון 1.בוקה 1.723 2.לאנוס 1.706 3.סן לורנסו 1.671 4.אסטודיאנטס 1.657 5.ולז 1.626 6.טיגרה 1.552 7.הורקאן 1.446 8.ניואלס 1.421 9.ריבר 1.407 10.קולון 1.342 11.ארחנטינוס 1.320 12.בנפילד 1.315 13.גודוי 1.289 14.אינדפנדיינטה 1.289 15.ארסנל 1.276 16.ראסינג 1.221 17.חימנסיה 1.197/רפאלה 0.000 18.רוסריו 1.065/בלגרנו 0.000 19.צ'אקריטה 0.000 20.אתלטיקו טוקומן 0.000 אני לא רוצה אפילו לדמיין מה יקרה עם גם רפאלה וגם בלגרנו יעלו בסופו של דבר ושלושתם ינצחו בתחילה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
זה הממוצעים המעודכנים אחרי הורדת הנק' של 2006-7 נכון? עונה קשה תעבור על הנציגות של אבז'נדה, רק 6 נק' בין ראסינג לאינדפנדיינטה כשארסנאל בדיוק בתווך... עקב ה-30 נק' שהשגנו בקלאוסורה, בראסינג מדברים על האפשרות להכנס לליברטאדורס. אני אישית לא בטוח שזה רעיון טוב לראסינג לשחק בגביע ובו זמנית בקלאוסורה, כשאיום הירידה עדיין קיים ואפילו מוחשי למדי. כתבה נהדרת של תומר על שחקנים ארגנטינאיים: http://sports.walla.co.il/?w=/157/1515339#tb_div
כמובן בקשר לכתבה מלבד שהיא מצוינת (שאפו תומר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx ) הייתי יותר מרוצה לראות חלוץ כמו פאבלוביץ' בחיפה ליד הטנק הגרוזיני תהיה התקפה קטלנית ללא ספק
השופט שאישר את בגול של ולס, מודה בטעות מסתבר שארגנטינה רועשת וגועשת ממשחק האליפות שנערך שלשום, השופט הודה בטעות כשאישר את השער של ולס. למרות הטעות, כל הכבוד לו שהוא מתייצב מול המצלמות ולא מנסה לטייח מה שכולם ראו.
השןפט לא הודה בטעות אחת, הוא הודה בשתי טעויות, אחת לכל קבוצה. אחרי שצפה מסלון ביתו במשחק שוב, ברזנאס הודה כי שגה באישור הגול של ולס, אבל באותה נשימה הודה כי שגה שלא נתן פנדל לולס אחרי התיקול של אראנו על קוברו (שחייב אדום גם). הטעויות היו מתחלקות שווה בשווה אילולא הקוון היה פוסל גול חוקי של דומינגס מחצית ראשונה. ככה או ככה, חבל שזה קורה במחזור האחרון במשחק המכריע, אבל טעויות שיפוט קורות בכל העולם לאורך כל העונה, כל עוד זה לא במחזורים האחרונים (ובטח שלא במשחק המכריע) מעטים זוכרים אותן. לרוע מזלה של ולס את הטעות הזו יזכרו (וישכחו את הפנדל שהם לא קיבלו ואת העליונות שלהם במשחק). מישהו היום זוכר את כל הטעויות שיפוט לטובת בוקה באפרטורה? כנראה שלהוציא את אוהדי ראסינג, סן מרטין ועוד כמה מקופחות לא. וככה האליפות של בוקה תזכר כיותר "לגיטימית" בעוד דווקא ולס שלא נהנתה משיפוט אוהד לאורך מרבית הטורניר (בניגוד להורקאן דווקא) תזכר כאליפות פחות "לגיטימית". אנחל קאפה עשה עבודה נהדרת כמאמן הגלובו מאז שהגיע בשלהי האפרטורה, עכשיו שיפסיק להתבכיין ויחזור לעבוד, את ההתבכיינות כמו תמיד יעשה הקהל בשבילו.
איזה באסה שבלגראנו מול סנטראל בפלייאוף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx איך הייתי רוצה לראות את שתי הקבוצות בפרימרה... הצגה נהדרת של הקהל הכחול לפני המשחק מעכב את תחילתו בשל כל הנייר במגרש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
למה בדיוק? בגלל שהם מחוץ לבואנוס איירס? יש לך מה מושג מה קורה עם קאברל מריבר?פעם הוא היה אחת התקוות של הכדורגל ושל ראסינג.
אני אוהב את הקהל שלהם, של שני המועדונים. אני חושב שזה יעשה רק טוב לליגה אם תהייה נציגה לקורדובה ובלגראנו היא הקבוצה שאני יותר מחבב מקורדובה (אפילו יותר מראסינג קורדובה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ), אבל לא על חשבון מועדון גדול כמו סנטראל (ארסנאל ובאנפילד אלו שתיים שהייתי שמח אם ירדו). קאבראל נחשב לתקווה בראסינג למשך תקופה קצרה, השטויות שלו הפכו אותו במהרה לשחקן בית שרוב האוהדים קיוו שנעשה עליו כסף לפני שיתגלה הבלוף, אמנם לא עשינו כסף אבל הבלוף כבר התגלה. אני לא יודע מה קורה איתו כי אני לא מעורה במה שהולך בריבר, אבל בשל העובדה שגורוסיטו מחפש בלם ולאור היכולת של קאבראל לא נראה לי שהוא הולך לשחק בהרכב עונה הבאה. ראית מי יכול להיות הרכש הראשון של בוקה לעונה הבאה? למרות כל הבעיות בקישור וקדימה דווקא מגן ימני מהליגה השנייה יגיע במידה ואיברה לא יחדש את החוזה. סנטראל כובשת בניגוד מוחלט למהלך המשחק, מה שכן זה היה גולאסו של מנדס. בראון מסנטראל מתגלה כשוער מצויין עם הזמן, הילד הולך ומשתפר.
תאכלס באמת חבל שבלגראנו וסנטראל נפגשו, שתיהם קבוצות עם מסורת, הרבה יותר מהקבוצות שמתמודדות בפלייאוף. ארסנאל לא תרד.... זו הבייבי של גרונדונה, מכבי פ"ת של ארגנטינה. דרך אגב אי אפשרר להעיף אותו? אין בחירות בהתאחדות? לפי פירסומים ריבר החתימה את רוברטו פרננדז, שוער פאראגוואי בן 21 מסרו פורטניו, נראה לי החתמה חכמה בכל אופן, למרות שחבל לי שהביאו שוער זר, עם כבר מביאים שוער צעיר, היה אפשר לנסות את מונזון או בראון או אפילו להתפרע עם מרצ'סין. בפורום של ביגסוקר רשום שריבר מעוניינת גם בגרון מחטאפה, לדעתי שחקן מצויין שיכול להיות טוב מאוד לריבר. מי זה המגן הימני שבוקה מעוניינת בו? שחקן טוב לדעתך? נ.ב הבנתי עכשיו שפאסטורה עבר לפאלרמו, עכשיו זה רשמית...(שלא כמו קודם)
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx יש בחירות, אבל בד"כ אף אחד לא מתמודד מולו ומתי שכן זה חסר סיכוי כי כולם חייבים לו טובות. מדובר בשוער מצויין שספג הכי מעט שערים העונה בפאראגוואי (וזכה באליפות), לאנוס רצתה להביא אותו לפני שנה או חצי שנה ובסוף זה לא יצא. אני לא בטוח שאלו שציינת טובים יותר אבל אני בטוח שהם יהיו יקרים מדי לריבר (להוציא את בראון במידה וסנטראל תרד). ריבר בכל מקרה מהמרת בגדול עכשיו שברבוסה ואוחדה עזבו, היא נשארת עם וגה (בינוני לטעמי) ואולי עם הילד הפאראגוואי. בקשר לגרון - דווקא חטאפה הציעו אותו לריבר וגורוסיטו הסכים, עכשיו נראה אם יש את הכסף (מדובר על השאלה) וכמה הוא רוצה משכורת. יכול להיות חיזוק נהדר לליגה. מגיע מאלדוסיבי - נאוהל רוסלי, אני לא מכיר אותו אבל חברים שלי אומרים שהוא שחקן סביר אבל לא לרמה הזו. התקפי יחסית אבל חלש פיזית וכבר בן-23. אם הבנתי נכון אז הכל סגור אבל רק אם איברה לא יחתום (כרגע המו"מ נראה לא טוב). רשמי זה רק שהשחקן מוצג לדעתי, בינתיים נשיא פאלרמו אמר שהכל סגור ומחכים רק לחתימה של הילד. מקווה בשבילו שהתחזית של תומר תתגשם והוא יושאל חזרה לליגה, אני לא בטוח שמעבר כרגע יהיה הדבר הנכון בשבילו.
אדרבא שוערים, אתה יודע מה נסגר עם המתבגר של אינדי מהסוב-17? נשאר?הולך?מקודם לרסרבה/בוגרת? דיי התלהבתי ממנו ממה שראיתי. דרך אגב, קשור אבל לא קשור, בהצלחה לקבוצה היחידה שלא עשתה בושות בליברטאדורס והיא כמובן הפינצ'אס. :aaa021: