אם הם נקנסו על הפרות, סבבה. אני אמרתי שלחנויות מותר לפעול בשבת ולהם לא, אם שני הדברים מנוגדים לחוק? עסקנו פה בענייני ערוצים, שנמצאים תחת גג אחד (או שניים) של רגולציה ושל משרד אחד. אז בלי השוואות לדברים מעולמות אחרים, בבקשה. ערוצים אחרים נענשים בקביעות על הפרות. אם גם ערוץ 20 נקנס, בסדר. למה כל פעם שאני טוען משהו, במקום להתמודד עם הדברים מיד יש לכם נטייה להפנות אותי לדברים אחרים ולשאול מה אני חושב עליהם? כדי להראות שאני לא מאוזן? ובכן, אני בן אדם. לכן כנראה שאני לא מאוזן לחלוטין. תחיו עם זה. עכשיו אפשר לבקש שתשיבו לדברים?
למה לא השבנו? בכל המקומות אנשים מכופפים את החוקים בקטנה ומוכנים לשאת בעונש. אתה אמרת שיש לך בעיה עם ערוץ שפועל בניגוד לרישיון שקיבל בעוד שאין לך בעיה עם גופים אחרים שעושים את זה. אתה קורא לזה לא מאוזן, אני קורא לזה צביעות.
ואני קורא לך מישהו שמסרב להבין מה שכתוב כי באת עם אג'נדה מסוימת להוציא אותי כך וכך, בדיוק כמו דניס ברגקאמפ שתמיד עושה אותו הדבר. איפה לעזאזל אמרתי שאין לי בעיה עם גופים אחרים שפועלים בניגוד לרישיון (למרות שזה לא אותו דבר, אבל לא משנה)? אם שני הגופים נענשים, אז לפחות נעשה משהו בעניין. זאת, כמובן, במידה שערוץ 20 אכן נענש על הפרת תנאי רישיונו - כמו שחנות נקנסת על היותה פתוחה בשבת. ואגב, אני בעד פתיחת כל עסק תל אביבי בשבת בימים אלו, אם הוא רוצה בכך. למה? כי השרים האפסים במשרד הפנים - כבר שלושה במספר - התחמקו מלקבל הכרעה בעניין חוק העזר שרצו בתל אביב להעביר כדי לסגור סופית את הסיפור של מי פתוח ומי לא פתוח בשבת. כאשר מקבלי ההחלטות לא מסוגלים לקבל החלטה, אני מבין לחלוטין צעד כזה מצד אנשים שזהו לא הבילוי שלהם, אלא פרנסתם.
גם אם יש קשר רופף או מתחכם עדיין ישנו קשר. עכשיו בוא תסביר איזה קשר יש בין משדר סיכום השנה בספורט לספר של דורית רביניאן?
אין. בערוץ הספורט צריך להיכנס על אלף ואחד דברים שהוא עושה, לרבות תוכן שיווקי. לא שאני חושב שיש בעיה עם זה ששיחה גולשת לדקה למשהו אחר - בדיוק כמו שזה קורה לנו בפורום מדי פעם - אבל אם מדובר בעניין שיטתי וקבוע, אז לא.
לא יודע אם שיטתי וקבוע, אבל חברי הערוץ מרגישים שאם יושב להם על הלשון משהו פוליטי אז הם יגידו אותו בלי לדפוק חשבון. חצי שעה לפני המונולוג של שגיא, פרימו אמר משהו על זה שישראל נאורה אז קופמן "המתוחכם" הגיב לו ב"איזה נאורה? שורפים פה ספרים" כשבפועל לא רק שלא שרפו אף ספר גם לא אסרו למכור את הספר של רביניאן. קופמן סתם היה דביל כהרגלו. או למשל כשהיה את קמפיין הפליטים של הקבוצות באירופה מיטב שדרי הערוץ נרתמו לקמפיין מבלי שמישהו ביקש מהם בכלל. על הדרך כמובן הכניסו ל"ימין הגזעני"(מעניין אם הם גם דיברו על מרבית הכדורגלנים שהצביעו לליכוד....)
Highlights מאולפן אל ג'זירה, סליחה, ערוץ 2 הערב: 1. רוני דניאל מסביר לנו שהפיגוע הזה והפיגועים לפניו הם כולם בגלל הרצח בדומא ותוצאה ישירה שלו. 2. גיא פלג מוסיף הערה צינית (ומציין שזו הערה צינית) על כך שהשב"כ מוצא מהר מחבלים ערבים מוסלמים אבל לא במקרה של יהודים. 3. דנה וייס, בתגובה לאמירה של איש שב"כ לשעבר באולפן כי "בואדי ערה יש הרבה הסתה של התנועה האיסלאמית", קוטעת אותו בגסות ותוקפת אותו על כך שהוא מכליל את כל ואדי ערה ומכפיש אותם. 4. אמנון אברמוביץ' מספר שמשפחת המחבל היא משפחה נורמטיבית, האב מתנדב במשטרה ומציין לטובה את העובדה שדיווח על בנו, בניגוד לרצח בכפר דומא בו הוא לא זוכר שההורים דיווחו על הרוצחים.
לדעתי אנחנו סתם מבזבזים זמן ועצבים. יש אנשים שעדכון גירסה לא יעזור להם. הם חייבים מערכת הפעלה אחרת, או לזרוק ולקנות חדש. אני זרקתי מזמן. לצורך כך "הכינותי מראש ".שלושה ממירים מקליטים אחד בסלון ושניים נוספים האחד בחדר עבודה והשני בחדר השינה. צורך רק כותרות בכדי להישאר מעודכן וצופה במה שבחרתי להקליט. אין לי ציפיות מהם ,זבל לא יהפוך לזהב. אני יודע בוודאות שברגע שערוץ חדשות ימני יקום הם יפסיקו לסנן , בדיוק כפי שאתר החדשות האינטרנטי 0404 אילץ אותם לדווח על כל פיגוע. אני יודע בוודאות מוחלטת שפרשנים בעיני עצמם בלבד יוחלפו בכאלה שיהיו מאוזנים יותר.
והנה עוד קצת נתוני אמת ( לא על פי הסקרים/ המדגמים המדומיינים אלא ספירה ממשית ) אין בעיה דמוגרפית נקודה!!!! להלן טור נהדר של ד"ר גיא בכור בנושא. Gplanet Ergo sum: - ?
אני יודע, אני יודע, זה נורא שכלי תקשורת ישראלי מציג גם זוויות אחרות, מסתכל על הדברים מהכיוון של שני הצדדים, מזהה פגמים או לפחות טוען לפגמים בצד שלנו, לא לוקח כמובן מאליו את הצד הישראלי כטוב ונכון ולא לוקח כמובן מאליו את הצד הפלסטיני כרע והשגוי. אז מה עושים? בורחים לכלי תקשורת שיעשה לנו קוצי מוצי בגב, יספר לנו כמה אנחנו הטהורים והצודקים והם המלוכלכים והרעים. מה שאיננו בהכרח שגוי - אבל בטח ובטח שלא לחלוטין. כי שום דבר אינו מוחלט, וכל דבר פתוח לפרשנויות ולהצגות מכיוונים שונים, וזה תפקידה של התקשורת. אבל לימין המודרני יש רצון להקשיב רק לצד אחד - כזה שלא רק יהיה פטריוטי, אלא יעשה זאת באופן עיוור.
כמו שאמרתי, ערוץ הספורט כבר "מבקש" הרבה זמן להיענש. זה לא אומר שבכל פעם שערוץ חורג מעט מהתכנים שלו צריך להטיל עליו סנקציות, בטח בדברים כמו דיונים שנוטים לזרום (בניגוד להיבטים כמו תוכן שיווקי אסור, למשל, שהם מתוכננים היטב מראש). ואני ממש לא מזהה שום בעיה בהירתמות לקמפיין חיובי ואנושי כמו סיוע לפליטים, בטח כאשר הוא דווקא כן רלוונטי לתחום כי קבוצות כדורגל עשו את זה. אבל אם מתחילים בהגיגים פוליטיים בלתי נגמרים אז לא, ואני זוכר שבימים שעוד הייתי נתקל מדי פעם ביציע העיתונות היו להם פינות קבועות לכל מיני דברים כאלה. זה לא במקום.
יודע מה ההבדל בינך לביני אמיר? שאיפתי המוצהרת היא קבלת ערוצי חדשות מאוזנים שאיפתך המוצהרת והסמויה, הותרת המצב על כנו. לו היית איש של אמת לפחות בעיני עצמך היית מודה שערוצי החדשות הקיימים אינם מאוזנים. אתה חייב להיות פסיכי או עיוור אם תאמר כאן בקול ברור שחדשות ערוץ 10 חדשות ערוץ 2 מאוזנים. איני רוצה קוצי מוצי זה אתה שמעוניין בו .