אני גם לא אגיב היום יותר מדי כנראה, אבל זה בגלל שאני נוסע לאנשהו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx שינוי צפוי נוסף של רוסו בהרכב, דידה יחזור לשער במקום ג'וניור. שני השוערים קיבלו הרבה מחאמות על ההופעות שלהם (דידה עונה שעברה, הפאראגוואי בינתיים) וקשה להתעלם מההצלות שלהם ומאזן הספיגה הסביר. מצד שני, שני השוערים האלו לא נותנים לי הרגשת ביטחון בשער לצערי. שיהיה בהצלחה דידה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx עוד מהשוערים - מיגליאורה, שוערה של סאן לורנסו, פתח את העונה עם פציעה ורק עכשיו חזר לשחק ולתפוס את חולצת ההרכב. אך חוסר המזל ממשיך לרדוף את השוער הצבעוני וההזוי, מיגליאורה חטף צהבת ויעדר למשך תקופה ארוכה. לראמון דיאס לפחות יש שוער נוסף איכותי בסגל, אלביל, כך שהמכה לא חמורה כל כך למועדון.
אני בקומה. אין לי כחותו לזה פעם אחר פעם. עידן, ג'יובאני נפצע או משהו במשחק של נבחרת קולומביה? עד כמה זה חמור?
ריבר תעלה למשחק נגד ולס עם המערך הרגיל שלה בטורניר עד כה - 4-3-2-1, כאשר הילד לאנסיני יחליף את בואנאנוטה המאכזב ומאידאנה שחוזר מפציעה יכנס במקום רומן שטס עם נבחרתו למשחק ידידות.
הוא היה השחקן שספג הכי הרבה מכות, אבל לחילוף שלו בדקה ה-55 אין קשר לפציעה שהיא לא חמורה גם כך. הוא פשוט היה החלש במגרש. לא נראה לי שלרוסו תהיה בעיה לשלבו במשחק הבא.
ניואלס אולד בויז - אינדפנדיינטה (2:30 שעון ישראל) בגלל שאין לי ממש זמן (ולא, זה לא כוכב נולד...) לא אוכל לרשום את התקציר לקראת ניואלס - אינדפנדיינטה. בכל אופן ברוחו נמצא בספק אדריאן גאבאריני ומי שתורגל היום ב-11 של גארנרו הוא הילריו נאבארו, שוולטר אסמאן הוא השוער השני. גם פקונדו פארה נמצא בספק ובמקומו תורגל פאטיטו רודריגס. ניואלס הרכב: סבסטיאן פראטה; אגוסטין אלאז'ס, רונאלדו סקיאבי, איגנסיו פידאלף; דייגו מתאו, ראול ויז'אלבה; מאוריסיו ספרדוטי, אלחנדרו סיצ'רו, לאנדרו פורמיקה; לואיס רודריגס ואיבאן בורגליו. ספסל: נהואל גוזמאן, פרנקו דולצ'י, לוקאס ברנרדי, פדריקו דומינגז, לאונרדו ולאסקס, עמנואל דנינג ודניאל סאלבאטיארה. מערך: http://up203.siz.co.il/up3/g2lemtmmmmry.Xxx אינדפנדיינטה הרכב: הילריו נאבארו (אדריאן גאבאריני); אדוארדו טוציו, ליאונל גליאנו, חוליאן ולאסקס, מקסימיליאנו ולאסקס; פרננדו גודוי, לוקאס מארקה, הרנן פרדס; לאונרדו גריסיאן; פטריסיו רודריגס (פקונדו פארה) ואנדרס סילברה. ספסל: פביאן אסמאן (הילריו נבארו), גבריאל ואז'ס, ניקולס קבררה, כריסטיאן פז'ראנו, פדריקו מאנקוז'ו, ניקולס מרטינס, פקונדו פארה (פטריסיו רודריגס) וחרמן פאצ'אקו. מערך: http://up203.siz.co.il/up1/fnonk5gjqd5m.Xxx ישפוט: חואן פאבלו פומפי
ריבר כרגע במקום הראשון בטבלה ובמקום ממנו יורדים ליגה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx
לפי מה שהבנתי היה מקרה דומה בליגה השנייה (כידוע לי העליה "בוטלה" ומקומות 2-3 עלו בעוד ש4-5 בפרומוסיון) אבל אני לא ממש זוכר, מה שאני כן זוכר טאז'רס קורדובה סיימה את הקלאסורה 2003 במקום השלישי ארבע נקודות פחות מהאלופה ריבר ונקודה בלבד מבוקה השנייה אבל סיימה רק במקום ה17 בטבלת הירידה ונאלצב לשחק בפרומוסיון ושם הפסידה לארחנטינוס .
לא ראיתי את המשחק כי לא הייתה לי גישה לאינטרנט, ככה שלהגיב יותר מדי על ההצגה של ראסינג ושות' אין לי. אני קורא ששוער היריבה, פוסו, היה המצטיין, מלבד מלשמוח על כך שיש לי אותו בגראן DT זה לא נותן לי יותר מדי. עוד לא התעדכנתי בחומרת פציעתו של פארינייה, אני מקווה שזה לא קרע שיגמור לו את הטורניר ואת אליפות דרא"מ לנבחרות צעירות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx ביצ'י פוארטס מול ראסינג = גול, גם שהוא יהיה בן 100 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx הצצתי קצת על המשחק של בוקה, שדה קרב עם מעט כדורגל. אני חושב שאחרי הערב אני יכול לומר "ראיתי את ויאטרי משחק את ה-10" שזה מקום שלישי רק ל"ראיתי את קאנוטו משחק את ה-10 (נגד הרוחו ב 4-3) ו"ראיתי את חרלו משחק 9" (במדי ריבר נגד קולון אם אני לא טועה, כשהוא נפצע ונגמרו החילופים). להתראות בורגי?
אז שוב אין ניצחון, אבל הפעם גם אין הפסד אומנם זוהי רק נקודה שנייה בלבד אבל ללא ספק היום דווקא כן ראינו דרך פאטיטו רודריגס ולאונרדו גרסיאן היו פשוט מצוינים היום תוסיפו לזה את אנדרס סילברה וקיבלנו היום יופי של קבוצה.
משחקי שישי-שבת: גולים בלחיצה על כותרות השחקים, לינקים לכל הטבלאות הרלבנטיות בתחתית הודעת הפתיחה של הדיון גודוי קרוס 1 - אסטודיאנטס 2 במפגש הצמרת שנערך במנדוסה התפתח משחק די שקול בין גודוי קרוס המאומנת של אסאד, לפינצ'ה של סאבלה. המארחת עלתה ראשונה ליתרון בתחילת המחצית בה הייתה עדיפה, אך אסטודיאנטס לא ויתרה וחזרה למשחק עם שוויון מעט דקות לאחר מכן. עם הדקות אסטודיאנטס השתלטה יותר ויותר על המשחק עד שהצליחה לכובש שער דרמטי בתוך תוספת הזמן מרגליו של לאנדרו גונסלאס, לאחר מבצע הכנה טוב של פריירה המגודל. באסטודיאנטס ערך בכורה בהרכב (הופעה שלישית סה"כ) קרלוס אאוסקי, שלא התעלה לרמה של המעמד. הפסד בכורה לגודוי ודווקא בבית. ראסינג 1 - קולון 2 ראסינג פתחה את הערב עם חגיגות 60 לאצטדיון חואן דומינגו פרון, שהמשיכו לפתיחת משחק טובה של האקדמיה למרות מספר נעדרים לא קטן מקרב ההרכב הראשון (הרחקות, פציעה וזימונים בינ"ל). למרות הפתיחה הטובה הייתה זו דווקא קולון שכבשה ראשונה, כבר בדקה ה-4 לאחר טעות קשה של מאז'ורגה הצעיר בהופעה שנייה בהרכב סה"כ (3 בכלל). הכובש היה כמובן ביצ'י פוארטס בן ה-38, שבעבר שיחק קצת בראסינג והיום נוהג לכבוש מולה באופן די קבוע. אם זה לא הספיק הילד המוכשר פאריניה קרע את הרצועות כ-10 דק' לאחר הגול והשאיר את הקבוצה בשוק. ראסינג עוד השוותה מרגלי ביאלר, שהרשית לראשונה העונה, שבניגוד לביצ'י חגג בצניעות מול קבוצתו לשעבר. אך קולון עלתה שוב ליתרון, מסיומת יפה של חואקין לאריביי שהגיע מאיטליה וכבש לראשונה העונה גם הוא. קולון משיגה ניצחון ראשון העונה, ראסינג כבר עם הפסד שלישי רצוף. לשוערה של קולון דיאגו פוסו, שהיה השוער השלישי במונדיאל, אמנם אחריות מסויימת בגול, אך בקלארין העניקו לו את הציון 10 כשכל כלי התקשורת מציינים אותו כמצטיין במשחק. אול בויס 1 - אולימפו 0 אול בויס והקהל הנפלא שלהם משיגים ניצחון שני והראשון במגרשם הבייתי (מול בוקה זה היה משחק בית אך לא במגרש שלהם), בעוד אולימפו ממשיכה את הנדנדה של הפסד חוץ - ניצחון בית - הפסד חוץ... לפי הדיווחים המקומיים שלטו במשחק וניצחו בצדק יריבה נחותה מהם. שער הניצחון של פרס גרסיה מועמד חזק לשער המחזור אם לא יהיו הפתעות מיוחדות היום. השחקן האלמוני כבש את שערו הראשון בליגה הבכירה, כשהוא בן 26 עוד מעט. הייתה גם בשורה רעה לאלבו, שאיבדו את שוערם (קאמביאסו) עקב פציעה בתחילת המשחק. שתי הקבוצות מתיישרות על 6 נק'. בוקה 1 - סאן לורנסו 2 בוקה הגיעה עם אותו הרכב שניצח את ולס בשבוע שעבר, עם תקוות להמשיך את התנופה מהמשחק הקודם ולהדבק לצמרת לפני שיהיה מאוחר מדי. הפתיחה אמנם רמזה על כך שזה הכיוון של המשחק, אך לאט לאט סאנלו נכנסה למשחק וגם מבלי לשחק טוב הגיעה למצבים בזכות לחימה וניצול טוב של המצבים הנייחים. הרחקה חסרת אחריות של מדל, במשחק שאופיין באגרסיביות רבה ושיפוט חלש של פיטאנה, עזרה לסאן לורנסו שלא התפתתה לצאת יותר מדי קדימה ועקצה את בוקה במתפרצות מסוכנות ומצבים נייחים. בורגי שלח למגרש את כל החילופים ההתקפיים שלראשותו, אך גם זה לא הועיל מול החבורה הלוחמת של ראמון דיאס שממשיכה בטיפוס מעלה לאחר פתיחה מגמגמת. באלסאס האורוגוואי המגודל כבש ובישל, אך למרות זאת והשבחים בתקשורת אני חושב שמדובר בשחקן חלש למדי. הראשון היגע לאחר מצב נייח שנחת ברגלי בוטינלי שבישל בעדינות מפתיעה, בעוד את השני בישל באלסאס לאחר "דהירה" איטית על חצי מגרש ומסירה לא כ"כ טובה למנסגס שסיים למרות הכל עם קלאסה. פאלרמו צימק בתוספת הזמן בשער מקרי וזהו גם גול בכורה העונה לטיטאן המאכזב. לעידן, לטעמי הקולומביאני היה בין החלשים במגרש, איבד את עצמו בקצב המשחק והיה צריך להיות מורחק במאבקים במרכז השדה. משחק חם מאוד שמותיר את בוקה בצרות ואת באן לורנסו חזק בתמונת הצמרת. http://img844.imageshack.us/img844/7901/pereyrachavezpeleaoleim.Xxx לא כדורגל גדול, כן כדורגל אגרסיבי ולעתים אלים, במגרשה של בוקה אמש ניואלס 1 - אינדפנדיינטה 1 הרוחו של גארנרו עלו ליתרון ראשונים, לאחר בישול שני ברצף של פאטו רודריגס הצעיר, מרגליו של קוקי סילברה. אך למרות יתרון ושליטה במגרש, כמו גם יכולת משופרת, האדומים עדיין לא מצליחים לנצח. הגנת הרוחו מתגלה שוב במערומיה וספרדוטי, טורניר מצויין עד כה לשחקן קו ימין של הלפרה, מבשל נהדר לפורמיקה שמשווה. עוד שווה קשה לפני גארנרו שעדיין מחפש ניצחון ליגה ראשון תחת לחץ הקהל. ארסנל 1 - ארחנטינוס 0 ארסנל עולה למקום הראשון באופן זמני בזכות שער נהדר של אובולו לאחר בישול של לגיסאמון. צמד החלוצים הללו סוחבים את ארסנל האפורה לפתיחה נהדרת וניצחון רביעי ברצף, כשמעבר לשערים ובישולים שהם תורמים, פשוט מדובר בשני שחקנים שונים שמשלימים אחד את השני נהדר ומתאימים לשיטה הפשוטה של הקבוצה הצנועה. מי שהחלה את העונה עם ממוצע איום ונורא, נושמת אוויר פסגות בינתיים. האלופה יוצאת, אפשר כבר לומר בפה מלא, עדיין ללא ניצחון למרות שובו של אל טורבו וארגאס להרכב. אולי כשאורטיגוסה, עם נבחרת פאראגוואי, יחזור לשחק באופן רציף המצב ישתפר.
איזה לוקסוס זה לקבוצה כמו לאנוס שיהיה לה צמד התקפי של בלאנקו ורגאירו, שמגובה באגירה הכשרוני (קצת לא יציב), אם היה לקבוצה הזאת שוב את פפה סאנד או סקורר אחר, זו התקפה קטלנית. בינתיים סילביו אל צ'ינו רומרו, אקס אינסטיטוטו, שמקבל הזדמנות בשפיץ במקום סאלסדו נראה בסדר גמור וכובש גם. אך עדיין אני חושב ש-9 רציני יותר היה נותן ללאנוס שדרוג משמעותי במאבקי הצמרת. הלובו חסרי אונים בחלק הקדמי. במשחק מוקדם יותר הגלובו גונבים ניצחון לקילמס ששלטה יותר בכדור. לדעתי תיקו עם נטייה לקילמס היה משקף יותר את המשחק, אבל קשה לי להאמין שככה טוקאלי (הרכב מאוד הגנתי במשחק שחייב לנצח) הולך להשאר במבשלה עוד הרבה זמן. קאנאו נכנס מחליף ונראה טוב.
ריבר מפסידה 2-1 לולז משערים של מרטינז ואל טנקה סילבה, לטובת ריבר כבש הננס בשער מרהיב. משחק לא מזהיר בלשון המעטה של ריבר. ללוא עירנות של קאריזו המשחק יכל להגמר בקלות בתבוסה. ביכולת הנוכחית אני לא רואה איך ריבר נצמדת לצמרת, אבל מה שבאמת חשוב הוא הפרומוסיון. ממש לא איכפת לי אם נזכה באליפות, העיקר לא לרדת ליגה. מה שהפך את הלילה המעצבן הזה לבאמת טראגי הוא מותו של אוהד צעיר של ריבר בעת המשחק מדום לב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx .