אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. DRORIKO Member

העלתי פה את הסרטון הזה לפני כמה ימים

2. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצחיק איך החבורה שזעקה על כך שלביבי אסור לנסוע לנאום בקונגרס, כי אז זה יפגע בכבודו של אובמה וביחסים עם החברה הכי טובה שלנו, קוראת בעצם להחרים את הנשיא האמריקאי ברגע שזה טראמפ.
    לפעמים אתה תוהה האם אי פעם יהיה גבול לצביעות שלהם.

Gass12, ManUnd ו-VAR אוהבים את זה.
  3. ManUnd Member

פותח ערוץ 2 רואה פגוש את העיתונות,פנל של 4 נשים פמניסטיות והומו וכולם שמאלנים.
    מלכלכלים על טראמפ בלי הפסקה ובוכים על קיפוח לא נגמר,בסופו של דבר בשיא החוצפה הגבר אומר שהקיפוח בסוף יגמר ויהיה כח לנשים ולמזרחים.
    די לבכיינות של השמאל ועל קיפוח שכבר מזמן לא קיים.

4. DRORIKO Member

אם להתחבר לדבריו של @ManUnd עכשיו בתכנית המטה יושבים 6 שמאלנים וכותשים את נתניהו על התגובה לדיין ובאופן אירוני דווקא מצדיקים את התגובה הזאת

5. StevenGerrard Member

6. alexshw Member

הפגנות לגיטימיות ביותר. מי שלא אוהב שמפגינים נגדו שלא יהיה ראש ממשלה.

7. FelaKaT Member

oFiRzZz ו-orimor2212 אוהבים את זה.
  8. סיונרה Member

אני באמת מנסה להבין האם אי אפשר למצוא פשרה, בצד הערבי, בנוגע למואזינים. לא צריך להיות גזען כדי שקריאות 5 פעמים ביום בפול ווליום יפריעו לך.
    @Mamadu לא שאני רואה בך מייצג של הערבים באיזושהי צורה, אבל מה הסיפור? הרי בסופו של דבר כמעט כולם סובלים מזה.

9. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

נתחיל מזה שלא כולם סובלים בהכרח. אני יכול להעיד על עצמי (חילוני) שלי זה לא מפריע, למרות שבסכנין יש יותר מסגדים ועם ווליום יותר גבוה מכל עיר מעורבת, פשוט מתרגלים לזה. ההתנגדות היא בראש ובראשונה בגלל זהות מקדמי ההצעה. בעבר זה היה אילטוב והיום זה יוגב, תמיד מדובר בגזענים מוצהרים שמטרתם הראשונה היא להעלים כל סממן ערבי/אסלאמי במדינה בתואנות של רווחת הציבור הכללי. בנוסף, אם הערבים יסכימו ויכנעו לחוק הזה, מה ימנע מאותו יוגב וחבריו לקדם חוק שיאסור על בניית מסגד עם צריח בעיר מעורבת?

אם אתה שואל אותי אישית, אני חושב שצריך להנמיך (בדגש על להנמיך) את הווליום של המסגדים בזמן הקריאה לתפילה. אבל עושים זאת בהידברות ואני בטוח שיגיעו להסכמה בנושא (כי כן עשו זאת בעבר), אבל בתנאי שזה יעשה בהידברות והסכמה ולא דרך קידום חוקים על ידי גזענים מסריחים כמו יוגב ודומיו. לסיום, חשוב להבין משהו, הקריאות לתפילה הן חלק מהחיים במזרח התיכון (לטוב ולרע), הציונים בחרו לחיות במזרח התיכון, וזה חלק מהחיים באזור הזה. לא טוב להם עם זה? שיבואו בטענות לעצמם שלא עשו את המדינה יהודית טהורה או לא חשבו להקים את המדינה במקום פחות מרעיש.

gilad16 אוהב/ת את זה.
  10. סיונרה Member

דעתך מעניינת ותודה שענית. אני שואל אותך כי אתה מכיר טוב ממני לא כי אני מצפה ממך לתשובה שמייצגת מישהו מלבד עצמך.

אז אם חבר כנסת שהוא לא גזען מוצהר היה מעלה את ההצעה זה היה מפריע פחות לדעתך?
    היו ניסיונות בגבעה הצרפתית בירושלים להדברות שלא נגמרה בשום פתרון, בשלב מסויים חיברו רמקולים מהצד השני וניגנו כל יום ב5 בבוקר אייל גולן. מיותר לציין שזה לא עזר לאף אחד.

לא חושב שזה טיעון תקף. יש הרבה דברים גרועים במזרח התיכון שלא ייבאנו לישראל ואני מניח שהרבה אנשים שמחים על זה, ויש דברים טובים שכן יישמנו במדינה (בעיקר אוכל ומוסיקה) שכן העשירו את החיים של האזרחים, גם היהודים. הרעש מהמסגדים הוא בחירה, יש לזה מספיק אלטרנטיבות. ברור לי שגם אם התרגלת לזה, ביום שזה יפסיק ותוכל נגיד לישון באמצע היום בלי הרעש הזה איכות החיים שלך תשתפר, זה לא עניין של השקפת עולם. זה כמו שאנחנו למרות שהתרגלנו להבדק בכל כניסה לקניון, עדיין נעדיף שלא יהיו בדיקות כאלו כמו שיש כשאנו מבקרים בחו"ל.
    לגביי העניין של המסורת, רמקולים לא היו קיימים בימים עברו והיה בנאדם שהיה צועק מהמסגד. זאת לא מסורת, זה ניצול של טכנולוגיה שבכיף אפשר לוותר עליו למען יחסי שכנות טובים.

11. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם לא היה צורך, אף אחד לא היה משתמש בטכנלוגיה הזו.
    היום אי אפשר לוותר על הטכנולוגיה בעניין הזה, עדיין המוסלמים בארץ ובעולם לא הגיעו לידי מצב שכל אחד מחזיק בסמארטפון עם אפליקציה שתגיד לו מתי להפלל, וברור לי ולך שהקול של מואזין כמו בימי האסלאם טרם הטכנולוגיה לא יגיע לאנשים שלא גרים קרוב למסגד. אז אני ממש לא מסכים שחייבים לוותר על זה. גם אי אפשר שכולם ידעו מראש את השעות של התפילות כי זה משתנה בהתאם לחודש ולעונה.
    אני כן חושב שצריך להנמיך את הווליום עד המינימום האפשרי, ולא לאסור את הקריאה לתפילה לגמרי, מהמון סיבות שאחת מהן היא שהקריאה לתפילה היא לא רק מסורת, אלא חלק מהתפילה. אולי בעוד מספר שנים, הסמארטפונים יהיו נגישים יותר ואנשים לא יצטרכו את הרמקולים של המסגד.
    אגב, כשאמרתי מתרגלים, התכוונתי לזה שגם מתרגלים לזה ומצליחים לישון בלי הפרעה, גם בצהריים.

לגבי שאלתך, אני חושב שאין מקום לחוקק חוק שיאסור את הקיראה לתפילה ברמקולים, אלא שזה יבוא מתוך הידברות ודרך גורמים הוגנים ולא חבורת מטורללים. לגבי עיסאוויה והגבעה הצרפתית, אני זוכר את המקרה ואני לא בטוח שבאמת הייתה הידברות, התגובה הנגדית (אייל גולן) מעלה שאלות לגבי הטענה הזו. בנוסף, עיסאוויה וירושלים היהודית צריכות לפתור הרבה דברים בינהן לפני שבכלל יגיעו לשלב שיהיו מוכנים לדון בסוגיה הזו בצורה נורמלית, זה לא המקרה בחיפה, לא בעכו ולא בכל עיר מעורבת אחרת.

gilad16 אוהב/ת את זה.
  12. Gass12 Member

לא נראה לי שלפני מאה/מאתיים שנה היו רמקולים במסגדים. הדת המוסלמית כדת מונותאיסטית היא דת לגיטימית ובהחלט מגיע להם
    להתפלל ולקיים את דתם כמו שצריך.לא על חשבון מנוחת האחר ( מכיר ערבים רבים שהצעקות הללו בשעות מאוד מוקדמות מפריעות גם להם)

13. סיונרה Member

אם היום באפריקה יש לרוב האנשים טלפון סלולרי, כנראה שבמגזר הערבי המצב אפילו טוב יותר. אם היו רוצים למצוא פתרון אז היו מוצאים אחד, אפילו לממן שירות התראות בSMS למי שמבקש על חשבון המדינה היה בא בחשבון. בכל מקרה, אפשר להחליף את הרמקול הגדול בכמה רמקולים קטנים עם ווליום נמוך יותר ופריסה רחבה יותר. השימוש ברמקולים הוא לא חלק מהתפילה, זה גירסא מודרנית ולכן (למרות שגם זה לא בהכרח מתיר חוסר התחשבות) אפשר גם להמנע מזה.
    שוב, בני אדם הם יצורים שמסתגלים להכל. זה שהתרגלת מראה שאתה אדם סבלני, לא שהמצב סביר. יש אנשים שהתרגלו לעמוד 3 שעות לכל כיוון בשביל להכנס לעבוד בבניין בישראל, זה לא אומר שזה מצב אידאלי.

בשביל הדברות צריך שני צדדים שמוכנים לדבר. יש פה צד אחד שמפריע וצד אחד שמופרע, לכן כל התגמשות צריכה להיות מהצד המפריע לצד המופרע עד לרמה מסויימת. מכיוון שזה לא קרה, הצד המופרע היה צריך לעשות צעד קיצוני ולא נחמד (שאני בכלל לא מצדיק) כדי לקבל קצת אמפתיה מהכפר.

14. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

שוב, לא אמרתי שהרמקולים הם חלק מהמסורת או מהתפילה אלא הקריאה עצמה. בוודאי יש מקום למצוא פתרונות, כמו זה שהצעת ואני לא פסלתי את זה. אגב, תתפלא, הדור המבוגר (65 +) בחברה הערבית שמהווה את המאסה העיקרית של המתפללים אינו מחובר לעולם הסמארטפונים והטכנולוגיה.
    לגבי הפסקה האחרונה,
    אני מתנצל שאני לא חושב שהרחוב היהודי הוא הצד המופרע ואנחנו המפריע, ואני לא חושב שאנחנו הצד היחיד שצריך "להתגמש" בסוגיה הזו, כאילו שהכל טוב ויפה במדינה וההפרעה היא לא הדדית. יש כל כך הרבה תופעות מפריעות שגורמים היהודים ללא יהודים במדינה הזאת, שאי אפשר לדון בהם או לצפות מגמישות רק מצד המפריע (במקרה זה היהודי), ככה שאל תצפה ליותר מד גמישות מהצד השני.
    אני עדיין חושב שאם יהיה מהלך רציני (לא חוק) של גורמים ליברלים ברחוב היהודי בשיתוף הנהגת החברה הערבית ואנשי הדת אפשר להגיע להסדר בנושא, אם לא ברמה הארצית, אז ברמה העירונית, בכל עיר מעורבת בנפרד.

15. סיונרה Member

ממש לא התכוונתי שזה מקרה מכליל, החברה הערבית בדיוק כמו החברה היהודית מנסה להתקיים ולהוציא את המירב ממה שיש לה. ספיציפית, במקרה של המואזין יש מופרע ויש מפריע. זה שקול למי שעושה מסיבת קריוקי במרפסת שלו בשכונת מגורים. הוא המפריע במקרה הזה והשכנים שמופרעים מהרעש לא אמורים להתגמש בשום צורה. זה לא עניין רק של ערים מעורבות, כי לפעמים יש ישובים סמוכים שמופרעים באותה מידה. האם יש לך דוגמא נגדית להפרעה חד צדדית של יהודים כלפי מוסלמים?
    לצערי הגורמים המתונים בחברה היהודית משום מה נרתעים מטיפול בבעיה, וזה סתם יוצר שנאה ומקור להסתה של הימין הקיצוני נגד הערבים. מצד שני, קשה לי מאוד להבין את ההתעקשות של הערבים החילונים על הנושא, בלתי אפשרי שזה לא יפריע גם לכם וכולם היו שמחים אם הייתה פשרה בנושא.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 3, אורחים: 31)

1. DRORIKO
  2. RubberSoul