ארגנטינה, קלאוסורה 09: ארחנטינוס אלופה!!!

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by Franco, Jan 26, 2010.

1. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

לא חסר מדינות אירופאיות שהגביע אצלהם לא נראה הכי מפתה.

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

דיברתי בגדול, לכן גם רשמתי בהבדלים שזה תלוי ביחס לאילו מדינות (מאירופה). מן הסתם אם גרונודונה יחליט על מימוש הרעיון זה על סמך מה שראה באנגליה או גרמניה לדוגמא, ולא על סמך מה שראה במדינות בהם מפעל הגביע מגמגם.

3. benos Member

האמת זה שבברזיל יש לך מוטיבטור חשוב בדמות כרטיס לליברטאדורס, בקופה האחרונה הרבה קבוצות טובות עלו לשלבים המאוחרים ככה שאני לא חושב ששם זה בדיחה כמו בקולומביה. אני חושב שקופה ארגנטינה יכול להיות דבר טוב אבל ב(הרבה)תנאים מסויימים כמו הגבלת מספר משחקים במפעל, הגבלת מספר משחקים שכל קבוצה יכולה לשחק בעונה וכו', אני מסכים אבל שלהוסיף עוד משחקים לקבוצות שגם ככה משחקות במפעלים היבשתיים ייצור עומס מיותר ויהפוך את הטורניר לבדיחה.

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

עוד פעם, השאלה מה הכדורגל הארגנטיני יכול להרוויח ממפעל כזה (לדעתי כמעט כלום) שמול זה מציבים את הנזקים\הפסד מקיומו של מפעל כזה (לדעתי לא חסר)?

5. benos Member

בפורמט הנוכחי זה לא יתרום הרבה, אם יהיה שינוי בפורמט אז אולי יהיה שווה לנסות מפעל כזה למרות שברור שזה לא בטוח יעבוד, אפשר לנסות, מקסימום אם זה לא עובד יבטלו את זה.

6. אסף ראסינג Member

הפערים גדולים מדיי.
    אם יש גביע ארגנטינה, אז צריכות להשתתף בו הקבוצות מהפרימרה, B נסיואנל, ושתי הליגות השלישיות המקבילות- B מטרופוליטנה ו-טורנאו Argentino A, כאשר הקבוצות מהליגות האלה ישחקו אחת נגד השנייה קודם ומספרן יצטמצם.
    זכייה בגביע תצטרך להיות יוקרתית, וגם משתלמת.
    כלומר- הרבה כסף, וכניסה למפעל יבשתי.
    קבוצה תוכל לוותר על ההשתתפות במפעל היבשתי ולהעניק את הזכות לסגניתה.
    אני חושב שמודל כזה יוכל לעבוד, ברגע שאחת מהקבוצות של הפרימרה תהיה בשלב כמו שמינית או רבע גמר, ותבין שהיא כל כך קרובה לזכייה בתואר ולהעפיל למפעל יבשתי, אני מאמין שהיא לא תוותר כל כך בקלות על הגביע ותלחם על הזכייה בו.

Last edited: Jul 31, 2010
  7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אסף, זה עדיין לא עונה על חלק מהבעיות - עדיין נשארות כ-90 קבוצות שזה מספר עצום, עדיין אין תקציב לקבוצות רבות לנסיעות (מהטורנאו A בעיקר) ואני פשוט לא מצליח למצוא מספיק תאריכים לגביע גם בשיטה הזו (ובאמת ניסינו שנה שעברה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx )

הזכרת את הטורנאו A - השבוע התפוצצה ישיבה שלהם עם ההתאחדות, הקבוצות שם בקושי מקצועניות, חצי מקצועניות במקרה הטוב, ההתאחדות מממנת אותן בפחות מחמישית ממה שמקבלות הקבוצות מהמטרופוליטנה מההתאחדות. כשלרוב מדובר גם בפרובניסיות ורשויות מונציפאליות עניות יותר גם כן. להוסיף נסיעות לבואנוס איירס במשך העונה, זו תהייה מעמסה בלתי סבירה לחלק נרחב מהן.

בוא נניח מצב אוטופי בו יש להתאחדות כסף ללא תחתית (דבר שיפטור חלק מהבעיות) ומזג האוויר חלומי כל השנה (שיעזור למצוא תאריכים) - לדעתי עדיין עולה השאלה למה צריך גביע?

Last edited by a moderator: Jul 31, 2010
  8. benos Member

יותר הזדמנויות לקבוצות קטנות, הזדמנות לשחקנים מליגות נמוכות להרשים ולקבל במה, יותר רוטציות שיסייעו לשחקנים מהרסרבה/שישית/שביעית/שמינית לקבל דקות משחק רבות יותר בבוגרים, יותר כסף מזכויות שידור וקהל וכו'.

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

שחקני הרסרבה ומטה (הגעת לגילאים לא רלבנטיים אגב) לא יקבלו הזדמנות לקבל "דקות משחק בבוגרים" - כי הם ישחקו מול שחקני רסרבה ומטה על פי ההגיון הזה שבו קבוצות ישתמשו במפעל לשם כך. חוץ מזה, בשביל מה יש את הליגה של הרסרבה?

כסף מזכויות שידור וקהל - כמה פרוטות נראה לך ישלמו בטלויזיה על משחק בין חובנטוד של סאן חואן לנואבה צ'יקאגו אם בכלל, ההוצאות של הקבוצות יהיו גדולות מההכנסות מהקהל והשידור.

הזדמנות לחשיפה לשחקנים מליגות נמוכות - לא ממש משמעותי, יש ימי מבחנים, יש סקאוטרים ויש שידורים של הליגות הנמוכות (המקצועניות ואפילו מטה ברשתות מקומיות). לגבי הקבוצות, לא הבנתי למה הכוונה ולמה צריך ליצור עוד הזדמנות מלבד הליגה לקבוצות קטנות או גדולות.

קהל (לא מהזווית הכלכלית)- נכון, זה יהיה נחמד לאנשים מהפריפריות לראות שחקנים שלובשים את החולצה של בוקה\ריבר וכו', זה גם באמת אחד המניעים העיקריים שמוזכר מאחורי הרעיון.

עדיין לא מצדיק את הניסוי שיפגע פיזית (שחקנים), מקצועית וכלכלית (מועדונים) בכדורגל הארגנטינאי לדעתי

10. benos Member

בגביע יהיה לך הזדמנות לשלב שחקנים מהרוטציה שלא מקבלים הרבה הזדמנויות, אם נגיד זוקוליני ג'וניור או אראוחו שהם שחקני ספסל צעירים בקבוצות שלא משחקות במפעל יבשתי יקבלו זמן משחק ולא כמה דקות פה וכמה דקות שם מה רע בזה? עם כל הכבוד לרסרבה אני לא חושב שאפשר להשוות אותה למשחק רשמי בבוגרים מול קהל ושחקנים טובים יותר.

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

זה שזה יהיה משחק "רשמי בבוגרים" לא אומר ש: א. הוא יתמודד עם שחקנים טובים יותר כי יתכן שיהיו מול שחקני רסרבה (דוג', קולומביה) או קבוצות מהליגה השלישית (*2) ב. יהיה יותר קהל ממשחק רסרבה, כי בתאכלס אם לזה נועד הגביע, אז אין הבדל משמעותי מקצועית בין גביע לרסרבה, רק שהגביע תמיד יהיה באמצע שבוע (כנראה) בעוד הרסרבה רק לעתים, והכניסה לא תהייה דרך הכרטיס למשחק של הפרימרה.

אגב רסרבה ובעיות פרקטיות בקיום הגביע, חימנאסיה חוחוי שהייתה בליגה הבכירה לא הצליחה בכלל להעמיד קבוצת רסרבה. נקודה למחשבה למי שרוצה להוסיף עוד משחקים לעונה ולצפות שמועדונים יעמדו בכך מכל הבחינות.

שוב, הרבה: עומס פיזי על שחקנים, עומס כלכלי על המועדונים, בעיות לוגיסטיות וכו'... או בקיצור - מה שרשמתי בתגובה הראשונה שלי בנושא +

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

עידן, אני רואה שאתה פה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx , מה ממוצע הקהל בגביע הקולומביאני?

13. benos Member

אם קבוצות ידעו שהגביע יתן לך מקום בליברטאדורס אז למה שלא יתייחסו אל זה ברצינות?

אז למה שלא ירווחו טיפה את המחזורים ולא יעשו אותם צפוף כל כך?

14. אסף ראסינג Member

שאלה קצת מוזרה לדעתי ' למה צריך גביע? '.
    זה כמו שאני אשאל למה צריך ליברטדורס.
    צריך גביע בארגנטינה מאותה סיבה שצריך גביע בכל מדינה אחרת, ומאותה סיבה שצריך ליגה בכל מדינה אחרת.
    כי זה טורניר כדורגל, וזה מעניין את האנשים.
    נכון, אני מסכים איתך ב100% שספציפית בארגנטינה של היום יהיה קשה מאוד להרים מפעל כזה בסדר גודל רציני, במיוחד עם מושחת כמו גרונדונה שעומד בראש ההתאחדות, אבל עם קצת חשיבה לעתיד אפשר להצליח.
    כמו שבן אמר, אם ימתגו את המפעל כמו שצריך (כמו שעשו עם הסודאמריקנה בתחילת דרכה), אז הוא ייתשלם להתאחדות מבחינה כלכלית, לטלוויזיה מבחינת רייגטינג, לקבוצות מבחינת ההזדמנות לרווח כלכלי, וספורטיבי (בדמות כניסה למפעל יבשתי), ולשחקנים מבחינת חלון ראווה נוסף.
    שלא נדבר על האוהדים, שייזכו לעודד את קבוצתם במפעל נוסף, דמיין מה זה עבור אוהדים של קבוצה קטנה לשחק בבונבוניירה.
    כמובן, שמפעל גביע מאופיין גם במתח רב, מה שמגביר את רגשות האוהדים ואת העניין שלהם במשחק.
    אני שם דגש על המילה 'אם'.
    אם יצליחו להרים משהו רציני כמו שצריך, כולם ירוויחו, ואני בעד.
    יש מכשולים, יש קשיים, מקווה שהאנשים הנכונים יידעו להתגבר עליהם.
    לצערי, אם אינטרסנט כמו גרונדונה, אני לא הכי אופטימי.

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בן - אבל זה פרדוקס, כי אם קבוצות יתייחסו לכך ברצינות הן יעלו עם הרכבים חזקים ואז לא יהיו שחקני רסרבה ונערים, מה שאומר שהיתרון של קבלת דקות לחברה האלו נחלש. מצד שני אם לא יתייחסו ברצינות ואכן ישתפו שחקני ספסל\רסרבה\נוער, שלטענתך זה יתרון במפעל, אפשר להניח שגם היריבות יעלו בהרכבים דומים.

גם אם הן ירצו להתייחס ברצינות, איך הן יוכלו לעשות זאת או כמה מהן יוכלו לעשות זאת?
    הרי טורניר שעבר ולס, אסטודיאנטס ובאנפילד ידעו שמהליגה ניתן להגיע לסודאמריקנה כמו גם לזכות בתואר שחשוב למישהו, אליפות, בניגוד לתואר גביע חסר משמעות מסורתית (היה פעם גביע אגב), ועדיין בחרו מספר פעמים לעלות עם הרכבים חילופיים...ואלו קבוצות עם סגלים רחבים מאוד, אפשר לדבר על מה תעשה חימנאסיה חוחוי מודל 08-09 לדוגמא, וכמה ברצינות היא תוכל לקחת את הגביע (בכלל לא עניין של רצון, אלא פרקטיקה).

העונה זה דווקא לא צפוף, עונה שעברה היו יותר אילוצים. יש פגרת קיץ שבה אי אפשר לגעת, פגרת חורף שאפשר לקצץ קצת אולי (תוך התחשבות במזג האוויר ומגרשים בעיתיים) ולעתים (העונה לא) משחקי מוקדמות המונדיאל.

קח אתגר, עשיתי אותו שנה שעברה עם חברים מהבאלדוסה כמו שכתבתי לאסף -קח לוח שנה, סמן את חופשת הקיץ וחגים שהקתולים לא ישחקו בהם, סמן את הקופה אמריקה, סמן את משחקי הליגות (שלישית +) הסדירות, סמן את הפלייאופים בסיום העונה, סמן את משחקי הגביע של ברות המזל. עכשיו תנסה לדחוף באיזה מבנה שתצליח לחשוב עליו משחקים של 90 קבוצות (עם שיטת מוקדמות שמצמצמת לאט לאט או לא) ותראה מה יוצא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

אם תצליח לעשות את זה, אז אפשר יהיה להתחיל ולחשוב על איך יהיה אפשרי תקציבית לקבוצות הקטנות (דגש על הטורנאו A) לעמוד במשימה החדשה מבחינת נסיעות וסגל שחקנים רחב יותר שיעמוד בכך, כולל תכנית נסיעות מיוחדת לקבוצות מחוחוי,סלטה והפרובינסיות המרוחקות.

ואז, בסוף, יהיה אפשר לחשוב האם כל זה הכרחי בשביל שסוקוליני וחבריו יקבל עוד כמה משחקים בודדים חלקם אפילו בודד אולי) בשנה מול אלדוסיבי והרכבים חסרים של קבוצות פרימרה, שחיימה מרטינס מראסינג קורדובה יזכה לחשיפה חד פעמית בטלויזיה הארצית ושדוד שלו יוכל סוף סוף לראות את בוקה מקרוב?

------------------------------------

בן, הציניות לא מכוונת נגדך, זו פשוט הדרך שלי להביע עד הרעיון מגוחך ומיותר בעייני. לא הייתי ציני שכתבתי שניסינו לסדר לוח משחקים עם הגביע בעונה שעברה, ישבנו על זה באתר כמה חברה ולא הצלחנו לעשות משהו שהגיוני, שלא לדבר על שווה את המחיר שישלמו על זה.

Last edited by a moderator: Aug 1, 2010