ברור שכשבשמאל אומרים שהכיבוש יביא בידוד מדיני הם מדברים על הדיקטטורים האפריקאים, מזל שביבי מצליח לשמור איתם על יחסים תקינים.
רק שאחר כך הערבים לא יתבכיינו שהמשטרה לא מטפלת בפשיעה אצלם. אם הם לא רוצים את המשטרה שם אין בעיה. שיאכלו אחד את השני. ynet הרוג במהומות בכפר קאסם: ניידות הוצתו, שוטר נפצע קל - חדשות
פוסט יפיפה על יהודים,אנטישמיות,כדורגל והעולם כשברקע ירושלים . טל גלעד אני שוהה בחו״ל זמן מה לענייני עבודה. כמו כל מכור אני מדי פעם מזריק חדשות מהארץ, ובדברים שרואים מכאן אפשר להבין משהו מהיחס של העולם לישראל, אם קצת חודרים מתחת למעטה החיצוני. אין כמו יום ירושלים כדי להבין, כעובדה בסיסית, שישראל היא המקום הכי מופלא בעולם, חד וחלק. היא נראית כמשהו ממימד אחר, כוכב אחר. מדינה המוגנת בגנו של אלוהים, משהו שמרחף מעל כדור הארץ. זה לא קשור לשום דבר אחר, או אם בארץ אחרת רמת החיים טובה או גרועה יותר, או אם השכן מעשן במדרגות ועושה מסיבת קריוקי. אלה קטנות שבקטנות. יש משהו ביהודים שקצת מפחיד את העולם. זה ברור, ואני לא מצליח לשים את האצבע על מה זה בדיוק. כנראה הכרה בכך שאנחנו כן עם סגולה, ולא משנה מה אנחנו חושבים על עצמנו, וכמה נהיה ציניים בנושא. לא משנה אם הישראלים כאינדיווידואלים הם גסי רוח (ורובנו אכן כאלה) או אם נבחרת הכדורגל שלנו על הפנים. יש הילה סביב ישראל, והעולם מתייחס אליה בתערובת קבועה של איבה, קנאה והערצה. לא בשביל להתגאות אני אומר את זה, אלא כנתון. ככה זה וזהו. ההצלחות, התמ״ג הגואה, רק מחריפים את התחושות האלה. בגלל זה העולם (המערבי בעיקר) כל הזמן באובססיה על ישראל וכועס עליה, אבל לגמרי לא ממהר להחרים אותה. מה פתאום. עצם הרעיון נראה מופרך. חוץ ממשוגעי העולם אף אחד לא רוצה לשבש לעצמו את הקארמה בהתעסקות עם מדינה שעושה דברים כל כך מדהימים, מהייטק והמצאות שכולם זקוקים להם ועד הפרחת המדבר עם טכניקות של מי תהום וניצול מים מלוחים לחקלאות, ועוד יש לה את הקב״ה שמביט במי שמתקרב ואומר בשקט ״כן, בחור, מה רצית?״ המוח היהודי עושה קסמים. זה סוג של הרתעה ללא מילים. יש בישראל משהו שמציב גבול. תדבר, תנזוף, תגנה, אבל עד כאן. לפעמים חוסר התגובה של המנהיגים שלנו מפחיד יותר מתגובה חריפה. כאילו אתה מתפרץ למשרד של מישהו וצועק עליו ממושכות, הוא שומע במבט חסר הבעה ובסיום אומר לך ״כן, תודה.״ מרגע זה אתה אוכל סרטים. הרי לא צריך יותר מזה כדי להבהיר לך שאתה לא יכול לעשות לו כלום חוץ מלצעוק, ואתה בפחד שמא הרגזת אותו. כמו המטורלל מהועד לענייני הציבור המוסלמי בבריטניה, שטען שהמוסד חדר לביתו וגנב לו נעל. כשאתה מביט בישראל מחו״ל, אתה מבין מה עובר על המסכן ולמה הוא מושך את השמיכה מעל ראשו בלילה, שהיהודים שמסתובבים לו בבית לא יראו אותו. ואתם יודעים מה? מכאן נובעת גם התופעה של היהודים שונאי ישראל. הם מפחדים מעצמם. לא רוצים להיות חלק ממשהו שהם לא יכולים להבין ושכל הזמן מרחף מעליהם. הם מנופפים בידיהם בנסיון נואל לגרש אותו ״די די, עזוב אותי!״ ואין סיכוי שזה יקרה, זה חלק מהם, מה שמטריף את דעתם עוד יותר. היהודים איבדו את ירושלים, אבל חזרו וכבשו אותה אחרי 1900 שנים. מה?? תקראו שוב את המשפט. עם איבד את ארצו, מולדתו ובירתו שהוחרבה לחלוטין, גלה ממנה והתפזר בעולם. אחרי 1900 שנים הוא חזר, הקים צבא וכבש את בירתו מחדש. אמא׳לה. אם זה לא נשמע כמו סיפור הזוי מהאגדות, משהו בלתי סביר שאף עם בעולם לא היה מסוגל לעשות, אז אני לא יודע מה כן. הר הבית נמצא היום בידי יישות פוליטית אחרת שאין לה באמת מושג מה היא עושה שם. פסוקים עמומים, טקסט שפורש ועוות אחרי שהאיסלאם נטל קטעי דברים מהיהדות, הוציא אותם מהקשרם ויצר דת חדשה ואגדות חדשות. אגב, הערבים הם ששמו קץ לחרפת ״איליה קפיטולינה״, אחרי כיבושה קראו לה ״בית אל מקדיס״ (בית המקדש), ניקו את הר הבית ואיפשרו התיישבות הדרגתית מחודשת של יהודים בעיר, בואו נזכור להם את זה. אבל ירושלים אינה מוזכרת בקוראן וגם לא הר הבית, זהו אינטרס פוליטי מאוחר שברוח האטרף הדתי של התקופה ההיא הפך לאקסיומה שאם מישהו מערער עליה צריך להשתולל. ישראל השאירה את הר הבית בידי המוסלמים כי אין מה למהר. אנחנו לא דאעש, אתה לא מפרק מבנה היסטורי יפהפה ומעורר מהומה. דברים כאלה לא עושים בגלל שאתה עצבני על מחבלים או בגלל שאבו-מאזן החולף מקשקש משהו. מה שצריך לקרות יקרה בקצב הנכון ובזמן הנכון, כשיחליט בעל הבית. המוסלמים בהר הם כמו מישהו שפרץ לבנק העשיר בעולם, גירש את כולם ועכשיו הוא צועק ״זה שלי, זה שלי!״ טוב. אבל אין לו את הקודים לכספות, אין לו מפתחות, אין לו כלום חוץ מהבנין שהוא מסתובב בו עם נבוט. עצבני על כל מי שנכנס: ״אתה לא תיקח לי את הבנין״. מביא את הילדים לשחק כדורגל כדי להפגין שזה שלו. אבל כדורגל משחקים 90 דקות והכספת עדיין נעולה. ישראל, ירושלים, להיות יהודי, זה לא משהו שאפשר להבין או להסביר במילים. או שזה נמצא אצלך בתודעה, בהוויה, במה שאתה, או שלא.
@Gass12 כמעט ואיבדת אותי בפסקה השניה במילה 'אלוהים' אבל אז הסתקרנתי. רציתי לראות כמה גדול החור בתחת של הדגנרט הפרובנציאלי הזה שממנו זורחת השמש. לא התאכזבתי.
אני שוהה בחו״ל זמן מה לענייני עבודה. כמו כל מכור אני מדי פעם מזריק חדשות מהמולדת, ובדברים שרואים מכאן אפשר להבין משהו מהיחס של העולם לאמא רוסיה, אם קצת חודרים מתחת למעטה החיצוני. אין כמו יום הפועל כדי להבין, כעובדה בסיסית, שאמא רוסיה היא המקום הכי מופלא בעולם, חד וחלק. היא נראית כמשהו ממימד אחר, כוכב אחר. מדינה המוגנת בגנו של הצדק החברתי, משהו שמרחף מעל כדור הארץ. זה לא קשור לשום דבר אחר, או אם בארץ אחרת רמת החיים טובה או גרועה יותר, או אם השכן מעשן במדרגות ועושה מסיבת קריוקי. אלה קטנות שבקטנות. יש משהו בקומוניזם שקצת מפחיד את העולם. זה ברור, ואני לא מצליח לשים את האצבע על מה זה בדיוק. כנראה הכרה בכך שאנחנו כן אנשי הצדק, ולא משנה מה אנחנו חושבים על עצמנו, וכמה נהיה ציניים בנושא. לא משנה אם הטברישים כאינדיווידואלים הם גסי רוח (ורובנו אכן כאלה) או אם נבחרת הכדורגל שלנו על הפנים. יש הילה סביב ברית המועצות, והעולם מתייחס אליה בתערובת קבועה של איבה, קנאה והערצה. לא בשביל להתגאות אני אומר את זה, אלא כנתון. ככה זה וזהו. ההצלחות, התמ״ג הגואה, רק מחריפים את התחושות האלה. בגלל זה העולם (המערבי בעיקר) כל הזמן באובססיה על ברית המועצות וכועס עליה, אבל לגמרי לא ממהר להחרים אותה. מה פתאום. עצם הרעיון נראה מופרך. חוץ ממשוגעי העולם אף אחד לא רוצה לשבש לעצמו את הקארמה בהתעסקות עם מדינה שעושה דברים כל כך מדהימים, מהייטק והמצאות שכולם זקוקים להם ועד הפרחת המדבר עם טכניקות של מערכת חקלות הוגנת ודירות חינם לכולם טיסה לחלל וחקר אטומי, ועוד יש לה את לנין שמביט במי שמתקרב ואומר בשקט ״כן, בחור, מה רצית?״ המוח הסובייטי עושה קסמים. זה סוג של הרתעה ללא מילים. יש בברה"מ משהו שמציב גבול. תדבר, תנזוף, תגנה, אבל עד כאן. לפעמים חוסר התגובה של המנהיגים שלנו מפחיד יותר מתגובה חריפה. כאילו אתה מתפרץ למשרד של מישהו וצועק עליו ממושכות, הוא שומע במבט חסר הבעה ובסיום אומר לך ״כן, תודה.״ מרגע זה אתה אוכל סרטים. הרי לא צריך יותר מזה כדי להבהיר לך שאתה לא יכול לעשות לו כלום חוץ מלצעוק, ואתה בפחד שמא הרגזת אותו. כמו המטורלל שר הבטחון האמריקאי, שזעק באימה "הרוסים באים! הרוסים באים! אני ראיתי חיילים רוסיים!" קצת לפני שהתמוטט פסיכולוגית לגמרי וקפץ מהחלון. כשאתה מביט בברה"מ מחו״ל, אתה מבין מה עובר על המסכן ולמה הוא מושך את השמיכה מעל ראשו בלילה, שהרוסים שמסתובבים לו בבית לא יראו אותו. ואתם יודעים מה? מכאן נובעת גם התופעה של הרוסים שונאי אמא רוסיה. הם מפחדים מעצמם. לא רוצים להיות חלק ממשהו שהם לא יכולים להבין ושכל הזמן מרחף מעליהם. הם מנופפים בידיהם בנסיון נואל לגרש אותו ״די די, עזוב אותי!״ ואין סיכוי שזה יקרה, זה חלק מהם, מה שמטריף את דעתם עוד יותר. סולז'ניצין ודומיו. הרוסים הותקפו פעמיים במאתיים השנים האחרונות על ידי הכובשים המפחידים ביותר שידעה האנושות המודרנית, אבל חזרו והביסו אותם שוק על ירך פעם אחר פעם. מה?? תקראו שוב את המשפט. יבשת שלמה תחת כיבוש של הכובשים המפחידים בהיסטוריה המודרנית, שכבשו בהליכה ארצות שלמות, תקפו את אמא רוסיה, הרוסים הצודקים הקימו צבא פעם אחר פעם ושחררו עמים שלמים. אמא׳לה. אם זה לא נשמע כמו סיפור הזוי מהאגדות, משהו בלתי סביר שאף עם בעולם לא היה מסוגל לעשות, אז אני לא יודע מה כן. הר הבית נמצא היום בידי יישות פוליטית אחרת שאין לה באמת מושג מה היא עושה שם. קוּם הִתְנַעֵרָה עַם חֵלֵכָה עַם עֲבָדִים וּמְזֵי רָעָב אֵשׁ הַנְּקָמוֹת הַלַּב לִחֵכַה לִקְרַאת אוֹיַב הִכּוֹן לַקְרָב. עוֹלָם יָשָׁן עֲדֵי הַיְּסוֹד נַחְרִימָה מִגַּב כָּפוּף נִפְרֹק הָעֹל אֶת עוֹלָמֵנוּ אָז נָקִימָה לֹא כְלוּם מִתְּמוֹל, מָחָר – הַכֹּל. זֶה יִהְיֶה קְרַב אַחֲרוֹן בְּמִלְחֶמֶת עוֹלָם עִם הָאִינְטֶרְנַצְיוֹנַל יַעוֹר, יִשְׂגָב אָדָם רַק לָנוּ עֲמֵלֵי כַּפַּיִם רַק לָנוּ עֲמֵלֵי הַיְּקוּם הָאֲדָמָה וּבִרְכוֹתֶיהָ וּלְכָל הוֹלְכֵי בָּטֵל לֹא כְלוּם אֵין רַב רִבֵּנוּ וּמוֹשִׁיעַ לֹא אֵל, לֹא מֶלֶךְ, לֹא גִּבּוֹר בִּזְרוֹעַ נְטוּיָה נַבְקִיעַ אֲנַחְנוּ דֶּרֶךְ אֶל הָאוֹר זֶה יִהְיֶה קְרָב אַחֲרוֹן בְּמִלְחֶמֶת עוֹלָם עִם הָאִינְטֶרְנַצְיוֹנָל יֵעוֹר, יִשְׂגַּב אָדָם! עֲבוּר הַדְּרוֹר וּפְדוּת הָרוּחַ וּפְרֹק הָעֹל מִגַּב הָעָם לַבֵּה הָאֵשׁ וְהַךְ בְּכֹחַ כָּל עוֹד בַּרְזֶל עוֹדֶנּוּ חַם וְכִי רַעַם אֲבָדוֹן יָרִיעַ עַל רֹאשׁ אוֹיְבֵינוּ לְהַמֵּם עָלֵינוּ שֶׁמֶש דְּרוֹר תַּפְצִיעַ לִשְׁפֹּךְ אֶת זָהֳרָהּ הַחַם זֶה יִהְיֶה קְרָב אַחֲרוֹן בְּמִלְחֶמֶת עוֹלָם עִם הָאִינְטֶרְנַצְיוֹנָל יֵעוֹר, יִשְׂגַּב אָדָם! רוסיה, מוסקבה, להיות קומוניסט צודק גאה ונאור, זה לא משהו שאפשר להבין או להסביר במילים. או שזה נמצא אצלך בתודעה, בהוויה, במה שאתה, או שלא.
מזגן"המביא דברים בשם אומרם מביא גאולה לעולם". רק בשביל ההעתקה הבוטה הזו שהוא עשה כבר מגיע שאעיר לו אבל, אולי הוא עשה זאת במכוון? איני רוסי ולכן איני מזהה את המקור. אודה על האמת גם מילות האינטרנציונל זרות לי. מי המקור?
זה ידוע שתעמולנים כיום משתמשים בטכניקות תעמולה ורטוריקה שההבולשביקים הגו גם אם הסחורה שהם מוכרים היא אחרת, וזה עדיין עובד על מעט אנשים. יצא לי להיחשף כמה פעמים לשטויות של טל גלעד הזה, הוא באמת דגנרט.
איזו העתקה!? המקור? אתה והחבר שלך גלעד! לקחתי את מה שהדבקת כאן והשתעשתי לי במשך עשר דקות בעבודה. מקווה שהמוסד לא מסתובב לי פה מסתכל מעבר לכתף וגונב לי את הנעליים בזמן שאני עוסק בזה במקום ליצור ערך לכלכלה הקנדית.
בעשר דקות הספקת גם לחלוץ נעליים וגם להלביש תותבת על הפוסט של טל אז יש לך סיבות טובות לדאוג אבל לא מהמוסד.
חבורת מדושני עונג הפצ"ר והרמטכ"ל וסגנו "המהולל" שמזהה תהליכים,מסרסת את החיילים שלנו.חתירה למגע הופכת למילה מגונה.שאיפה לניצחון הס מלהזכיר ואחר כך מתפלאים למה חיילי צה"ל הפכו לחיילי שוקולד? מה שזרעתם ,תקצרו. ( בסרטון: אם זה לא היה מעליב הייתי נקרע מצחוק למראה החייל שנס על נפשו מהצעירה בת ה16 ) בצה"ל שוקלים להדיח לוחם שנמלט ממחבלת | ישראל היום