אם אתה מדבר על ימין-שמאל ברמה המפלגתית, הרי ברור שערוצים 2 ו-10 הם בעלי הטייה שמאלה. אבל אם מביאים דברים כמו שדניס ברגקאמפ הביא כאן, אז אני מצטער - אלה שטויות. זה פשוט לסגור את הראש ולא לרצות אפילו לשמוע אפשרויות אחרות, טיעונים אחרים. בנושא הזה, זה לא עניין של איזון. אפשר לחשוב שערוצים 2 ו-10 מביאים מדי יום (או שבוע, או חודש) סיפורים על עוולותיו של הכיבוש. הם לא. בגלל זה, כל חריגה קטנה מהקו של "אנחנו צודקים, הם רשעים" זוכה לתגובה נזעמת מפלח מסוים מהאוכלוסיה. בגלל זה כל פעם שהם כותבים בפיגוע "נהרגו" במקום "נרצחו", יש אנשים שמתחרפנים. בגלל זה כאשר הם לא מגדירים אירוע כפיגוע לאומני כי המשטרה לא עשתה זאת עדיין, יש כאלה שמתעצבנים.
בנושא הדמוגרפי שעלה כאן- המגמה שהוצגה ע״י ד״ר גיא בכור ידועה כבר שנים ואנשים מתוך בורות או מתוך רצון לדחוף כל מיני אג׳נדות מעדיפים להתעלם מכך. יש רק ציבור אחד שממשיך להתרבות באופן שמייחסים לערבים ומדובר בסקטור בציבור שהוא יהודי. בדיון התקשורתי- ברור מה הדעה הפוליטית של רוב אנשי התקשורת. כולם מבינים את זה. כולם יודעים את זה. זה שהם לא מביעים את זה באופן שבו היו רוצים זה מחשש לאבד לגיטימציה, כי ברור מה רוב הציבור חושב. זו הסיבה שגם גדולי השמאלנים מנסים להראות אובייקטיבים. התפיסה שהשמאל מורכב מאנשים משכילים וחושבים והימין מעדר נחות רחוקה מהמציאות אבל ברור שעדיין יש רבים שחושבים כך. טוב שיש את עיתון ׳ישראל היום׳, טוב שיש את ערוץ 20, וטוב שיש אנשים כמו אראל סגל ועו״ד שפטל- אנשים משכילים בעלי ידע הסטורי מטורף שמוכיחים שהימין הוא לא עדר. Sent from my iPhone using Tapatalk
עלה פה נושא השבת ואני עדיין לא ממש בטוח למה, אבל רק לחדד את הנקודה - אני בעד פתיחת עסקים בשבת באופן כללי, בוודאי בעד תחבורה ציבורית בשבת. אבל הדבר צריך להיות מוסדר, שכן שבת היא יום המנוחה של אנשים רבים ואם הדבר ישתנה צריכים להיות קווים מנחים ברורים. אני, למשל, עובד באופן קבוע בשבתות (כי אנשים מצפים לקבל את העיתון שלהם בראשון בבוקר...) ועובד פחות באמצע שבוע. הסדרים כאלה בוודאי אפשר לקבוע גם בתחומים אחרים, אבל עדיין צריכים לעשות את זה. לא יכול להיות שהנושא יהיה פרוץ וכל אחד יעשה מה שבא לו, וזאת למרות שאני חוזר על מה שכתבתי אתמול - כרגע מצדי שבתל אביב כל אחד יעשה מה שבא לו, כי חבורה של שרי פנים פחדנים סירבה להכריע בעניין ולתת תשובה לכל בעלי העסקים האלה. רק לשם האנקדוטה, לא רחוק מהבית שלי יש סופרמרקט של ילו, שזו חנות נוחות אבל מורחבת מאוד. לא הייתי שם כבר זמן מה, אבל לפני שנתיים-שלוש לפחות, וככל הידוע לי גם היום, היה נהוג שם שבגלל איזה חוק ברחובות, החנות נשארת פתוחה בשבתות - עם מגבלה. מה המגבלה? שחלק מהמדפים בחנות מכוסים בסדינים. לקנות בייגלה או קולה אפשר, לקנות חלב או גבינה לא, כי זה נחשב "מכולת" או משהו כזה. אני לא זוכר לגמרי את ההסבר, אבל זה לא רציני.
מדוע אתה כל כך בטוח שדווקא הנתונים הדמוגרפים של אטינגר שבכור מנפנף בהם מייצגים את המציאות? יש מחקרים ונתונים שסותרים את ממצאי המחקר הזה, האם נכון להתעלם מזה? אתה חושב שלאטינגר ולבכור אין אג'נדה שהם מנסים לקדם? הם לא משתמשים בכל מיני "נתונים" שאמינותם מוטלת בספק כדי לקדם את האג'נדה שלהם? אינני יודע אילו מהנתונים הדמוגרפים שמובאים באמצעות כל מיני "מכוני מחקר" נכונים, אם בכלל, אבל יש אנשים שבשם האג'נדה שלהם יאמינו לאלו שמתיישבים איתה והתעלמו מאחרים, ובמקרה הזה אינך שונה מאותם שמאלנים שאתה מלין עליהם.
כי אנשים רוצים לבחון אם האג'נדה שלך בנויה על הצורה שבה אתה מגדיר צדק או שהיא בנויה על צביעות. בינתיים אתה די נכשל במבחן הזה, ואתה לא נותן לאנשים סיבה לקחת ברצינות את מה שאתה כותב. כשאתה כותב "גזענות" כשזה נגד ערבים ו"בעייתי" כשזה נגד חרדים, אתה צבוע, ואנשים תמיד יסתכלו על זה לפני שהם יסתכלו על האם מה שאתה אומר הגיוני בתכלס או לא. אותו דבר כשכלי תקשורת מגדיר קורבנות יהודים "הרוגים" וקורבנות מוסלמים "נרצחים". הרבה ימנים יזדהו עם משפחת הנרצח בדומא ויקראו למיצוי הדין עם הרוצח לכשייתפס, בלי קשר להשתייכותו האתנית. אבל הרבה יותר יציק להם שהתקשורת מנסה להדביק עליהם אות קין ואת הצד השני מנסה להוציא קדוש מעונה. זו בדיוק הסיבה שביבי בשלטון עדיין. רוב העם באמת לא סובל אותו אבל הוא מעדיף אותו על הצביעות שלכם. כשתפסיקו להיות צבועים ודמגוגים אולי יהיה לכם סיכוי.
חלק גדול מהשמאלנים לא מכירים את החברה הערבית במילימטר. ואפילו לא מסוגלים להבין שגם חלק גדול מהחברה הערבית עוברת שינויים והולכת יותר ויותר לכיוון של המערב ומתפתחים וכבר כמעט לא תמצא משפחות ערביות צעירות עם 10-11 ילדים כמו פעם. לדעתי יש נתונים רשמיים לכמות הילדים במשפחה ערבית וכמות הילדים במשפחות יהודיות וההבדלים לא דרמטיים כמו שמחוללי ההיסטריה מנסים לצייר. לעומת זאת בחברה החרדית המספרים ממשיכים להיות דומים לכפי שהיו תמיד כי אורח החיים של החברה הזו הוא כזה וכזה הוא גם כנראה הולך להישאר. את המקור הזה אני מניח שלא תאהב- 2015: - - אז למה לא ללכת על המקור הבא שצופה עליה באוכלוסיה הערבית לעומת היהודית אבל זה כמובן אפילו לא דומה למה שמנסים למכור לנו אותם מייצרי היסטריה. http://www.cbs.gov.il/publications13/rep_06/Xxx/intro4_h.Xxx בוא נגיד שהמצב באירופה חמור בהרבה.
היה לי יותר קל להתייחס לדברים שלך ברצינות אלמלא העלית את השטות של נרצחים והרוגים. אני מבין שיש אנשים בארץ שאשכרה חושבים שיושבים בכלי התקשורת אנשים שיוצרים איזה מילון שהופך יהודים להרוגים וערבים לנרצחים. עם זאת, העובדה שחרף מספר הפיגועים וההרוגים (אופס, סליחה!) רק מדי פעם נשמעות תלונות על זה שכלי תקשורת כתבו הרוגים במקום נרצחים, רומזת שזה לא קורה כל פעם אלא רק מדי פעם. אז רגע, יש יד מכוונת או לא? אין כלום. יש חבר'ה שמתחלפים כל הזמן, ולפעמים עובדים בלחץ זמן, ולעתים כותבים נרצחים, ולעתים כותבים הרוגים - אף פעם בלי להפעיל יותר מדי מחשבה בהגדרה. ולומר את האמת - לרוב לא צריכים לכתוב לא זה ולא זה בהקשר של ערבים מתים כתוצאה מפעולות של טרור יהודי כי זה נדיר, כך שאין באמת בסיס להשוואה. תתבגרו ותתעסקו במה שבאמת משמעותי. אבל נראה שמעניין אתכם יותר להתעסק בשאלה איך אני מגדיר ענייני חרדים ואיך ערוץ 2 מגדיר הרוגים יהודים אתמול, כי זה קל ופשוט ומאפשר להדוף כל דבר.
@אמיר ע לא זה לא מידי פעם, זה כל פעם. תן לי דוגמה אחת לדיווח בערוץ 2 שמציין "נרצחים" בפיגוע טרור שמכוון כלפי יהודים או "הרוגים" כשמדובר בפיגוע טרור שמכוון כלפי ערבים (אתה שם לב שאני לא מכבס מילים? בשבילי זה אותו הדבר. בשבילכם כנראה שלא, מה שמוכיח שאתם הגזענים פה) ואני אקח את הדברים שלי בחזרה.
@Heroball כיוון שאין לי בארסנל מקרי עבר, לכאן או לכאן, אצטרך לעקוב טוב יותר בעתיד. אבל אני אוהב את זה שהשטויות של הצד שלך הופכות דווקא את הצד של ערוץ 2 (או אולי גם שלי?) לגזענים.
קראתי נתונים דמוגרפים דומים של לפני לא מעט זמן והייתי קצת סקפטי לגביהם, אבל בהחלט אפשר לומר שיש שינויים בילודה היהודית אבל מבחינתי זה לא אומר שאפשר לספח את איו"ש כי ע"פ הנתונים נהיה עדין רוב של 60-65 אחוז, כמו ששמעתי כבר. משהו נוסף, יותר כיף לשמוע את ד"ר בכור מאשר לקרוא את מאמריו באתר המסורבל שלו.
שבדיוק כמוך הם לא שמים על ההבדל בין הדברים? שאתה, בדיוק כמוני, לא עוקב ובודק מה נכתב אחרי כל פיגוע עם הרוגים, ולכן יודע רק על מקרים שבהם נכתב הרוגים ולא נרצחים כאשר מישהו מזדעק? אני מצטער, זה פשוט שטויות. אני לא מאמין שאני נמצא בדיון הזה. אני נמצא בכלי תקשורת שבעצמו נטען נגדו פעם או פעמיים בעניין ההרוגים/נרצחים. אם אתה חושב שאנשים משקיעים מחשבה מיוחדת בעניין, אתה פשוט שוגה. זה בראש שלכם.
אז אני מחכה עד שאני אראה בעיניים שלי פעם אחת (לא צריך יותר) שבה ערוץ 2/10/הארץ באמת כותבים את ההיפך. אני אעמוד מאחורי מה שאני אומר ואם אני טועה אני אחזור בי.