וחזרה לליגה אחרי פגרה קצרה, המחזור ה-17 יפתח היום כשאנו מתקרבים מאוד לסיום הטורניר ולמעשה העונה. במשחקים אלו יוכרע מי תרד ישירות ל B יחד עם חוחוי, מי השתיים שתשחקנה בפלייאוף, מי תגיענה לסודאמריקנה וכמובן מי תהייה האלופה של טורניר הקלאוסורה 09. במוקד המשחקים שני קלאסיקוס, אחד גורלי לצמרת והשני לתחתית, ביום ראשון ראסינג תארח את בוקה למשחק המרכזי של המחזור בנסיון להשיג 3 נק' שכמעט בוודאות ימנעו ממנה להגיע לפלייאוף. מוקדם יותר סאן לורנסו תארח את הורקאן במטרה לפגוע בסיכויי האליפות של יריבתם השנואה, יהיה חם. לאנוס תתארח בסאראנדי מטרה לשמור על המקום הראשון בעוד ולס תארח את ניואלס, לה יש שאיפות להכנס לגביע. יום שישי: באנפילד - אינדפנדיינטה קולון - חימנאסיה לה פלאטה יום שבת: ריבר - טיגרה ולס - ניואלס ארסנאל - לאנוס אסטודיאנטס - גודוי קרוס יום ראשון: סאן לורנסו - הורקאן סאן מרטין - חוחוי ראסינג - בוקה סנטראל - ארחנטינוס
האמת? זה החרא הכי מסובך בשיטה, מילא הייתה אותה שיטה לקבוע את המעפילות לליברטאדוס ולסודאמריקנה אבל גם פה זה שונה. לא ראיתי שום עדות שמשהו השתנה משנה שעברה (הרבה פעמים משתנה) מה שאומר שאלו יהיו הנציגות בסודאמריקנה: בוקה וריבר (מוזמנות) מקום 1-4 בחישוב של העונה כולה (אפרטורה + קלאוסורה) נכון לעכשיו בקופה ישחקו: בוקה (מוזמנת) ריבר (מוזמנת) לאנוס - 71 נק' (הבטיחה את מקומה) טיגרה - 59 נק' ולס - 59 נק' סאן לורנסו - 57 נק' עדיין עם סיכויים (לא גבוהים) לעקוף את סאנלו: ניואלס והורקאן עם 52 נק' כל אחת אסטודיאנטס וקולון עם 51 נק' כל אחת חימנאסיה לה פלאטה 49 נק'
לפי דעתי הבעיה של ארגנטינה מתחילה ונגמרת בכך שאין לארגנטינה קישור,ואת האשמה פה לפי דעתי אפשר להפיל על מארדונה לפי דעתי.זה לא שחסרים לארגנטינה קשרים דינמים ויצירתים שיכולים לנהל את המשחק של ארגנטינה ולסייע במשחק המעבר מהגנה להתקפה שפשוט לא קיים.אולי זה ישמע קצת מטומטם ואולי אפילו לא נכון,אבל לדעתי מארדונה לא הצליח לשנות אפילו בקצת את שיטת המשחק של ארנטינה וארגנטינה נראת בדיוק אותו דבר כמו שבאסילה אימן אותה,בשורה התחתונה לפי דעתי מארדונה לא הצליח להביא את השינוי וארגנטינה נראת כמו העתק מדויק כמו של הקדנציה של באסילה. אני גם חושב שלארגנטינה יש מחסור של שחקנים בכל מיני עמדות,אבל לפי דעתי המפתח להצלחה של ארגנטינה הוא אחזקת הכדור ושליטה טוטאלית במגרש וכמובן מספר 9 קלאסי כמו מיליטו וליסנדרו לופז שיפנו שטחים לשחקנים שמשחקים מאחוריהם וכמובן יהיו הרגל המסיימת שכ"כ חסרה לארגנטינה.ההגנה של ארגנטינה לפי דעתי בינונית.כמו שהזכרתה הבעיה של ארגנטינה היא בעיקר במגנים,אבל גם בעמדה הזאת יש לארגנטינה את זאנטי שתמיד משחק כמו בן 20 ואת היינצה שאומנם הוא לא מגן קלאסי ואפילו קצת איטי,אבל בכל זאת אחד שיכול לעשות עבודה סולידית.מרכז ההגנה של ארגנטינה דווקא די טוב,אבל מארדונה ובאסילה לא השתמשו לפי דעתי בשחקנים הטובים ביותר שעומדים לרשותם.בורדיסו וסמואל,לפי דעתי הם אנדרייטד ועדיפים על דמיקליס שנמצא בעונה רעה ודיאס שהוא בינוני מדי לטעמי.לארגנטינה אומנם אין הגנה ברמה גבוהה,אבל עדין יש לה הגנה שלא נופלת מההגנה של כמה נבחרות אחרות שמועמדות לזכות במונדיאל(ברזיל,גרמניה וגם מספרד היא לא נופלת בהרבה לפי דעתי),כמובן שכל זה במצב אופטמילי שדמיקליס ודיאס בחוץ,ובורדיסו וסמואל מקבלים מקום בהרכב.
ברור שמראדונה לא שינה כלום מקצועית, יותר מזה, הנבחרת מבחינת כדורגל נראית פחות טוב בשני המשחקים האחרונים. לעומת עידן באסילה יש שינוי לטובה באוירה בחדר הלבשה ובכלל בין השחקנים לצוות המקצועי, גם מה שדיאגו מקרין החוצה זה שיפור גדול על באסילה השחצן והמזלזל. מבחינה מקצועית אולי אפילו צעדנו צעד אחורה וזה נובע גם מדמות המאמן מן הסתם. השאלה זה עד כמה בכלים שיש לו מראדונה יכול להפוך את ארגנטינה לנבחרת מהטופ העולמי, אתה מדבר על קשרים דינמיים ויצירתיים שחסרים אז מי אלו יכולים להיות? כל מי שאני חושב עליו כבר קיבל הזדמנות בקדנציה הזו או הקודמת ונכשל. מה גם שאני חושב שבקישור הבעייה היותר גדולה זו לא הדינמיות אלא שאין קשרים שמאיימים על השער כמעט (יש את מקסי אבל הרוב לא). העובדה שהיינצה וסאנטי עושים עבודה סבירה לא מספיקה, חלק מהנעת הכדור זו גם ההצטרפות של המגנים וההבנה של העמדה. סאנטי במשחקים האחרונים בסלקסיון נראה על הפנים באגף (בבוליביה הוא היה הרע במגרש עם אשמה ישירה ב-4 גולים) ולדעתי באינטר הוא כבר הרבה זמן לא משחק מגן. להיינצה נהרסה הקריירה לדעתי בגלל המעבר לעמדה, קראתי השבוע שהוא מוכן לעבור רק לקבוצה שתתן לו לשחק בלם. סמואל ובורדיסו? יכול להיות לא הייתי פוסל זאת, נראה מה הוא ינסה במשחקי הידידות הקרובים, אני גם מאוד אוהב את אוטאמנדי. יותר מדי נק' תורפה האלו מתחברות לעובדה שהמאמן באמת לא טוב ומובילות לבינוניות. לדעתי גם מאמן טוב יותר לא יכול להוביל את הסגל הזה מעבר לרבע גמר מונדיאל, בטח שלא מראדונה.
שלום לחברים מארגנטינה. קראתי באתר ספורט 5 שהשחקן אייל שטרכמן שמשחק בריבר ומחזיק באזרחות ישראלית לא שוחרר למחנה האימונים של נבחרת ישראל הצעירה כי ריבר מתכננת לשלב אותו לקראת השלבים האחרונים של העונה. גם צויין שם שהוא חלוץ העתיד של ריבר. האם הוא קיבל דקות העונה,ואם כן אפשר קצת פרטים עליו? סגנון משחק,אם המאמן מאמין בו ומה הסטטוס והמעמד שלו בקבוצה? תודה מראש.
הבעיה של ארגנטינה בקישור יותר עמוקה משחקן x או y שמאכזב או לא מקבל הזדמניות בהרכב.הבעיה היא ב"שיטת משחק",וכל עוד מראדונה בתפקיד כנראה שנמשיך לראות את אותה שיטת משחק.כעיקרון יש לארגנטינה מספיק קשרים איכותים,אבל הם לבדם לא יביאו את השינוי. אני מסכים שזאנטי היה הגרוע ביותר בתבוסה לבוליביה,אבל קשה להאשים רק אותו בתבוסה לבוליביה כי כל אחד משחקי ארגנטינה היה חלש מאוד באותו משחק.אני מסכים שזאנטי לא בשיאו,אבל עדין לדעתי מדובר במגן לגיטימי שעושה עבודה לא רעה,החיסרון המרכזי שלו שמלבד כמה פריצות יפות שלו באגף פעם בכמה משחקים הוא לא עולה מספיק להתקפה.אבל אפשר להשתמש בשיטה שבה מגן אחד עולה ומגן שני נשאר למטה,מה שאומר שהיינצה הופך להיות בלם או מאבד את המקום להרכב ובמקרה כזה אינסואה ומונסון יכולים להחליף אותו ולתרום יותר להתקפה מהצד השני.
מונסון? אתה מבין מה אני אומר על בינוניות והבעייה של הסגל, הוא לא הצליח לתפוס מקום בהרכב בקבוצה שירדה ליגה, גם בבוקה הוא לא היה כוכב גדול במיוחד. אינסואה לא הוכיח את עצמו בצעירה בסודאמריקנה הקיץ, ובנוסף אני לא חושב שהוא ברמה כרגע, אולי עונה הבאה הוא יעשה קפיצה, זה מאוד חשוב לנבחרת שיהיו מגנים טבעיים. בקשר לקישור, יש קשרים איכותיים אבל לא מספיק לדעתי, לפחות לא כאלו שמאיימים על השער. האמת שמראדונה ניסה שתי שיטות משחק שונות במשחקים שאימן, השיטה שהכי עבדה הייתה זו איתה הובכנו בקיטו עם דובלה סינקו, מול צרפת לפחות זה נראה טוב. דבר אחד שאנחנו מסכימים עליו כנראה זה שלדיאגו אין פתרונות. נראה לי כתבה לא רצינית- למיטב ידיעתי הוא עוד לא ערך בכורה בבוגרת, הוא כבש הרבה גולים ברסרבה שזה יפה ולפני כן בנוער של ולס הוא היה מלך השערים, אבל בבוגרת של ריבר הוא לא שיחק למיטב ידיעתי, ישב לראשונה על הספסל לפני כחודשיים. מכיוון שלא ראיתי אותו אני לא יודע מה סגנונו אבל אומרים שהוא חלוץ רחבה קלאסי, די גבוה ונראה חזק, רגל מועדפת שמאל - בOLE השוו אותו לפאלרמו מבחינת סגנון. מעמד? הוא שחקן רסרבה ויש הרבה כאלו, יש הרבה צעירים שקיבלו כבר מס' הזדמנויות בפרימרה שחלקם צעיר ממנו ככה שאני לא יודע עד כמה בונים עליו, אבל עם המאזן שערים שיש לו ברסרבה הוא בטוח יקבל הזדמנות מתישהו לדעתי.
הנבחרת הצעירה משיגה את המקום השלישי בטורניר בטולון אחרי ניצחון נוסף על הולנד, הפעם רק 1-0 מרגליו של בואונאנוטה שסיים את הטורניר עם 4 גולים מ-4 משחקים. לא יודע למה עשיתי לעצמי את זה וישבתי לראות את המשחק (לסירוגין, יש גבול) על אף שידעתי מה הרמה הצפוייה, כצפוי משחק ברמה נמוכה שהילד של ריבר מפגין יכולת טובה כולל גול מבעיטה חופשית (די חלשה האמת), דיאס השחקן שהכי קיוויתי שיפרוץ בטורניר קיבל הזדמנות בהרכב, די איכזב והוחלף. הגול: http://www.youtube.com/watch?v=ZqciJfketr4
משחקי אתמול באנפילד 5 - אינדפנדיינטה 0 - לבאנפילד משמעות הניצחון היא הנצלות סופית ממשחקי הפלייאוף וכמובן עוד נק' לחשבון הממוצעים לקראת העונה הבאה, עונה שצפויה להיות לא פשוטה לירוקים\ לבנים\ שחורים\ כתומים. מתוך חמשת הגולים אפשר לציין את השלישי כיפה במשחק, סבאסטיאן פרננדס האורוגוואי מסיים מהלך קבוצתי נהדר (שני משולשים בתוך הצפיפות) ברשת של אסמן, גם הצמד של סילבה (אורוגוואי גם הוא) הגיע אחרי סיומת יפה בכל אחד מהגולים ומעמיד את "הטנק" על 9 שערים בטורניר. זוהי תבוסה קשה לאמריקו גאז'גו ולחבורה באדום, טולו פשוט לא מצליח למצוא פיתרון לבעיות של האדומים, 29 שחקנים שונים הוא ניסה בעשרה משחקים מאז הגיע, עשרה משחקים בהם אינד' קיבלה שלוש פעמים חמישייה. הקהל הביע את מורת רוחו ונשיא המועדון אף נטש את המשחק במחצית. http://img198.imageshack.us/img198/8578/tapat.Xxx סנטיאגו סילבה האורוגוואי, אל טאנקה מתקשר להודיע על הצמד קולון 2 - חימנאסיה לה פלאטה 0 - ניצחון יפה של קולון שהייתה עדיפה על אף חסרונם של חמישה שחקני הרכב, שלושת הנק' משאירות את הקבוצה של מוהאמד עוד שבוע במרחק תיאורטי מהאליפות. ביצ'י פוארטס בן ה-36 כבש את הראשון מבעיטה חופשית שנשרקה אחרי הצגה שלו עצמו, החלוץ הקשיש ממשיך את הטורניר הטוב ומגיע כבר ל-11 שערים, רק אחד פחות מרולפי בפסגה. לחימנאסיה משמעות ההפסד שלמעשה היא איבדה כל סיכוי להנצל מהפלייאוף ועכשיו לפניה מאבק קשה מאוד מול סאן מרטין על הנצלות מירידה ישירה וכניסה למשחקי הפלייאוף. *תקצרים וגולים בלחיצה על כותרת המשחק
פשוט הצגה נהדרת של באנפילד, זה היה נראה כאילו הם בכלל לא מתאמצים..... גאז'גו נראה כ"כ חסר אונים, כנראה שגם הוא לא המושיע של הרוחו. אהבתי מאוד את חילופי המסירות בגול השלישי וסילבה הזה נראה אחלה שחקן, (לא שמעתי עליו אף פעם) 9 שערים בטורניר זה יפה מאוד. גם בארגנטינה המצב משוגע כשהאלופה תצא מבין לאנוס, ולז, הוראקן או קולון. ריבר כבר איבדה סיכוי, בוקה בכלל אי שם במקום ה-15 ואינדפנדיינטה לא רחוק מעליה. דווקא אני רואה שאתם התאוששתם יפה מהפתיחה, אליאס. מי המועמדות לרדת, אגב?
שמת לב שכניסתו של הקולומביאני הצעיר מנעה מבאנפילד לכבוש עוד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx , סתם צוחק נראה לי 5 זה מספיק. מבחינת ראסינג 4 נק' מתוך ה-9 שנשארו משמעותן החלצות מהפלייאוף להוציא מקרה בו סאן מרטין מנצחת את כל שלושת המשחקים, 5 ומעלה ונשארנו בטוח, לדעתי 4 יספיקו אולי אפילו 3. ננסה להציג זאת כך: חוחוי - ירדה ח.לה פלאטה - או יורדת או פלייאוף, לא תלויה רק בעצמה. סאן מרטין - יכולה לרדת, להגיע לפלייאוף או לשרוד. בשביל להגיע לפלייאוף היא תלויה רק בעצמה. סנטראל - יכולה לרדת, להגיע לפלייאוף או לשרוד. בשביל להשאר בפלייאוף היא תלויה רק בעצמה. ראסינג - לא יכולה לרדת ישירות, תלויה בעצמה. גודוי קרוס - יכולה להגיע לפלייאוף, צריך לחשב אם היא יכולה לרדת ישיר אבל נראה לי שלא, תלויה בעצמה. אחרי המחזור אני אציג את הטבלת ממוצעים כי גם כה קשה לחשב בגלל גודוי קרוס וסאן מרטין להן יש חישוב שונה, נעשה את החישובים המדוייקים על כמה נק' צריכה כל אחת כבר ביום א' אבל לבינתיים הנה טבלת הממוצעים נכן לכרגע: http://www.ole.clarin.com/estadisticas/pri...9/descenso.html
בשיחה שלי שהיתה עם חביאר הברמן (הסוכן של אייל שטרכמן) הוא הביא אותו לארץ למבחנים מכבי ת''א ורן בן שמעון אמר שהוא לא מתאים לליגה ג . הוא הכניס בשנה אחרונה 46 גולים ברסרב של ריבר וקנו את הכרטיס שלו 40אחוז ב2.6 מיליון.
46 גולים ברסרבה של ריבר הוא לא הכניס, אתה יכול להכנס לאתר האישי של הילד ואפילו שם לא תראה מס' כזה. המס' שציינת קרוב יותר למה שהילד טוען שהוא כבש בנוער של ולס.