בוקה ג'וניורס מנצחת גם בסופרקלאסיקו השני בתוצאה 1-0 הפעם משער של פאבלו מאוצ'ה וזוכה בגביע לואיס נופל, מה שהרבה יותר גודרלי לריבר פלייט היא פציעתו של החלוץ דוויד טרזגה שהוחלף לאחר תשע דקות למרות שברגע הראשון הפציעה אינה נראת חמורה כלל בריבר לא יקחו סיכון מיותר. אתלטיקו ראפאלה גם היא עם ניצחון 2-1 על רוסריו סנטרל בגמר גביע רוסריו מצמד שערים של סזאר קאריניאנו (16 ו55) גונסלו קאסטיז'חוס (94) רק צימק. במשחק על המקום השלישי הביסה קולון סנטה פה את מגאלר מפרו בתוצאה 0-3 משערים של חוליו באראזה, איבן מורנו פביאנסי ולאנדרו גונזאלס. שלוש העברות מענינות בארגנטינה גידוי פיזארו מלאנוס עבור לכדורגל האיטלקי למדי פיורנטינה, מריאנו פאסונה גם הוא שחקנה של לאנוס חותם בשורות ברסלונה מאקוודור. חוסטו ויז'אר מאסטודיאנס עובר לקולו קולו הצ'יליאנית.
ועדיין, אסטודיאנטס נשארת עם שני שוערים שהחוזה שלהם בקבוצה נגמר בסיום הטורניר, אלביל יהפוך לשחקן חופשי ואנדוחאר יסיים את ההשאלה. בנוסף, בתום הטורניר הזה, לקולו קולו תהייה אופציה להשאיר את וייאר אם תרצה, ובכך להשאיר את אסטודיאנטס עם הכורח להחתים שוער איכותי. מצד שני וייאר לא הצטיין בפינצ'ה ולכן זה לא מפתיע במיוחד. אגב, ההעברה עוד לא נחתמה סופית. אני יודע שיש הצעה עליו, אבל אתה בטוח שהעסקה כבר נסגרה? לאנוס השאילה את דיאס לטיגרה אם אני זוכר נכון, מה שמשאיר את קאדר החלוצים מצומצם לאור כמות המשחקים כולל הגביע. המקרה הבולט היה אחרי הגול לקחת את הכדור מהרשת ולהביא\לזרוק אותו לכיוון מיליטו בצורה מתגרה...
עקבתי נכון? מריאנו פבונה עובר גם הוא לברסלונה מאקוודור? אם כן, נחמד מאוד שפבונה ולוגווארסיו יחזרו לשתף פעולה. לא שיש לי איזשהו סנטימנט אל אחד מהשחקנים או אל האליפות של הפינצ'ה ב2006, אבל עדיין, בהחלט נחמד. לגבי טאו- הוא שחקן בלתי נסבל, אבל במקרים כאלה אתה (או אני לפחות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ) מודה שהוא בקבוצה שלך ולא בקוצה היריבה. אין מה לעשות, אף פעם לא הייתי אובייקטיבי כשמדובר בראסינג וכנראה גם לא אהיה.
מתי שהשחקן יריב מקבל אדום אנחנו מודים על כך שטאו אצלנו, מתי שטאו מקבל אדום על אותה התנהגות אנחנו... כתבתי שאמן ישבור את הרגל, אבל רק לאחר שיעזוב את ראסינג - ככה שאני לא שונה ממך פה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx לגבי פאבונה, שאלתי את יניב האם ההעברה רשמית וסופית והוא לא ענה, אבל ממה שאני רואה הוא לא עבר בינתיים ורק מדובר על כך שיש הצעה. אני אהיה מופתע מההתנהלות של לאנוס אם ישחררו אותו מהסיבה שרשמתי בתגובה הקודמת (ולא בגלל היכולת שלו). כמו גם וייאר אגב, שעוד לא חתם בקולו קולו ויכול להיות שהצ'יליאנים בכלל יחתימו את האסמן.
עכשיו שקראתי עד הסוף הבנתי אכן זוהי רק הצעה בנתיים מתיאס חימנס קשרה של בוקה ג'וניורס סיכם בשורות בלגרנו קורדובה בקבוצה מקווים שיליד מיסיונס תחליף מספיק ראוי לואסקס שעבר לאיטליה, חימנס הוא הרכש השני של הקבוצה בפגרה לאחר מרקו פרז החלוץ הקולומביאני. חימנס יערוך את הופעת הבכורה שלו השבוע במשחק אימון מול ניואלס אולד בויס.
אין תחליף לואסקס, במקום העושה משחק שעזב הגיעו חלוץ וקשר שמאלי, ולכן בבלגראנו ישנו שיטה כנראה וישחקו עם שני חלוצים. אגב מתאו עליו דיברנו לפני כמה ימים, קולון מגלה התעניינות לאור פציעתו הקשה של ראלדס הבוליביאני.
ליאונל נווניס בדרכו לאול בויז בהשאלה לשישה חודשים במקביל למרות דבריו של הנשיא החדש קאנטורו רובן בוטה שחקנה של טיגרה מועמד לחיזוק הקבוצה.
כצפוי, הישיבה בהתאחדות הסתיימה עם ההחלטה לא לשנות את מבנה הליגה, עם דגש על נושא הירידות-ממוצעים, לשנתיים הקרובות. או יותר נכון, מכיוון שלא עלתה הצעה ממשית לפרויקט לשינוי מבנה הליגה, לא יהיה שינוי. http://www.canchallena.com/1444887-la-reun...o-puede-cambiar
אגב, למי ששכח, האפרטורה למעשה תסתיים רק בשבת הקרובה עם המפגש בין אסטודיאנטס לבאנפילד, אותו פוצצו במקור אוהדי הפינצ'ה עוד במהלך המחצית הראשונה. להשלים משחק אחרי תום הפגרה שבסיום הטורניר זה צעד מאוד הגיוני ונקודה חיובית לזכות ההתאחדות... לא ביררתי, אבל אם אני לא טועה שחקני הרכש של שתי הקבוצה (אנדוחאר באסטודיאנטס, ברום ואלאז'ס בבאנפילד) לא יוכלו לקחת חלק במשחק. עידן, הצעיר הקולומביאני של באנפילד, חוליאן גיירמו, קיבל קרדיט לאורך כל משחקי ההכנה וצפוי לפתוח גם במשחק המדובר לאור היכולת הטובה שהציג (ע"פ התקשורת והצוות המקצועי). אמנם הרכש האורוגוואי ברום לא רשאי לשחק כנראה, והוא מועמד להדיח את הקולומביאני מההרכב, אבל עושה רושם שהבחור יקבל שוב פעם צ'אנס להוכיח את עצמו בתחילת הטורניר.
האמת שגיז'רמו לא מקבל יותר מדי חשיפה בקולומביה, אולי כי פשוט הוא עדיין לא משחק באופן סדיר ומעניין לראות האם באנפילד ייקחו איתו צ'אנס כמו שעשו בזמנו עם חאמס. בכל מקרה, אני באופן אישי טרם ראיתי אותו משחק כך שקשה לי לחוות עליו דעה.
כמעט והפתעה גדולה במשחקי הגביע הארגנטינאי במשחק בין האלופה בוקה ג'וניורס לבין סנטמרינה מטנדיל אך לבסוף הסדר חזר על תיקנו ובוקה ניצחה את המשחק. דווקא סנטמרינה הוליכה 0-1 בתוך תוספת הזמן של המחצית הראשונה מנגיחה של מרטין מיצ, בוקה הצליחה להשוות בסופו של דבר בדקה ה-60 גם כאן מנגיחה של רונקגליה שלא כוסה כלל בזמן בעיטה חופשית של ריקלמה, בסופו של דבר בוקה הצליחה לנצח 4-3 בדו קרב פנדלים לאחר שאגוסטין אוריון הצליח להציל שני פנדלים כולל את הפנדל המכריע. גם רוסריו סנטרל צלחה את השלב לאחר ניצחון קטן אך חשוב של 1-0 מול גיז'רמו בראון משער של חוליו מוסו בפנדל.
פדיחה גדולה מאוד נמנעה מבוקה בגביע. גם סנטרל לא הבריקה ןפיצי הודה בכך בסיום, אך עדיין מביע תקווה לחזור לזירה הבין לאומית יחד עם סנטרל כזוכת הגביע... המגן-קשר הקולומביאני חואן גיירמו דומינגס עוזב את אסטודיאנטס אך נשאר בארגנטינה, קבוצתו החדשה היא ניואלס, שם יש רק אופציה נורמלית אחת על קו שמאל אם אני לא טועה (ואנג'יוני, שאני מאוד אוהב). בראסינג פארינייה חסר המזל, ובקצב הזה ברכיים, קרע את המיניסקוס וייעדר כחודש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
גונסאלו אספינוסה הצ'יליאני מושאל לארסנל על מנת לפנות מקום לשחקן רכש זר, החלוץ הפאראגוואי הצעיר פדריקו סאנטאנדר. מהלך מצוין מהרבה בחינות לדעתי - העמדה של אספינוסה עמוסה לאור ההשארות של ז'אקוב והמערך של קוקו, השחקן עצמו מוכשר ורצוי שיקבל דקות, בארסנל שמשחקת גם בליברטאדורס סביר להניח שהוא יקבל דקות ויחזור לראסינג יותר מנוסה. חלוץ נוסף הכרחי לסגל לדעתי (מיד אחרי קשר ימני שלצערי כנראה לא יגיע ובמידה מסוימת גם בלם שפחות קריטי), שאלתי מישהו שעוקב אחרי הליגה הפאראגוואית על הבחור וקיבלתי פידבקים מצוינים. עושה רושם שהוא יכול לשחק גם במקום וגם לצד טאו. הבאסה היחידה היא שבשל העדר המזומנים הוא יגיע בעזרת חברה חיצונית אם אני לא טועה.
ריבר מאבדת נקודות חשובות לאחר התיקו 1-1 אצל אלמירנטה בראון, דווקא המיז'ונריוס הוליכו משער של קאבאנאגי לאחר 13 דקות אבל דניאל ואגה הצליח להשוות לאחר עירוביה ברחבה של ריבר כתוצאה מבעיטה חופשית של גארסיה. אינסטיטוטו הראשונה תקווה לנצל את התיקו ולהשיג ניצחון מול פרו קרייל (כרגע 0-0 במחצית) ולהגדיל את הפער, ריבר אפילו יכולה לרדת למקום השלישי במידה ורוסריו תנצח מחר את דסאמפארדוס. שער התוצאות אינדפנדיינטה ריבדביה-בוקה אונידוס 3-1 אלדוסיבי-חימנסיה לה פלאטה 1-1 דפורטיבו מרלו-חימנסיה חוחוי 1-3 הורקאן-אטלנטה 2-2