לא חושב שלג'יו יש מה לעבור לקרוזיירו, יותר מדי מעברים בזמן קצר לא ממש מועילים לטעמי לשחקן כזה שחייב להרגיש בנח ועושה רושם שהוא מרגיש דיי בנח בראסינג. בלי קשר, אני גם לא חושב שיש לו מה לעבור לאספניול, או לאודינסה ובולטון כמו שקראתי איפשהו. ג'יו שחקן גדול והוא שווה מקום גדול, גאגו והיגוואין עברו מארגנטינה ישר לריאל מדריד, אני לא רואה סיבה שג'יו לא יוכל לעשות קפיצה בסדר גודל דומה. שייתן את השנה וחצי-שנתיים גג, ושיהיה לו בהצלחה בהמשך, הוא צריך להגיע רחוק
בגדול אני חושב כמוך, אסף. השאלה האם ראסינג יוכלו לעמוד בהצעה כמו 10+ מיליון דולר. אני גם לא בעד יותר מדי מעברים בתוך היבשת, אם כבר הגעת לליגה הטובה בדרא"מ (לדעתי). גם קבוצות אפורות כמו אספניול לא יתרמו לו, אבל מעבר לסבייה דווקא יכול להיות מעניין. בכל מקרה גם אני חושב שכדאי לו להמתין עוד טיפה לפני שייצר מחוץ לדרום אמריקה, כדי שלא יהיה כמו הרבה מאוד כישרונות שיצאו לא מוכנים לאירופה וחזרו באותה מהירות.
בשביל הראסינג זה לא 10 מ', אלא קצת יותר משליש מהסכום. ומכאן לנקודה הבאה. אמנם הזכויות על הכרטיס וההחלטה על המעבר בידי ראסינג כביכול, אבל העובדה שיותר משליש מהכרטיס של ג'יו שייך לאנשי עסקים גורם ללחצים והשפעות על השחקן שלעתים אנחנו אפילו לא מודעים אליהם. לפני המשחק האחרון של קולומביה ראסינג דווקא פעלה בשביל שלא יטוס ושישאר לקלאסיקו, לא במובן החוקי כמובן כי אין לה קייס. אך התערבות של אנשי העסקים, שלדעתם יותר משחקי נבחרת יותר סיכוי לרווח עתידי (דיעה שאני לא חולק), טירפדה סיכוי שמהלך כזה יצליח. בקיצור, מבחינת ראסינג מורנו נשאר עד אחרי הקופה, מבחינת השחקן הוא ישמח לעשות מה שטוב לו (לדעתו), אבל יש עוד גורם בתמונה (על נאסיונל אני לא מדבר כי הבנתי שהם לא לוחצים לכאן או לשם). לגבי האיכות שלו, אני חולק עליכם. מורנו שחקן מוכשר ומאוד יצירתי, אך עם חסרונות שכבר לא יפתרו ככל הנראה.
תשמע, גם אם החסרונות לא ייפתרו, הוא עדיין יכול וצריך למצוא עצמו בקבוצה טובה באירופה. אולי לא בדרג ראשון, אבל אני בטוח שהוא יוכל להשתלב למשל בלי בעיות בליגה הספרדית בקבוצה כמו סבייה. אני כמובן לא מדבר על עכשיו, גם אני חושב שהוא צריך להמתין שנה-שנתיים בארגנטינה או בראזיל עד שיוכל לצאת, אבל אין לי ספק שעם האיכויות ולמרות החסרונות (שיש לכל שחקן), הוא יוכל להצליח באירופה. לגבי נאסיונל זה לא משנה, הם מחזיקים ב-25% וזה ממש לא מעניין אותם איפה ג'יו ישחק, אבל אני כן מסכים שלראסינג יש את הבעיה של אנשי העסקים, למרות שבלעדיהם ג'יו ככל הנראה בכלל לא היה מגיע לאקדמיה.
לא אמרתי שהוא לא יכול לשחק בליגה הספרדית, אם הוא יכול להצליח בארגנטינה (שאני חוזר ואומר שחצי טורניר זו לא אמת מידה) אז בוודאי שהוא יכול לשחק שם, אבל התכוונתי שלא צריך להגזים לגביו. זה היה בתגובה למשפט של אסף על ההצעות מאספניול, אודינזה וכו'... חסרונות יש לכל שחקן כמובן, הכוונה שלי היא ביחס לדוגמא של אסף על היגוואין. שהיו לו חסרונות רבים בשלב שקנו אותו אולי, אבל האמינו שיצליחו לעבוד איתו על זה וכך אכן עשו. אצל מורנו, יש דברים שבשלב הזה כבר אף אחד לא יוכל לשנות. אני התרשמתי שהוא כבר לא שחקן בוסר שניתן לעיצוב, למרות שבראסינג הוא עובר סוג של עיצוב לעמדה יותר אחורית ומעורבת במשחק. אין לי תלונות לאנשי העסקים, הם דואגים לאינטרסים שלהם ולי אין שום סיבה לתבוע מהם נאמנות לאינטרסים של ראסינג או השחקן, רק ציינתי אותם כגורם שרלבנטי לנושא האם ילך או לא. אני גם שוב מדגיש, מי שמבחינה חוקית מחליט זו אך ורק ראסינג, אבל צריך להבין שיש פה מעורבות נוספת מאחורי הקלעים.
נשיא ההתאחדות הצ'יליאנית החדש כינה את ביילסה "פאתטי" ואמר שהוא כבר מחפש לו מחליף, אחרי שביילסה אמר שהוא יתפטר במידה שהנשיא היוצא לא ייבחר לקדנציה נוספת. לא יכלו לחכות קצת עם ההחתמה של באטיסטה?
במילה אחת: אידיוט. לצ'ילה היה את המאמן הטוב ביותר שלה ב-20 השנים האחרונות ובמקום לבוא לטובת הנבחרת, הוא רק מחמם את העניינים עוד יותר.
אני דווקא חושב שכן יהיה אפשר לעבוד על חלק מהחסרונות גל ג'יוו. ברגע שיגיע לקבוצה גדולה באירופה עם אנשי צוות ומאמנים מהאיכותיים בעולם, איפה שהדרישות הרבה יותר גבוהות, תיפתח לו דלת לשפר הרבה מאוד דברים מעט לקויים אצלו. יחד עם זאת, אני לפחות לא מסוגל להבין איך אפשר לפספס את זה שג'יו שונה צהשאר, התרומה שהוא נותן לראסינג מזכירה לי את ריקלמה בבוקה, ולמרות שלפעמים התלותיות גדולה מדי, אני חושב שהשפעתו על הקבוצה היא חיובית בצורה ניכרת. גם אם הוא לא 'נמצא במשחק' כל ה90 דקות, הוא יכול לשנות את מצב העניינים בכמה הזדמנויות ספורות וזה מה שחשוב. עוד נקודה, שאני לא יודע עם לג'יו הייתה אותה לפני ראסינג, היא המלחמה שלו, הירידה לגליצ'ים, כלומר הרצון לתרום גם בהגנה, כשהכדור לא אצלו. מעטים מספרי 10 כאלו. בסופו של דבר, אם הוא לא יגיע למועדון גדול באמת, הייתי אומר שזה בגלל שהוא לא שיחק בבוקה או בריבר.
ג'יו שחקן נהדר עם כישרון אדיר שבקולומביה ואולי בדרום אמריקה יש מעטים כאלו. אני כן מסכים עם אליאס לגבי לא מעט חסרונות שלו, אבל כמו שאמרת הכישרון שלו הוא אדיר, שגם במשחק חלש שלו אתה (אם אתה המאמן) מפחד להחליף אותו כי בהברקה אחת שלו הוא מנצח לך את המשחק (להבדיל, בנבחרת קולומביה זה היה המקרה עם ולדראמה). ג'יו צעיר ואולי כן יהיה אפשר לעבוד איתו על החסרונות שלו ויש לו לא מעט כאלו, אבל מבחינתי לפחות, בתור אחד שעקב אחריו עוד בליגה השניה עם אנביגאדו רק לפני 3 שנים (נראה כאילו הוא משחק כבר 10 שנים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ), אין ספק שג'יו כן שיפר את משחקו וגם בנושא הגליצ'ים והמלחמה. בקולומביה הוא לא ממש היה עושה הגנה או גליצ'ים, אבל כן נלחם על כדורים. אני גם מסכים עם אליאס שעדיף לו להשאר עוד שנה לפחות בארגנטינה כי הכדורגל האירופאי שונה מאוד מהדרום אמריקאי וההלם שהוא יקבל יהיה גדול כי סה"כ מעבר לחצי שנה שישלים בארגנטינה, הוא תמיד שיחק רק בקולומביה. הוא בן 24 ולא יקרה כלום אם ייצא עוד שנה-שנתיים לאירופה. אני למשל, מאוד מפחד ממה שיקרה לחאמס רודריגס. כישרון אדיר, שיכול להגיע לרמות של ג'יו, הגיע לאירופה בגיל 19 ונכון לעכשיו הוא אפילו לא מתלבש בפורטו. אני מקווה שהוא יילחם על המקום שלו ולא יתייאש כמו אחרים שקיפלו את הדברים וחזרו לדרא"מ. הוא כישרוני מדי בשביל להשרף בגיל צעיר.
מבחינתי, רודריגס שחקן אולי פחות מוכשר אבל הרבה יותר שלם ממורנו. גם מקסי היה שחקן "שונה" מהשאר, שהפגין יכולת מצויינת לאורך זמן בראסינג ובנבחרת הצעירה, וכיום מפגין אותה יכולת גבוהה בולס. מה שמתחבר או מתאים במקום אחד לא בהכרח יהיה במקום אחר. אגב ההשוואת לריקלמה, תזכרו מה קרה לו שהוא עבר לקבוצה גדולה עם מאמן שבא אליו בדרישות שונות ממה שהוא היה רגיל. וזה שריקלמה עולה בכמה דרגות על מורנו, שעם כל הכבוד שיחק רק 8 משחקים בארגנטינה ורק במחציתם היה טוב...מוקדם לצאת בהצהרות. מורנו צעיר יחסית, אבל הבעיות שיש במשחק שלו הן "כרוניות" (מישהו אמר ריקלמה). את האיטיות אף אחד כבר לא יפתור לא משנה הגיל, כך גם הפיזיות (הוא כן יכול לשחק יותר אגרסיבי, אבל נתונים הפיזים כבר לא ישתפרו יותר מדי). על הכישרון אין ויכוח, אבל ראבאק, הוא בקושי שיחק (ולא תמיד טוב) וכבר עשו ממנו ריקלמה. אגב עידן, נראה לי התבלבלת כי אני לא טוען שכדאי לו להשאר בדרא"מ יותר זמן - אין לי דיעה בנושא הזה, יש דוגמאות לכאן או לשם.
חפרנו על מורנו וכנראה לא נגיע להסכמה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אבל הערב הליגה חוזרת אחרי הפגרה הלא מתוכננת ומאבקי האליפות והכניסה לגביע ממשיכים לקראת הישורת האחרונה. זרקורי התקשורת מכוונים בעיקר לאיש אחד, ודווקא לא מקבוצה שמעורבת במאבקים אלו, חואן רומן ריקלמה שחוזר מפציעה ארוכה "להציל" את בוקה המקרטעת. שבוע לפני המשחק הגדול של ארגנטינה, הבוסטרוס תולים את תקוות ב-10 הגדול ביותר שלהם, ואולי של הכדורגל הארגנטיני, בעשור האחרון. בוקה תארח את ארחנטינוס, האלופה היוצאת והקבוצה בה גדל ריקלמה, שגם קארוסו והמאמן בורגי היו שם עד לפגרה האחרונה. אסטודיאנטס, המוליכה, תארח את לאנוס הלא יציבה במטרה להמשיך במסלול לאליפות. בשורות לאנוס, בצורה מפתיעה ולא ברורה, החליט סובלדיאה לעשות שינוי בעמדת השוער - מארצ'סין הצעיר, אחד מהשוערים הבולטים בטורניר, יוחלף בקרנטה הותיק שיערוך בכורה העונה. הנימוקים של המאמן הצעיר לא היו ברורים אגב. ולס, הסגנית, תצא למשחק חוץ סופר קשה מול באנפילד. כדורגל גדול כנראה לא יהיה שם, אבל מלחמה על הנקודות כן. סאן לורנסו ואינדפנדיינטה יפגשו לסוג של קלאסיקו פחות טעון, וגם פחות משמעותי לטורניר הנוכחי. קוטלת הגדולות, אול בויס, תארח את ריבר פלייט המגמגמת. קיים סיכוי שהכדורגלן לשעבר ומפלצת בהווה, פאביאני, יפתח בהרכב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
יהיה מעניין לראות את ריקלמה שוב והשאלה הגדולה תהיה אם בוקה טובה יותר בלי ריקלמה מאשר עם ריקלמה בכושר לקוי, האמת שאני לא חושב שבוקה תנצח אבל אולי לאפקט המשחק הראשון תהיה השפעה גם הפעם. לפעמיים אני צריך לנסות איזה סם משובח בשביל להפרות את הדמיון ולהבין את ההחלטות של סובלדיאה, הוא מאמן לא רע האמת אבל יש לו החלטות שבאמת אני לא מבין לפעמים. הפינצ'ה אני מניח שמחו מהפגרה שקטעה רצף של שני תיקואים ותקווה שהמנוחה תעזור לה. ------------------ לטעמי קשה למצוא אופציות טובות, אוטאמנדי לא משחק הרבה בפורטו, מוסאצ'יו של הצוללת עדיין חסר ניסיון למרות שאני אוהב אותו, אופציות צעירות אני לא חושב שעדיפות על פארחה למשחק הספציפי נגד ברזיל, פרננדס של הפינצ'ה אולי?? בקשר לסאבלטה, אני אישית הייתי מנסה אולי את פרארי ואנסאלדי שעדיפים עליו התקפית, חבל רק שחסר להם ניסיון בנבחרת.
מי שמשחק בליגה המקומית לא רלבנטי לזימונים האלו, אבל לדעתי קארוסו מבוקה הוא כיום האופציה הברורה לנבחרת מהליגה המקומית (אינסאוראלדה מאכזב העונה), לפחות זה שקופץ לי ראשון לראש. אבל שחקנים כמו פארחה יש בעשרות גם באירופה. קולוטו, כבר לא צעיר אמנם, מתיאס סילבסטרה, פינולה (למרות ההסבה שעשו לו לשמאל) וגונסאלו רודריגס קופצים לי ראש. כל פעם שאני רואה את סילבסטרה בקאטאניה הוא נותן משחק טוב, כמו גם בתקופה בארגנטינה, ומבחינתי הוא אופציה שחבל שלא נשקלת. גם במקום סאבלטה אין אולי שחקנים גדולים, אבל כדאי לנסות לטפח מישהו שיכול להיות יותר מבינוני (אנסלדי שאני לא מחבב אולי). אוטמנדי דווקא משחק לא פחות מחלק מהשחקנים שכן זומנו אני חושב, אפילו ראיתי אותו במשחק השלוליות האחרון של פורטו. בולאטי וסוסה משחקים פחות ממנו לדעתי, גם מסאבאלטה באחוזים מתוך משחקי הקבוצה לא הרבה לפניו לדעתי. מכיוון שזה משחק אימון במטרה לבנות לעתיד, פחות רלבנטי אולי כמות הדקות הנוכחיות שכן המאמן בונה משהו לעתיד תיאורטית? לא שאני ממש מבקר אותו אגב, שניהם שחקנים "שלו" מהאולימפית וכנראה שהוא סומך עליהם יותר מעל אחרים. מה גם שפארחה משחק בליגת האלופות שזה פלוס. כמו שציינת גם ואני מסכים בגדול, אין כל כך הרבה אופציות אחרות בעמדות האלו, לפחות לא כאלו שבבירור יותר טובות (סילבסטרה זו דיעה שלי).
אם אני לא טועה ביגליה ופארחה הם שחקנים "שלו" עוד מהתקופה בארחנטינוס, אני לא חושב שאפשר לתת לשחקנים לא מנוסים הזדמנות במשחק הזה כי אחרי הכול זה לא סתם משחק וברור שיהיה בו הרבה מתח, לכן אני חושב שזה משחק לא רע לטובת אוטאמנדי שבמעמדים הללו למרות גילו הצעיר יש כבר ניסיון.