אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. FelaKaT Member

כולם כאן פספסו את הנקודה.

אדון StevieG (הוא לא אמור להיות בחו"ל?) השווה את עופרת יצוקה לרצח באיתמר והצדיק את תמיכת בני עמו ברצח באיתמר בכך שאנחנו תמכנו בהפעלת אש בעופרת יצוקה.

כרגיל, בושה וחרפה.

2. דנידין Member

סטיבי, היו כמובן הרבה התרשלויות אבל אל תשכח שזאת מלחמה בלתי אפשרית. כל נקודת שיגור של חמאס שרצו להוריד הייתה בכוונה ממוקמת בתוך אוכלוסייה אזרחית. אז נכון שירו בנשק לא חוקי ונכון שהגזימו עם הירי על אזרחים שעשו כמה חיילים פרחחים, אבל גם בלי אותם חיילים ומפקדים בודדים שירו בצורה ביזיונית, זה עדיין היה מביא להרג רב של אזרחים כי זאת מלחמה בלתי אפשרית מול גרילה. לא חושב שצבא אחר בעולם היה מתנהג טוב יותר, אלא גרוע בהרבה.

נערך לאחרונה ב: ‏7/4/11
  3. Blaugrana Blood Member

לא יודע לגביי האחרים אבל אני לא פיספסתי את הנקודה מהסיבה הפשוטה שהוא פשוט
    לא שווה שום יחס. הזוי היה והזוי נשאר.

4. דנידין Member

למה אתה חושב שרומאית לא הייתה פעם שפה חשובה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

5. Gass12 Member

אני באמת מצטער בשבילך שאינך מצליח לחבר.
    אנסה בעברית קלה להסביר לך את הרעיון המרכזי.השקפתך ודעוחיך הפוליטיות ידועות לי ואני מוכן לחיות איתן בשלום ולקבל את השונה ממני.
    כל זה נכון רק עד נקודה מסויימת.אותה נקודה שבה אתם בשמאל כולכם לוקים בה.הצדקנות הזו הנלעגת כ"כ שבה אתם לא מפסיקים עם ההלקאה העצמית
    וזה נכון לאורך כל הדרך.
    יש פיגוע ונשחטת משפחה=נו טוב קשה להם לפלסטינאים עם כל המחסומים האלו.והכיבוש ועקירת עצי הזית. ממש נורא.
    נורה גראד על אשקלון=-נו מה ציפיתם זה החמאס הם באמת חיות אדם
    אבל צה"ל הרג להם מהנדס או טכנאי או עתודאי אז תבינו אותם.
    גולדסטון היהודי האנטישמי קיבל מאות מכתבים דרך "המלשינון"..כולם מאנשי שמאל. נו תבינו אותנו אנחנו רוצים מדינה ישרה שלא מתעללת בפלסטינאים..

ואני שואל אותך דניס? עד מתי?עד לאן תמשיך עם ההלקאה העצמית הזו?
    האם אתה באמת עיוור למה שקורה פה ממש מתחת לאפך?
    האם אתה באמת ובתמים לא רואה שיש לנו עם אנשים רמאים בני רמאים תחמנים בני תחמנים שאין פיהם וליבם שווים. הם מנסים בכל משא ומן שהיה ושיהיה רק לצאת ממנו עם בונוסים נוספים מבלי לתת כלום ומבלי להבטיח כלום.
    למה? כי הם לא יסכימו לעולםםםםםםםם לנוכחותנו כאן.
    אז מה תעזור לי הצדקנות שלך כשמסביבי ערימת אריות ולביאות שמחכות לטרוף אותי.לקרוע איברים מגופי?
    האם אתה באמת יכול להשוות בין ההומנטריות.הדמוקרטיה. וההתנהלות הישראלית לזו הערבית? אין להם אלוהים לחיות האלו.הם שוחטים בני אדם
    כמו כבשים.
    אז מה אתה מחפש בנרות איזה מקרה ספורדי של פגיעה באזרח חף מפשע (זו מלחמה)..האם הצלחת להוכיח כוונת זדון או כוונת רצח/הרג מצד מפקד כלשהו?
    על מה התנצל גולדסטון? בדיוק על זה. הוא חשב שאם נהרגו לא מעורבים אזיי מן הסתם הייתה כוונה. הרי כולנו יודעים שאין חיה כזו.
    אז למה לחפור? למה?

6. דנידין Member

אבל הוא לא עשה השוואה!
    הוא אמר בפרוש שצה"ל אחד הצבאות הכי הומניטרים בעולם. איפה אתה רואה פה השוואה לחמאס? אתה מסעיר את עצמך במילים שלא נאמרו ולכן מתפרץ כאן לגמרי לחינם וחבל.

נקודתית אין שום סיבה שלא נבדוק קצת מה קורה גם בחברה הישראלית. כידוע, חמאס הם חיות אדם. אנחנו צריכים לדאוג רק לעצמנו. אם יש בתוכנו כמה שאיבדו צלם אנוש, כי בכל זאת הכיבוש כן השחית לא מעט חלקות בחברה שלנו, אז יש לטפל בזה. גם אם יש מעטים כאלו זה לא אומר שצריך להסתיר ולא לדון בזה. יש לנו את הצבא הכי מוסרי בעולם ורק בגלל זה אנחנו מעמידים רף גבוה ורוצים להשאירו כך. זה רע?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏7/4/11
  7. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

גאס, אתה שם לב שאתה בהודעה שלך מאשים אותי בזה שאני תומך בטרור (שאני מצדיק רצח משפחות וירי קסאמים כביכול)? איך אתה מצפה שאני אנהל איתך דיון כשאתה זורק לי בפנים דברים שמעולם לא אמרתי ולעולם לא אגיד, או שאתה שוב שואל אותי איך אני משווה בינינו לפלשתינים כשכבר עשרים אלף פעם רשמתי שאין שום מקום להשוואה?

לא מעניין אותי השוואה לפלשתינים. אי אפשר להשוות את הצבא שלנו לארגון טרור. אז מה, זה אומר שצריך לשתוק על מקרים חמורים שקרו בצה"ל? זה אומר שלא צריך לבדוק, לתקן ואם צריך אז גם להעניש?

אתה שם לב שאתה לא מפסיק להגיד שצה"ל צבא הומניטרי אבל כשמישהו מביא כאן מקרה לכך שחיילים או קצינים ביצעו מעשים חמורים, אתה מיד מתעלם מזה בכוח ותוקף את מי שהעז לומר זאת? אם אתה כל כך גאה בהומניטריות של הצבא, מה קרה שאתה עושה הכל גם כדי להצדיק מעשים של חלאות אדם כמו הקצין ההוא שדיברתי עליו?

8. Gass12 Member

אני האחרון שאחסוך ביקורת. הביקורת היא טובה להפקת לקחים ובניית תובנות.
    אבל מסתבר שבשמאל לא מבינים את משמעות המילים ביקורת בונה.
    הפירוש להם לביקורת בונה הוא..נלשין לעולם על חשדות מסויימים.נצלם התנחלויות.נתעד חריגות בנייה.נפריע לחיילים במחסומים.נזרוק אבנים על חיילי צה"ל בבילעין. ונטלטל את הגדר בניעלין.נשלח תצלומי אוויר של הגדה המערבית לאיחוד האירופי.נעזור בסיוע משפטי לספק מחבלים...
    ..

אחש'לי (אני ממש לא רוצה אח כמוך אבל סתם ככה בשביל הסחבקיות הרגעית ותו לא)..לאנשים כאלו יש מילה אחת מתאימה. והיא קשורה לרחב בשכם ו12 המר....

9. דנידין Member

לא מבין איך אתה מצליח לקשר את הדיון הנוכחי כאן והאנשים בו לאלו שיושבים במחסומים ומפגינים נגד צה"ל. אתה סוטה מהנושא ומעלה דברים שלא קשורים בכלל לדיון כאן ולאנשים הדנים בו. זאת דרך להתחמק למקומות אחרים בדיון כשאין מה לומר או מה? אני לא מבין מאיפה זה בא.

וכמו שדניס אמר, עכשיו אני אגיד לך שמי שזורק אבנים על החיילים יותר מכולם בתוך האוכלוסיה היהודית זה המתנחבלים, אבל למה שתבקר אותם? כנראה שפשוט תמצא מישהו לתקוף במקום זאת. יאללה קדימה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

10. Gass12 Member

הדיון הנוכחי מבחינתי אינו מוגבל למקרה כזה או אחר.
    הפער בתפיסת המציאות בין השמאל הקיצוני. לבין הימין השפוי. הוא לב הבעיה
    תראו כמה נזק גרמתם למדינה עם ההלשנות לגולדסטון.(ואל תרצה לי שזה לא אתה באופן אישי כי אף אחד לא האשים אותך).

11. דנידין Member

אתה אומר "תראו איזה נזק גרמתם" ואז אומר שאתה לא מדבר אלינו. אז תגיד שאתה מדבר לאלו שעומדים במחסומים.
    וגם אז, כמה אתה יכול לחזור רק אחרי המנטרה הזאת? אני חושב שהדברים כבר ברורים ממזמן.

12. StevieG Member

בלי קשר, אבל איך אפשר להגיד שצה"ל צבא הכי מוסרי בעולם.

זה בדיוק כמו להגיד שסטלין היה פחות נבלה מהיטלר. שניהם היו אכבר נבלות, אבל לפחות סטלין לא עשה את זה על רקע גזעני.

צה"ל זה אותו צה"ל שמחסל "מבוקשים" ללא משפט. זה מוסרי? וגם אם נניח שכן, זה מוסרי להרוג 15 אזרחים על מנת לחסל טרוריסט אחד? ואיך זה פחות אכזרי מלחסל משפחה שלמה בדקירות סכין? יש באמת הבדל אם רוצחים ילדים בדקירות סכין או בטיל ממסוק? או שפשוט ההבדל הוא בין דם ילד אחד לדם ילד אחר? זה דיון מגוחך.

אז כן, אולי אין לנו גוואנטנמו ביי פה, אבל זה לא אומר שהצבא הזה הכי מוסרי בעולם. זה שקר שיש גורמים שממשיכים להפיץ אותו על מנת להצדיק את המשך הכיבוש והמשך שלטון הטרור שמאפשר לחטוף אנשים באמצע רכבת במדינה זרה.

דרך אגב, איזו הוכחה יש שפלשתינים ביצעו את הרצח באיתמר?

נערך לאחרונה ב: ‏8/4/11
  13. Gass12 Member

אתה צודק.נצפתה בזירת האירוע פיליפינית שיצאה מהבית עם סלים.
    היא התכוונה לבצע שוד על המקרר המשפחתי.אבל מאחר והתינוק התעורר ואיים עליה בבקבוק מטרנה,בכינון ישיר.היא נורא נבהלה ושחטה את כולם.
    ורשה-ויסלה

14. Gass12 Member

למה אתה מדבר ברבים? אתה מפחד להיות לבד בשמאל?כתבתי באופן ברור ואני מצטט:"אף אחד לא האשים אותך". אבל באותה הנשימה אני בהחלט מאשים את כל מלשינוני גולדסטון.
    את כל מפגיני בילעין וניעלין.את כל מי שעוסק בצילום מפליל של חיילי צה"ל
    את כל מי שמקבל שכר מהאיחוד האירופי (או מאחת מעמותות קרן ישראל החדשה).
    אני בהחלט מאשים את אירגון שלום עכשיו. ואת כל האירגונים בשמאל שלא מבינים בצורה נכונה את מהות המילה "דמוקרטיה"...
    דמוקרטיה מתירה לך להשתמש בדרכים פוליטיות כשרות ולגטימיות להחלפת השלטון.
    דמוקרטיה אינה מתירה לך לבגוד בעמך. על ידי הלשנות או פעולות שגורמות נזק לקונצזוס הכי שלם של העם הזה "צה"ל.
    מרתיחה אותי העובדה שהם עושים זאת ואף מקבלים שכר עם תלוש לתפארת
    אחת מעמותות "הזבל" של הקרן החדשה לישראל.אל תחפש כתובת אחת כי.העמותה רשומה בארצות הברית יש לה יותר מאלפיים זרועות תמנון של תתי עמותות
    ומליון דרכים "כשרות" להעביר את הכסף כשהוא מכובס.
    ....
    אתה מצפה מאיתנו כעם לבדוק באופן תדיר את מוסריות הצבא שלו. סבבה.הגיוני.עם זה אני יכול לחיות היטב. האם אתה יודע שצה"ל עורך תחקיר לאחר כל אירוע. כל אירוע ואפילו האיזוטרי ביותר...
    אם מסקנות התחקיר אינם מוצאים חן בעינכם שם בשמאל.אפשר לשלוח מייל לאלוף הפיקוד.למפקד החיל. לרמטכ"ל. אפילו לשר הביטחון.
    אבל למה לעזאזל לשלוח את זה לאיחוד האירופי?
    למה לעזאזל לשלוח לעמותה הרשומה בארצות הברית ונתמכת בין היתר גם בכספי מוסלמים חורשי רעתנו?
    אתה מבין אותי עכשיו? השתבשה דעתכם? בטוח שאתה מכיר את יוספוס פלאביוס
    ואת כתביו.רוח התקופה ההיא מנשבת עכשיו בארץ וזה מפחיד אותי
    כי זה הדבר הכי קרוב מאי פעם למלחמת אחים.

15. THE STRETFORD END Member

StevieG

בוא נגיד שזה לא מוסרי להרוג מבוקש וללא משפט,בסדר,לא מוסרי,אבל,
    אם לא נוריד אותו הוא ישלח חוליית טרור,מחבל מתאבד או כל דרך אחרת בכדי לרצוח את אמא שלך,
    מה אתה מעדיף,להיות מוסרי או שאמא שלך תמות?

אתה יודע כמה פעמים צה"ל נמנע מלהוריד מבוקש מהאוויר ובגלל החשש שחפים מפשע יפגעו גם כן מאותה פגיעה?
    המון, ואתה יודע כתוצאה מהמוסר הזה ובזמן מלחמה והאקסטרה זהירות אל מול פצצה מתקתקת שברשעות מסתובבת בין אזרחים, אתה יודע כמה פיגועים ונרצחים היו בצד שלנו?
    או שזה לא ממש מעניין אותך כשיהודים חפים מפשע נפגעים במדינה שלהם?

תגיד,אתה יודע כמה אזרחי ישראל נפגעו מאותם קסאמים משופרים שאותו איש חמאס שנחטף ממדינה זרה היה אחראי עליהם?
    אז אתה מעדיף שמדינת ישראל לא תפעל וגם מחוץ לגבולתיה ולא תחטוף ותכניס לכלא את אלה שפוגעים בתושבי דרום ישראל במשך שנים?
    אתה כנראה מעדיף שניתן לאותו מהנדס שלא בונה בניינים אלא פצצות להמשיך ולחיות בשקט ובעוד שתושבי אשקלון ושדרות
    ימשיכו לחיות בין אזעקה למרגות וקאסמים,אגב,חלק מחברי הפורום פה הם תושבי איזור הדרום,
    אתה רוצה להגיד להם משהו מעל במה זו לגבי המוסר שלך?

אמא שלך יודעת שאתה רוצה שהיא תמות?
    אתה מסתכל על עצמך מדי פעם בראי?

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 1, אורחים: 33)

1. YYY