אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. benos Member

לדרג המדיני יש בהחלט זכות(חובה, יותר נכון) לדרוש שהצבא יהיה כפוף למדיניות ולהוראות שהוא מכתיב והדרג המדיני מה לעשות נבחר במערכת בחירות במדינות נורמאליות.

לדרוש שהצבא יעשה משהו בלי להיות כפוף לדרג שמעליו זאת הדרך המהירה לחונטה צבאית במקרה הרע ו/או לצבא שמתנהג כמו ועד עובדים(ע"ע בני גנץ) , רק שלועד הזה יש טנקים וצוללות.

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

והדרג המדיני משנה מדיניות והוראות? לא, הדרג המדיני רק נובח בטוויטר כמו אידיוט, כי הוא יודע שהצבא עושה את הדבר הנכון, אבל צריך להתיישר עם הבייס שלו.

תפסיקו לזיין את השכל על הצבא ומערכת המשפט, שלא לדבר על הרצון בתקשורת שתתיישר לפי השלטון. ראש הממשלה שלכם רופס וכל מה שמעניין אותו זה הישרדות, הקואליציה שלו מורכבת מאנשים שמתרכזים בעתידם, לרבות כאלה שהם כל כך רפי שכל שלא הייתי נותן להם לנקות חרא של בבונים בגן החיות.

Sturridge אוהב/ת את זה.
  3. Gass12 Member

האמת שלי
    למי שמעונין ורואה עצמו מתאים. ארגון התנדבותי לחלוטין
    השקנו את 'תכנית עוז'. אנחנו פותחים את שערינו (!) לדוברים המתאימים למשלחות בחו"ל, לפגישות עם קבוצות בארץ, לסיורים שלנו ואף לדוברים בפני התקשורת הישראלית. חשוב לנו להכשיר ולהכניס למערכת את האנשים המתאימים למשימה שיעזרו לנו להגשים את המטרות החשובות שלנו.

https://www.facebook.com/HaEmetSheli/photos/a.1434082330227047.1073741828.1434080900227190/1711785992456678/?type=3&theater

4. Gass12 Member

כרוניקה של שאהיד שידועה מראש.

הסיפור יכול להתחיל במספר אפשרויות שונות והוא יתאים במגזר כמו כפפה ליד עם כל השינויים.

קרב בין חמולות / נסיון גביית מסים/ חובות לחברת החשמל / חריגות בניה/ מחק את המיותר זוהי תמיד תמיד אותה הכרוניקה.

בסיפורנו הנוכחי בחרתי בקרב יריות בין עבריינים ביפו. אזרחים מבוהלים מזעיקים את המשטרה
    ברגע שהגיעו השוטרים מספר רוכבי קטנוע שהיו מעורבים בירי מנסים להימלט. מתפתח מרדף.
    העבריינים היפואים הנמלטים יורים לכיוון השוטרים ,השוטרים יורים בחזרה.
    שני רוכבי הקטנוע שנמלטו נמצאו ברחוב סמוך כשהם פצועים. בבית החולים נקבע מותו של אחד מהם.
    עד כאן סיפור פשוט של פושעים-משטרה-אקשן
    לא לא..הסיפור כלל אינו פשוט כי העבריינים הבורחים היורים הם ערבים.
    מכאן ואילך סיפורנו מקבל תפנית חדה בעלילה ברוח בדם נאפדיק יא שאהיד!! יא שאהיד חביב אללה!! ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד צבא מוחמד עוד ישוב!! איטבח אל יהוד!! כמעט לינץ' בצלם וכתב טלוויזיה יהודים.
    סיפור חיינו

5. מזגן Member

מעניין. הצבא ובתי המשפט צריכים לפעול על פי המערכת של החוקים. אבל כאשר ראש הממשלה עושה בדיוק את זה אתה מתלונן.

אם מערכת החוקים לא מאפשרת לחייל לירות במחבל חצי מת אז הוא צריך לישר קו.
    אם מערכת החוקים לא מאפשרת קיום שלטון במערכת הפוליטית בלי לדאוג כל כיום לכסא אז ראש הממשלה צריך לסטות ולפעול נגד.

6. optimus Member

צה"ל הולך לפי הנורמות של העם, הרי הוא כפוף למדיניות שהממשלה הנבחרת מכתיבה.
    זכור לי שלפני לא מעט זמן הקבינט החליט לשנות את ההוראות פתיחה באש כלפי מיידי אבנים, אחרי ריבוי מקרים כאלה בכבישים.
    בקיצור,אם יש לך תלונות על נהלי פתיחה באש שלח אותם לממשלה, צה"ל הוא לא הכתובת.

7. VAR Member

אז למה להפסיק בצבא ובמערכת המשפט? משרדי הרווחה, התרבות, ביטחון הפנים - כולם צריכים להיות גופים עצמאיים ונטולי השפעה של הממשלה הנבחרת (כי הרי כל שנה וחצי יש בחירות ושינויים זה כידוע דבר רע... כל עוד הימין הוא זה שמשנה כמובן). כלומר אנחנו הולכים לבחירות רק כדי לבחור אנשי קש שיהיו בפרונט וייפגשו עם דיפלומטים על קפה וקוראסונים.

אני בכיוון? או שאתה רוצה להסביר את עצמך יותר טוב? בשביל מה אני הולך לבחור אם אני מקבל בסופו של עניין את אותו החרא רק עם תחושה שהממשלה שבחרתי נמצאת בשלטון?
    בגדול אתה צודק (למרות שיש גם עניינים כמו ערוץ 10 שקיבל כסף מהממשלה כדי לשרוד) אבל אמיר הוא זה שערבב פה פרטי וציבורי והכניס את כלי התקשורת לדיון למרות שלא מדובר פה (לרוב) בגופים ציבוריים. אני מעולם לא כתבתי שכלי תקשורת פרטי צריך להיות כפוף לתוצאות הבחירות.

נערך לאחרונה ב: ‏31/7/17
  8. סיונרה Member

דמוקרטיה זה לא רק בחירות כל תקופה קבועה, אלא גם הפרדת רשויות. השר קובע מדיניות, הוא לא הופך למלך ביום שבו הוא נבחר.
    זה שממשלה נבחרת לא מאפשר לה להתעלם מכל מה שהיה לפניה, מהמבנה השלטוני ומחוקי היסוד של מדינת ישראל ומהאמנות עליה המדינה חתומה.

9. DRORIKO Member

האזנה חובה לכל מי שפרשת אזריה מעניינת אותו. זאת האזנה חובה כי דן חלוץ מבטא בצורה הכי רהוטה ומדוייקת את דעתו של הממסד הצבאי, זה כאילו ראיינו אדם בשם צה״ל. אי אפשר שלא להבחין בהתפתלות של חלוץ, מצד אחד הוא מגן על איזנקוט ובית הדין בחירוף נפש, מצד שני כשנשאל על אלאור הוא נמנע בכל הכח מלגנות אותו פן יצטייר כ״סמולני״, למשל אחרי שאמר שהיה אפשר להחמיר את העונש של אלאור המראיין שאל אם הוא חושב שהיה צריך להחמיר אז הוא אומר שהוא לא רוצה להגיד אם היה צריך או לא אלא שבית הדין היה יכול לעשות זאת. זה ממחיש היטב את מה שכתבתי פה מההתחלה:פרשת אזריה נפלה על צה״ל כרעם ביום בהיר. החלום של איזנקוט זה שבאותו יום לא היה נוכח צלם של בצלם והוא היה יכול לסגור את הסיפור הזה בשקט בלי שאף אחד ידע. אני לא מקנא באיזנקוט, נראה לי שגם הוא מבין שהוא טיפס פה על עץ שלך תרד ממנו עכשיו. אם הוא יפסול חנינה לאלאור הוא יצטייר כעוכר ישראל, אם יאשר הוא יצטייר כחסר עמוד שדרה. לדעתי הוא יאשר בסוף את החנינה, או שמקסימום ימתיק את העונש לכמה חודשים.
    הרמטכ"ל לשעבר חלוץ: דרווין אמר שמוצא האדם מהקוף - יש אישי ציבור שלא סיימו את המעבר by GLZ Radio - גלצ - Listen to music

וההתבטאות של חלוץ עם הקופים מיותרת, לא כל מה שאפשר להגיד באייסוקר(מזכיר לך משהו אמיר?) אפשר להגיד בתקשורת. רק שלא יקחו את האמירה הזאת למקום הגזעני כי חלוץ בעצמו מזרחי.

עריכה:בינתיים הקטע ירד מהאתר, או שסתם יש תקלה טכנית.

נערך לאחרונה ב: ‏31/7/17
  10. סיונרה Member

אז מזרחי לא יכול להיות גזען? איך זה רלוונטי? הבעיה היא שכשמתחילים להתייחס לגזע של בנאדם כשהוא אומר משהו כדי לשפוט אם זה גזעני. זאת ההגדרה של גזענות. לא כל אזכור של המילה קוף הוא גזעני.
    שנה וחצי!!!! זה חצי משירות צבאי. תשחררו כבר את הבחור מהנטל של להיות הסמל של הימין. הוא לא רוצה את זה והוא והמשפחה שלו כנראה לא באמת מבינים שהם בסך הכל בובה של כל מחפשי המדון והריב. הוא יסיים את גזר הדין, בשקט, כדי שיוכלו לשחרר אותו הביתה מדי פעם, ויוכל להתחיל את החיים שלו. למצוא עבודה, לטייל, ללמוד.

11. DRORIKO Member

סיונרה בבקשה ממך אל תכניס לי לפה דברים שלא אמרתי. כתבתי "רק שלא יקחו את האמירה הזאת למקום הגזעני " לא כתבתי שאני בעצמי חושב שהיא גזענית. אבל בוא נגיד שאם פוליטיקאי אשכנזי אומר על פוליטיקאי מזרחי שהוא קוף זה יכול להצטייר בצורה גזענית, אבל לא אמרתי שאני בעצמי חושב שזה גזעני. מבחינתי האישית כבר אין דבר כזה מזרחי-אשכנזי, כולנו ישראלים. פעם שאלו אם אני שוקל לעשות טיול שורשים בפולין, אמרתי שמצדי שפולין תשרף מחר בבוקר, אין לי שום חיבור רגשי למדינה הזאת. כששואלים אותי מה המוצא שלי אני עונה שאני חצי חצי- חצי רמת גני חצי נתנייתי

"שנה וחצי!!!! זה חצי משירות צבאי"
    יש הבדל בין להיות חייל רגיל בבסיס לבין להיות אסיר בבית כלא.

"תשחררו כבר את הבחור מהנטל של להיות הסמל של הימין. הוא לא רוצה את זה והוא והמשפחה שלו כנראה לא באמת מבינים שהם בסך הכל בובה של כל מחפשי המדון והריב. הוא יסיים את גזר הדין, בשקט, כדי שיוכלו לשחרר אותו הביתה מדי פעם, ויוכל להתחיל את החיים שלו. למצוא עבודה, לטייל, ללמוד."
    לא אדבר בשם אחרים,אבל מבחינתי הוא לא סמל של הימין, הוא סמל קפקאי, תסמונת הש.ג בצורה הכי צינית ומכוערת שלה. לגבי המשפחה שלו,כל מה שהם רוצים זה את אלאור בבית עוד היום. אני לגמרי איתם בקטע הזה.

12. optimus Member

אין ספק שגליק צדק, לא מספיק ששפטל גרר אותו לערעור שלא היה לו סיכוי, עכשיו שפטל גם מטנף על הרמטכ"ל בצורה מגעילה, אותו רמטכ"ל שאמור לבחון את הבקשת חנינה של אלאור. איזה מהלך מטומטם וחסר אחריות מצידו של שפטל, אלאור בכלל לא מעניין אותו.

13. DRORIKO Member

שפטל הבין את מה שאתה אומר והתנצל

14. VAR Member

מה זה "מדיניות" אם ככה? להחליט אם עובדי המשרד מגיעים לעבודה ב8 או ב9 בבוקר?

אם נבחרתי להיות שר הביטחון ואני רוצה לקדם חוק עונש מוות למחבלים אני בעצם לא יכול, כי ככה זה היה עד היום וזה ממילא משהו שיתבטל ברגע שיעלה שר ביטחון שמאלני?

מה שאתה אומר נטול כל היגיון, כל רפורמה (חיובית או שלילית) אפשר לסכל עם הטיעון הזה.

גם אם אני רוצה לפרוש מאמנה בינלאומית מסוימת צריכה להיות לי האפשרות אם רוב העם החליט שזה לא רלוונטי עבורנו יותר.

הפרדת רשויות זה סבבה אבל מה שאתה מציע זה להפוך את בית המשפט למועצת סנהדרין שתחליט עבור כולנו מה דמוקרטי ומה לא. זה משהו שהייתי עוד יכול לקבל אם מינוי שופטים לא היה נעשה בצורה צפון קוריאנית כפי שהוא נעשה כיום. בסופו של דבר קבוצה קטנה של אנשים שממנה את עצמה מסכלת כל שינוי שלא לרוחה. זו דיקטטורה משפטית לכל דבר.

15. optimus Member

טוב שכך, עדיין מהלך חסר אחריות. הוא פוגע באלאור.