סליחה על שאלת התם, אבל מה ההבדל בין זה לבין אלפי התחקירים של רפי גינת/אמנון לוי על בעלי עסק רמאים שנעשו באותה דרך? חוץ מזה, החייל לא "נשלח" ע"י דרוקר אלא הוא היה זה שפנה לדרוקר וחשף אותו לסיפור.
Michael Carrick לי דווקא נראה שכן, קרא את הקטע המודגש הראשון. דרעקר הוא סוכן של הקרן שפועל במימונה המלא. אין שום קשר בינו למקצוע עיתונאי, היושרה שלו שווה -00- הוא מרושת חזק ועמוק במשטרה ואצל מבקר המדינה ( אנשים מטעמו ) לי כל זה לא חדש ,אתה עד שאני אוכל לכולם את הראש על דרעקר הרבה שנים אבל הקטע הזה ( המודגש) הכי מציק לי כאילו לא אכפת לך המחיר שהמדינה תשלם למען השיגעון הפרטי שלך? "החייל הגיע לעופר חבוש כיפה כשמעולם לא חבש כיפה קודם לכן, והתחיל לספר סיפור שהוא הרג בטעות נער פלסטיני, לא לפי הפקודות, כשמדובר בנער בלתי מעורב. הוא אומר לעופר 'אתה נתת לי ההוראה לירות בו'. ההנחה שלנו היא שהוא ניסה לדובב את עופר להודות או לנסות לטייח להוריד אותו מהסיפור". סבוראי מספר כי וינטר עשה בדיוק ההפך. "עופר אמר לחייל 'אני רוצה לחבר אותך לפסיכיאטר. אני רוצה לעזור לך'. הרל"שית של עופר ראתה משהו מאוד מוזר בבחור וחיטטה לו בטלפון, שם ראתה דברים מאוד מחשידים שגרמו לה לחשוב שתוכו אינו כברו. היא נכנסה לחדר ונתנה לעופר פתק שהיא חושבת שהבחור מקליט אותו. "הרל"שית יצאה מהחדר ואז היא שמעה צעקות מבפנים. עופר פנה אל הבחור ושאל אותו אם הוא מקליט אותו. הבחור הכחיש. עופר שאל ושב ואז הוא הודה והוציא ארבעה מכשירי הקלטה. עופר שאל 'למה אתה מקליט אותי?'. הבחור אמר שהוא נשלח על ידי רביב דרוקר. עופר שאל 'למה? מה אתם רוצים ממני?' והבחור השיב 'רביב שמע שסוכם שתהיה מח"ט גבעתי והחלטנו שלא תהיה מח"ט גבעתי'". http://www.nrg.co.il/images/archive/465x349/1/667/158.Xxx לא נפל בפח. תא''ל וינטר צילום: דו''צ עו"ד סבוראי מספר כי וינטר התקשר למשטרה והגיע שוטר שאמר שהוא לא רואה עבירה. "עופר התקשר לקצינת מחלקת ביטחון מידע ואמר לה 'פעלו אצלי בחדר ארבעה מכשירי הקלטה כשיש מכשיר קשר בחדר ומחשב עם מידע מסווג'".
אגב למי שתהה מה רביב דרוקר עשה בצבא,הוא היה חוקר מצ"ח. מעולם לא החזיק רובה, מעולם לא חווה שדה קרב, אבל זה לא הפריע לו להיות מניאק, ונראה שהוא כל כך התאהב בג'וב שהוא ממשיך איתו עד היום
יש בארץ מיליוני אנשים ששירתו בתפקידים לא קרביים, אז כולם אזרחים סוג ב'? אסור להם לעשות דברים באזרחות? להביע ביקורת על צה"ל? הדעה שלהם פחות נחשבת? לא מבין את הטיעון הזה. תכף תגיד שמי שלא היה קרבי גם לא יכול לבקר את העונש של בוכריס. וכן, עיתונאי צריך להיות נודניק ולפעמים לנקוט בשיטות לא נחמדות כדי להביא סיפורים. מה עדיף, שלא יעשו את זה?
ברגע שדרוקר מנסה להכפיש לוחמים אמיצים בשדה קרב הוא לא שונה מגדעון לוי. וישספרו לי כמה שערוץ 10 הוא לא שמאל קיצוני
להזכירך קאריק זה האיש שעשה תחקיר על אמינות העדים של שוברים שתיקה. יש כאן מגמתיות וחזרתיות ברורה ואובססיבית לפעול במצוות אדוניו בקרן. אתה רוצה לטמון החול? תהנה
כתוב לך במפורש שהיה חשד לכך שוינטר ירה בפלסטיני ללא סיבה ודרוקר רצה לחקור את זה. זה נקרא לפגוע בלוחם אמיץ? זה לא סיפור שצריך לחקור, ואם מתגלה שהוא נכון אז לפרסם? ובכל מקרה התחקיר הזה לא הושלם עד הסוף ולא ישודר. ואגב, אם דרוקר הוא כזה תעמולן, איך תסבירו את זה שבשיאה של מערכת הבחירות הוא כתב מאמר בהארץ על כך שהוא בספק גדול אם הרצוג מתאים לראשות הממשלה? לא הייתם מצפים מתעמולן לא לפגוע במועמד שרץ נגד ביבי?
לא אמרתי שהוא תעמולן, אבל הוא לכלך כאן בגדול. אין לי בעיה עם התחקירים שלו על נתניהו, ואני לא מאלה שחושבים ש"הוא פועל ברשות השמאל", אבל כשזה נוגע לתחקירים על לוחמים בשדה קרב לטעמי עיתונאים צריכים להיות אובר-רגישים. לא בכל סיטואציה צריך לחפש בכח את הסקופ, סיטואציה של שדה קרב היא סיטואציה סופר-מורכבת ורק מי שהיה שם יודע כמה. כמו שלא אהבתי בלשון המעטה את התחקיר על סרן ר' אני לא אוהב גם את זה. תחקירים מהסוג הזה יכולים לגרום לזה שבפעם הבאה חייל מרוב שיהיה יותר מדי זהיר ימצא את מותו.
אנחנו לא מכירים את הסיפור וגם לא נכיר אותו כי דרוקר בעצמו אמר שהוא לא סיים את התחקיר ולא יודע בוודאות אם זה קרה או לא. אבל אם זה קרה, אז זה חמור פי אלף ממה שעשה אלאור אזריה. זה לא משהו שצריך לדעת עליו? ואת התחקיר על סרן ר' יכולת לא לאהוב, אבל בסופו של דבר העליון קבע שהתחקיר עצמו היה בסדר גמור, ורק הפרומואים הוציאו את דיבתו של הקצין. לכן רק טלעד שילמו פיצויים ולא אילנה דיין והמערכת שלה. בכל מקרה, אני מאמין לדרוקר שמדובר בספין של וינטר שביום שלישי אמור להיות משודר תחקיר עליו בנושא אחר ורוצה להסיט את האש.
אתה נכנס איתי פה לעניינים משפטיים. לא על זה הדיון בכלל,לא אמרתי שדרוקר או דיין הם עבריינים. אני פשוט חושב שבנושאים של הלכות קרב עיתונאים צריכים לגלות יותר רגישות. אם מדובר על חיילים שבוזזים בתים של פלסטינים הייתי אומר לך תשפוט אותם כמו שאתה שופט כל גנב. אבל אם זה ירי בשוגג תוך כדי תחושת סכנה(כמו שהיה בסרן ר') העיתונאי צריך לגלות אנושיות ולקחת צעד אחורה. המרדף הזה אחרי הסקופים מעביר עיתונאים על דעתם.
אני לא מסכים כי סכנת חיים, כמו שרואים במשפט אזריה, זה מושג סובייקטיבי מאוד. אבל אתה יודע מה? גם אם זה נכון, תסכים שיש הבדל בין "דרוקר התחיל לעשות תחקיר בנושא שאולי לא צריך לגעת בו, ולבסוף גנז אותו" לבין "דרוקר התעמולן השתול של הקרן החדשה שיקר והפיל את גיבור ישראל" כמו שכתבו גאס, ביבי ונפתלי בנט.
וזה מהות הויכוח בינך לביני. זו גם הסיבה שהשמאל שפעם היה ציוני ושפוי , שבר חזק לכיוון הפוסט ציונות. מחד אני חייב להודות להם כי זה ינציח אותם במדבר האופוזיציה מאידך כל עוד לא כבש השמאל את השלטון ( ולא יכבוש ב"ה גם בעוד 100 שנים ) הוא רק משכלל את השיטות הנכלוליות לשבש,להפריע,להרוס,לקלקל,לתקוע . הערבים מזמן אינו האויב בעיניו. האויב האמיתי הוא הימין לשיטתך רביב דרעקר החליט לגנוז עקב סירובו של החייל להיחשף,כפי שהבנתי הוא טוען שיש לו עד נוסף , גם הוא אינו מעונין להיחשף? מדובר בפשע חמור לכאורה ואתה מוותר לעיתונאי המהולל שבך? אלאור עובר זובור ציבורי על פחות מכך. לרדוף אחרי רוחות של בקבוקי פלסטיק פחי זבל ושאריות האוכל על שולחנו של ראש הממשלה לזה יש לך אנרגיה וזמן סלח לי קאריק אתה בחרת להאמין לשקרן בזוי ומתועב, אלוף הרמיה הנכלוליות והשקר. אובססיבי להפיל את ראש הממשלה בשליחות של אדוניו. שיבושם לך תהנה מהריחות!
א. איך מדובר בשקר אם התחקיר נגנז ולא היה אמור להיות מפורסם אף פעם אלמלא מישהו מהצד של וינטר היה מדליף לאראל סגל? ב. איך התנהלות של קצין בצבא קשורה לביבי? ג. ביום שלישי דרוקר אמור לשדר תחקיר על וינטר בנושא טיוח לכאורה של עבירת מין בגדוד. האם לדעתך זה מקרי שהסיפור על ההקלטה יוצא עכשיו?
קאריק הדבר היחיד שנוכל להסכים אודותיו זה שהקבוצה שלנו מחורבנת. המשך לחיות במטריקס שלכם הנח לתקשורת ללעוס עבורך את מה שהיא רוצה שתאכל. אני מזמן לא שם בתיאבון.