אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. סיונרה Member

אסטרטגית אולי עדיף לדעת איפה יש מנהרות ולחסל מחבלים שיוצאים משם במקום להרוס ולתת להם לצאת ממקומות שאתה עוד לא גילית?

2. alexshw Member

אסטרטגית כדאי שהמטכ"ל ירצה להלחם בעת הצורך ושראש ממשלה יזום מהלכים להגנה על אזרחיו.

כל מי שניהל את המבצע הזה בפועל אינו ראוי להיות בהנהגה צבאית או מדינית.

3. optimus Member

חבל שבמקום להפיק לקחים וללמוד מכל הברדק הניהולי של צוק איתן ביבי, יעלון וגנץ עסוקים בלהאשים אחרים ולהתעלם מדו"ח המבקר.

4. מזגן Member

ולהודות בטעות? השתגעת?

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

יעלון וגנץ זה עוד בסדר. גם ככה לאף אחד מהם אין תפקיד רלוונטי כיום.

6. optimus Member

נכון, האמת שהגזמתי, אבל כשאני קורא את התגובה של ביבי לדו"ח אפשר לחשוב בטעות שהכל היה תותים, מילא לא להודות בטעויות אבל להגיב ככה זה כבר זלזול בציבור ובמשפחות השכולות. עם כל הפוליטיקה סביב הדו"ח אני מקווה שמישהו באמת לוקח את הדו"ח ברצינות ומפיק לקחים.

מזגן אוהב/ת את זה.
  7. optimus Member

קרוב לוודאי שנראה את שניהם בכנסת בעתיד הקרוב. בכל אופן כל עוד הם מנסים להציג מצג שווא שהכל היה טוב ומונעים ביקורת והפקת לקחים אז זה לא בסדר והם חלק מהבעיה.

8. Gass12 Member

http://rotter.net/User_files/forum/58b57b680c8019741.Xxx

9. Gass12 Member

אם למעלה הצגתי FAKE NEWS של האויב. כן כן איני מתכוון לעלמה שריף עאשור. אני מתכוון לארגון האויב בצלם. לטעמי אופי פעולתם שיתוף הפעולה שלהם עם האויב בהפקת תמונות וסרטים מבוימים חצו מזמן את הגבולות. הרי שהנה כאן דוגמה להתנהגות פסולה דווקא בצד ימין.

תחקיר מקיף של News1 מגלה יחסים פסולים בין שקד לידיעות: הדלפות תמורת סיקור חם ואוהד
    News1 | יחסים פסולים בין שקד לידיעות:
    הדלפות תמורת סיקור חם ואוהד

10. Lebron Member

מה לגבי היחסים האסורים בין ביבי לישראל היום, nrg וערוץ 20? למה על זה הוא לא עושה "תחקיר מקיף".

news1 הפך להיות בדיוק כמו אמצעי התקשורת שציינתי, מנסה להוציא את ביבי נקי מכל רבב ואת יריביו הפוליטים כמושחתים רשעים.

11. Gass12 Member

עובדתית זה לא נכון. הוא היה הראשון לטעון ( ולטעות לטעמי ) שיש קייס להעמיד את רוה"מ בענין הסחיטה לכאורה שביצע מנכ"ל ערוץ 10

12. DRORIKO Member

מה שקרה השבוע עם כבל ושלי פשוט מביך.
    עכשיו מילא כבל,זה שהוא אדם נכלולי זה לא משהו שמפתיע מישהו, אבל לשלי תמיד היתה תמיד נקיה והיא התנפצה לגמרי. אם עד השבוע הייתי בטוח שאני אצביע לה להסתדרות אז עכשיו נראה שגם הפעם אני אחרים את הבחירות.

ואחרי הטינופים מגיעים גם מילים טובות לדפנה ליאל ואמנון אברמוביץ' שחשפו את הפרשה. ככה נראית עיתונות.

נערך לאחרונה ב: ‏3/3/17
  13. Gass12 Member

שום מילה טובה הכל אינטרסים. בפורום אחר או בפרטי אם תבקש אסביר לך במדויק. אל דאגה אני מתעב את איתן כבל בדיוק כפי שאני מתעב את אברמוביץ ואת אלון ליאל , אביה של דפנה. לגביה אין לי הרבה מה לומר להוציא את העובדה שעד עתה היא לא מעוררת אצלי אנטגוניזם

14. Gass12 Member

כשמדברים על אחדות ומנגד על פילוג והסתה, אי אפשר להתעלם מהעובדות! לאורך כל ההיסטוריה הקצרה יחסית של שמאל וימין , מקום המדינה ועד 2004 שבה נוצר הפייסבוק, הגורם המפלג ,השונא והמסית תמיד היה בשמאל הפוליטי .שנאת ציונות,שנאת מתנחלים עד כדי יחול למותם.אהבה והערצת האויב.שנאת הדת וכל מה שמחבר אותנו ליהדות.מה לנו כי נלין על אנטישמיות ואנטישמים כשהיא באה מבחוץ ומבית בצורה כ"כ דוחה?
    להלן מבחר ציטוטים נבחרים - כמה רשעות. כמה שנאה! אותי חינכו בבית על ואהבת לרעך כמוך,מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך וכיו"ב.
    לפני שתעיינו בערימת הביוב הזו חישבו מה היה קורה אלמלא הרשתות החברתיות לצד השלטון הבלתי מעורער שלהם בתקשורת.
    במשפט ובאקדמיה. מה שאני קורא : שולטים על השאלטרים. אני אתחיל דווקא באם כל חטאת ,אם כל שנאת האחים -
    גיבורי אלטלנה, שנרצחו מאש יצחק רבין ובפקודתו הישירה.

יצחק רבין – "בספר "תיק רבין" (מאת דר' אורי מילשטיין) שבהיותו שגריר בארה"ב התפאר/תאר את פועלו באלטלנה
    "דפקנו אותם על האוניה ודפקנו אותם שוחים במים".

https://fb-s-a-a.akamaihd.net/h-ak-xfp1/v/t1.0-9/12806083_10153898606676768_3815194390722372249_n.Xxx?oh=2f58d0a414666a9f2862550a87c1c041&oe=59297383&__gda__=1500477960_c1cd07e3a6d0e40efd358704d7e88fdc

" …היכולת שלי לראיית מתנחלים כבדים היא מאד מוגבלת. אני יכולה לשבת מולם ולשנוא, ועם הזמן זה רק מחמיר. שיעברו דירה, שיקבלו פיצויים נדיבים מאד, יגיעו המאכרים ויאללה, נגמר. התוצאה של ההיאחזות הזאת נראית לי שואתית" . אני מעדיף לסכן את בטחון הישראלים כדי לעזור לפלשתינאים. עשיתי את זה נגד בטחון ישראל" . (יצחק רבין ג"רוזלם פוסט 28 פברואר 95 ).

המשוררת דליה רביקוביץ - בעלת פרס ישראל בפופוליטיקה. היא פתחה את הדיון ( 2001 ) בהמלצה לכל עם ישראל להגר לחו"ל בגלל שבארץ"סובלים" ועדיף "להנות". היא טענה שהיא מתכוונת להגר ללונדון רק שעדיין לא השיגה את הכסף. והוסיפה הגברת… כל הכבוד לצבא השחרור הפלסטיני".

אסי דיין:"החזון שלי הוא שאנחנו הולכים לקראת מלחמת אזרחים… אני מאמין שערביי ישראל כולם ילכו בקרוב עם השמאל, ויתחילו פרעות בישראל. אני ממש מאמין שתהיה מלחמת אזרחים על-רקע מדיני. אני חושב שיום אחד הממשלה תצטרך לירות בהם ואני מאמין לאנשי גוש אמונים כשהם אומרים 'על גופותינו' ולכן זה יהיה על גופותיהם". (דיין, העולם הזה 4.7.79.).

א.ב. יהושע: "וכיוון שכנראה בעוד חמש שש שנים תהיה לנו מלחמת אזרחים קטנה כאן (אין מה להיבהל מזה, הטובים שבעמים ניהלו מלחמות אזרחים) רצוי ככל האפשר לשמור על ערוצי התקשורת, פשוט כדי לצמצם את הנפגעים מכל צד." (מעריב, ראש השנה תשמ"ג)

האויב של המדינה הם הדתיים לא הפלשתינים"
    הזמר(ת) דנה אינטרנשיונל (הוא/היא ירון כהן) לעיתון הגרמני זוד דויטשה צייטונג . מעריב 29.11.98 ע 10

" אגיד את זה במילים ברורות: בחיי כל מדינה או אומה יש יותר מאלטלנה אחת. מנהיגות יהודית במדינת ישראל קיבלה כבר החלטות קשות כשהיה ברור מה האלטרנטיבה, ומנהיגות מדינית בעתיד תצטרך לקבל החלטות כשברור מה האלטרנטיבה (עמי איילון ידיעות אחרונות, 14.11.03)

"גוש קטיף הוא מורסה שיש לחסלה" – (ח"כ חגי מרום – דברי הכנסת )

אודות העם היהודי: "מדובר בשבט שהתערבבו בו גנים של עמי הסביבה, בגלל אונס של קוזאקים או התערבבות מרצון. ובכל זאת שמרו על כמה מנהגים, כמה מהם די ברבריים, כמו ברית המילה"(חתן פרס ישראל, יגאל תומרקין בראיון לעיתון "תל אביב", 13 פברואר 2004).

"הציירים, המשוררים, כל האמנים יפי הנפש אינם מחנכים. המחנכים האמיתיים הם כהנא, רפול וגנדי. תרומתי האמיתית תהיה אם אקח תת-מקלע במקום עט ועיפרון ואהרוג אותם" (יגאל תומרקין, " חדשות", 28.9.88).

"מתנחל עטוי עוזי ודובון כחול, רסיסי רוק ושיירי מזון משובצים בזקנו הפראי. ולצידו, בטרנספורטר המשפחתי, אשתו המתנחלת בעיצומה של אביונה לאומית. תינוקות נושרים ללא הרף מבין חלציה בעודה נואמת בלהט על זכות אבות. אדיוט צעקני ועילג... אם אתה מטומטם אתה ימני, ואתה ימני אם אתה מטומטם. אם אתה פשטני, מתלהם, נבער ואכזרי - אתה ימני..." (דן תדמור, עיתון ירושלים, 28.5.93).

"אי אפשר לעצור את הפאשיזם בנימוקים רציונליים. את זה עוצרים רק בכוח, וכאשר קיימת נכונות להסתכן במלחמת אזרחים. בשעת ההכרעה נצטרך להתמודד בכוח עם המתנחלים בעפרה או באלון מורה. רק מי שיהיה מוכן לעלות על עפרה עם טנקים, יוכל לבלום את הסחף הפשיסטי המאיים להטביע את הדמוקרטיה הישראלית" (זאב שטרנהל, דבר, 15.4.88).

סרן ד. ר. מ" פ בגולני: "אין שום בעיה לפנות מתנחלים. בתור התחלה לוקחים אחד ודופקים לו אחד בראש. אחר כך לוקחים את המשפחה שלו, דופקים גם להם אחד בראש, אחד לכל ראש. אחר כך מובילים מסק" רים (מסוקי קרב) לכיוון המאחז ומורידים עליהם 20 מילימטרים וולקאן, עד שמפסיקות הצרחות. אחר כך מביאים שופל ומפנים את המתנחלים. עשינו את זה בג"נין אין סיבה שלא נעשה את זה גם עכשיו" " .

"רק כלי נשק אחד חסר היום בארסנל הנשק של צה"ל, והוא התותח הקדוש שעמד על החוף וירה בספינה "אלטלנה"... לאנשים שהיו אז מאחוריו היה השכל להחליט" (מאיר שלו, ידיעות אחרונות יט בחשון תשס"ג).

" אם צריך אני מוכן לירות למתנחל בין העינים " (הקיבוץ 1995)

"היהודים הם דיבוק שנכנס לבשר של הגויים" (א.ב. יהושע מסביר בראיון למעריב בכ"ו באלול תשס"א את המקור לנאציזם ולהתנהגות הערבים).

"הם (המתנחלים) צריכים את דמה של עופרה מוזס, הם שותים אותו" (דדי צוקר בהרצאה, יום לאחר הירצחה של עופרה מוזס).

על "גוש אמונים": "כת משיחית, אטומה ואכזרית, כנופיית גנגסטרים חמושים, פושעים נגד האנושות, סדיסטים, פוגרומיסטים ורוצחים שהגיחה... מתוך פינה אפילה של היהדות... מתוך מרתפי התבהמות וסיאוב... על-מנת להשליט פולחן דמים צמא ומטורף" (עמוס עוז "בשם החיים והשלום", ידיעות אחרונות, 8.6.89).

"אני רואה במתנחלים החמושים חלק מכוחות הכיבוש ובהתנחלויות מבצרים המהווים יעד לגיטימי להתנגדות הפלשתינית, ואני סבור כי חיסול מתנחלים אינו רצח" (ציטוט מחומר כתוב של גדעון ספירו, מעריב 25.1.85).

"אנחנו כיפות סרוגות... חיילים בצבא אדוני צבאות ובצבא הגנה לישראל.. ואת חג חירותינו יום חג המצות הזה בקדושה ובנענועי גוף מתמכרים נחוג בהתכוונות ובמצותנו דם נערים פלשתיניים" (יצחק לאור, "המנון לגוש").

"למרצחים מעבר לקו הירוק, שהתנחלו ביהודה ושומרון, יש נשק. לכן אני קורא לכם לאחוז בנשק. להחזיק בנשק נגדם לפני שהם יכניסו אתכם ככלבים מצורעים למחנות ריכוז... כן, לאחוז בנשק" (ישעיהו לייבוביץ', הארץ, 27.9.85).

. "גולדשטיינים ארורים תהיו! ביום ראשון השבוע הגיחו הכהניסטים ממחילותיהם האפלות והרעילו את אוויר העיר בנשימתם המצחינה... ליד מקום הפיגוע התגודדו הסוחרים בדם, סרסורי הגזענות והשנאה, שניסו לתרגם כל טיפת דם וכל איבר פגוע לרווח פוליטי בזוי. התבוננתי בפרצופים המעוותים של האספסוף, רובם המכריע חובשי כיפות. מאות אלפי אנשים מוכנים להילחם בפשיזם הישראלי עד חרמה, ופרס הזניח את טיפוחם אחרי רצח רבין" (חיים ברעם, עיתון ירושלים, 8.3.96).

"הדתיים מכניסים פוליטיזציה לצבא. הכיפות הסרוגות עבורי הן כמו צלב הקרס על השרוול של החיילים הנאציים (האלוף במיל. שלמה גזית, ידיעות אחרונות 8.3.98).

"צריך להיכנס למאה שערים עם זחלמים ומקלעים אפס-חמש ולרסס אותם" (אורנן יקותיאלי חבר מועצת עירית ירושלים, "ערב חדש" 22.12.85).

"בגוש אמונים ראיתי תופעה חמורה ביותר, סרטן בגופה של הדמוקרטיה הישראלית" (יצחק רבין. "פנקס שירות". עמ' 550).

"אם החילוניים רוצים להמשיך לחיות פה אין להם ברירה אלא לפתוח באינתיפאדה. כן, אני מוכן לזרוק את האבן הראשונה" (יהונתן גפן, למי צלצלו הפעמונים, מעריב 8.5.98).

יהונתן גפן על ביבי נתניהו: "האח הלא נכון נהרג" (משדר בחירות 2006, ערוץ 2).

אפרים סנה: "אין לחשוש ממלחמת אזרחים". "צריך לשבור להם את העצמות, להעמיס אותם במשאיות, לזרוק אותם באיזה פינה ולסתום להם את הפה"

נעמי חזן - לשעבר ח"כ מטעם מר"צ (בכנס הפדרציה ליהדות הומניסטית): - על המתישבים - "רק אם נצליח להיפטר מן הרעה האיומה הזאת, מהשתלטות השד השחור על חיינו, נוכל לטפח במדינה את כל הטוב"

אבשלום וילן - ח”כ, בראיון ל'הארץ: "צריך יהיה לשתק אותם (על המתנחלים) באמצעות ירי-כדי-לפגוע”

אורי אבנרי, 'העולם הזה' 10.11.88: "הגיעה השעה לקבור אותם"

שייקה לוי - ”ידיעות תקשורת”, נובמבר 2003: ”המתנחלים הם אנשים סהרוריים, אני כועס כשאני רק שומע עליהם.. אני לא יכול לסבול ילדים קטנים עם פאות, שיש להם "מורי" והוא מלמד אותם להיות תימנים ולא ישראלים. רציתי לתפוס את המורי שלהם ולשבור לו את העצמות.”

צריך לתלות את החרדים על עמודי חשמל" (עוזי ארנן כל העיר 30.12.83.)

פדריקו גומז - סולן להקת פאנק ישראלית (סרטון שהוצג בערוץ 2 בספטמבר 2008) : קורא להשמיד את הציביליזציה היהודית לרצוח את החיילים המשרתים במחסומים, הלהקה קובעת שאין מספיק טרור.
    ויש עוד: הוא מוסיף ומסית לרצח בשירו זה: "זאת אהבה פנטית, שלי ולא שלהם, לראות אותם הופכים, לחבילות סבון… פה צריך יד חזקה, מעילי דובון מוצתים, ריח זקנים שרופים, עד הטקס הממלכתי, העשן יתפזר".
    בשיר אחר של הלהקה "סולחה עם החמאס" : "מתי יפוצצו קניון? מתי יפוצצו את הבורסה בתל אביב? מתי יפוצצו את השרתון, הבימה, תחנות הטלוויזיה והכבלים? "מתי ישחטו בסכין את התושבים של הוילות בקיסריה ובסביון?, מתי אני אראה נהרות דם של עסקני הנדל”ן משקים את האדמה במקום להפוך אותה לנכס וניירות? אין מספיק טרור! ".

"משה לשם , העומד בראש אחד הארגונים של הקנאים שבמתנחלים, אמר בראיון עיתונאי כי את המתנחלים 'יוציאו רק בארונות'. הבה נניח כי זה מה שיקרה. האם זה לא מחיר נמוך יחסית, אם תמורת 200 אלף ארונות נקבל הסכם שלום".ח"כ מערך אפי אושעיה – "צריך להפשיל שרוולים להוריד כפפות לרדת מהממלכתיות ולקפד את ראשו של נתניהו".
    (גדעון ספירו - לסוף שבוע – מעריב 9.3.20011)

מיכאל רועה - סיעת מר”צ, יוני 1998: "הקמנו סיירות אנטי-חרדיות שיורידו לחרדים את הראש”.

ב. מיכאל - רדיולוג מומחה. במדורו מצב רוח 4.3.1990 : ”השטחים הקרויים בפי זולליהם - יש”ע”. ”אני מבקש לשוב ולצרוח (כך במדוייק): לא הדמוגרפיה הביאה אותי לייחל להשתחררות מן השטחים, אלא הטומוגרפיה. מגידולים ממאירים צריך להשתחרר, ואין ממאיר יותר מן הכיבוש…”
    ב. מיכאל - פעם נוספת: ”מאד מפתה להציע לממשלת ישראל פשוט לחמוק מן הגדה באישון לילה, מבלי לומר דבר לכל הקצוברים, הדומבים ונגזריהם, ואז, ישכימו אלה לבוקר חדש, יגלו כי מעתה אין הם אלא עוד בעיה אחת של הפלשתינים, כמו החמאס והג'יהאד האיסלאמי. והפלשתינים, כמו שנהוג לומר בקריצה אכזרית, כבר ידעו איך לטפל בהם…”

שלמה גזית - מעריב, 5.10.08 : "ישראל נדרשת להתמודד עם שני איומי טרור- איום הטרור הערבי פלשתיני ואיום הטרור היהודי. מבין השניים, הטרור היהודי מסוכן לאין ערוך".

(הזמר מוקי מסביר לעיתון "תזה" איך לבצע את ההתנתקות). "לרדת לאיילון בקבוצות גדולות עם שרשראות כבדות, נבוטים למיטיבי הינף, או סתם אגרופים עם נצרה משוחררת, ולחכות לראות מי הדביל שיתעקש לחסום כבישים ולהתפרע דווקא בשטח שלנו", "להצטייד בג'ריקנים של דלק, וכשרואים מישהו שעומד להצית צמיג באמצע הנתיב שלכם, לשלוף אותם מהבאגז' ולאיים לעזור לו, בכך שתרוקנו עליו את המכל ברגע שהוא שולף את המצית. הצמיגים כבר דולקים? הוציאו מהבגאז' את מטף הכיבוי ורוקנו את תוכנו על המפגינים המופתעים. ליעילות מוגברת כוונו את הצינור לכיוון העיניים" (אתר וואלה! ממליץ מה לעשות עם חוסמי הכבישים).

"ואם לשם כך אצטרך להתקוטט עם חוליגן כתום, אעשה כל שבכוחותיי הדלים כדי למחוץ את אפו ..." (ירון לונדון, ידיעות אחרונות).

"אגיד את זה במילים ברורות: בחיי כל מדינה או אומה יש יותר מאלטלנה אחת" (עמי איילון, "ידיעות אחרונות 14.11.03)

כשאני רואה את החרדים אני מבין את הנאצים" , "לבוש מגוחך אנאכרוניסטי ומעורר גועל", כשרואים אותם מבינים מדוע הייתה שואה" (יגאל תומרקין ברשימתו "סווטו של דוסים", מקומון תל אביב אפריל 1986).

גולדה מאיר בדיון על עריכת הסזון (ארכיון מפא"י (בית ברל), ישיבת הוועד הפוליטית של מפא"י, 27 במרס 1944.: "…לי אין מעצור מוסרי בנוגע לקבוצה זו ואני עדיין חושבת כך. בן גוריון לא צריך לשאול איך לחסל, אם יש לעשות משהו (כדי שהם) לא יעשו דברים כאלו, יש לחסל על ידי חיסול כמה בחורים. בן גוריון בשאלה, והם ישתקו? ….אני חושבת שזה רע שהם מביאים אסון לנו, לא רק לקצינים הבריטים, לכן מותר לעשות להם הכל".

אליהו גולומב-ראש ארגון ההגנה-אמר למנחם בגין (1944) :"לא חשוב הדבר אם נירה את הכדור הראשון במלחמת אחים, מנגנון התעמולה הוא בידינו. אנו נכוון את כותב ההיסטוריה, ותמיד תהיו אתם המתחילים במלחמת האחים" ('ארוכה הדרך לחירות",1950).

פברואר 48 : יחידה של ההגנה ( ההסתדרות) זרקה רימונים על כנס של הרויזיוניסטים ("ימניים") שאספו תרומות לרכישת נשק לקראת מלחמת העצמאות המתקרבת. נפצעו כ 40, מהם כ 20 במצב אנוש. עיתון דבר במאמר המערכת, משבח את התל אביבים שחזרו מהר לבתי הקפה. כי אנשים שכאלה ראוי לשכוח.

עמוס אילון - (ג'רוזלם פוסט 2 מאי 1982) הממשל הצבאי החרים ספרים ביש"ע " כל אלה הם חלק מההכנות למשטר פשיסטי! במהרה יהיה פה הכל, מחנות ריכוז ושרפת ספרים".

"הקיבוץ" - ( 17.8.95) – אלה לא האחים שלי, הם, לא… ואם יום אחד תיהיה מלחמה, והיא תיהיה – מלחמת אחים.

15. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

מה שמביך פה זה לא הדיל עצמו (לא הכי נקי אבל ברור לכולם שככה הפוליטיקה עובדת) אלא השקרים, ההכחשות וההתפתלויות שלהם. מי שעוקב אחרי שלי לא הופתע, לא חסרים סיפורים כאלה עליה. זה חלק ממה שמתסכל בה עבורי, לפעמים אתה קורא פוסטים מדהימים וערכיים שלה בנושאים שונים ובא לך שתהיה ראשת הממשלה, ואז אתה נזכר בכל הלכלוך.

ועדיין, כמה שזה מגעיל ודוחה-עדיף זה על מפלגה כמו יש עתיד שבה המנהיג יכול לחוקק שאף אחד לא יכול להחליף אותו בעשור הקרוב.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 2, אורחים: 13)

1. LFC-Gerrard1
  2. אמיר ע