ארגנטינה אפרטורה 2011 - בוקה חוגגת אליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏5/8/11.

1. Burrito Ortega Member

מסכים איתך שהקודמת יותר יפה. יותר יפה ממנה קשה לעשת. היא שחזור של החולצה משנת 86'. השנה בא לקחנו אליפות במגרש של בוסטה. אני מקווה שהם יחזרו לשחק עם העיצוב הקודם אחרי כמה משחקים.

ריבר תשחק מחר מול קילמס. מה שיהיה המבחן האמיתי הראשון שלה נגד ירידה חזקה. לצערי לא אוכל לראות את המשחק בשל ההפגנה. עד שהם משחקים בשעה נורמלית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx.

נ.ב: זה נריה עם י' אחת בבקשה.

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

נרשם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx {אם אני אשכח בעתיד, סליחה מעכשיו ותרגיש חופשי לתקן אותי}

רוצה לשקול מילים? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אחרי שאוהדי ארגנטינה חשבו שלא יכול להיות גרוע יותר מדיאגו ובאטיסטה, הגיע משחק הבכורה הזוועתי של סאבלה.

דמיצ'ליס בהרכב זה מוזר, ריקי אלבארס בהרכב זה עלבון לאוהדי הנבחרת שעדיין שומרים על תמימות. שחקן ספסל מהליגה הארגנטינאית. מעניין כמה הסוכן שלו שם לסאבלה בכיס. מצד שני, למה להאשים את המאמן, אם המטרה העיקרית של הנבחרת הזו היא לשמש ככלי לרווחים כלכליים.

שמח בשביל אוטאמנדי, שלא שיחק כל כך טוב אבל לפחות כבש, גם בגלל שאני מעריך את הלחימה שלו וגם בגלל השחיטה שעשו לו אחרי המונדיאל שלא בצדק.

נערך לאחרונה ב: ‏3/9/11
  3. אסף ראסינג Member

בלגראנו מנצחת 1-0 בחו את סן לורנסו, מבעיטה טובה של מנסנלי עם אחריות בשער של מיגליאורה.
    טיגרה מנצחת את באנפילד שנמצאת בנפילה חופשית, 1-0 משער של מריאנו אצ'וואריה.
    קולון וניואלס מסיימות ב0-0 כשאדריאן באסטיה מקולון מורחק, מזךל שהספקתי להוציא אותו בGRANDT http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

4. benos Member

שלילי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx, לא חושב שהיה משחק בכורה "זוועתי", משחק הכנה ראשון בסדר גמור, אני לא מצפה מהנבחרת להביס ולשחק שותף אבל סה"כ היה משחק סביר, התקפה זרמה בסדר וההגנה הייתה סבירה. אני לא מצפה מהנבחרת שתהיה כמו הדורסנית של בייאלסה בזמנו.

יש בחירות שאפשר להתווכח עליהן, כנ"ל הבחירה של ריקי, מכאן ועד להגיד שהסוכן שלו נתן טיפ לסאבלה נשמע לי מופרך, במיוחד לאור העובדה שהוא כבר עבר בסכום לא קטן הקיץ. גם אם זה נכון יש הרבה יותר סיבות לחשוש לקבלת שוחד בשתי התקופות הקודמות גם כן לפי שיטתך, ואפילו בשלישית.

לגבי גיוס כספים, מסכים בצער.

כנ"ל

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

התוצאה לא מעניינת אותי ולא ציפיתי מארגנטינה להביס נבחרת, גם לא את ונצואלה הבינונית. ההגנה אפשרה ליריבה להגיע למצבים, תודה לרומרו שמנע ספיגה, המגנים לא תמכו בהתקפה או שהיה עדיף שלא ינסו, הקישור הצליח להניע כדור פעם בכמה ניסיונות וגם לא הצטיין במיוחד בהריסת התקפות (בסופו של דבר, כבר הרבה זמן, הכל תלוי במסצ'ראנו שלא היה בשיאו הפעם), וההתקפה התעוררה לכמה דקות מדי פעם בהשראת מסי וחזרה לנמנם בשאר.

חשבון סופי שלי - כלום ושום דבר והרבה פחות מחלק גדול מהמשחקים בתקופת באטיסטה, שם הנעת הכדור הייתה לרוב הייתה הרבה יותר מוצלחת במשחקי השקר, לדוגמא מול ספרד בהצגה הגדולה או במחצית הראשונה מול ארה"ב בחוץ, יריבות לא פחות טובות מונצואלה הייתי אומר. את התקופה הקצרה של באטיסטה זוכרים בשל משחקי הנפל בקופה, אבל במשחקי ידידות כמו האחרון, עם סגל מלא, הנבחרת של באטיסטה (אגב, גם של מראדונה אבל זה כבר רחוק), הציגה לרוב כדורגל עדיף ובהרבה.

הכל מופרך עד שיש הוכחות, גם במקרה קארוסו כתבתי את זה שהוא אימן את ראסינג וזה נשמע מופרך עד שבטיגרה הקולומביאני חשף אותו. האם אני מאמין שסאבלה קיבל כסף לשתף את אלבארס? לא יודע ולא אכפת לי יותר מדי, זו רק הייתה הדגשה של המשך הזימונים הלא מקצועיים תחת המאמן החדש. אני לא אופתע אם ייחשף בעתיד שהוא קיבל כסף, או כל מאמן אחר שציינת (או לא ציינת) שזה לא ממש רלבנטי לזימון הנוכחי, אני גם לא אופתע אם סתם האידיוט זימן אותו משיקולים מקצועיים.

אני נשאר עם הידיעה שמאמן לא פחות מצליח מסאבלה ויותר מנוסה ממנו, חשב שאלבארס לא ראוי לפתוח בהרכב של קבוצה מהליגה הארגנטינאית, כשלפניו משחקים ארגנטינאים ולא זרים אגב. אני גם חושב שבניגוד למקרי עבר דומים, מונסון אצל דיאגו לדוג', דווקא מדובר בעמדה פחות בעייתית במערך הנוכחי ולא ניתן להצדיק זאת בשל החיסרון בעמדה. אני גם חושב, ועד כה על הדשא הוא הוכיח את זה פעם אחר פעם, שמקסי מוראלס שחקן ברמה הרבה יותר גבוהה מאלבארס עד שהבחור יוכיח אחרת. האמת שעל סמך הקריירה עד כה, גם פרנאנדס וסאפאטה, אבל אני אתן לו קצת קרדיט על הכישרון. ולא, להוכיח הוא יצטרך על הדשא, ולא בשוק ההעברות.

נערך לאחרונה ב: ‏4/9/11
  6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ממשיכים בדיוק באותו קו שבו התחלנו את הטורניר עד כה, מסודרים היטב ומחכים מאחור, בלי טאו גם הסיכוי לגול מקרי יורד פלאים. גם כן בהמשך ישיר למשחקים עד כה בטורניר היכולת האישית - פלטיארי מספר 1, ז'אקוב כמו הצל של עצמו. ליצ'ט סביר פלוס, פיז'וד לא קיים. קאהאיס מנייה בטוחה, כמו גם סאחה, טוראנסו גם כן אבל לכיוון השני. האוצ'ה לא מסיים שום מהלך ולוגוארסיו זה לוגוארסיו לטוב ולרע. לא מבין למה דווקא קאסטרו יצא לא שזה היה משנה. ההבדל היחידי המשמעותי משאר הטורניר, הוא החזרה של ג'יו שנראה לא רע ולא פחות להכנס לתיקולים...יש תקווה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

הפסד הנקודות בבית מעצבן אותי, אחרת לא היה אכפת לי כל כך תיקו במשחק חוץ במגרש קשה, אבל שלא מנצחים גם בבית, יש כבר בעייה.

-----------------------------

מישהו עדיין חושב שמיגל אנחל ר$ס$ מאמן טוב? הקבוצה שלו נראית כמו זבל ובפיגור, והוא מחכה לדקה ה-70 לעשות חילוף, ועוד חילוף שבמקרה הטוב הוא של שחקן בשחקן על אותה עמדה, אבל לדעתי תאכלס הוא חילוף אפילו טיפה הגנתי.

אסטודיאנטס פתחה טוב, אבל לאנוס עמדה בלחץ ורגאירו דפק גולאסו מהסרטים לאחר הפקרות הגנתית. המארחת גם לא התרגשה מהשער המקרי של בניטס & גונסאלס (סביר בפתיחת המשחק באופן מפתיע) וכבשה גולאסו אפילו יותר מרשים אחרי מהלך קבוצתי מושלם. במחצית הזו פריירה האורוגוואי וקאמוראנסי הוותיק פשוט שיחקו מושלם, והשפילו את הפינצ'ה בכמה מהלכים נהדרים. אסטודיאנטס הייתה קרובה לחזור כמה פעמים, אבל מרקסין היה טוב ובהמשך ההגנה של לאנוס התייצבה והרחיקה את הפינצ'ה מהרחבה. כמובן שרוסו לא הבין את הרמז אבל למה ציפיתי באמת. בשנייה במשחק כבר התאזן אבל לאסטודיאנטס זה כבר היה מאוחר מדי והחילופים המאוחרים לא הספיקו.

יש ללאנוס סגל עמוק, ששחקנים כמו פאבונה, ניירה ופיסארו על הספסל. ואלרי פצוע, גולטס חסר וקאראנטה ואנדראדה הם השוערים המחליפים. לא חסר עוד שחקנים נחמדים מחוץ להרכב. אחרי ההופעה היום, פריירה הצעיר עושה לשורר כאב ראש גדול במאבק על ההרכב.

קארבונרו נתן חצי שעה מצויינת במחצית הראשונה עידן, כולל צ'יפ יפה למשקוף, אבל נעלם בהמשך יחד עם כל קבוצתו והוחלף בשנייה (לדעתי חילוף לא נכון). עכשיו לאחר שראיתי אותו כמה משחקים כבר, אני יכול לומר בפה מלא שמדובר בשחקן טוב, למרות פתיחת העונה המאכזבת והמשחק הבינוני בסיכום כל הדקות. הייתי שמח לראות אותו בראסינג אבל ככה רצה הגורל כנראה.

אגב, לא רק 0 נצחונות מפתיחת העונה בכל המסגרות (6 משחקים), אלא מסתבר גם שמתוך 22 המשחקים האחרונים שלה, אסטודיאנטס ניצחה רק 1 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

תודה על העדכון לגבי קארבונרו. הוא שחקן טוב, רק חבל שדווקא שהוא מגיע לקבוצה טובה, היא נראית כמו פח אשפה.

שמח לשמוע על החזרה של ג'יו, אני מניח שייקח לו כמה משחקים לחזור לעצמו, אבל הרעב שלו לכדורגל (מעולם לא נפצע לתקופה כ"כ ארוכה), יכול להוציא ממנו דברים טובים עבור ראסינג. רק אני לא מבין דבר אחד (נדמה לי שזה 0-0 שני רצוף שלכם?), אם טאו לא נמצא, באמת אין מישהו נורמלי שיכול לסכן את השער של היריב? מה עם האוצ'ה? שיחק כחלוץ? עלה בכלל?

ויש לכם ד"ש מטאו, הוא יודע שבשבת ראסינג בד"כ משחקת והוא כובש, אז הוא שוב כבש צמד רק שהוא עשה את זה עם החולצה הצהובה בניצחון 0-2 על הונדוראס במשחק זוועה של כל הקפטרוס... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כבר הרבה זמן הוא לא כבש בנבחרת לא? שמח בשבילו. חוסר היכולת של ראסינג לכבוש הוא בגדול תוצאה של שני דברים, בהכללה גסה, לדעתי:

1. אין סקורר אמיתי מלבד טאו, האוצ'ה (ששיחק היום בשפיץ) הוא לא סקורר גדול גם בימים היותר טובים שלו ובנוסף כבר הרבה זמן לא היו לו ימים כאלו. ולוגוארסיו חייב להיות ה"חלוץ" עם הממוצע שערים הכי נמוך בעולם, אבל אף אחד לא באמת מצפה ממנו לכבוש. כמובן שלא חייבים את טאו בשביל לסכן את השער, אבל כאן מגיעים לנקודה ה-2.
    2. המשחק הנסוג וההגנתי שמקנה סימאונה לקבוצה. עושה רושם שהמאמן יותר פוחד להפסיד מאשר רוצה לנצח. זה מתבטא לדוגמא בסירוס של פיז'וד ההתקפי (שבנוסף לא נמצא בתקופה טובה).

אני מקווה שעם הזמן המשחק ישתחרר, השחקנים והמאמן, ויחד עם טאו וג'יו ההתקפה תהייה יותר מגוונת.

אני חושב שמדובר במגמה בליגה המקומית, מרבית המאמנים בוחרים בסגנון יותר הגנתי ומעדיפים לא להפסיד לפני הכל. סימאונה עצמו ציין את זה, אבל הוא דווקא דוגמא טובה למאמן כזה. יש עוד מאמנים עם כלים התקפיים בסגל שלרשותם, שמסיבות השמורות איתם מעדיפים לחכות מאחור. אני לא מסופרי הגולים, אבל אני מקווה שהמגמה תשתנה בעתיד הקרוב.

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בד"כ סימאונה (ונדמה גם רוסו בזמנו) משחק רק עם חלוץ אחד? וגם אם כן, למה לא לדאוג לחיזוק הסגל עם מחליפים ראויים כמו המקרה הזה של טאו? אני חושב שעכשיו למשל שחקן כמו ביאלר כמחליף יכול היה מאוד לעזור, אנחנו יודעים שהוא סקורר. הוא עזב בסוף לאקואדור, לא? גם לגבי פיז'וד אני לא מבין את סימאונה. הוא לא ראה את ראסינג בטורניר הקודם? אפילו אני, מהמשחקים הבודדים שראיתי + ההכנה מול נאסיונל, נדלקתי על השחקן הזה עם הפריצות שלו וההגבהות שלו מהאגף, אז למה קיבינימט לסרס אותו? אז נשארנו עם ג'יו, טאו ז'אקוב וחצי האוצ'ה? אין גיבוי התקפי נורמלי מהספסל? אם נתעלם רגע מהשיטה הפחדנית של סימאונה (איך הוא זכה עם ריבר באליפות?), האם הסגל של ראסינג נחשב לרחב בליגה? כלומר האם לדעתך (וגם של שאר אוהדי האקדמיה כאן) לראסינג יש מחליפים טובים על הספסל שניתן לסמוך עליהם? כי שבוע מוקדמות אחד, גם ג'יו וגם טאו לא יהיו לכם, אז איך נערכים? השאלה אם סימאונה לא חיזק את הסגל או שההנהלה מכתיבה לו את מי וכמה להביא.

10. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

.................................................. http://soccernet-akamai.espn.go.com/design05/i/clubhouse/badges/11.Xxxאינדפנדיינטה -בוקה ג'וניורסhttp://soccernet-akamai.espn.go.com/design05/i/clubhouse/badges/5.Xxx(0:10 שעון ישראל )

אינדפנדיינטה שלה משחק חסר מול סן מרטין (תשלים אותו השבוע) מגיעה עם מאזן של ניצחון אחד (אסטודיאנטס) תיקו אחד (ארחנטינוס) והפסד (אכזרי ביותר בדקה 90 ללאנוס) גם ביחס שערים הקבוצה של מוהמאד עומדת על שיוויון 1-1, עפ"י התוצאות המצב לא נראה כל כך רע הרי ניצחון היום וניצחון על סן מרטין השבוע יכולים להקפיץ את הרוחו לצמרת הגבוהה (מקומות 2-4) אבל שזה לא יטעה אותכם עם במשחק ההפסד מול לאנוס החבורה של הרוחו הפגינה משחק נרפה (בעיקר החצי השני) מה נגיד על החצי הראשון מול ארחנטינוס או 89 דקות מול אסטודיאנטס שרק בזכות יכולת ענקית של אסמאן ומיליטו הנקודות נשארו בבית. הרוחו יבצעו ארבעה שינוים מהרכב שסיים בתיקו בשבוע שעבר שתיים מהם הילריו נאבארו והרנן פרדס יעדרו בשל פציעות ובמקומם יעלו פביאן אסמאן ואיבן פרז בנוסף גם איבן ולס ועוסמאר פריירה יאבדו את מקומם ב11 של מוהמאד לניקולס קבררה וללוקאס ויז'אפנייס.

בוקה שנמצאת עם 8 נקודות (הפתיחה הטובה מאז האליפות ב2005 עם אני לא טועה) יודעת שגם ניצחון קטן של 1-0 יחזיר אותה למקום הראשון (בתנאי שראפאלה לא תנצח) משורות בוקה יעדר חואן רומאן ריקלמה שנותן (עד עכשיו) עונה לא רעה שכוללת גול נהדר מול אוניון מאוד יחסר במערך של המאמן פאלסיוני, דריו סיבטאניץ' ולוקאס ויאטרי יפתחו בחוד של הבוסטרוס שגם פאבלו מאוצ'ה נמצא בעניניים ואולי אף יעלה במקומו של כריסטיאן צ'אבס.

אינדפנדיינטה: פביאן אסמאן; חוליאן ואלסקס, אדוארדו טוציו, גבריאל מיליטו; מקסימילינו ואלסקס, כריסטיאן פז'ראנו, ניקולס קבררה, איבן פרז; לוקאס ויז'אפנייס; מרקו פרז ופקונדו פארה.

בוקה ג'וניורס:אגוסטין אוריון; פקונדו רונקגליה, רולאנדו שיאבי, מתיאס קארוסו, קלמנטה רודריגס; דייגו ריברו, לאונרדו סאמוסה, וולטר ארביטי; כריסטיאן צ'אבס (פאבלו מאוצ'ה); דריו סיבטאניץ' ולוקאס ויאטרי.

ישפוט:הקטור בלדאסי.

שידור ישיר בספורט 1 וברחבי הרשת הענפה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

טעית בלוגו של בוקה..... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

רוסו שיחק עם יותר מחלוץ אחד תמיד, פשוט השאר לא פונקציה בכיבוש שערים אז לא שמת לב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx גם אצל סימאונה זה כעיקרון יותר מחלוץ אחד אבל בפועל חוץ מה-9 כולם מקבלים הרבה משימות הגנתיות.

סימאונה רצה לתת צ'אנס לביאלר, הוא גם שיחק וכבש במשחקי האימון הראשונים, אבל השחקן עצמו דרש לעזוב. בפגרה סימאונה דרש 9 מחליף, בסוף הביאו את סלרינו כמחליף לטאו. אני לא תופס ממנו מהמעט מאוד שראיתי, למרות הגול המדהים שאפילו השופט מחא לו כפיים בזמנו בצ'ילה. אבל בכל מקרה הוא הגיע מאוחר אחרי שאופציות אחרות נפלו ולראשונה זומן למשחק אתמול, אולי בהמשך הטורניר הוא יקבל צ'אנס כשייכנס לכושר.

סימאונה זכה באליפות עם אסטודיאנטס במערך שונה וכדורגל לא התקפי ולא הגנתי, עם ריבר הוא זכה באליפות בזכות בן אדם אחד בעיקר. חואן פאבלו קאריסו, השוער. טורניר אחרי זה הוא כבר סיים במקום האחרון! עם אותו סגל כמעט מינוס קאריסו. בקריירת האימון הקצרה שלו סימאונה ניסה שיטות ומערכים שונים ומשונים, קשה להגדיר אותו כמאמן הגנתי עדיין אבל נראה שזה הכיוון שהוא מגבש לעצמו.

זה לא משהו אישי נגדו, פשוט סימאונה הקנה לקבוצה סגנון שקודם חושבים הגנה שלדעתי פוגע בו. אבל שוב, בלי קשר לעניין הזה, פיז'וד משחק רע גם בהגנה. משהו שאמרתי כבר עונה שעברה ששמו של פיז'וד עלה בקשר לנבחרת - יש לו משחק הגנה מאוד בינוני, במערך של רביעיה אחורית זה בולט מאוד והופך אותו לנקודת תורפה. לא רק הסגירה, גם האחד על אחד שלו בהגנה, שזה הבסיס, לא משהו. אצל רוסו הוא פרח כי הוא שיחק מגן-קשר עם שלושה בלמים שסוגרים אותו וזה המערך הכי טוב בשבילו.

------------------

יש אופציות התקפיות על הספסל ובסגל, ז'אקוב לא אחד מהם אגב (הוא קשר אחורי) אבל 9 מחליף יש רק את סלרינו שהוא סימן שאלה. בנוסף יש את בריאן סארמיינטו ששותף לראשונה אתמול, שאמור להיות שחקן קו או חלוץ והגיע מהליגה הספרדית. יש את ויולה שבנבחרת הצעירה שיחק גם כ-9 אבל בראסינג משחק כחלוץ שני ונראה מבטיח מאוד (אבל הוא מורחק לשני משחקים כרגע), יש את לוגוארסיו שבהעדר הגדרה אחרת בעולם הכדורגל נקרא חלוץ. יש את פארינייה שהוא עושה משחק מאוד כשרוני שיכול לשחק גם קרוב יותר לשער. והאחרון ברוטציה פה הוא חלוץ צעיר בשם קולומביני שנראה נחמד במשחקי ההכנה בזמנו, אבל עדיין ירוק מדי.

באופן כללי יש סגל רחב עם מחליפים במרבית העמדות, אולי קצת לוקה באגפים של הקישור שם אאואד (שעדיין לא שותף בשל פציעה שהתאושש ממנה לאחרונה) וקאסטרו הם היחידים שזה התקפיד הטבעי שלהם. אבל בהנחה שסלרינו יילקח בחשבון כ-9 מחליף בהמשך, יש רוטציה לכל עמדה.

-------------------------

אגב, עם כל הביקורת שלי על סימאונה בסופו של דבר הוא עומד על 0 הפסדים, 1 שער חובה וממוקמם בצמרת אחרי 5 משחקים. אם בבית הקבוצה הייתה יוצאת קצת יותר קדימה, לא הייתי פוצה מילה על הסגנון הזה במשחקי חוץ. כבר הרבה זמן שראסינג מפסידה משחקים כמו אלו אתמול ותיקו זה שינוי חיובי. אני פשוט חושב שעם קצת יותר תעוזה, סימאונה יכול לעשות פה דברים יפים. אולי עכשיו נראה את זה עם ג'יו...

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אגב המחליף של טאו גאסטון סלרינו, הנה השער שהקנה לו את פרסומו וכנראה את החוזה בליבורנו (?). רק שמאז אותה עונה הוא לא בדיוק הרשים בליגות המשנה של ספרד ואיטליה. באחד מההילוכים החוזרים ניתן לראות את השופט מוחא כפיים:

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

Pero que golazo! :aaarse:

15. RACING Member

יניב, השידור של אינדפדיינטה בוקה הוא בספורט 2 לא 1.

אל בויס וראסינג מסיימות בתיקו 0
    ראסינג בתיקו שני רצוף ללא שערים.

http://ufu.co.il/files/qykb1nsj9c3yjuyhey33.Xxx