לא הפרכת את הטענה וזה דיון סרק במילא. בערך כמו דיון על לאן הלך הכסף ממכירה של שחקן חשוב - על שחקן חדש טוב שהתאקלם מהר או על שחקן שלא. העובדות הן שישנם קיצוצים במשרדים חשובים והעלאות במשרדים דתיים. זה לא משנה אם בישיבה אמרו באופן חד משמעי שיקחו כסף מ-א' ויעבירו אותו ישירות ל-ב'. אבל המחדל הבאמת גדול של התקציב הזה הוא דווקא בפרטים החסרים....
כבר הבהרתי לך שאני חייב לך כלום, אני לא הולך להכנס לפסקי דין בשביל "להוכיח" איזו השערה. לכל חוק יש סיבה, מותר לי לשער מהי גם בלי שאיזה שופט בתיק ספיציפי יכריע לגביה. יש לך תזה אחרת, בבקשה. אם אתה בא להטריל הודעה מלפני שבועיים אני לא אתן לך את ההנאה.
ארגוני זכויות בתחפושת עליתי עליכם לפני הרבה זמן. החול בשעון החול שלכם הולך ואוזל. הורדה התחפושת באופן סופי מפרצופכם הנאלח והבוגדני. הקרן לישראל החדשה ,מה שהוסתר בקפידה כבר נחשף לעין כל קישטא לכו למדינה אחרת בוגדנים אויבים אוהבי שלמונים. רחל ואלון ליאל לכם אני מאחל באופן אישי משפט קצר וגזר דין מוות על עץ 50 אמה. 71% מהיהודים: ארגוני זכויות האדם גורמים נזק למדינה - 360
היכן טענתי שאתה חייב לי משהו. אני לפעמים מתעניין בחוק וקורא בנושא (בין היתר פסקי דין פה ושם) ובגלל זה אני שואל כי חשבתי שיש לך משהו קונקרטי.
חבל.. איך הייתה אומרת לך המורה שרה? ממך סיונרה ציפיתי ליותר. המאמר הזה נועד לך ולשכמותך שאוכלים את הלוקשים של הקרן. בדיוק כפי שאתם אוכלים את מה שרוצים להאביס אתכם בתקשורת. לפעמים תוך כדי שיתוף פעולה שלכם כי ככה אתם רוצים/מרגישים/מזדהים ולפעמים מבלי שתרגישו. ולכן.... אם פעם תרצה לנהל ויכוח אידאולוגי אמור לי מה "האני מאמין שלך " בנושא גבולות הארץ ,אופיה של המדינה ואיך מתקדמים מכאן. ואז ננהל בפעם הראשונה דיון על עמדות מול עמדות
כן כי לאנשים אין עמדות משלהם, רק מה שהקרן מכניסה לנו לראש. כבר הנחת מה האתה מאמין שלי, לא התרשמתי שבאמת מעניין אותך מה דעתי על הנושאים. אופייה של המדינה מבחינתי הוא חילוני עם חופש מדת ואוטובוס בשבת. איפה ימוקמו הגבולות ומה יהיה אחריהם זה עניין אסטרטגי, אמצעי ולא מטרה. מרוצה?
סיונרה התחלנו משהו. ע"מ להשלים לפחות חלק גדול מהתמונה בבקשה אם לא קשה לך. 1. מדינה יהודית דמוקרטית או מדינת כל אזרחיה? 2.הענקת אזרחות לכל מי שמבקש ללא הבדל דת צבע ומין ובלבד שיעמוד בקריטריונים מבחינת ת.יושר וללא עבר פלילי? 3.צה"ל כצבא העם עם מורשת קרב שנשענת על ההיסטוריה של העם היהודי או צבא מקצועי נטו? 4.ביטול חוק השבות ולא איכפת לך מי הוא יהודי כל עוד הוא אזרח ישראלי? 5.מדינה פלסטינית או 5 מדינות פלסטיניות עזה,יהודה ,שומרון,גליל, נגב? 6. ראש ממשלה ערבי?
מאמר נהדר של עו"ד דבורין קריסת האמון בבג"ץ: יום הדין של האקטיביזם השיפוטי מי שמפרים את האיזונים הללו ומעניקים כוח לא פרופרציונלי לענף אחד של השלטון הם שופטי העליון, שהציבו עצמם מעל הרשויות האחרות באמצעות חוקי היסוד שעברו במחטף ונופחו על ידי אהרן ברק לכלל מהפכה שיפוטית. כך הפך בית המשפט משחקן בתוך מערכת של איזונים ובלמים, למפקח עליון העומד מעל המערכות ומאזן ביניהן על פי ראות עיניו והשקפת עולמו. ומי יאזן את מערכת המשפט, ויגן על הציבור מפני החלטותיה? אג'נדה רדיקלית הבה נתבונן: מה הם אותם "עקרונות יסוד של השיטה" שהשופטים אמורים להפעיל לדברי נאור,בבואם לבחון חוק או פעולה שלטונית? האם מדובר, למשל, בעקרונותיו של השופט בדימוס אהרן ברק, שקרא לאחר פרישתו לקדם את הרעיון של מדינת כל אזרחיה, ושבראיון אמר כי "מצב זכויות האדם בשטחים הכבושים בעייתי ויש לו אפקט בלתי ישיר המתייחס גם לזכויות האדם בארץ"? או שמא מדובר בעקרונות היסוד של השופט מני מזוז, שהובילו אותו לקבל מאז כניסתו לתפקיד את כל חמש העתירות נגד הריסת בתי מחבלים שהוגשו בפניו? או שאולי אלה דווקא ערכיה של השופטת בדימוס אילה פרוקצ'יה, שהורתה להשאיר במעצר עד תום ההליכים ילדה בת 14 בתקופת ההתנתקות, ואישרה את מועמדותו של חבר הכנסת עזמי בשארה (זמן קצר לפני שנמלט מהארץ בחשד לריגול)? עיניכם הרואות: דעות פוליטיות קיצוניות, הזוכות לתמיכה מועטה ביותר בציבור הישראלי, הם הם ערכי היסוד שבית המשפט נאבק עליהם נגד עריצות הרוב. פלא שהאמון בו יורד?
טוב יאללה נזרום. 1. מדינת היהודים - מדינה שבה יש מקום לכל יהודי אבל שמנסה להיות גם ביתם של 20% מהאוכלוסיה שאינם כאלו. 2. לא. מתי זאת שאלה שעלתה? 3. גיוס חובה לכולם, מי שמתעקש לא לשרת שילך לשירות לאומי. 4. כל עוד הוא אזרח ישראלי אז לא משנה מה הדת שלו. מי יקבל אזרחות זאת שאלה אחרת. 5. אסטרטגיה. מבחינתי כל עוד יש מדינת ישראל שמספקת לאזרחיה את איכות החיים הגבוהה ביותר האפשרית ובטחון אישי שתהיה גם בגבולות מרכז תל אביב. 6. אם ייבחר בבחירות דמוקרטיות אני לא רואה סיבה שלא.
סעיפים 5-6 מעידים על פער בלתי ניתן לגישור בדעות שלכם, לא רואה סיבה בכלל שתמשיכו. סיונרה, חייב לציין שלא ממש הבנתי אם אתה מתיימר להיות ציוני. בכל אופן הראייה שלך היא בין גרסה מאוד שנויה במחלוקת ונדירה לציונות, ללא ציונית כלל.
להמשיך במה? הבחור שאל אותי ועניתי. אני לא מתיימר לשום דבר, ואני לא יודע מי חולק על צורת הראייה שלי, אני שלם איתה מאוד. אני מגדיר את עצמי ישראלי שאוהב את המדינה שלו, אתה רוצה להגדיר אותי עם מושגים שלך אתה מוזמן, זה כבר עניין שלך.
סיונרה ראשית תודה על ההתייחסות ועל הזמן שהקדשת לתגובה. דעותיך פחות או יותר תואמות את עמדת הקרן לישראל החדשה. מטרת העל שלהם היא מחיקת הזהות היהודית של מדינת ישראל. מבחינתי זהו ערך עליון והכרחי להמשך קיומו של העם היהודי כאן במקום הולדתו של העם שלנו. לשיטתך היינו יכולים בסבבה להקים את המדינה גם באוגנדה. שים לב שזו הסיבה היחידה שאין ולא יהיה שום הסכם. עצם ההכרה של המוסלמים במדינה יהודית מערערת את הבסיס שלהם על דתם. משכך, נעשה רק טוב האחד לשני אם נחדל להתדיין בנושא הזה כי אני לא סובל עמבה אין סיכוי שאוהב אי פעם. וכזה אתה רק עם הטחינה
זה הופנה יותר לגאס ששיערתי שירצה להגיב. אין לי בעיה עם השקפת העולם שלך, זכותך. רק לא ברור לי אם אתה רואה בה ורסיה של ציונות או כלל לא מסתמך על זה.
לא זכור לי שהתדיינו, אבל אולי אני קצר זיכרון. אתה מבקש שאשקיע מזמני וקורא מה שאתה רוצה לקרוא. עושה רושם שאם הייתי כותב שמדינת ישראל אמורה להיות המקום שבו גרים היצורים מאוואטר התגובה שלך הייתה זהה. אתה טועה, יש לי הרבה חשיבות לזהות היהודית של מדינת ישראל כמקום שבו היהודים חיים. מעבר לכך זה פתח לכפייה דתית, כל אחד יכול לטעון שהאמונה שלו היא המפתח לזהות יהודית של מדינת ישראל. אני לצורך העניין לא פחות יהודי מנפתלי בנט ולא פחות אוהב את המדינה ממנו, אם כבר להיפך, אני מאמין שהאדם והמדינה שהוא בנה חשובים יותר מהארץ, ולכן אם הפתרון המוצלח ביותר יהיה לשמר את המדינה שלנו בגבול צר יותר מכיום, אז אין לי שום בעיה. מי שיש להם בעיה עם זה הם בדרך כלל אלו מהצד הימני קיצוני של המפה, אם כוונתך היא שהקרן החדשה של ישראל מייצגת גם את הימין הישראלי כמו הליכוד וישראל ביתנו אז נראה לי שאתה צריך לבדוק את עצמך. אתה גם מבלבל בין אסטרטגיה ואידאולוגיה. או שאתה חושב שלא יהיה הסכם עם המוסלמים כי הם קיצונים וכו', זה לא קשור בכלל להאם יש לנו זכות על כלהארץ או מקום מובטח על ידי אלוהים בארץ ישראל. להיפך, ככל שהמוסלמים מתנהגים בצורה פחות סובלנית כלפינו כך גובר הסיכוי שתהיה פה מדינה אחת. אם המוסלמים היו לשיטתך מוכנים להסכם, הייתה בעיה עם התפיסה שלך, כי אז לא היית יכול לטעון שהם מסכנים אותנו והיית צריך לגשת לנקודה האמיתית, האם אתה מעוניין בכלל להתחלק בארץ או לא, ומה אתה מוכן להקריב בתמורה.