ארגנטינה, קלאוסורה 09: ארחנטינוס אלופה!!!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏26/1/10.

1. Carlo Zampa Member

ראיתי את חלק ממסיבת העיתונאים של מראדונה והדבר היחיד שלקחתי משם זה עוד סנטר או שניים.
    נראה לי שהוא בדרך להתדרדרות נוספת, הוא נראה מרוסק אחרי השיקום שעבר.

2. xavi6 Member

שיחזור שיחזור לעשן סמים. כולם בוגדים בו, כולם לא אוהבים את הנבחרת, כולם רוצים רק לטובתם האישית. היחיד שרוצה בטובתו האישית זה מרדונה, אחרת הוא לא היה לוקח את הג'וב, כי הוא קיבל אותו לא מהסיבות הנכונות.

תמשיך לקפץ כמו חמור ולזמן פוליטיקאים שאתה אוהב ומעריך במקום שחקנים שאשכרה יודעים לשחק כדורגל ולא תקועים בליגה הארגנטינאית. נראה לאן תגיע. יאללה, רק שיגיע מאמן נורמלי שיתן להם שיטה לשחק איתה ויזמן את השחקנים הנכונים, מסיבות מקצועיות נטו.

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אחרי שבוקה (או בורגי) שיחררה כבר את כל ההגנה מהטורניר האחרון - פאלטה, מוניוס, מורל, איברה ואבונדאנסיארי (מוקדם יותר) פלוס כמה שאריות - היה ברור שהיא תתחדש בהגנה חזקה, אבל הבוסטרוס לא עוצרים. לאחר שהחתימו כל בלם ליגה בולט פחות או יותר - סלאי, אינסאוראלדה וקארוסו + לוקטי בשער - הם קרובים מאוד להחתים את מגנה של הפינ'צה קלמנטה רודריגס. הכתבה ב-OLE.

כמובן שזה חיזוק טוב, אבל מלבד החדשות על שובה הצפוי של בוקה לצמרת הטבלה אולי, אפשר גם לדבר על ההתפוררות של הפינצ'ה שדווקא עשתה כסף טוב בפגרה ממכירות, אבל לא התחזקה כהלכה לדעתי. סופה של תקופה עם הפינצ'ה בצמרת אולי, אלא אם הילדים מהרסרבה (ויש טובים) יפתיעו במידת הצורך.

עוד מבוקה - עושה רושם שריקלמה ישאר לשמחתם (?) של האוהדים, מעניין אם הוא גם יסכים להתאמן הפעם?

-----------------------------

נאצ'ו פיאטי מקושר עכשיו לריבר - מישהו מאמין שזה יצא לפועל? ראמון דיאס יוצא בקמפיין (עצמי) למשרת מאמן הנבחרת - מה הסיכוי שהוא מסיים טורניר בסאן לורנסו? ובאותו הקשר פאפו גומס עוזב לאיטליה וכבר לא נשארו כמעט שחקני התקפה בקוארבו, טרוגליו רוצה עוד חלוץ לביצ'ו - אייל שטרכמן לא מספיק? מילטון קאראגליו מסנטראל נמצא במבחנים בווסטהאם - http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx אם זה יצא לפועל יש פה תחרות עם ההחתמה של גרימי במילאן וריבאס באינטר, קילמס מחתימה את סאנטיאגו הירסיג, הרכש ה-18 בדרך ל-20 שאולי יהיה ברני רומאו - הם לא פרשו השניים? גם קולון רוצה את אדריאן גונסאלס שקושר לרוחו.

עוד מעט זה מגיע, עוד שבוע... לילה טוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אסף ואליאס, לא יודע אם יצא לכם לראות את הגולים הראשונים של ג'יובאני מול הורקאן, אז אני מצרף את הקישורים שמצאתי בפורום הקולומביאני:

הגול הראשון:

הגול השני:

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

תודה עידן, האמת שלא ראיתי עד עכשיו. מה שקצת מדאיג אותי, על אף שזה היה צפוי, הוא אי ההתאמה שלו לתפקיד עושה המשחק על פי הדיווחים מהמשחק. הדיווחים הם רק מהתקשורת כי המשחק היה סגור לקהל, אבל אומרים שהוא די מאבד את עצמו בזמן שצריך לנהל את המשחק. הבעייה היא שבעמדת החלוץ השני יש את האוצ'ה, פארינייה ואולי לוגוארסיו, בעוד אין ממש עושה משחק טבעי להוציא את טוראנסו שמשחק יותר מאחור. אין לזה פיתרון, אני מקווה שהיתרונות שלו בעמדה יגברו על החסרונות.

עוד מראסינג - למועדון הוגשה הצעה מבאנפילד לשאול את לוגוארסיו, החלוץ לקח זמן לשקול את ההצעה לאור זאת שאין לו כרגע מקום בהרכב. אני מאוד מודאג מכך שלמרות שלוגוארסיו הוא לא 9, הוא למעשה המחליף היחידי לביאלר במידת הצורך, מעבר לכך זה לא שחקן שאני רוצה שיחזק קבוצה אחרת בליגה (למכור החוצה מילא). מקוה שלוגו ישאר אחרי הכל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/7/10
  6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בטורניר לנבחרות צעירות שנערך בפאראגוואי מעפילה ארגנטינה לגמר למפגש מול קולומביה, זאת למרות שהיא מציגה נבחרת צעירה יותר מהיריבות (לא בדקתי, ככה נאמר). הנבחרת גם לא מודרכת כרגע על ידי בטיסטה אלא על ידי ולטר פראסו.

בסגל השחקנים אין כמעט כאלו עם נסיון משמעותי בפרימרה, למרות שלחלקם יש מספר הופעות, אבל יש חבורה שהייתה במונדיאל כשחקני אימון עם הנבחרת. בינהם ואלנטין ויולה ולואיס פארינייה מראסינג, ראמירו פונס מורי (האח התאום) וחרמן פסלה מריבר, מייקל הוז'וס מאסטודיאנטס והוגו נרבו מארסנאל.

הגול של הוז'וס בניצחון 1-0 על אורוגוואי - פה - גולאסו נהדר.

תקציר קצרצר מהתיקו 0 מול מקסיקו - פה - שעל פי הדיווחים ארגנטינה שלטה במשחק והייתה עדיפה.

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לא יודע מה רוסו מתכנן לג'יו בראסינג. אני יודע שפליימייקר טבעי זה לא התפקיד שלו וסביר להניח שבגלל זה הוא עדיין לא מוצא את עצמו ולמרות שלפעמים בנאסיונל הוא היה מתופקד כחלוץ, גם על כך לא כ"כ הייתי בונה עליו. הוא אוהב לשחק קצת מאחורי החלוצים כשהוא נע בחופשיות ומגיח לפעמים מימין ולפעמים משמאל (אבל לא משחק באגפים). לפחות בנאסיונל, שם רוב המשחק התבסס עליו כך שהיית רואה אותו כמעט בכל מקום על המגרש. יש לו ראיית משחק טובה אבל הוא לא השחקן שהייתי מתפקד כפליימייקר. (מה גם שהוא לפעמים אנוכי מדי) אני הייתי נותן לו יותר חופש, כי רק כך הוא מוציא מעצמו את המיטב, אבל שוב, כנראה שלא מה שמתאים לקולומביה מתאים לליגות טובות יותר והשכונה שהוא היה עושה לפעמים לא תתקבל בהבנה בראסינג ובטח לא אם הוא ירצה לעזוב לאירופה.

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ראסינג משחקת עם שני חלוצים נכון לעכשיו, בשני המערכים שניסה רוסו, כשהחלוץ השני (האוצ'ה כרגע) מקבל חופש ונע יותר למטה ולצדדים, בדיוק כמו מה שראיתי ממורנו בקולומביה. אפשר לראות את זה בגול השני של מורנו לדוגמא אגב, האוצ'ה הוא זה שמארגן את הגול. אני מאמין שלמורנו עצמו התפקיד הזה של החלוץ השני, שאני מאנם מגדירו כ"חלוץ" אבל הוא דומה מאוד לתפקודו בנאסיונאל, הוא האידיאלי במערך. אבל הקבוצה צריכה ממנו משהו אחר כרגע.

9. אסף ראסינג Member

שחקנים גדולים יכולים להתאים את עצמם לדברים חדשים ותפקידים מעט שונים. אני אישית מאמין שהוא יוכל להוות מה שראסינג צריכה, רק הזמן יגיד.

10. benos Member

ראיתי את המשחק מול אורוגוואי, מחצית ראשונה לא רעה ומחצית שנייה משעממת, מי שהרשימו אותי היו דווקא פצלה וויז'ה מריבר פלייט וזוקוליני ששיחק טוב כדובלה סינקו האחורי יותר ונראה לא רע. ויולה ופאריניה לא היו משהו למרות שויולה הראה שהוא פיזי יחסית ויודע לשמור על הכדור עם הגב לשער ועם הפנים לשער בצורה יפה מאוד ל-9.

11. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

איזה מוזר זה לראות איצטדיון כזה, ריק לגמרי.

למה הוא היה סגור?

נערך לאחרונה ב: ‏31/7/10
  12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

המגרש לא סגור לקהל, פשוט מדובר בטורניר ידידות של נבחרות צעירות וככזה הוא לא אטרקטיבי לקהל המקומי, בוודאי שבנוסף לכל מדובר בנבחרות זרות. אבל האמת שגם במשחק של הנבחרת המארחת לא היו הרבה צופים, בסוף רואים שביציע של המצלמה ישבו מרביתם.

רומן מרטינס מספרד חוזר לטיגרה, שם ביצע את הפריצה שלו משחקן ליגות נמוכות שנכשל בפרימרה, לשחקן ליגה טוב תחת הדרכתו של קארוסו, גם היום קארוסו מחכה לו שם בזרועות פתוחות.

לאנוס מסיימת משחק אימון ראשון בהכנה בו רגאירו לא כובש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏31/7/10
  13. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

לא, דיברתי על משחק הידידות שהתקיים באווז'נאדה.

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אהה, הזכרנו כבר קודם שהוא היה סגור לקהל, לכן גם אין ממנו רשמים של ממש אלא רק על פי דיווחים של התקשורת...

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

גביע ארגנטינה? ב-2011

רק שמועות אמנם, אבל אם ינסו זה הולך להיות בדיחה:
    * קבוצות בכירות יעלו עם הנוער (אך עדיין קבוצות מפנים ארגנטינה יגבו הון על כרטיס)
    * מי יממן לקבוצות הקטנות את הנסיעות?
    * מתי יצליחו לדחוף את המשחקים?
    * פברואר - ספטמבר? בהצלחה עם המשחקים בשיא החורף...
    * ...

שלא יגידו שבאירופה יש ומסתדרים, בתור התחלה שם זו מסורת ומתייחסים אליה בהתאם, פה אין מסורת כזאת אז למה להתחיל. דבר שני הוא שיש הרבה הבדלים (תלוי ביחס לאילו מדינות כמובן) מבחינת גודל, תקציב קבוצות, עלות נסיעות ביחס לתקציב, מזג האוויר ואיכות המגרשים לעמוד במזג האוויר הזה, גודל סגלי הקבוצות ועוד. האמת שאני רואה גם איך זה נראה בקולומביה וזה לא עושה חשק (גם בברזיל זה לא נראה משהו אבל אני פחות שם לב).

השאלה בסופו של דבר היא מה הרווח ממימוש הרעיון? עומס פיזי, עומס כלכלי, עומס לוגיסטי...הרי הקבוצות הגדולות לא יגיעו לפנים הארץ עם סגלים חזקים, ככה שגם הרעיון של "הגדולות נוסעות לפריפריה" מאבד מהפואנטה.