אלכס בהמשך לדבריך. ברור לגמרי שמישהו משך בחוטים לטשטש, להסתיר להעלים. כמו לדוגמה: מדוע בכל המשאים ומתנים מעולם לא הועלתה כדרישה נגדית בעיית היהודים מארצות האיסלאם? שנושלו, גורשו, נבזזו ונאנסו. מה יותר פשוט וטבעי לומר לצד שכנגד, 600 אלף ערבים ברחו מן הארץ ? 850 אלף יהודים גורשו מארצות האיסלאם אנחנו תיקו פלוס עודף לטובתנו. לא רוצה לייחס את זה לימין/ שמאל אני כן מייחס את זה לשכבה הלבנה המתנשאת שלא השתנתה כהוא זה עד עצם היום הזה. רק תראה איזה יחס מגעיל מקבלים האתיופים ותבין ככה התייחסו לכל מי שהוא לא לבן/לא חילוני/לא מארצות אשכנז. עצוב אבל מדוייק עד כאב
חייב לציין שמאוד לא יפתיע אותי אם הממשלה תפיל את התוכנית של כחלון רק כי הוא לא עדכן את מי שצריך ועוד כל מיני תירוצים כאלה ואחרים.
זה? https://scontent-lga3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18010967_10155393158464059_4977310446219572633_n.Xxx?oh=b86723a70ff16a6c10e887b47f1cb71f&oe=59817E5C
ההוזלה לצהרונים, ההורדת מס על בגדי תינוקות וסמארטפונים.. אם זה היה תלוי בביבי הוא היה מעדיף לתת יותר לעשירים.
פוליטיקאים ישראלים לא הבינו את המשמעות של מדיניות כלכלית. רק מחפשים לחלק מתנות לכל מני קבוצות באוכלוסיה ולהודיע על כך במסיבות עיתונאים. אם כחלון רוצה לעשות קמפיין שישתמש בתקציב שלו לקמפיינים, לא בכסף של כולנו.
אני לא מכיר את הסיפור מקרוב האמת. אבל אני רק אציין משהו רק ממקום לוגי. אדם מחוסר ילדים במצב הזה מופלה. בין אם בחר בחיים בלי ילדים ובין אם לא. הוא ממן בכספי המסים שלו גידול ילדים של אחרים.
זה נכון לכל החלטה על חלוקת תקציב ממשלתית. גם אנשים בריאים מממנים אנשים חולים וכו'. יש כאלו שיגידו שלכן ממשלה לא צריכה לממן שום דבר, וזאת דעה לגיטימית לחלוטין. אני דווקא חושב שאין בעיה עקרונית עם מימון ממשלתי של דברים מסויימים, גם כאלו שלא כל האנשים מרוויחים מהם, אולם, גם לזה יש דרך סבירה. לדוגמא, העובדה שלמדינה יש עודף כסף מעסקת ענק חד פעמית, לא מצדיקה העלאה קבועה של הוצאות הממשלה. העובדה שאנחנו כרגע במצב טוב מבחינה כלכלית ונמצאים בשלב הכיפי של מחזור העסקים, בטוח לא מצדיקה מתן מתנות לאזרחים. כשאתה גומר את הכסף שלך כשטוב, אתה לא משאיר לעצמך כלים למצב שבו המשק יהיה בבעיה. כל שקל שאתה מוציא היום זה שקל שלא תוכל להוציא בעתיד ולהיפך. תראה את מצבה של ברזיל, כשהייתה גאות כלכלית חילקו ביד נדיבה, ועכשיו המדינה בבעיה חמורה ואין לה כלים להלחם בשפל שהיא נמצאת בו. כנ"ל יוון.
מסכים. אני אוסיף שלדעתי יש בעיה בחשיבה של האזרחים. החשיבה שהממשלה זו איזו ישות מיסטית על אנושית ש"מחלקת מתנות". הממשלה היא האנשים והכסף הוא הכסף שלהם שנגבה מהם. הממשלה לא ייצרה שום דבר שהוא לא של האזרחים גם ככה ולכן לא יכולה לחלק להם מתנות. הפוליטיקאים משחקים על זה. והחתיכת חרא הזה מדבר על זה שהוא בא לעבוד. אין בושה.
לא חושב שהוא חתיכת חרא, הוא בסך הכל משחק את המשחק העלוב של הפוליטיקה בישראל. במה הוא שונה מאדון ביבי שפירק את רשות השידור הקים גוף חדש, החליט לפרק אותו, ועכשיו יש לנו את רשות השידור עם תוספת עובדים? הגיע הזמן שהציבור בישראל יפסיק ליפול בטריקים הזולים הללו ויתחיל להבין שהכסף הוא של כולם. המנטליות הקומוניסטית שבה כולם מנסים לקחת לעצמם כמה שיותר מהעוגה במקום לחשוב על איך להגדיל אותה חייבת להעלם אצלנו במדינה.
לדעתי לפני שעושים מסיבמבה שנראית כמו שוחד בחירות לכל דבר וענין, חובה על הממשלה לפתור את בעיית הנכים. זה לא אנושי לא מוסרי ולא הוגן לצפות שנכה יתקיים מקצבה של 2300 ש"ח