אגב, האמת שלמרות שכמה שהוא גרוע וכבר לא פקטור אני דיי מחבב את אלאז'ס (ואפילו היה לי אותו בפיפא 2008 באינדפנדיינטה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ) אני באמת לא מבין על פי מה הם העדיפו אותו ולא את קרלוס מתאו מאינדפנדיינטה שהיה אף הוא מעומד אבל משום מה דה סילבה העדיף אותו. בנוסף למרקו פרז שחקן נוסף שעוזב את הרוחו (פעם אחרונה שראיתי אותו זה היה בחימנסיה בעונת 2010...) הוא ריקרדו מוריירה שחותם בשורות טירו פדרל מהטורנאו א', גם לאונרדו חיודה וכריסטיאן לדסמה ששיכים לרוחו רק בשם נמצאים במצב דומה שלשניים מחפשים קבוצה.
לא ידעתי שמתאו היה מועמד. האמת, גם בו לא הייתי נוגע בשל הספקות לגבי הכשירות והוודאות לגבי כושר המשחק הבעייתי, אבל אם כבר לבחור בין שתי ברירות מחדל אז הוא (מתאו) נראה לי עדיף בגלל הגיל אולי. אבל תאכלס, מכיוון שמדובר בחוזה לחצי שנה אם הבנתי נכון, גם הגיל לא פקטור בדיוק.
השידור הרבה להיתקע ולכן זיפזפתי למשחק של הליברטאדורס לא מעט ובסוף בכלל ויתרתי על המשחק, אבל ממה שראיתי אין לנו אוהדי ראסינג סיבות רבות לשמוח למרות ניצחון הבכורה ל-2012. למרות שעלינו עם הרכב מעורב והרבה מחליפים, כולם שחקני פרימרה ואין שום הצדקה לכך שקבוצה מהליגות הנמוכות תשלוט במשחק לאורך מרבית הדקות ולא נצליח להחזיק בכדור. סוקו שיחק כקשר ימני ואף כבש, אבל אי אפשר להתעלם שאין בסגל שחקן אחד שבאמת מתאים לעמדה. אני משתכנע יותר ויותר שפיזו'ד חייב לעבור לשחק שם, גם ככה הוא חור בהגנה, אבל אז המגן הימני הטבעי היחידי בסגל הוא ליואי (קאסרס אסון שם). מקווה שבמקום לחפש חלוץ יביאו קשר ימני, ואז רק אחרי שימכרו מישהו יביאו שחקן במקומו (בלם או חלוץ). לכל מי שהתלהב מאספינוסה אחרי משחק וחצי, הנה הגיעה הופעה רעה, למרות מסירה אחת גדולה בסיום, שהראתה למה הוא עדיין צריך ללמוד ולהיכנס לעניינים לאט לאט. כמו גם תזכורת טובה לא להמליך מלכים אחרי זמן קצר כל כך.
בפעם האחרונה שנפגשו השניים זה היה איי שם במחזור ה-14 של הקלאסורה ליתר דיוק ב15 למאי 2011 מאז ריבר הספיקה לרדת ליגה ואילו בוקה לזכות באליפות, היום לאחר הפסקה של קצת יותר מחצי שנה יפגשו השניים לסופרקלאסיקו של ארגנטינה אומנם רק במסגרת טורניר הקיץ אב ללא ספק התגעגענו. בוקה : אגוסטין אוריון; פרנקו סוסה, רונאלדו סקיאבי, חואן מנואל אינסאראלדה, פקונדו רונקגליה; פאבלו לדסמה, לאנדרו סומוסה, ניקולס קולאסו; כריסטיאן צ'אבס; פאבלו מוצ'אה וניקולס בלאנדי. ריבר: דניאל וגה; לוסיאנו אבקאסיס, ג'ונתן מאידנה, רמירו פונס מורי, חואן מנואל דיאז; לאונרדו פונסיו (סזאר גונזאלס), אסקייל סיריגליאנו, קרלוס סאנצ'ס; אלחרנדרו דומינגז; פרננדו קאבאנאגי ורוחליו פונס מורי (דוויד טרזגה). ------------ בנושא אחר, סדר המשחקים של המחזור הראשון בקלאסורה 2012 פורסם והוא כדלקמן : יום שישי (10.2.2012) : 21:15 בוקה-אולימפו 21:15 לאנוס-סן לורנסו יום שבת (11.2.2012) : 17:00 אסטודיאנטס-ניואלס 19:10 בלגרנו-אול בויז 21:15 סן מרטין סן חואן-אינדפנדיינטה יום ראשון (12.2.2012) : 17:00 אתלטיקו ראפאלה-באנפילד 17:00 ארחנטינוס ג'וניורס-אוניון 19:10 ולס סרספילד-גודוי קרוס 19:10 ראסינג קלוב-טיגרה יום שני (13.2.2012) : 22:10 קולון-ארסנאל שעות המשחקים הם שעות ארגנטינה
voka te vamo a matar, no te va a salvar, ni la federal http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
ארנסטו פריאס עבר את הבדיקות הרפואיות באינדפנדיינטה וסוף סוף הוצג התמונה כאן עם בוצ'ה http://www.infiernorojo.com/independiente/imagenes/2012/01/Ernesto-Far%C3%ADas-Independiente-2012.Xxx
לא שמעתי על זה אבל בכל מקרה אני לא מאמין שיקרה גם בחצי הקודם של העונה עלה רעיון מוזר אין יורדות והפרימרה מתאחדת עם הנסיונל כלומר 48 (!) קבוצות.
מספר מועדונים מנסים לקדם רעיון של ביטול הירידות, שאר המועדונים מאיימים בהשבתת הליגה אם ההצעה תתקבל, סביר להניח שבישיבה המתוכננת ליום ג' ההצעה תיפול. בזמן שבעולם הזרקורים הופנו לקלאסיקו הספרדי, בארגנטינה שוחק ה-סופר קלאסיקו המסורתי של הקיץ, האלופה לא איכזבה וניצחה 2-0 את ריבר מצמד של בלאנדי. התרשמתי שהייתה אווירה חמה ביציעים כמו גם על הדשא.
מתיאס רודריגז המגן/קשר ימני של U דה צ'ילה אמור לפי השמועות לקבל זימון למשחק מול שוויץ, מישהו מכיר אותו?
הייתה לו עונה פנטסטית, יצא לי לראות אותו בעיקר בסודאמריקנה אבל גם בליגה הוא נראה טוב ממה שראיתי וקראתי. צריך לשפר את קבלת ההחלטות והנגיעה האחרונה, אבל שחקן מגוון עם מהירות טובה וטיפול סביר בכדור שיודע גם לעשות הגנה. למרות זאת, לדעתי לא מדובר בשחקן שיותר טוב מאופציות אחרות בעמדה, אלא יותר בכיוון של עוד אופציה באותה רמה במקרה הטוב.
גביע ידידות כלשהו נפתח הלילה ברוסאריו, ביום ראשון יפגשו בגמר אתלטיקו ראפאלה ורוסאריו סנטראל לאחר שהקרמה ניצחה 3-1 את קולון והקאנאז'ס 2-0 את מלגר (פרו). המשחק השני היה די פח, אבל במשחק הראשון הבנתי שהייתה רמה טובה וגם אם לא אז לפחות הגולים שווים צפייה (במיוחד האחרון):
לאחר הסופרקלאסיקו בין ריבר לבוקה ויום לפני משחק "הגומלין" בין השניים, יערך היום הקלאסיקו הנוסף של ארגנטינה בו יפגשו אינדפנדיינטה וראסינג קלוב. ארנסטו פריאס שטרם נכנס לכושר ע"פ דיאס אינו יהיה כלל בסגל. אינדפנדיינטה : אדריאן גאבאריני; אדוארדו טוציו, חוליאן ולאסקס, גבריאל מיליטו, מקסימילינו ולאסקס; פרננדו גודוי, הרנן פרדס, עוסמאר פריירה ; מתיאס דה פדריקו; פטריסיו רודריגס ופקונדו פארה. ראסינג : סבסטיאן סאחה; מרקוס קאסרס, לוקאס אבלדאניו, מתיאס קאהיס, לוקאס ליצ'ט; ברונו זוקוליני, קלאודיו ז'אקוב, לוקאס קאסטרו; ג'יובאני מורנו; גבריאל האוצ'ה וטאופיליו גוטיירס. -------------- במשחקים נוספים בטורניר הקיץ, ביום חמישי ניצחה גודוי קרוס את סן לורנסו בתוצאה 3-2 (טיטו רמירז פעמיים ואריאל רוחאס לטומבה קרלוס בואנו וגונסלו באזאן לסנלו) בעקבוץ התוצאה הזו גודוי זוכה בטורניר של מנדוסה. אתמול ניצחה סן מרטין סן חואן את דסאמפארדוס מהליגה השנייה.
לא ראיתי את המשחק בכלל, אבל הגול של האוצ'ה יפה בלי קשר לצבעי החולצות, מהלך מצוין של ז'יו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx ושוב פעם טאו הוכיח שהוא אידיוט, ולפי הדיווחים גם שחקן גדול, אבל אידיוט. ביום שטאו עוזב את ראסינג מצידי שישבור את הרגל איך שהוא מתגרה ביריב שוב פעם, רגע אחרי שהצ'ק נכנס כמובן, פשוט אדם דוחה על המגרש. אני לא נוטה לאחל דברים כאלו לשחקנים שהם לא ואן בומל, אבל טאו פשוט מוציא ממני כל כך הרבה אנרגיות שליליות למרות החולצה שהוא לובש והיכולת שלו.