חילונים וחרדים לא יכולים לחיות ביחד באותן ערים, החרדים לא מוכנים לקבל את אורח החיים החילוני ולא את העובדה שצריך לשלם מיסים. בסוף יוצא שהחילונים גם משלמים וגם לא יכולים לחיות את חייהם בשלווה. מה שיוצר חיכוכים לא נעימים והגברת המתיחות.
דרור, בחייך, למה אתה חושב שהוא מפמפם לנו על סורוס? המטרה הסופית של גאס זה שכל מי שלא משתחווה לאדם הגדול בכל הזמנים, לאיש ולמותג, לאל עלי אדמות בנימין נתניהו, ישתחווה לו בסופו של דבר. אחרת מה אני כאינדיווידואל אמור לעשות עם המידע על סורוס שלא מפסיקים לפמפם לי גאסים, ריקלנים וסגלים? אז הוא תורם כמה מיליונים לקרן החדשה, שוברים שתיקה, בצלם וכל הארגונים האלה. עד כמה החצי מיליון דולר בשנה שהוא נותן לשוברים שתיקה באמת פוגע בי ובך? האם סורוס הוא הבעיה הגדולה שלך בחיים? תחשוב על זה רגע. סורוס הוא עוד מיליארדר בעל אינטרסים שאותם הוא מנסה לקדם בדרכים שונות, מכאן ועד הגרסה החדשה של הפרוטוקולים של זקני ציון על היהודי הרשע החזק ביותר בהיסטוריה שהורס לכולנו את החיים המרחק גדול. השימוש בסורוס הוא פוליטי, אל תהיה תמים. צריך לשלהב את חסידיו של ביבי אז מציירים מפלצת גדולה ונוראית שרוצה לחסל אותנו בכל רגע, והוא מנסה כמובן לעשות את זה דרך הפלת ביבי, וביבי הדגול היחידי שמונע ממנו לשתלט, וכשהוא מנסה להפיל את ביבי זה לא רק את ביבי, זה את כולנו כי בכל אחד מאיתנו יש קצת ביבי ולכן כולנו צריכים להצביע לביבי. יש אנשים שהתעמולה הזולה הזאת עובדת עליהם, אני לא אחד מהם. ככל שעובר הזמן, אני משתכנע יותר ויותר שנתניהו מקדיש לפחות 80 אחוז מזמנו עבור תחזוק מנגנון התעמולה של המותג.
הנה הידען הדגול באמירה מטומטמת נוספת.אם אינם יכולים להתגורר יחד באותן הערים מדוע זה קורה בירושלים,בבני ברק,בגן שמואל,חריש העיר החדשה מלאה בדתיים,בית שמש. בקיצור עוד פרשן חרטא דלה שמאטע מילא אם היית מסייג באיזה סוג חרדים,אלו חצרות וצורת המגורים. הפלצת עוד שטות רצוי שתמחק את התגובה הזו בעצם אל תמחק. עוד הוכחה לארון האינפנטילי שלך.
אני אגיד לך מה הקפיץ אותי בכל הפרשיה. יאיר נתניהו ברגיל לא מעניין אותי, לא כי יש לי משהו נגדו אלא כי הוא לא דמות פוליטית אז עלילותיו לא מעניינות אותי. מה שהרגיז אותי זאת תגובת השמאל לקריקטורה(שהיא יותר קולאז' אבל נעזוב את זה רגע). לא היה שום דבר אנטישמי בקריקטורה הזאת,שום דבר, כוונתו של יאיר לא היתה להגיד שהיהודים הם חמדנים שרוצים להשתלט על העולם, אלא לרדת על ברק,אלדד יניב וג'ורג' סורוס. אז נכון שברק לא באמת לוקח כסף מג'ורג' סורוס(עם כל הכסף המושחת שהוא השיג הוא לא צריך שוגר דאדי) ונכון שבעידן הגוגל לעשות קולאז' על קריקטורה אנטישמית ולקוות שלא יעלו על זה מוציא אותך מפגר. הכל בסדר,מה שמפריע לי זה שהשמאל מתלוננן על אוטו-אנטישמיות של יאיר(שלא קיימת כאמור) תוך כדי שהוא מגן על סורוס שהוא הסמל הכי גדול של האוטו-אנטישמיות. אגב עוד טיעון שמרתיח אותי זה שמציגים את הקריקטורה כאנטישמית בגלל שראש ה-KKK שיבח אותה. זאת דמגוגיה מרושעת, הרי אין שום קשר בין יאיר ל-KKK. כשאתה מוציא קריקטורה או כל יצירה אחרת אין לך אחריות על מה שאחרים יעשו איתה. האם אפשר להאשים את סקורסזה בניסיון הרצח של רייגן בגלל שג'ון הינקלי הושפע מהדמות הראשית בנהג מונית? האם אפשר להאשים את ג'יי די סלינג'ר ברצח של לנון מאותה הסיבה?
http://www.nrg.co.il/online/11/ART2/867/449.html כמה חילונים חיים שם? ולא בשכונות שהיו באותה מידה יכולות להיות חלק מרמת גן? קיבוץ של 1000 אנשים, לא מצאתי שום אזכור לחרדים שגרים בו. דתיים זה לא חרדים. וסתם בשביל הכיף ynet סופי: חריש כבר לא תהיה חרדית - כלכלה בכל מקרה, גם אם זאת הייתה דוגמא לא שקרית כמו שאתה רגיל, נחיה ונראה עוד 20 שנה. והשיא http://www.bhol.co.il/118901/בושה-ילד-תקף-אישה-לא-צנועה-בביש.html חרדים קיצונים הפריעו להורדת "שלטי צניעות" - כיכר השבת בית שמש: אלי כהן מאשים: "מעבר בשכונה החרדית הפך לסיוט" - כל הזמן "ראש העיר אמר לי: כשאת לבושה כך מה את מתפלאה" - אפילו בתור רובוט אתה בינוני ומטה.
לא הבנתי איך הגענו מסורוס ליאיר נתניהו, לא הזכרתי את יאיר נתניהו במילה בפוסט. מדובר בסתם אייטם סתמי ולא מעניין שכרגיל בתקשורת הצהובה שלנו קופצים עליו מטעמי רייטינג. דיברתי על השימוש בסורוס לצורכי תעמולה פוליטים לטובת נתניהו.
גאס, אחרי שקראתי את הכתבה שהבאת, אני מסכם. סורוס עושה את המיליארדים שלו ממשברים ומדיניות התרומות שלו נועדה לגרום למשברים. רוצה להתעשר? תעקוב אחרי הפעילות "הפילנטרופית" שלו ותשקיע בהתאם.
אני אחזור על מה שכבר כתבתי פה, אם נתניהו חשוד במשהו המשטרה צריכים לחקור. סומך גם על המשטרה וגם על בית המשפט(במקרה של כתב אישום) שהם יעשו עבודתם נאמנה. אני לא מאלה שקוראים לאתרג אותו. ועדיין אם נתניהו אומר דברים שאני מסכים איתם אז אין לי בעיה לפרגן לו עליהם. כשנתניהו למשל הביע תגובה רפה למתקפה של האנטישמים בהונגריה על ג'ורג' סורוס הסכמתי איתו. מה שהוא בעצם אמר פה זה שהוא לא יסכן את היחסים עם הונגריה בשביל הנבלה הזאת סורוס. צריך גם להבין שסורוס שנוא שם לא רק כי הוא יהודי,אלא כי כמו בישראל גם לשם הוא דוחף את האף שלו, למשל ניסה לבטל את האיסור על קליטת ערבים מסוריה. כנ"ל אגב לעוד כל מיני מקומות שסורוס הוא דמות מושמצת בהם,כולל המדינה שהוא חי בה. למה לאולמרט היה מותר להכריז על נורמן פינקלשטיין כאישיות בלתי רצויה אבל לנתניהו אסור לדבר על ג'ורג' סורוס?
דה לה שמאטע בוא תמשיך להסביר לנו מדוע הם חיים בשלום בנתיבות באופקים בדימונה בשדרות בעצם כמעט בכל עיר או עיירת פיתוח חרדים זה חרדים ושומרי מסורת הם דתיים אלו שני דברים שונים. אמרת חרדים וחילונים אינם יכולים לחיות יחדיו. טעות!!!! על אפך וחמתך זה קורה כמעט בכל מקום אמרתי מילא אם היית מסייג איזו חצר איזה זרם שאלה נוספת. האם חב״דניקים חרדים? בעיני כן! חד משמעית כן! לידיעתך בכל עיר בארץ יש בית חב״ד האם הם חיים בשלום עם הקהילה החילונית? הכי בעולם כן אני מכיר מקרוב. לא בושה להפסיד לי. אני גדול עליך בכמה מספרים
איך אומרות אמהות? תסיים את מה שיש לך בצלחת אחרי זה תקבל עוד. כל המקומות שרשמת נפלו כמו מגדל קלפים אז אתה מביא לי עוד כמה? איפה התגובה לשקרים שסיפרת כהרגלך? קח בשביל הכיף ynet מלחמות דת: עכשיו גם ברחובות - חדשות נתניה • מלחמת חרדים חילונים על בריכת הקאנטרי בעיר - רדיו קול חי כ-400 חרדים הפגינו בהרצליה נגד יוזמת קווי השירות בשבת - וואלה! חדשות שלוש עיירות פיתוח שכל חילוני שיש לו אפשרות רק בורח משם. וגם שם, האם יש אוכלוסיות חרדיות וחילוניות משמעותיות או שכרגיל אתה משקר מלא ומקווה שאולי אחד מהם יעבור?
דה לה שמאטע הנה אעזור לך לכתוב נכון. כי חוץ מעזרה נפשית על האובססיביות שלך. אתה כנראה זקוק להכוונה בערים רבות בארץ בונים שכונות לחרדים כי המדינה אינה יכולה לבנות עבורם רק ערים משלהם. לכן מנסים ליצור מן מודל שיתאים לשני סוגי האוכלסיות מחד יניח לחרדים לקיים אורח חיים חרדי מלא תוך תשלום כל חובותיהם לעיריה כמו כל חילוני אחר גם בערד מהכתבה שהביא חברך ישנה יותר משכונה חרדית אחת. בעובדה עליהם להיטמע בתוך החברה החילונית בחיי היומיום אך במרחב הפרטי/שכונתי לחיות את חייהם בשקט ללא הפרעה. הרי לא יעלה על הדעת שאתה כחילוני תיסע להם שם בשבת? זה פלורליזם וזה הכי קבלת האחר. אינך יכול לומר חרדים וחילוניים אינם יכולים לחיות יחד כפי שאמרת , כי בעובדה זה קורה כמעט בכל עיר. כל עיר מתמודדת עם הבעיה בצורה אחרת.ישנה מגמה בקרב הציבור החרדי להיאסף להתקבץ ולהתחבר שזה טבעי בסך הכל לחיות במרחב שמתאים לאופי החיים שלך. ואז מתפתחת תופעה שחילונים מוכרים וחרדים קונים. אני מכיר מקרוב לפחות 30 דוגמאות באופן אישי. מתוקף התעסוקה היומיומית שלי .ועדיין אתה נתקל בהם לאורך כל היום בבנק,בסופרמרקט,בכבישים . אתה לא מדמיין לך קרבות רחוב כן? חיים כי אין ברירה אחרת אין לי מטרה לשכנע אותך מצידי תישאר בדעתך שממילא אינה מעניינת אותי כהוא זה.
קשה לעניין רובוט. הבעיה היא לא עם החרדים כאנשים, אלא עם ההנהגה החרדית שלא מעוניינת להתפשר אל מול החילונים ולתת להם לחיות את חייהם בחופשיות. גם בערים שבהן יש חרדים ואין בעיות זה כנראה כי החרדים עוד לא במאסה קריטית ולא באים בדרישות, אלו דברים שמשתנים. גם בירושלים היו שכונות חילוניות שחילונים יכלו לגור בהן ולקיים אורח חיים חילוני והיום זה בלתי אפשרי. מקרים הפוכים פשוט לא קיימים. מכאן, שהמודל הזה מתאים רק לחרדים ולא לחילונים. גם אם המצב נראה סביר כרגע, בשלב מסויים יקרה מה שקרה בבית שמש, המתקנים הציבוריים יתחילו להסגר בשבת, לא יהיה אפשר לעבור עם בגדים לא צנועים (חצאית של דתיות) ברחוב וגם לסוע ממקום א' למקום ב' יהיה בעייתי כי לחרדים לא יתאים. מה זה שלהם ושלי? המרחב הציבורי הוא ציבורי. מותר לי לסוע שם עם האוטו שלי. אין לי מה לחפש בעומק השכונות שלהם ולכן גם לא אגיע לשם. אבל לראות מכונית לא אמור להפריע לאף אחד. זה נטו עניין של יכולת לכפות את האמונות שלהם על אחרים ולא של הפרעה זו או אחרת.
דה לה שמאטע תקשיב. אני יכול בחמש שניות לסתום לך את הפה לנצח. 3 שמות של כותבים בהווה ובעבר בעשר השנים האחרונות שנדדנו מכאן לספורט אנטר והם מכירים אותי באופן אישי וממה אני מתפרנס אבל לא אעשה זאת. אניח לך לסבול!!! אני נהנה לראות אותך אוכל את הלב באובססיביות . מני נפתלי מחלק חמגשיות רוץ לאכול חינם. אהה בעצם עוד משהו ששורף לך את הלב.. רק לא ביבי נכון? אז קבל גם את רק לא ביבי הבן ואת רוח הקודש (היהודון האוטואנטישמי סורוס + טטטס'ונאמי ברק ) https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/21551769_10212622906262042_6809040508267005172_o.Xxx?oh=1f2cd5efb95b6064f902a3dbc5887fee&oe=5A536745
אתה לא מאיים עליי, עד עכשיו בכל פעם שטענה שלך הוכחה שלא רק שגויה אלא כשקרית היא נענתה בהעלבה שאחיין שלי בגיל 4 לא ייעלב ממנה. אני יודע ממה אתה מתפרנס, אתה לא מחדש לי כלום. בכל מקרה, תחפש שנייה בגוגל מפות שמות של כמה ישובים, עברו כבר כמה דקות מאז הפעם האחרונה שהוכחתי טענה שלך כשטות מוחלטת.
לא יודע איך לאכול את הליכודניקים החדשים, מצד אחד אני מאמין להם שהם אנשי ליכוד, וגם הרשימה שהם המליצו עליה זאת רשימה של ליכדוניקים מובהקים כמו גלעד ארדן וישראל כץ. אני גם לגמרי בעד לקחת את הכח מהמקומבנים(שלא תתהו, לביבי וביטן לא מעניין קצה הזין האידיאולוגיה של הליכודניקים החדשים, הם פשוט מרגישים מאויימים). מצד שני ראיתי כמו כולם את הכתבה של ציון נאנוס ויש משהו מטריד בכתבה הזאת, מסתבר שיש שמאלנים מצביעי מרצ והעבודה שרוצים לרכב על הרשימה הזאת ולעשות פייגלין. גם ההתחמקות של ראשי התנועה משאלות על הסוגיה הפלסטינית מעוררת סימני שאלה.