פאריאס שחקן אינדפנדיינטה. קאנטרו הודיע שזה הרכש הראשון והאחרון לטורניר. מצדיק לגמרי, מבין לגמרי ותומך בהחלטה. בניגוד לקודמים שקנו וקנו ולא ידעו מאיפה ובעיקר איך להחזיר, אני מקווה שהפעם יש לנו בחור מחושב.
:aa1: אסטודיאנטס מחתימה את שוער נבחרת ארגנטינה מריאנו אנדוחאר שחוזר למועדון אחרי תקופה בקאטאניה. שוער ליגה טוב מאוד, אבל מה ההיגיון בלהחתים שוער כשיש לך את אלביל - שוער ליגה טוב בפני עצמו - ואת הפאראגוואי וייאר - שאמנם אכזב אבל את היכולת שלו כולנו מכירים ויש לו גם ככה חוזה אורך במועדון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx ----------------------- עידן, טטה מרטינו לא סופר את ולנסיה שיעזוב את ניואלס ברגע שתמצא לו קבוצה
לגבי אלביל, הוא שוער נחמד ולא יותר, אני לא חושב שהוא ברמה של אנדוחאר, אוריון וחוסטו לכן אני חושב שאסטודיאנטס אמנם לא עשתה צעד נבון שרכשה את אנדוחאר אמנם אבל אני אישית לא חושב שאלביל הוא שוער שקבוצה גדולה יכולה לבנות עליו. יש משהו בשוערים הנמוכים("נמוך"-אלו שהגובה שלהם לא עובר את ה-1.83 מ') שעושה לי רע, אולי העובדה שבלי יכולת אתלטית באמת יוצאת דופן קשה להם להסתדר בכדורגל המודרני כיום שהטכניקה השתפרה משמעותית.
אני לא מכיר את אלביל, אבל אני מכיר טוב מאוד את וייאר, שהוא לטעמי אחד הטובים לא רק בארגנטינה אלא בדרום אמריקה, כך שגם לי אין מושג מדוע הפינצ'ה הביאו את אנדוחאר. בטח זכרו לו חסד נעורים אבל קשה לי לראות אותו או את וייאר מקבלים את זה שהם יושבים על הספסל, כשברור שכ"א מהם יכול לפתוח בכל קבוצה בדרום אמריקה.
לדעתי מישהו הרוויח מהעסקה הזאת מאחורי הקלעים, או שהם סתומים שזו תמיד אופציה שאסור להתעלם ממנה., אני לא מסכים עם שום פרשנות מקצועית מלבד אחת אולי, עניין הגיל. אבל גם זה לא משכנע אותי, כי אם זה היה מפריע להם לא היו חותמים עם וייאר על חוזה ארוך. אגב, הם לא רכשו את אנדוחאר והמועדון שנמצא גם ככה במשבר כלכלי (לא חמור) צריך לשלם 2 משכורות שוערים גבוהות יחסית, פלוס דמי השאלה על אנדוחאר, ומשכורת נוספת לא קטנה, אלא אם יצליחו להשתחרר מאחד השוערים שבכל מקרה תמורה הם כנראה לא יקבלו (וייאר מבוגר, אלביל מבוגר ועם עוד חצי שנה בלבד בחוזה שהם מנסים להתיר) מילא אם היו רוכשים אותו והיו מבטיחים שוער לא רע שנים קדימה...
לאחר שריבר זכתה בטורניר בגביע מאר דל פלאטה, אינדפנדיינטה הופכת לזוכה השנייה הפעם בטורניר הזהב של מאר דל פלאטה לאחר ניצחון 1-0 על בוקה ג'וניורס משער עצמי של רונאלדו שיאבי בדקה ה-89.
אומנם ההצגה הרישמית תהיה רק מחר כנארה אבל כבר ידוע ארנסטו פריאס לקח את החולצה מספר 19 שהייתה שייכת למרקו פרז ובעבר לחלוצים עם עבר ברוחו כמו ניקולס פרוטוס, חרמן דניס וצ'יפי גנדין.
קרלוס קארבונרו הקולומביאני מגיע לארסנל מאסטודיאנטס. שחקן מוכשר הבחור, יקבל עכשיו צ'אנס להוכיח את עצמו בליגה המקומית ואולי גם בליברטאדורס אם הקבוצה תדלג מעל ספורט הוואנקאיו. ויקטור לופס הסתכסך לפני זמן מה עם הנהלת באנפילד וככל הנראה יחתום בניואלס אם לא יהיו תקלות. החתמה סבירה למרטינו, שירוויח בלם מנוסה.
ובמקומו של לופס מצרפת באנפילד בלם מנוסה גם כן שמחתימה את אגוסטין אלז'ס ששוחרר מריבר פלייט. בהמשך משחקי הקיץ המסורתיים מנצחת סן מרטין סן חואן 3-2 את סן לורנסו משערים של דייגו גרסיה בדקה ה-43 ו54 סן לורנסו הצליחה להשוות אף היא מצמד של קרלוס בואנו בדקות ה-75 ו81 אבל קלאודיו גראף דאג לניצחון של סן מרטין משער דרמטי בדקה ה-88. במשחק עוד יומיים יפגשו גודוי קרוס וסן לורנסו שתיקו יספיק לטומבה כדי לזכות ניצחון של סן לורנסו בשתי שערים או יותר יתן את גביע מנדוסה לסן מרטין סן חואן.
מקווה בשבילו. נקלע לתקופה חלשה יחד עם כל הפינצ'ה, זה ממש לא השחקן שאני ראיתי כשהיה בקאלדאס. אולי התחלה בקבוצה קטנה יותר תעזור לו.
עידן, עוד בגזרת הקולומביאנים, על ההתעניינות דווח כבר לפני שבועות, אבל עכשיו זה מתגלגל בדרך להשלמת העסקה. מרקו פרס, ללא מקום באינדפנדיינטה, נמצא קרוב מאוד לסגירה בבלגראנו. ההחתמה הזאת אומרת שעקב עזיבתו של ואסקס לפאלרמו האיטלקית, הפיראטים מוותרים על המערך חלוץ בודד עם ואסקס מאחוריו ועוברים לשחק עם שני חלוצים. פיקאנטה פריירה ישתף פעולה עם הצל פרס או קוקי סילברה. _-------------- הרבה שמועות היו על מגעים בין ראסינג לפורטו על השאלתו של הכישרון הצעיר איטורבה, עכשיו כבר יש אישורים מצד גורמים כמו אבי שחקן, שאף טוען שהילד אוהד ראסינג, אבל הסיכויים נשארים נמוכים מאוד. בלי קשר לילד המאוד מוכשר, ראסינג צריכה למכור כדי לקנות ובכלל כדי לסגור את החוב. המטרה הראשונה הייתה ז'אקוב לו יש תחליפים בסגל, אבל זה לא יצא אל הפועל כנראה, אח"כ היו דיבורים על מרטינס ועכשיו האוצ'ה. שני האחרונים שחקנים שלדעתי אפשר להרוויח יפה עליהם ביחס לתרומה המקצועית, אבל בניגוד לקפטן מכירה שלהם תדרוש גם הבאת תחליף. אני עדיין מקווה שז'אקוב ימכר באורח פלא. שניהם מנוסים אבל יש הבדל משמעותי: לופס עדיין שחקן טוב, אלאז'ס לא מצא מקום בסגל של קבוצה מה-B וגם לפני כן לא פגע כבר זמן מה. אולי הוא יהיה ה-סאלבאדור של הקוארבו? היכולות והרקורד של האורוגוואי ידועים לכול, אך גם הטורניר החלש מאוד במדי בוקה. האמת שאם אני לא טועה בבוקה הוא לא הגיע בדיוק על תקן שחקן הרכב בטוח, אולי הביטחון שהוא יקבל בעניין הזה בסאנלו יעזור לו לשחק עם ביטחון ולהציג את היכולת שלו.
אלאז'אס לא רק שלא פגע, לפי מה שהבנתי הוא היה גם מאוד גרוע ומקור לחורים ולטעויות בהגנה של ריבר. מעניין איך לעזאזל הוא עדיין רלבנטי אחרי קדנציות גרועות שנבעו מהפציעה הטראגית שלו בקלאוסורה לפני 3 שנים, סוכן טוב?
הוא חתום בסוכנות גדולה יחסית. ב-2010 הוא השלים שנה בהרכב של ניואלס כמעט ללא היעדרויות, כך שלא מדובר רק בפציעות מתקופת אסטודיאנטס. את התקופה בקולו קולו אני אקח בערבון מוגבל, כי אחרי שהוא כבר חזר מהפציעות בהתחלה היה כל כך הרבה בלאגן לא מקצועי סביבו שלא היה סביר שיקבל דקות ככה או ככה. אבל שהכל מצטבר יחד, הפציעות בעבר הרחוק יותר, היכולת הלא מרשימה בניואלס, הפציעות הטריות מקולו קולו (שהחלים הסיבות שלא שיחק אל היו מקצועיות לדעתי) וחמור מכך היכולת בריבר + העובדה שאלמיידה פשוט וויתר עליו עוד בתחילת הדרך, זה כבר וואחד תמרור אזהרה. בשני משחקים שראיתי אותו משחק בריבר הוא אכן היה חלש ונראה רע, סה"כ הוא רשם 6 הופעות הרכב בפתיחת העונה בהן הקבוצה ספגה 5 שערים. באנפילד מהמרת על בלם מבוגר, עם היסטוריית פציעות וכמעט ללא הופעות במשך שנה שלמה.
עכשיו זה מקבל חותמת רשמית. איך נפלו גיבורים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx או שמצד שני, אולי הוא לא כזה גדול כמו שעשו ממנו. שחקן טוב מאוד בוודאי, אבל כנראה שכמו רבים, גם הוא לא הצליח לממש את הפוטנציאל ועכשיו נראה אותו מסתובב בכל מיני קבוצות מוזרות. http://www.futbolred.com/contenido/colombianos-exterior/noticias/enero2012/IMAGEN/IMAGEN-10994381-2.Xxx
שמע, מדובר רק בהשאלה, ובלגראנו גם סיימו מעל אינדפנדיינטה באפרטורה. אולי לא הכל לרעה, אבל אם הוא לא ישחק שם אפשר כבר להתחיל לחפור את הקבר, מצבת החלוצים של הקבוצה דלה מאוד.