אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ייתכן שיהיה עוד שיקול או שניים בהחלטה שלי. גם העובדה שאינני הורה עשויה להשפיע קלות. אפשר לחשוב שאיכפת לי כרגע מה אשאיר מאחוריי יום אחד. */aaarofl

2. DRORIKO Member

הייתי סרקסטי מן הסתם. פשוט הוא תומך בדיוק במה שכתבת. אני אישית קצת סולד מזה, אולי כי אני שמרן מדי לא יודע

3. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

כנראה שיגיבו בצורה רעה. מבחינתי (אם כבר נכנסים לעניין) זה מאד תלוי קונטקסט; אם היה מדובר ב"שהבת שלי לא תתחתן עם יהודי מלוכלך" אז כמובן שגם אני הייתי מגיב ככה, אבל אם מדובר בקבוצה שרוצה לשמור על הצביון שלה, כמו הדרוזים בישראל למשל - אז אני תומך בזכות שלהם לעשות את זה ואני לא רואה בזה שום פסול, להיפך. זה יפה בעיני. האם זה לגיטימי לדחוף לילדים של דרוזים חומר לימוד על נישואים מחוץ לדת הדרוזית, משהו שההורים לא רוצים שהילדים שלהם יעשו?

הרומן מתעסק בנושא פוליטי, והרבה מאד הורים לא היו רוצים שהילדים שלהם ילמדו דבר כזה בשיעור ספרות. זו סיבה מספיק טובה לא לכלול אותו בחומר הלימוד. הבעיה היא שמערכת החינוך (ובעיקר האקדמיה) מלאה באנשי שמאל בסגנון אדם ורטה המרגישים שזו חובתם להפיץ את התעמולה שלהם בבתי הספר, כי הם משוכנעים שדעתם הפוליטית היא האמת המוחלטת שחייבים לנהוג לפיה וכל האחרים אינם דמוקרטיים (גישה שאפשר להרגיש בדבריו של המשתמש מייקל קאריק בעמוד הזה). באיזו זכות הם עושים זאת? הורה צריך לשלוח את הילד שלו לשטיפת מוח פוליטית? קיימות מספיק יצירות ספרותיות נהדרות מבלי לגעת בנושאים בעייתיים כאלו.

אולי תחסוך מאיתנו את הדרמה? זה מתחיל להיות מגוחך ברמה של "אנשי הרוח" שהתעקשו לעשות הצגות על מחבלים והתלוננו על "רמיסת הדמוקרטיה" ו"סתימת פיות" כשדרשו מהם לעשות את זה מהכסף שלהם ולא מכספי משלם המיסים. אנחנו לא עושים אף צעד בדרך לאיראן או הרייך השלישי, גם אם פקיד במשרד החינוך קיבל החלטה שאתה לא אוהב. השיח הזה הוא הסיבה מדוע לא לוקחים אתכם ב"הארץ" ברצינות. הלוואי שנראה אתכם מתעסקים יום אחד בכזה להט במערכת החינוך הפלסטינית שמלמדת כי היהודים בני קופים וחזירים שצריך להרוג.
    כמעט כל דבר שבו אתם מבקרים את היהודים בצורה מוקצנת (איראן\רייך שלישי) זה גם משהו שאתם עיוורים לו לחלוטין במקרה של פעילי דת השלום והאחווה, למרות שהוא קורה בחומרה גדולה פי מליון אצלם.

4. DRORIKO Member

בהקשר לדברים של דניס ברקאמפ. ראוי לציין את יהודי אירופה שהפעילו יד תקיפה כנגד התבוללות. עכשיו אפשר להגיד שזה אקט אלים וכאלה, אבל בזכות זה הקהילה היהודית שמרה על עצמה 2000 שנה.

5. Super Mario Member

Heroball, מה הסיבה לקיום של ארה''ב,בריטניה,הולנד,ספרד? יש מספיק מדינות שהן גם דמוקרטיות וסובלניות כלפי נוצרים.
    מספיק שלמדינה יש תרבות ושפה, מה בשביל שמדינה תתקיים היא חייבת איזו דת שיהיה לה משקל מכריע בסדר היום הציבורי?

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן, ופעם גם התגוררו במערות. דברים משתנים לאורך השנים. דבר משמעותי מאוד שהשתנה בנוגע ליהודים הוא שיש להם מדינה, הם לא צריכים להיות מפוזרים בכל העולם. אז הם יכולים להיות קצת פחות מפוחדים וסגורים.

@Dennis Bergkamp אגיד רק דבר אחד - אין שום דבר פוליטי במערכת יחסים בין יהודייה לערבי ולהיפך. זה שהופכים את העניין לנושא פוליטי רק מדגיש כמה שהשתגעו פה.

7. VAR Member

אני לא יודע מה ההיסטוריה של כל מדינה ולשם מה היא הוקמה. אני מכיר את ההיסטוריה של ישראל ויודע שיש סיבה שאבותינו בחרו לעלות דווקא לכאן במקום שבו לא באמת אפשר לנהל חיים שקטים ונורמלים. אם רק מדינה ליהודים היא צורך ולא מדינה יהודית אז אין שום סיבה שזו תהיה דווקא ישראל ולא אוגנדה למשל.

8. DRORIKO Member

יש עיקרון אחד שאני דבק בו בצורה קנאית-עקרון ההדדיות. אני גורס שצדק שפועל בצורה חד סתרית הוא צדק מעוות,שזה גרוע מאין צדק. האם ערביה שמתחתנת עם יהודי תתקבל בברכה בכפר שלה? שלא לדבר על מה יקרה אם היא תתגייר בשבילו. אז למה אנחנו צריכים לקבל יהודיה שמתחתנת עם ערבי,וחמור מכך מתאסלמת בשבילו?
    אני מוכן לקבל דו קיום,אבל דו קיום אמיתי, כזה שבו מתנהלים יחסים חופשיים בין יהודים לערבים מבלי לראות צבעים. מה שאתה והספר הזה מציעים זה לא דו קיום, זה הפנית הלחי לסטירה.

מעולם לא יתקיים כאן דו קיום,מהסיבה הפשוטה שהערבים מתעבים אותנו. הם לא מוכנים שנעבור לגור אצלם או ש"נגנוב" להם את הנשים,אבל לשמאל משום מה אין בעיה שהם יבואו להתנחל בתור הערים שלנו ואין לו בעיה שהם יקחו לנו את הנשים ויהפכו אותן לשפחות עם בורקה. זה לא עניין של מפוחד-לא מפוחד,זה עניין של עם שיש לו כבוד עצמי, כי עם שאין לו כבוד עצמי גם אין לו זכות קיום.

חוץ מזה שבספר הזה יש עוד כל מיני דברים מתועבים כמו רומנטיזציה של מחבלים והכפשה של חיילינו.

9. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין שום דבר פוליטי במערכת יחסים בין יהודיה לערבי אבל יש דבר פוליטי בלהכניס ספר כזה למערכת החינוך.
    מאד קל לראות אם הנושא הפוליטי לפי הצדדים המשתתפים בויכוח. באופן לא מפתיע, השמאל בעד והימין נגד.
    התפיסה אותה אתה מציג היא אותה התפיסה שגורמת לאנשי שמאל להחדיר את התעמולה שלהם למערכת החינוך ללא טיפת בושה, כמו אדם ורטה והמנהל שהגן עליו והתראיין אצל עמית סגל (שטען בעד חופש הביטוי של ורטה ואז אמר שהוא לעולם לא יעסיק מורה מ'תפוח'), או המרצים באקדמיה המטילים אימה על כל מי שחורג מהעמדה הפוליטית שלהם. כשאתה רוצה להפיץ תעמולה בבתי הספר זה "נגד גזענות" ו"בעד סובלנות", אבל אם בנט למשל ינסה להכניס תכנים יהודים למערכת החינוך אז אנחנו ברייך השלישי\איראן.

אם אתה רוצה לתת לילדיך לקרוא את הספר, שיהיה לך בכיף. אל תדחף את זה לפרצוף של ילדים שההורים שלהם לא רוצים את זה.

ואגב, זה גם עובד הפוך. אני לא רואה סיבה שבית הספר יציג תעמולה ימנית או שמאלנית בהתחשב בזהות הפוליטית של שר החינוך התורן. לא הנכבה של יולי תמיר, מוחמד דרוויש של שולה אלוני וגם להעיף את "חצוצרה בואדי" מחומר הלימוד.

אני מניח שאת הבעיה הזו הוא יפתור כמו במקרה הקודם, בו הוא באותו הנושא התנגד לאפלייה של ערבים אבל תמך באפלייה של חרדים - כשיהודים עושים את זה אז זה גזעני וכשערבים מוסלמים עושים זאת אז זה "בעייתי". הנה, כך פתרנו את הדילמה והתחמקנו מלרדת קצת יותר עמוק מרמת דיקלום המנטרות על הרייך השלישי.

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם נתחיל לעסוק בלא לדחוף לאף ילד דברים שההורים שלו ספציפית לא רוצים, אז יש מצב שנצטרך להקים בית ספר נפרד לכל תלמיד ותלמיד. אף אחד לא שאל את ההורים מה הם רוצים ולא רוצים, אז בואו נפסיק לקשור את זה אליהם.

בנוגע לכך שהספר פוליטי, במה הסיפור היהודי-ערבי שלו פוליטי יותר מספרים אחרים שדיברו על מערכות יחסים כאלה שכן נכללו ברשימות של מערכת החינוך בעבר? הספר לא פוליטי, ההתערבות פוליטית!

@DRORIKO אני לא מציע כלום והספר לא מציע כלום. זה כולו ספר עלילתי, בדיוני, מה עשיתם ממנו (בהקשר של הרומן המוזכר שם. דברים אחרים שיש שם הם עניין אחר, אבל לא נראה שהם עניינו את מי שלא כלל אותו בתוכנית הלימודים, שייתכן מאוד כי אפילו לא קרא אותו. מערכת היחסים היהודית-ערבית הספיקה לו).

אני מפחד לחשוב מה נמצא ברשימת הספרים שכן נמצאים בתוכנית הלימודים ואילו שטויות נוכל לקשור אליהם. הרי כל ספר מדבר על משהו. בטח גם אפשר לפסול את התפסן בשדה השיפון באיזושהי צורה (ספר שאף פעם לא הבנתי את ההייפ סביבו...). כי ברגע שמתחילים עם זה, אין לכך סוף.

בנוגע לשאר - אני רוצה שהמדינה שלי תהיה מתוקנת, נאורה, פתוחה, לא מסוגרת, מפוחדת ומלאת שנאה. אם אחרים רוצים להתנהג אחרת, זו בעיה שלהם.

נערך לאחרונה ב: ‏31/12/15
  11. Super Mario Member

הסיבה שבחרו את ישראל עד כמה שידוע לי,היא הקשר ההיסטורי אבל אף אחד לא אמר שלדת היהודית יהיה משקל רציני במדינה.
    חוץ מזה, אופי של מדינה אפשר לשנות.

12. DRORIKO Member

לפי הקשר ההיסטורי-הלאומי . בן גוריון היה מאד קנאי לזהות היהודית-לאומית של המדינה. בגלל זה הוא חוקק את חוק השבות(חוק שאין לו אח ורע בעולם), בגלל זה הוא הנחה את קקל ומנהל מקרקעי ישראל לבנות רק ליהודים, בגלל זה הוא החיל על ערביי ישראל משטר צבאי שיחדד את ההפרדה בינם לבין היהודי. בגלל זה הוא גם התנכל לתרבות שיהודי ערב הביאו כי הוא ראה בזה תרבות ערבית עויינת שהוא לא מוכן שתחלחל לציבוריות הישראלית. אם בן גוריון היה חי היום הוא היה נמצא ימינה מבנט, ככה שהוא וחבורתו הם לא בדיוק הדוגמא הטובה לטיעון שלך.

13. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממש לא. ישנן מספיק יצירות שאפשר ללמד בשיעורי ספרות (אם בכלל יש הצדקה לקיומם בכלל, אבל זה נושא אחר) מבלי לדחוף את הדיעה הפוליטית של אמיר ע וחבריו לתלמידי מערכת החינוך.
    אם לא שואלים את ההורים, אז את מי כן לשאול? הרי אם משרד החינוך אינו מסכים ללמד את היצירה אז אנחנו הרייך השלישי. אז מי צריך לקבוע מה ילדי ישראל ילמדו? רק אנשי המקצוע השמאלנים במערכת החינוך בסגנון אדם ורטה?

יולי תמיר פעם הכניסה את הנכבה למערכת החינוך, אז מה? זה אומר שזה בסדר? צריך להעיף את כל התעמולה הפוליטית שלכם ללא יוצא מן הכלל, אם זה מרגיש לך טוב יותר.

אין ספק מהודעותיך בדיון כי אתה רוצה מדינה נאורה, פתוחה ולא "מלאת שנאה" שבה:
    1. אם אמיר ע רוצה לדחוף ספר למערכת החינוך אז זה "בעד הסובלנות ונגד הגזענות" ואם פוסלים אותו אז זה הרייך השלישי, ומי שואל בכלל את ההורים או את ממשלת הרייך שנבחרה.
    2. אסור להפלות ערבים ברכישת דירה אבל מותר להפלות יהודים חרדים.
    3. אסור לקיים מירוץ ברמדאן אבל חובה לקיים מירוץ בשבת.

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Dennis Bergkamp אז שישאלו את ההורים. מישהו שאל אותם?

כל עוד אתה ממשיך להתייחס לרומן יהודי-ערבי כאל תעמולה פוליטית, ברור לי שאין עם מי לדבר. כל עוד אתם ממשיכים לנהוג בהיסטריה כלפי משהו שלכל היותר היה נקרא בשנת לימודים על ידי כמה מאות תלמידים, נשאר רק לרחם. עליכם בגלל צורת החשיבה, עלינו בגלל שצורת החשיבה הזו הולכת ומשתלטת.

נערך לאחרונה ב: ‏1/1/16
  15. DRORIKO Member

באנה אמיר איזה קטע! אני רואה את חברך לעיתון עכשיו בתכנית הסיכום של ערוץ הספורט והוא חוזר מילה במילה על הדברים שאמרת. ממש במקרה שמעתי גם את עוזי דן מקשקש על זה משהו בטויטר. אני חייב להבין, כשאתה בא לעבוד בהארץ שוקן מחתים אותך על מסמך שאתה מחוייב להביע את הדעות שהעיתון מקדם? אגב מעניין מאד למה אלי סהר ואבי רצון כבר לא בעיתון....מאד מעניין.....

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 2, אורחים: 13)

1. YYY
  2. חייל שוקולד