ארגנטינה אפרטורה 2011 - בוקה חוגגת אליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏5/8/11.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שיהיה לו בהצלחה לאן שלא יילך. יכול להיות שהוא היה עובר קבוצה בלי קשר למה שקרה בחודש וחצי האחרונים, אבל לדעתי זה בהחלט היה השיקול המרכזי. זה לא הדבר הכי נעים שאתה מסוכסך עם כל הקבוצה ואפילו שרוב הקהל מאחוריך, קשה להישאר במקום כזה. פורטו יכולה להתאים לו מאוד, אבל תרשו לי לפקפק רבות בהצלחה שלו בקבוצה אחרת, פשוט כי לא נראה לי שהאופי הדפוק שלו ייתן לו את זה. טאו צריך להבין שלא תמיד הוא הבסדר והעולם הפוך. שיעשה על עצמו בדק בית, מבחינה מקצועית לדעתי הוא יכול להצליח גם בליגה חזקה מהפורטוגלית, אבל בשביל זה הוא חייב לקחתאת עצמו בידיים. אם הוא ממשיך עם השכונה שלו באירופה, בועטים לו בתחת עד לבאראנקייה. לא נראה לי שהוא יישאר בדרא"מ, אני מאמין שמפה זה רק אירופה, כפי שהוא הצהיר לו פעם. שיהיה לו בהצלחה, אנחנו צריכים אותו לנבחרת.

נערך לאחרונה ב: ‏23/12/11
  2. Boaz Member

באתר הבא: http://www.promiedos.com.ar (בספרדית) ארבע טבלאות,
    Posiciones Torneo Apertura 2011 - טבלת הליגה
    (Promedios Temporada 2011/2012 (actual - טבלת הירידות 2011-2012
    Clasificación Copas - טבלת העולות לטורנירים היבשתיים
    ו(Como arrancarían hoy la 2012/2013 (proxima - טבלת הירידות העתידית 2012-2013

הכל תחת קורת גג אחת

http://www.promiedos.com.ar

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

סימאונה התראיין השבוע הוא הגיב לראשונה על "פרשת טאו" מול בוקה, וטען שהוא קיבל את ההחלטה לשחק איתו חרף האיחור והוא עומד מאחוריה לחלוטין. אבל מה, הוא ביקר את המועדון, יותר נכון את הנשיא מולינה, שלא נקטו עמדה בנושא האיחור, שהוא מתכוון ככל הנראה לקנס כספי שלדעתו היה רצוי להטיל אבל בכל מקרה מבקר את מולינה שלא בחר לפה או לשם. אל צ'ולו מחזיק רק במילים טובות כלפי טאו, אבל גם טוען שהמועדון בו ישחק, גם אם יישאר בראסינג, צריך לדאוג לשמור עליו "ישר" עם יחס תקיף במקרה הצורך (לא מסתדר עם ההחלטה שלו קצת, אבל אני מצליח דווקא לשים את זה ביחד בקונטקסט הרחב).

אגב, סימאונה אמר שטאו יעזוב עוד לפני שטאו עצמו יצא בתקשורת, למאמן ולשחקן היו יחסים טובים, כנראה מלבד לעזיבת פודסטה (שקשור לשניהם) גם לעזיבתו של סימאונה היה משקל.

4. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

עד שניסיתי להדחיק את זה את בא והורס לי את השבת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אליאס, יש לכם מאמן חדש? לפי מיטב הבנתי, אלפיו קוקו באסילה הגיע לסיכום בע"פ עם ראשי מועדון האקדמיה על חזרתו למשרת המאמן במה שצריכה להיות הקדנציה הרביעית שלו. בסה"כ אני לא מי יודע מה מת על המאמן הזה, שזכור לי כ"כ לטובה מנבחרות ארגנטינה שבד"כ ניצחנו כשהוא אימן. את הקריירה שלו בקבוצות אני קצת פחות מכיר, נראה לך שאולי זה האיש שאמור אולי לקחת את ראסינג מקום אחד קדימה ממה שסיימה בטורניר האחרון?

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני לא אוהב אותו בתור בן אדם, למרות שהוא "של ראסינג". בתור מאמן יש לו את הרקורד המרשים שלו (בבוקה) שמדבר בעד עצמו, אבל מצד שני הוא כבר כמעט בן 70 ופעם אחרונה שאימן זה נגמר רע. לגבי הקדנציה שלו בנבחרת, היה טוב יחסית עד לגמר הקופה אמריקה בונסואלה ומשם הייתה כבר ירידה חדה והוא איבד את זה (שבראייה לאחור, גם היא הייתה עדיפה על יורשיו).

יש לו מערך קבוע, היהלום הקלאסי, שמעלה שתי בעיות עיקריות עם חומר השחקנים שנמצא כרגע בראסינג. אין לנו קשר ימני, יש לנו לפחות 2 קשרים אחוריים שידרשו הרכב, יחד עם עוד אחד עם פוטנציאל שגם ירצה לקבל דקות, בעוד אצל באסילה משחק רק אחד. אם לא יהיו הפתעות וקוקו יוצג כמאמן הקבוצה, חובה להביא קשר ימני והרכש השני צריך להיות חלוץ בהנחה שטאו עוזב.

מהשמות שזרקו היו לי העדפות אחרות, אבל יש גם את העניין הכספי שקוקו היה מוכן להתגמש בשביל לחזור לאמן (ובראסינג, שכנראה זה עדיין אומר משהו בשבילו)

נערך לאחרונה ב: ‏24/12/11
  7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אליאס, גלעד ואסף: הקשר הדפנסיבי של ג'וניור באראנקייה, בריינר גארסיה בן ה-25, אמר כי שוחח עם סוכנו וכי הכל מוכן למעבר שלו לאקדמיה. הבחור משחק בג'וניור מ-2009, התפקיד הטבעי שלו זה קשר הגנתי, אבל יכול לשחק גם כבלם וכמגן ימני. מה שקצת תמוה לי, זה העובדה שרק אתמול דיווחו על כך שקוקו חתם כמאמנה של ראסינג, אז איך פתאום הכל מוכן עבור בריינר לעבור לארגנטינה? נמתין להתפתחויות.

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

התפקיד האחרון בו ראסינג צריכה חיזוק הוא הקשר האחורי. קשה לי להאמין שהשחקו הנ"ל אכן באמת מועמד לראסינג ויותר נראה לי שמדובר בידיעה שאורגנה ע"י סוכנים.

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הקבוצות בפגרה, ההנהלות עובדות בחצי כוח במקרה הטוב, התקשורת מחפשת ידיעות בכוח אבל יש גם חדשות גדולות - חרארדו "טאטה" מרטינו הוא מאמנה החדש של ניואלס.

מאמנה לשעבר של פאראגוואי, שתקופתו נחשבה למוצלחת למדי, דחה מספר הצעות מרשימות יותר כלכלית ומקצועית על מנת לשוב למועדון בו גדל, המועדון בו רשם כמות עצומה של הופעות כשחקן פעיל, אליפות מרשימה ולמועדון אותו הוא אוהד. מרטינו הוא אחד מהאלילים הגדולים ביותר של המועדון, אם לא הכי, ואף זכה לראות טריבונה נקראית על שמו.

כל האהבה וההערצה כלפיו תתן לו שקט לעבוד בתחילת הדרך, אבל לא לשכוח שניואלס הייתה מהקבוצות הגרועות של האפרטורה ושינויים גדולים בסגל לא ניתן לבצע בפגרת הקיץ אליה נחת מרטינו. למרות זאת אני חושב שלמאמן היסודי יש את הסגל לעשות טורניר טוב יותר מהאחרון, אך קל זה לא יהיה.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

:aa1: דיירו מורנו יכול להיות אחד משחקני הרכש של ראמון דיאס והרוחו בפגרה. אם יקרה, שחקו נבחרת קולומביה הוא חיזוק משמעותי לקבוצה מאבז'נדה מחד, אך מצד שני הוא יכסה על כמה שחקנים מוכשרים שיכולים לשחק בעמדה.

:aa1: בצד השני של המדרכה, על פי אז'אלה, טאו גוטיארס קרוב לעשות יו טרן ולחזור לאקדמיה.

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שמעתי על שני הנושאים. הבנתי שטאו יחזור במידה וישדרגו את שכרו, כך שהוא יהיה בעל השכר הגבוה בארגנטינה או לפחות בין הגבוהים.

לגבי דאירו, הוא היה לא רע בטורניר האחרון עם טיחואנה, לטעמי חלוץ שקצת גדול עליהם ובהחלט מתאים לשחק בקבוצות קצת יותר טובות, אבל השאלה הגדולה היכן הוא יתופקד. אם בונים עליו כ-9 כמו מרקו פרס, שישכחו מזה. הבחור בשנים האחרונות שיחק כחלוץ שני מהאגפים או כקשר תוקף מהאגפים כשדובר בנבחרת. שחקן כישרוני מאוד, שמזכיר הרבה את טאו גם באנוכיות (ואולי אף יותר מטאו) וגם באופי הדפוק שלו. ואיך אפשר בלי ההחמצה הנוראית שהיתה לו מול שער ריק בקופה אמריקה נגד ארגנטינה...עד עכשיו, הוא הוכיח את עצמו רק בקאלדאס, מעניין יהיה לראות איך ישתלב בליגה הארגנטינאית אם וכאשר. אגב, אני הבנתי שמרקו פרס לא ממשיך? האמת, כואב לי על הילד, אבל נראה לי שניפחו אותו מעבר לפרופורציות מבחינת כישרון.

נערך לאחרונה ב: ‏1/1/12
  12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני לא יודע לגבי מרקו פרס כי מאז שהתחילה הפגרה אני רק מרפרף על הידיעות שלא קשורות לראסינג ומפספס די הרבה, אבל לגבי מורנו הבנתי שהוא לא מיועד לעמדת ה-9, ככה שהסר דאגה מליבך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לי אין בעיה, זה יניב שצריך להסיר דאגה מליבו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx למרות שכמו שאיתי הביא את הידיעה בדיון של קולומביה, שגם חואן אאוריץ' רוצה את דאירו.

14. itay7 Member

אקס אוניברסיטאריו, מרטין מורל, חתם באול בויס ויעבור לשם ללא תמורה אחרי שנשאר שחקן חופשי בגלל שלא שילמו לו אף-פעם בערך.
    אגב, גם פאבלו ויטי עזב, אבל הוא לא חוזר לארגנטינה אלא מצפין למחיקו וויי ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx), לקבוצת קראטארו.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מסכן מורל. את דפור קאלי הוא עזב כי לא שילמו לו בזמן ואת מה שמגיע לו וזה אחרי בשהוא הציג יכולת נפלאה ועכשיוגם בפרו לא משלמים לו. שיסיק מסקנות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx או שיילך לאיזו מכשפה שתסיר ממנו את הקללה.