אחרי שאול בויס הובילו... מבאס לראות משחק בלי קהל, אבל השער של ריבר מהנה עם או בלי קהל. מהלך קבוצתי נהדר שמסתיים בדיוק מושלם ע"י קבנגי. בהמשך דפנסה אי חוסטיסיה משווה משער די מקרי לפני המחצית. אם כבר ה-B, איזה גולאסו של רודריגו באטגליה של הורקן, לא להאמין שהילד עדיין שם.
איזה מאמן מטוטמם. אם חשבתי שיש סיכוי לראות הגנה יותר גרועה מהעונה הקודמת הגיעה העונה הזאת. לא משנה כמה הברקות יהיו לנו בהתקפה, עם הגנה כזאת אנחנו הולכים לאבדון. אם את פאקינג דפנסה אי חוסטיסיה לא ננצח נגד קבוצות טובות יותר ההגנה הזאת פשוט תתפרק. גם אם איכשהו נצליח להציל את המשחק הזה...אחד הימים המביכים בהיסטוריה.
העונה עוד ארוכה ומוקדם להסיק מסקנות, בניגוד לליגה הבכירה בה הטורניר חולף מהר. בכל מקרה, פונס מורי כובש את השוויון. כן, זו לא טעות, פונס "השקר" מורי כובש שער http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx שער ראשון שלו מזה שנה פחות או יותר. ריבר לחצה, גם אם לא ביעילות רבה מדי, ו"הגיע" לה שער השוויון הזה.
שיפור לעומת המחזורים האחרונים, אבל עדיין רחוק מלשכנע למרות שובו של ג'יו. המשחק שקול וראסינג לא מצליחה לשלוט בכדור למרות שמדובר במשחק בייתי, ויריבה לא מפחידה. טוראנסו כמובן חלש, למרות שובו של חברו היקר מפציעה ארוכה. ז'אקוב לא מעורב ופיז'וד לא קיים, באופן מפתיע טאו ממש לא חד היום וכבר פספס גול אחד ובזבז עוד חצאי מצבים בצורה לא אופיינית. סאחה מצויין ונותן המון ביטחון, אבל אולימפו מגיעה לרחבה בקלות רבה מדי ובסוף גם לא הוא יצליח להושיע אם זה יימשך כך. עונה שעברה עם הליצנים בשער כבר היינו בפיגור במשחק כזה, רק להראות כמה עמדת השוער חשובה. חייבים להחזיק יותר בכדור, מצבים אנחנו יוצרים עם ההברקות פה ושם, אבל אם נחזיק בכדור ננטרל את אולימפו וגם נוכל לייצר יותר מצבים. מסירה ענקית לטאו בפנדל, לדעתי זה היה ליצ'ט, לפחות במקרה זה טאו הצליח לסחוט את הפנדל ולא ביזבז את המסירה הגדולה כמו שעשה עם המסירה הגאונית של ג'יו מאוחר יותר. אני מתנגד כעיקרון לצהובים על הורדת חולצה וחגיגות שונות, אבל החגיגה המביכה של ראסינג אחרי הגול הייתה ראויה לענישה כלשהי...
הפסקת המשחק עקב מבול שחצי השני של נאסיונל, איפשרה לי קצת לראות את המשחק של ראסינג וגם אני לא ממש התרשמתי. אני כמובן לא מומחה לקבוע כאן כי לא ראיתי את ראסינג יותר מדי, אבל נראה שהרבה פעמים הם עושים את הדברים נכון עד הרגל המסיימת וכמה פעמים ראיתי שחקנים מפספסים כמה הזדמנויות טובות ברחבה. על ג'יו רואים שהוא רק חזר מפציעה ועוד ייקח לו קצת זמן לחזור לעצמו. לצערי לא ראיתי את המסירה המדוברת שגם בקולובמיה ציינו, כמו גם את ההכשלה של טאו שלפי הקולומביאנים, היתה יותר הצגה שלו מאשר הכשלה. אגב, פנדל נהדר ודי מסוכן הוא בעט. הכי חשוב זה הנקודות, אבל אני חושב שבראסינג חסר הקילר אינסטינקט הזה, לסיים משחקים מול קבוצות כמו אולימפו בבית. דווקא בגלל שהגול הגיע מוקדם, ראסינג היתה חייבת ללחוץ על הדוושה, לשים את השני והשלישי כדי למנוע סיכונים מיותרים בהמשך. מספיקה מתפרצת אחת מקרית של אולימפו והנה עוד איבוד נקודות. אני מקווה בשבילכם שכשג'יו יחזור לעצמו, זה ייראה יותר טוב. גם אני התרשמתי מהשוער של ראסינג, היה גם איזה כדור קרן מסובב שהוא הדף מקו השער. עד כה דווקא לא נראה שההגנה זה החלק הבעייתי של הקבוצה, אלא ההתקפה ברגע שטאו מורחק/לא נמצא. אגב אליאס, אני אחלוק עליך לגבי החגיגה של השחקנים. לא צריך להגזים לדעתי, כל עוד זה משהו שארך כמה שניות ולא הסית את הקהל או נחגג שבצורה לא נאותה כלפיי היריב, אני לא חושב שהיה פה מקום לענישה, בטח לא לצהוב. זה ידוע שהקולומביאנים אלופים בלמצוא ריקודי שערים, רק חבל שבנבחרת הם לא כובשים הרבה כדי לממש אותם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx חוץ מזה, טאו וג'יו בסה"כ רצו להראות מה הם למדו בזמנם הפנוי..... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
אני דווקא דיי אהבתי, זה גם לאולימפו היו אחוזי שליטה בכדור לא מפריע כל עוד ההגנה והשוער ממשיכים להיראות מצויין (שאפו ענק לאבלדאניו!) בהתקפה, למרות הנצחון המינימלי, היו מהלכים טובים ויש לזכור שזה רק משחק ראשון בהרכב האידאלי, גם אם לא תמיד הייתה הגעה למצב בעיטה אהבתי את המסירות החכמות, והכדורים שלא נכנסו היום בלי ספק ייכנסו פעם אחרת. ההחמצות של טאו (ספרתי 2 לפחות), הבעיטה של ג'יו, והבעיטה של טוראנסו (מהלך ענק) הם המהלכים הזכורים ביותר, מלבד הפנדל כמובן מה שכן, האוצ'ה שעלה מהספסל ממשיך להיות מאוד חלש, וממש מת(ו)סכל. לעומתו, פלטייארי ממשיך להיות פשוט ענק. לאט לאט, יש עוד הרבה זמן...
נכון שאסור להיות פסימי אף פעם אבל בכל מקרה נראה לי שנעמוד במבחן הבריחה מהפרומוסיון/הליגה השנייה. נ.ב. משהו קטן ליושב ראש "הנפלא" שיש לנו SI SOS HINCHA DEL ROJO TENRES QUE VOTER SI SOS HINCHA DEL ROJO TENRES QUE VOTER COMPARDA NUNCA MASSSS
מאחל לך את שניהם. גם שתגיעו לפרומוסיון וגם שתיפטרו הנשיא המושחת שלכם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
האמת אני כבר לא יודע מה כבר לחשוב אבל אני לא רואה בזה דבר כל כך שלילי אבל עם יקרה "האסון הספורטיבי" ונירד ליגה זה דווקא יכול להיות טוב להשתקם בליגה השנייה ולחזור תוך שנה למקום הטיבעי שלנו. נ.ב. אני עדיין שיכור מאתמול http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
רמון דיאס הוא מאמנה החדש של אינדפנדיינטה, ביום שני עדיין כריסטיאן דיאס יעביר את האימון שבו יפרד משחקני הקבוצה (הראשונה לפחות) ויחזור לאמן את קבוצת הרסרבה. רמון יחתום ביום שלישי בשעות הבוקר ומיד לאחר מכן יעביר את אימון הבכורה שלו לקראת המשחק בשישי מול קולון. אני אישית העדפתי את טולו, קאנייה וחארדו מרטינו אבל כמובן שעכשיו הראש "עוסק" רק במאמן אחד ונאחל לו את כל ההצלחה שבעולם.
עידן, לדעתי היה פנדל על טאו אבל זו סתם תחושה כי בשום זווית לא רואים ממש טוב. בשאר המשחק הוא זרק את עצמו מספר פעמים ובגדול סגר משחק חלש מאוד שלו עם מגושמות לא אופיינית באיזור הרחבה ובזבוז התקפות טובות בצורה שלומיאלית ולעתים אנוכית (לא אופייני לו בכלל). לגבי החגיגה, זה פשוט מביך, לא מדובר במשהו ספונטני מהרגש, מדובר במשהו מתוכנן כמו איזו הפקה כאילו אין להם משחק לחשוב עליו ומתחילים להחביא ציוד אצל המביאי כדורים. מיותר, לא מצחיק ולא מרגש, ואותי יותר מכל זה מביך. בדיוק כמו החגיגות של סאנטיאגו סילבה שברוך שפטרנו מעולו של זה. מעבר לכך, חוסר מקצועיות של שחקנים שיודעים שיקבלו על כך צהוב וזה לא שהיה מדובר בשלב מתקדם של המשחק. אגב, שאני כותב ענישה, אני מתכוון משהו בסגנון קארמה, לא צהובים. יותר בכיוון של פצצה משחקן אולימפו לפנים בזמן החגיגה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx אסף, ראסינג הגיעה למצבים, אבל שוב הלכה אחורה ונתנה ליריבה נחותה ללחוץ עליה ביותר מדי דקות של המשחק (בית). אין שום סיבה (מלבד טוראנסו, שהפעם נלחם לפחות) שראסינג לא תחזיק בכדור מול אולימפו בבית. אין שום סיבה שסאחה יהיה המצטיין במשחק. אלו דברים שסימאונה עצמו אומר בכל מסיבת עיתונאים, כמו גם השחקנים עצמם, ככה שאני לא ממציא בעיה לא קיימת - יש בעיה וצריך לטפל בה. מלבד סאחה ופלאטיארי שהיו ענקיים, כל ההגנה חוץ מפיז'וד גם עשתה עבודה טובה (ליצ'ט קצת הגזים וניצל מאדום), ז'אקוב היה טוב בחלק ההגנתי, ג'יו נתן משחק לא רע להתחשב בנסיבות, טוראנסו נלחם יותר מהרגיל אבל עדיין לא תרם למשחק עם הכדור, קאסטרו עובד קשה וטאו מסוכן כהרגלו גם ביום פחות טוב. האוצ'ה באמת נראה רע מהספסל, אבל אהבתי את זה שסימאונה לא זרק חילוף הגנתי בשלב שהקבוצה הלכה אחורה, כנראה לומד מהטעויות במשחקים הקודמים בהם לאחר שהקבוצה הלכה אחורה, הוא זרק אותם יותר אחורה עם החילופים.
יהיה מעניין - מאמן בעל שם שהקדנציות האחרונות שלו נגמרו רע או סתם לא טוב, מקבל קבוצה עם סגל לא רע אך שנמצאת במשבר. גם אני הייתי מעדיף את טולו אבל הוא אמר לא. מרטינו זה הימור כי נבחרות וקבוצות זה סיפור שונה, ובקבוצות הוא הצליח רק בליגה אחרת. אבל גם ככה הוא לא רצה. קאנייה בינתיים לא עשה רושם גדול למרות הפתיחה. פעם אחר פעם אינדפנדיינטה מחתימה מאמנים שאני מחזיק מהם מקצועית ולא אוהב אותם כבני אדם (טולו, מוהאמד ועכשיו דיאס), כאילו בכוח רוצים שאני אפתח שינאה כלפיהם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx יניב, סאן לורנסו יירדו לפני שאתם תירדו אם בכלל נראה יורדת שלא משש העולות החדשות\חדשות-ישנות.
ורון וריקלמה לא בכשירות מלאה למשחק הנבחרת ולכן לא יעשו קאמבק מרגש (?) תחת סאבלה, מי שכן יפתחו (כנראה) במשחק האימון הערב הם: אוריון; פיז'וד (צ'אבס), דומינגס, ד'סאבאטו, סלאי, פאפה; פרנאנדס, קאנטרוס, סאפאטה; מרטינס ובוסלי. {אם יוחלט על 4-4-2 צ'אבס יכנס במקום פיז'וד} ---------------------- סוף סוף מחזור מכובד לליגה שלנו בגראן DT: אליאס 100 נק' (241) אסף 89 נק' (223) גלעד 89 נק' (219) יניב 88 נק' (184) יואב 83 נק' (232) נריה 76 נק' (124, עם מחזור פחות)
מול מי המשחק הערב? מדוע ז'אקוב לא מקבל צ'אנסים? לפי ההתרשמויות שלי מכם כאן, מדובר בשחקן טוב מאוד, בוודאי בקנה מידה מקומי. הוא זומן ולא עולה, או שכלל לא זומן?