ארגנטינה - קלאוסורה 09: ולס אלופה

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by Franco, Feb 5, 2009.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אתלטיקו טוקומן היא הקבוצה הראשונה להעפיל מה B נאסיונאל לליגה הבכירה, הקבוצה חוזרת לפרימרה אחרי 25 שנה בליגות הנמוכות שרק לפני שנה הייתה בליגה השלישית. חצי מתושבי הפרובינצייה חגגו עם התכולים-לבנים בעוד החצי השני מחכה בקוצר רוח לראות אם סן מרטין, "הטוקומנית" השנייה, תצליח לשרוד בפרימרה. במידה וזה יקרה, לדעתי, לראשונה בהיסטוריה של העידן המקצועני יהיה דרבי של פרובינציית טוקומן בליגה הבכירה!!!

בשורות העולה הטרייה משחק חאביאר "סאטאנה" פאהס (אקס הפועל ת"א) שהיה אחד מעמדי התווך של הקבוצה בקמפיין הזה על אף שהורחק 4 פעמים, כולל שער ניצחון חשוב מאוד לפני לא הרבה זמן, למיטב הבנתי הוא צפוי להמשיך בקבוצה גם בליגה הבכירה.

http://img189.imageshack.us/img189/6328/plazadecanodyn.Xxx
    http://img189.imageshack.us/img189/4848/festejodecanodyn.Xxx

האוהדים בכיכר העיר והשחקנים בחדר ההלבשה חוגגים. אני אישית מאוד שמח שלאחת מהערים והפרובינציות העשירות בהיסטוריה הארגנטינאית ושל היבשת בכלל יהיה יצוג בפרימרה, עכשיו רק נותר לקוות שגם קורדובה תזכה לנציגה.

2. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

גם צ'אקה בדרל הכמעט הטוחה לליגה הראשונה שהיא ביתרון של חמש נקודות על השלישית בלגרנו, למעשה העולות הישירות סגורות באופן (כמעט) סופי שהדרמה האמיתית היא על כרטיסי הפלייאוף שרק 4 נקודות מפרידות בין הפיראיטם לבין אלדושיבי , טאזרס כבר עם יותר מרגל וחצי בליגה השנייה שהיא במרחק של (למעשה "הבטיחה" את מקומה בהישרדות) אלמגרו שקצת מעליה עם מצב דומה, שלוס אנדס וקומדורו ישחקו מול נציגות הליגה הראשונה נכון לעכשיו :

חימנסיה-בלגרנו
    רוסריו-אינסטיטוטו

סיימנתי מי שאני ממהר עליו אבל זה רק אם....

וחוץ מזה אליאס מה אתה חושב על הניצחון של הרוחו 1-3 על רוסריו (שלושער לרולפי) שנתן הרבה אוויר לנשימה לראסינג

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כמובן ששמחתי (האמת שגם יש לי את רולפי ב- GRANDT), האמת חשבתי שתפסידו אבל לא בכוונה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

למרות שהיו דיבורים שתלכו לאחור, אני אישית לא מאמין בדברים האלו. אם הייתם מפסידים הרבה אוהדים של ראסינג היו מתבכיינים.

4. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

צ'אקה מנצחת 1-0 את פלאטנסה משער של אצ'בריה התוך תוספת הזמן ובכך מבטיחה באופן מעשי את חזרתה לליגה הראשונה
    http://www.ole.clarin.com/diario/2009/06/08/ascenso/thumb/fiestita.Xxx

קצת חדשות מהפרימרה

רודריגו פאלאסיו חלוצה של בוקה ג'וניורס מבוקש על ידי לה קורניה הספרדית המציעה על שירות 11 מיליון דולר
    חוזה שאפר מראסינג קרוב לסיכום בבנפיקה, המגן יסע לאחר המחשק מול בוקה לפורטוגל כדי לסגור את העסקה

Last edited by a moderator: Jun 9, 2009
  5. xeneize Member

אוו ואה צ'אקה בליגה הראשונה
    עוד קרב בארות של בוקה וצ'אקה?

Last edited: Jun 10, 2009
  6. S.Eto'o Member

sixtobastia,קראתי את ההודעות שלך בת'רד הזה ואני חייב להגיד שנהנתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

אני מתלבט אם להתחיל לעקוב אחרי הליגה הארגנטינאית החל מהאפרטורה(מתחיל באוגוסט,לא?),אז מה שבעצם אני רוצה לשאול,איך הרמה בליגה הארגנטינאית?,האם גם משחקים בין קבוצות תחתית/אמצע טבלה יכולים להיות משחקים מהנים לצפיה?

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

קודם כל תודה, אני שמח שנהנת

אני חושב שרמה והנאה מצפייה זה לא תמיד אותו דבר, זה גם דבר מאוד סובייקטיבי אבל אענה בכל זאת.
    משחקים של קבוצות אמצע טבלה תחתית יכולים לעתים להיות מהנים מאוד, זה מאוד תלוי בקבוצה כמו שאולי קראת אני לא בדיוק "נהנה" מחווית הצפייה שקבוצתי מספקת בשנים האחרונות (ראסינג). הרמה הטקטית במשחקי אמצע טבלה-תחתית לרוב לא גבוהה (לפעמים גם בצמרת) אבל בד"כ יש מספר שחקנים מוכשרים מאוד לאוהבי הכדורגל הטכני ולרוב קצב המשחק מאוד גבוה. בעיקר במשחקים שלא מהצמרת ניתן להתקל בסגנון האנגלי של פעם שכדור טס מרחבה לרחבה ומוותרים על האמצע, השופטים גם תורמים לעניין שהם ממעטים לעצור את המשחק, מי שראה את אורוגוואי - ברזיל יכול להבין מה זה שופט ארגנטינאי...
    אני יודע שזה נשמע מפתיע אבל במשחקים רבים אני מרגיש שאני צופה בכדורגל אנגלי מלפני 15 שנה, רק שהקצב טיפה נמוך יותר והטכניקה גבוהה יותר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

בקיצור, אני אומר שווה לנסות, אתה גם יכול לשאול בזמן שתרצה לעקוב מי הן הקבוצות היותר אטרקטיביות (בקלאוסורה ללא ספק הורקאן, שגם גודוי קרוס ולאנוס משחקות יפה) ומי משחקות פחות יפה (נכון לעכשיו ולס, ראסינג, ניואלס...), לא תמיד זה עניין של צמרת או תחתית.

תאכלס הבעייה שלך תהיה למצוא מקום דרך לצפות, במחשב זה לא אותו דבר ולא לכל אחד יש לווינים...

Last edited by a moderator: Jun 10, 2009
  8. S.Eto'o Member

דבר ראשון,תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת.

אני דווקא יתחיל להתייחס לשורה האחורנה שכתבתה,אז ככה במידה ואני בסופו של דבר אני יחליט לעקוב אחרי הליגה הארגנטינאית,אני לא יצפה במשחקים בשידור ישיר(אלא אם כן ערוץ הספורט יחזור לשדר ליגה ארגנטינאית),אני יוריד את המשחקים מהאינטרנט באיכות די טובה,מצאתי איזשהו פורום שאחד המשתמשים שם מעלה את כל 10 המשחקים של המחזור,אני לא בטוח אבל נדמה לי שכל מחזור הוא מעלה את כל המשחקים(אם תרצה לינקים,דבר איתי בפרטי).

האמת אני די מגוון בכל מה שקשור לסגנונות משחק שונים,כל עוד המשחק לא מבולגן(כמו לא מעט משחקים במוקדמות המונדיאל בבית הדרום אמריקאי),2 הקבוצות משחקות על כדורים ארוכים ו"מדלגות" על הקישור והמשחק הוא לא יותר מדי הגנתי(כמו במשחקי נוקאאוט בליגות האלופות,מונדיאל וכו').

9. xeneize Member

יש מצב שאתה שולח לי לינק לפורום הזה בבקשה??
    ואני מאוד ממליץ לך לראות את הליגה הארגנטינאית, אולי לפעמים הרמה קצת נמוכה ביחסית לאירופה, אבל יכול להיות שבלי לדעת אתה מסתכל על שחקן שהולך להיות הטוב בעולם

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

S.Eto'o - חשבתי על זה קצת ומצאתי דרך שלדעתי קולעת לאיך שאני תופס את הליגה, זו כמובן הגדרה שטחית ולא ממצה אבל די קולעת:

קצב גבוה - מבין הליגות שאני צופה בהן הקצב בארגנטינאית לא נופל מהספרדית והאיטלקית.
    טכניקה אישית טובה של השחקנים - לא כולם אבל יש כמעט לכל קבוצה קוסם אחד או שניים (לטובות הרבה יותר).
    טקטיקה גרועה - לא סתם מראדונה מאמן את הנבחרת...
    אוירה - תלוי במגרש והקבוצות אבל לרוב היא מטורפת למרות המאמצים של גרונדונה לפגוע.

:aa1: - למי שמעוניין עוד כשעה ביורוספורט ישודר משחק חצי הגמר של הנבחרת הצעירה בטולון, ארגנטינה פוגשת את צרפת כשפאפו גומס (מכוכבי הנבחרת) לא ישחק בשל בקשת סאן לורנסו שיחזור לארגנטינה להתכונן למחזור הליגה הקרוב.

:aa1: - אחרי הרבה שמועות וספקות מרטין פאלרמו מאריך את חוזהו בבוקה.

11. S.Eto'o Member

sixtobastia,תודה רבה על כל המידע,אני לא חושב שהייתי מקבל תשובות טובות יותר ממישהו אחר.האמת אתה וxeneize עשיתם לי חשק להתחיל לעקוב אחרי הליגה הארגנטינאית ואני כבר לא יכול לחכות לפתיחת האפרטורה,אני מקווה שאני יצליח להנות מהליגה הארגנטינאית כמו שאני נהנה מהליגה הברזילאית.

xeneize,שלחתי לך בפרטי.

Last edited: Jun 11, 2009
  12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אליאס, בהמשך למה שציינתי לפני יומיים לגבי מארין, מסתבר שחוץ מקולון גם בוקה ג'וניורס מתעניינים לגביו לפי הדיווחים בקולומביה. יכול להיות מעניין לראות את התואם "צ'יצ'ו סרנה" הזה משחק בבוקה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

עוד בבוקה, מסתבר שפביאן וארגאס ביקש מהמועדון להאריך את חוזהו שמסתיים בשבועות הקרובים ב-3 שנים תמורת 750,000 $ לעונה ותמורת תג קנייה של 1,000,000 $ ואחרי שהמועדון עדיין לא החזיר לו תשובה, הוא ביקש מסוכנו שיתחיל לחפש לו קבוצות אחרות, כשהשמועה אומרת שכנראה יעבור לליגה האיטלקית. בכל מקרה יהיה מעניין לראות את המיני סיכסוך הזה ייגמר אחרי שפביאן משחק כבר כמה שנים טובות בקבוצה.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אין סכסוך, לבוקה אין כסף אז הם מנסים למשוך את זה עד שיקרה נס או ימכר שחקן, זו דעתי לפחות, לא ההודעה הרשמית כמובן.

:aa1: - הנבחרת הצעירה מודחת בחצי גמר טורניר טולון, החבורה האלמונית (ובחלקה צעירה מהמחזור של מרבית שקני הטורניר) ברובה של צ'צ'ו באטיסטה מודחת בפנדלים מול צרפת אחרי 1-1 בתום המועד החוקי, ראוי לציין שתוצאה הושגה עם שחקן פחות לאחר הרחקתו של גאלוצ'י. הצרפתים היו עדיפים לאורך המשחק אך דווקא ארגנטינה בשחקן פחות הגיעה ליותר מצבים. גולאסו נהדר של בואונאנוטה (שלישי בטורניר) הוביל את ארגנטינה לפחות עד לפנדלים.
    תקציר: http://www.youtube.com/watch?v=E1UbNAA1Iok

הנבחרת נשארת בטולון כמובן למשחק על המקום השלישי מול הולנד, אותה הביסו הילדים 4-0 בשלב הבתים.

Last edited by a moderator: Jun 12, 2009
  14. xeneize Member

תודה על הלינק
    שמח ששכנעתי אותך לראות את הליגה הארגנטינאיתhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אני בטוח שאתה לא תתחרט
    איך זה שעוד אין פה סיקור על ההפסד שלנו 2-0 לאקוואדור?? מראדונה לא שם לב שצריך שינוי??? אולי באמת צריך את היגוואין בנבחרת?? אני חושב שצריך לנסות את הקטור קופר שמועמד לבוקה במקום מראדונה, אפשר לראות על הבן אדם הזה שיש בו משהו מיוחד והוא לא סתם מאמן

Last edited: Jun 12, 2009
  15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אריאל - סיקור ותגובות להפסד הסלקסיון נמצאים בנושא של מוקדמות המונדיאל.
    מבחינת מינויי מאמנים אני חושב שיש דור מאוד בעייתי של המאמנים ולא קופר הוא הפיתרון, האמת שאני לא מצליח לחשוב על מאמן אחד שהוא מעל האפרוריות של רוב המועמדים ההגיוניים. גם אף אחד לא יפטר את דיאגו, הוא ילך לבד בסוף.

לדעתי הבעייה החמורה יותר של הסלקסיון היא דור השחקנים הבינוני- אנחנו מסתנוורים מכוכב על כמו מסי ושחקן ענק כמו מסצ'ה, תוך כדי התעלמות ששמות גדולים אחרים כמו טבס ואגוארו לא הוכיחו את עצמם בנבחרת (טבס כבר הרבה זמן) ושיש בעיות רבות בעמדות רבות.

ההגנה-
    1. מתחלק לשני חלקים ואני אתחיל עם הבעייתי, המגנים, מדהים איך אין בדורות האחרונים אפילו מגן אחד ברמה של נבחרת, אנג'לרי היה הכי קרוב לזה אבל גם הוא לא מציאה גדולה ועכשיו פצוע, בצד שמאל גם לא צמחה אף אופצייה של מגן טבעי וזכינו לראות כל מיני אילתורים סטייל היינצה, פינולה וכו' עד שנמצא פאפה הבינוני.
    2. מבחינת מרכז ההגנה דמיצ'ליס והיינצה הם צמד בלמים סביר לא יותר, יש הרבה בלמים סבירים נוספים בסגל כמו בורדיסו, אוטאמנדי, רודריגס שלא זומן (ויאריאל) ואפילו סמואל. אני לא חושב שזה חלק בעייתי פשוט להראות למה ארגנטינה היא לא נבחרת מהטופ על אף השם, מרכז ההגנה שלה סביר לא יותר. מאז פרישתו של אז'אלה, על כל טעויותיו במשחקים מכריעים, אין מנהיג אמיתי להגנה, דמיצ'ליס נכנס למשבצת ועושה עבודה סבירה אבל לא יותר, אולי שגבי יחזור משהו ישתפר אבל אני בספק.

קישור- במרכז יש את מסצ'ה ועוד הרבה אופציות מצוינות ככה שהעמדה הזו לא הייתה צריכה להיות בעייתית אילולא בחר דיאגו לתת קרדיט בלתי נגמר לגאגו, חבל שהמון שחקנים מצויינים מתבזבזים בשל כך. באגפים יש הרבה אופציות אבל עדיין, להוציא את מקסי אולי, לא מדובר על שחקנים שבטופ העולמי. בצד שמאל די מריה או חונאס הם שחקנים נהדרים (אחד פונטיצאל גדול השני נשמה) אבל לא כאלו שאפשר לסמוך עלייהם ברגעי האמת. בצד ימין העמדה מכוסה יפה עם מקסי ולוצ'ו כשיחלים.

התקפה- שלישיית הגמדים מוכשרת בטירוף, לאבסי מצויין, ברחסיו שחקן נשמה אדיר, היגוואין שחקן שנמצא בקו עלייה מתמיד ואולי יקבל זימון אם ימשיך בכך (לא רואה איפה הוא הולך לשחק בריאל החדשה שבונה פרז) ויש עוד הרבה שחקנים מצויינים שצומחים בצעירות בדיוק בעמדה הזאת. אבל מה, עודף הכישרון הזה עיוור את המאמנים האחרונים (2) של ארגנטינה וגרם להם להתעלם מכך שאגוארו לא מספק את הסחורה בנבחרת, שטבס כחלוץ מרכזי בנבחרת עושה יותר נזק מגולים (גול 1, 2 הרחקות, 1 פנדל מוחמץ), שברחסיו הוא לא חלוץ מרכזי טבעי, שגם השאר הם לא ושקרספו לא יחזור יותר כך שכנראה כדאי להתחיל לתת הזדמנות לחלוצי רחבה אחרים...
    כולם פה יודעים מי החלוץ שאני רוצה לראות, לא הסתרתי מעולם את אהבתי והערכתי לליצ'ה, אבל הייתי מסתפק גם באופציות אחרות. מיליטו קיבל הזדמנות פה ושם ולא הוכיח את עצמו אבל עדיין מדובר בחלוץ מרכזי פחות או יותר שכובש בצרורות באיטליה, קאבנאגי סיים מלך השערים של בורדו למרות פציעה של כמה חודשים, סאראטה יכול אולי לנסות את מזלו כ-9 ? חוסה סאנד? מישהו? אבל לא, כשהצבת 9 אמיתי בהרכב דורשת הורדה לספסל של חברה כמו טבס ואגוארו המאמנים מעדיפים לוותר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx

סיכום החפירה למי שהגיע עד הלום: לדעתי במתן הביקורת על מראדונה, או על שחקן זה או אחר שאנו לא מבינים מה הוא עושה על המגרש, צריך לזכור שאולי סגל שיש בו את טבס, מסי, מסצ'ה נשמע חלומי, אבל בסופו של דבר לארגנטינה יש הרבה בעיות בעמדות מסויימות ואל לנו להסתנוור מכמה כוכבים ולחשוב שבזכותם אנחנו פייבוריטים מול רוב נבחרות העולם. אני מסייג את זה ואומר שכמו שלא כל ההאשמה על המאמנים, ככה גם לא כל האשמה על דור השחקנים. מאמן טוב צריך לעלות למונדיאל בלי קושי גם עם הסגל הקיים, בדרא"פ אין הרבה מה לחפש מעבר שמינית אולי רבע גמר, אבל לשם צריך להגיע. חבל שמראדונה הוא לא מאמן טוב.