הפנדל היה אסף, אפשר להתלונן עד מחר על הפנדלים שהם קיבלו ושאנחנו לא לאורך העשור כמו שעשו באולה, אבל הפנדל הזה היה, נקודה. גם השיפוט היה מצויין עד לרגע זה...האדום להאוצ'ה לא בהכרח היה צריך להיות אדום אבל האוצ'ה אדיוט וחיפש את זה, 3 דק' לפני הוא ניסה להכנס בבוסה מאחורה ולמזלנו לא הצליח אחרי ששרקו לו לאופסייד. רוסו החליט שהרכב מנצח לא מחליפים, יופי, אני חשבתי שהרכב שמשחק חרא כן מחליפים, אבל כנראה טעיתי, או שלא. מצב נייח או גול מקרי, אחרת אין סיכוי..
מהרגע שהאוצ'ה הורחק (הרחקה גבולית מאוד, אבל גם לא מופרכת) ראסינג החלה לשחק, למה כל כך מאוחר? למה רק ב-10 שחקנים? המשחק כמו שהתפתח אחרי ההרחקה נותן תקווה לעתיד אבל הכל תלוי ברוסו, צריך להבין שמרכז שדה גם ככה אין לראסינג, לא משנה מי ישחק שם, לכן צריך לשים עוד שחקן או שניים עם כדורגל שיהיה סיכוי לייצר משהו במעט הרגעים שהכדור ברגליים שלנו. שבוע הבא בלי האוצ'ה ולוסרו (כבר שבועיים בין הטובים בקבוצה) המצב לא נראה טוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx הספירה מול הרוחו לא מעניינת אותי, יסלחו לי אלו שכן, ראסינג צריכה להסתכל רק על עצמה ולהשיג את הנקודות שלה מול מי שאפשר. ---------------------------------------- עוד פעם מעצבן לראות קבוצת תחתית משיגה נקודות על חשבון קבוצה שעושה רוטציה בגלל הגביע, הפעם זו הורקאן שהפסד שלה לולס היה מלחיץ שם את כל המערכת אבל איכשהו יוצאים עם נק' מול ולס עם ההרכב המשני.
אסף, אליאס צודק אולי כאוהד אינדפנדיינטה זה יראה לא אוביקטיבי אבל ללא ספק היה פנדל וגם "אולה" מסירים את הספק שהיה http://www.ole.clarin.com/diario/2010/02/27/futbollocal/thumb/penal.Xxx
אולה בכלל לא קשורים יניב, השבוע אחרי הויכוחים של מולינה וקומפראדה הם הראו סטטיסטית שראסינג קיבלה פחות פנדלים ויותר אדומים באופן משמעותי לאורך העשור האחרון, הפרשנות שלהם להאם השיפוט היה טוב או לא היא רק פרשנות, בדיוק כמו שלי או שלך. אבל אם להתייחס נטו למשחק השיפוט היה הוגן ללא דופי להוציא את ההרחקה, יכול להיות שההרחקה לא הייתה מוצדקת, כנראה גם לא היו שורקים אותה נגד כל קבוצה בכל מגרש, אבל תאכלס היא לא הייתה מופרכת לחלוטין והיא עשתה לראסינג רק טוב. בסופו של דבר, ולדעתי יניב יסכים איתי (?), למרות העליונות המוחלטת של האדומים ב-60 דק' הראשונות המצטיין של המשחק הוא גאבאריני. לפחות עכשיו לגאז'גו לא יהיה על מה לבכות (?), למרות שאצלו אי אפשר לדעת
גם אני חושב ככה, לדעתי המחצית הראשונה הוא מה שעשה את המשחק אין ספק, לאחר שההפסד בשבוע שעבר היה באשמתו הפנדל והגול השלישי ללא ספק (ולדעתי גם הראשון אם לא רק הוא) ללא ספק היום הוא החזיר את החוב ואני מקווה שהודעות "לאחר אוסטארי ואסמאן גדל אצלנו אפס" ישתנו . שיחקנו מול מוטיצית חסרת צוואר (מרקאדו) http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
לגבי הפנדל אני מתנצל, טעיתי והטעיתי, היה פנדל ברור, עכשיו חזרתי הביתה וראיתי.. לגבי האדום של האוצ'ה, ראיתי מספר פעמים את המהלך, אני חושב שהוא הלך לכדור בתמימות, ושאפשר לתת צהוהב על משחק מסוכן, בטח לא אדום, שמשפיע לחלוטין על המשחק הבא. גם אני מפתיע את עצמי הפעם וממש לא איכפת לי מהקטע שזה אינדפנדיינטה, אולי בגלל שגם הם שיחקו גרוע, בניגוד לפעמים קודמות שהיינו דיי חסרי אונים נגדם, הפעם החטאנו מצבים (מחצית שניה), וגם היו 2 משקופים.. לדעתי לוסרו היה גרוע, החדשה הטובה ביותר זה שהוא קיבל צהוב חמישי מבחינתי.. כדי שראסינג תחזור להיות במקום הטבעי שלה ביחס לאינדפנדיינטה צריכה להיות מגמה של שינוי בקבוצה למשך כמה שנים ולא איזה ניצחון סתמי. אבל זה עוד יחזור. תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר...
אני חייב לציין שאני מאוכזב מראסינג. עם כל הכבוד לבעיות שיש למועדון, אני חושב שלפחות על הנייר, הסגל הזה שווה הרבה יותר מהמיקום הנוכחי שלו. נכון שהנייר לא משחק על הדשא, אבל לפי הדיווחים שלכם פה, לא רק שהקבוצה מפסידה, היא משחקת חרא גם בניצחונות. השאלה האם המאמן הוא כאן הבעיה כי אולי בראסינג צריכים מאמן בכיר יותר דוגמת ראמון דיאס (לא יודע היכן הוא מאמן כיום) או שפשוט זה המכסימום שהקבוצה יכולה להוציא כרגע. גם אני כמו רבים נפלתי בפח לאחר המחזור הראשון, הייתי בטוח שראסינג תרוץ לפחות ב-6-7 מקומות הראשונים.
אני לא חושב שהסגל הזה שווה הרבה יותר מהנק' שהוא משיג, מארבעת שחקני הרכש המבטיחים פתחו אתמול רק אז'אלה והאוצ'ה - מי שחושב ששני שחקנים הופכים את הסגל הגרוע מטורניר שעבר לסגל טוב זכותו, אני לא. גם בניצחון המרשים על סנטראל במחזור הראשון המחצית הראשונה הייתה לא טובה ובמזל לא קיבלנו גול או שניים, כתבתי על הבעיות האלו עוד במחצית אבל בסיום עם התוצאה היפה רובנו שכחנו את הבעיות. אין מגנים מרכז הקישור הוא טיילת אין קשר ימני נכון לכרגע אחרי הפציעה של ליצ'ט יש רק את לוסרו בצד שמאל על רקע זה שאין אגפים בולט שאין עושה משחק שיקשר בין הקישור להתקפה (גראסיני כשיר ל-30 דק', קאסטרומן לא טוב) אין 9 להוציא את ביאלר שכרגע על הספסל דידה עושה עבודה טובה בשער עד כה (להוציא את שניים-שלושה גולים) אבל הוא לא מדבר ומסדר את ההגנה בנוסף לכל זה יש את עניין הלחץ, לא יעזור, שחקנים יכולים להצליח בהרבה מקומות אבל שהם שמים את החולצה של ראסינג זה לא אותו דבר. למרות כל זאת הסגל צריך להספיק בשביל להשאר בליגה במחזור האחרון, אבל לא הרבה יותר מזה כמו שחלק חושבים. להוציא את המשחק מול ארסנל הסגל הוציא את התוצאות שהוא שווה, גם אם מול סאן לורנסו לא הגיע לנו לנצח ואתמול לא הגיע לנו להפסיד, הכל מתאזן (גם השער החוקי שפסלו מול חימנאסיה).
מה קורה באמת עם ביאלר? נכון שאין מה להשוות את הליגה הארגנטינאית עם זו של אקואדור, אבל החלוץ הזה נתן יופי של טורנירים גם בליברטאדורס וגם בסודאמריקנה מול קבוצות חזקות. האם הוא בכלל מקבל הזדמנויות? (מויואס ומרוסו) ואם לא, מדוע לא לשחק עם האוצ'ה וביאלר ביחד, למרות שלפי מה שנשמע כאן, רוב הבעיות שלכם הן ההגנה.
אצל ויואס הוא פתח, רוסו משחק עם שני חלוצים והחליט להוציא אותו ולהשאיר את לוגוארסיו והאוצ'ה. לדעתי זו טעות, כי לוגוארסיו הוא לא 9, לצד האוצ'ה חייב לשחק 9 כמו ביאלר. גם אתמול שהוא נכנס הוא יצר שני מצבים והיה קרוב לכבוש. ההגנה התייצבה תחת רוסו בינתיים, הבעייה של החיבור בין הקישור להתקפה עדיין קיימת ופוגעת מאוד בשחקנים כביאלר. ויואס ניסה להתגבר עלייה בעזרת משחק עם שלושה חלוצים אבל זה לא עבד. חייבים לשפר את המעבר של הכדור מהקישור להתקפה, לדעתי לפחות זו אולי הבעייה הכי חמורה של הקבוצה. במשחק הקרוב ביאלר יפתח לדעתי, גם כי זו החלטה מתבקשת וגם כי האוצ'ה מורחק. עידן הזכרת את אקוואדור - אני רואה כרגע את ליגה דה קיטו נגד אמלק, איזו פצצה של אדיסון מנדס!!!
סיכום המחזור ה-6: אף אחת לא רוצה לברוח בצמרת כשגודוי קרוס וקולון מוליכות עם רק 12 נק' אחרי 6 מחזורים, המצב די צפוף וקשה עדיין להעריך מי תרוץ קדימה ומי לא. גם בתחתית אין מגמה קבועה שאפילו גודוי קרוס המוליכה לא צוברת מספיק נקודות בשביל לקבל שקט, כן אפשר לציין את הורקאן שנמצאת בקצב הנכון לעומת יריבותיה כדי להבטיח שהעונה הירידה לא תטריד אותה. המחזור ה-7, אגב, יפתח כבר מחר. תוצאות ושערי משחקי שבת + ראשון (שישי כבר עלו): אינדפנדיינטה 1 - ראסינג 0 הכל כבר נאמר על המשחק הזה... הורקאן 3 - ולס 2 ההרכב השני של ולס מפסיד לגלובו, 2 אדומים לאורחת שמתרכזת בגביע. קולון 1 - סנטראל 1 שער בכורה ללוצ'ו פיגרואה מאז חזר מאיטליה. סאן לורנסו 1 - טיגרה 0 סאן לורנסו מנצחת לראשונה מאז המחזור הראשון, שער בכורה לאלפארו האורוגוואי. לאנוס 3 - א.טוקומן 0 לאנוס מתאוששת וממשיכה את המומנטום מהגביע, הצגה לבלאנקו מול טוקומן המרוסקת. ניואלס 2 - באנפילד 1 סגנית האלופה גוברת על האלופה. השער המצמק של באנפילד הובקע אחרי בעיטה של חאמס שפגעה בטיטו. ארחנטינוס 1 - גודוי קרוס 2 ארחנטינוס נרגעת, גודוי קרוס ממשיכה להפתיע ותופסת בכוח את המקום הראשון. חימנאסיה לה פלאטה 1 - ריבר פלייט 1 מרקו פרס שוב כובש, בריבר אורטגה עדיין בחוץ וגאז'ארדו עולה כמחליף (הצטיין אמש). קישור לכל הטבלאות הרלבנטיות יש בעמוד הפתיחה של הדיון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
אז המחזור השביעי עדיין לא שוחק אבל צ'רלטון כבר מפרסמת את שידורי המחזור השמיני ביום שבת ב23:55 ישודר המשחק בין בוקה לראסינג וביום ראשון(ראשון-שני, 0:05) ישודר המשחק שבו תארח אינדפנדיינטה את ריבר . להזכירכם גם משחקי המחזור השביעי ישודרו מחר (שלישי-רביעי, 0:05) בוקה מתארחת אצל ולז ובין יום חמישי לשישי באותה השעה ריבר תארח את סן לורנסו .
כמעט ברציפות, לקח מנוחה במחזור האחרון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx 3 גולים בארבעת המשחקים האחרונים. אגב קולומביאנים, חאיירו קאסטיז'ו שיחק אתמול כעושה משחק, ממה שהבנתי זה לא הצליח כל כך והוא הוחלף מוקדם יחסית. במחזור הקרוב אני מאמין שהוא כבר יחזור לחוד (היו אילוצי פציעות).
גם אילוצי פציעות לא מצדיק לשים את חיירו כעושה משחק (מי המאמן השיכור?!?!?), זה כמו שתשים את רוברטו אז'אלה כחלוץ...... איך הוא באמת עד עכשיו? אם אני לא שומע עליו אז כנראה שהמצב לא מזהיר כמו בקדנציה הראשונה. מקווה שמרקו ימשיך לתת בראש, אולי ראסינג בסוף תשים עליו את היד.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx (הוא והאוצ'ה יכולים להיות קטלניים). חבל שחביבתי באנפילד הפסידה, אבל סך הכל הם בסדר עד עכשיו.