אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. DRORIKO Member

"קרוב לימין" זה לא ימין זה שמאל מתון,או כמו שרמאים כמו לפיד קוראים לזה "מרכז". עירית לינור התבטאה לא פעם ש"בתנאים מסויימים" היא בעד חלוקת הארץ. זה שהיא יורדת על השמאל הקיצוני לא אומר שהיא ימין. וכן יש גם את רבינוביץ' שהוא שמאל.
    בצד הימני יש אמנם יותר אנשים(ועדיין זה 40:60 לימין, ולא 0:100 כמו בערוץ 2) אבל אתה מדבר על כל האנשים שמשתתפים בתכנית בכלל,לא בתכנית נתונה, בתכנית נתונה זה הרבה פעמים גם גם 50:50, וגם אם לא תאמין לי שהני או שמאי הם מספיק רועשים כדי להיות דומיננטים בתכנית. הם ממש לא שמאלני מחמד שמרשים לו להוציא משפט פעם ברבע שעה.
    את כל זה לא תראה בערוץ 2.

נערך לאחרונה ב: ‏26/11/15
  2. DRORIKO Member

אי אפשר להיות מאוזן במאה אחוז,אבל אפשר לשאוף לזה. העיתון הכי מאוזן היום בארץ,ביי פאר, זה מעריב. זה גם העיתון היחיד שאני מסוגל לסבול.

3. Lebron Member

רגע, מרכז ושמאל זה אותו דבר מבחינתך? כמה נוח.

עירית לינור ברוב עמדותיה קרובה יותר לימין מאשר לשמאל, ראיתי אותה יותר מפעם אחת מסכימה עם הקביעה "אין פרטנר". אז זה שהיא לא מקדשת אדמה, לא מונע ממנה להיות ימני. הטענה כאילו ימני נגד חלוקת הארץ בכל מקרה היא לא נכונה, אתה לא חייב להיות איש ארץ ישראל השלמה כדי להיות ימני. יש עוד נושאים פוליטים שיש בהם חלוקה של ימין ושמאל, לא על שאלת ארץ ישראל בלבד הדיכטומיה הזאת נקבעת.

רבינוביץ' מצביע של "יהדות התורה" שותפה רבת שנים של הימין. בנושאי דת ומדינה הוא קרוב יותר לימין ובנושאים מדינים קרוב יותר לשמאל.

אין לי מושג איך הגעת ל 60:40.

יצוג של 100:0 בערוץ 2? על סמך מה אתה אומר את זה? אתה יודע מה כל כתב וכתב בערוץ 2 חושב? זה שאיזה מחקר מפוקפק מחליט מי ימני ומי שמאלני לא אומר כלום.

חוץ מזה, שאין אף תוכנית בערוץ 2 במתכונת של הפטריוטים.

4. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

רגע, אני מבין שאתה מגדיר את רוני דניאל כשמאלני?

5. DRORIKO Member

אין דבר כזה מרכז! די עם השקר הזה כבר! מי שהמציא את זה היה הרב-תחמן ראובן אדלר שבזמן ההתנתקות הדביק את הכינוי לשרון כי הוא פחד שהתוית "שמאלני" תבריח לו מצביעים ו"מרכז" זה נשמע הרבה יותר קונצנזוס. משם הכינוי עבר לאולמרט ומשם לציפי לבני ומשם ליאיר לפיד. זה כמובן שקר מוחלט. מדובר בשמאלנים לכל דבר שמחזיקים באותם עמדות מדיניות של מפלגת העבודה. בגלל זה לא הופתעתי כשציפי ערקה לשם.

אין תכנית בול כמו הפטריוטים אבל לא חסר פאנלים פוליטים בערוץ 2 ו-10. אולפן שישי,פגוש את העיתונות,ועוד כל מיני. בדרך כלל כשמביאים לשם ימני(פעם במאה שנה) זה בשביל לחטוף צעקות מכל הפאנלים.

6. DRORIKO Member

תלוי מי עיצבן את צה"ל באותו יום. אם זה הערבים אז הוא קולונל קורץ, אם זה המתנחלים אז הוא טליה ששון.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כיוון ש"קרוב לימין" זה שמאל מתון, מסתבר שכן. ומה עמית סגל?

זה כאילו שכל מה ששמאלה לבית היהודי, לרבות חלק מהליכוד, זה שמאל...

בכל מקרה, כפי שנאמר, העסק לא ממש אחיד. בן אדם יכול להיות שמאל מבחינות מסוימות וימין מבחינות אחרות, למרות שלרוב מה שמהווה בארץ "הפקטור הקובע" עבור רבים זה היחס לפלסטינים/ארץ ישראל השלמה/מדינה פלסטינית וכו'.

8. Lebron Member

הרגע הוכחת שאין לך באמת שמץ של מושג מה זה ימין ומה זה שמאל. אם מבחינתך זה רק על בסיס השאלה האם אתה מקדש אדמה או שמוכן לפשרות בתנאים הנכונים, אז אתה רואה באופן שטחי למדי את המושג ימין ושמאל.

אני יכול להעיד למשל עליי, אינני מגדיר את עצמי לא כשמאלני ולא כימני, אני מסרב לקחת חלק במשחק המחנות הזה, ומשתדל לבחון כל נושא לגופו ולא ללכת באופן אוטמטי אחר מחנה כזה או אחר. בעמדותיי הכלכליות למשל, אני קרוב יותר לימין אני בעד שוק חופשי ובעד צמצום מעורבותה של המדינה והפרטה של חלק מהמוסדות הציבוריים לא יעילים. אני בעד הפרדת דת ומדינה, אינני רואה ברעיון ארץ ישראל השלמה כערך עליון (מבחינתי ערך החיים עולה על ערך האדמה, ערך יהודי לחלוטין), אך אינני מאמין בפיתרון שתי המדינות בתמונה המצב הנוכחית. האם זה הופך אותי לשמאלני? שטויות.

אלעד ו-Nesta אוהבים את זה.
  9. DRORIKO Member

אז מי קבע מה זה ימין ושמאל? אתה שמדקלם כמו נודניק טקסטים של יאיר לפיד על "פוליטיקה של תויות"?
    כן ימין/שמאל זה בהקשר של הסכסוך הישראלי-פלסטיני, לא רק אני אומר את זה אלא כולם אומרים את זה,כולם חוץ מהנודניקים כמובן

10. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

נכון, עד 2005 לא היה מרכז, לא היו מפלגות כמו מפלגת *המרכז*, ד"ש, שינוי, הדרך השלישית ועוד.

בחייך, יאיר לפיד, ההוא שכל עיסוקו בחודשים האחרונים זה לתקוף את השמאל ולהתחנף לדתיים, ההוא שהמציא את המילה "זועביז", ההוא שעשה ברית עם הבית היהודי-הוא שמאלני? שלא לדבר על דעותיו הכלכליות שרחוקות משמאל כמו שיונייטד הייתה רחוקה אתמול מלהבקיע. לא כל מי שמסיבה מסוימת הוא יריב פוליטי של ביבי הופך לשמאלני.

11. DRORIKO Member

אתה מתייחס עכשיו לדברים השוליים בלפיד,לסמנטיקה. בוא נעזוב את רגע את השטחיות ונעבור לדבר על המהות. אתה קראת את התכנית המדינית שלו?

12. Lebron Member

כולם אומרים את זה? מי זה כולם? האם מי שאינו רואה בארץ ישראל השלמה ערך של יהרג ובל יעבור הוא שמאלני? כמו שאמרתי, ראיה שטחית של המושג ימין ושמאל, מדובר במושגים מורכבים הרבה יותר שבאים לידי ביטוי בהרבה נושאים, לא רק בנושא ארץ ישראל השלמה.

לפי הגישה הזאת ביבי הוא בכלל שמאלני, כי הוא דיבר על שתי מדינות לשני עמים.

13. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אני לא אומר שהוא ימני. הוא המרכז הפופוליסטי במירעו-להגיד הכל ולא להגיד שם דבר.

אני מגדיר אדם כשמאלני, בהכללה, אם הוא מאמין בהסדר מדיני ומחזיק בדעות סוציאל-דמוקרטיות. הרבה אנשים בארץ, לעומת זאת, מגדירים אדם כשמאלני אם הוא:
    *לא בעד להרוג את כל הערבים ולעשות מעזה חניון.
    *מוכן להכיר בעובדה שיש מקום לבני מיעוטים במדינה.
    *יצא נגד ביבי (או כמו שלמדנו בימים האחרונים, מספיק גם נגד ינון מגל).
    *לא חושב שכל מי שמחזיק בדעות שונות ממנו הוא בוגד מסוכן למדינה.

ועוד ועוד. הנשיא ריבלין למשל-מבחינה מדינית אין יותר ימין קלאסי ממנו, אבל תראה מה דעת הציבור כלפיו בגלל התבטאויותיו הסובלניות.

14. DRORIKO Member

עכשיו אתה סתם פופוליסטי,וזה לא מתאים לך. נפתלי בנט שנתפס בציבור כימני קרא פעם להפוך את עזה למגרש חניה? יריב לוין שנתפס בציבור כימני קרא לבטל את זכויות האזרח של ערביי ישראל ולהחזיר את המשטר צבאי? הימין בבסיסו זה ארץ ישראל השלמה,בקונסטלציה כזאת או אחרת.

אני מסכים שרובי ריבלין ימני(למרות שההתלקלקות-יתר שלו מעצבנת אותי). אני לא מסכים למשל שדן מרידור,תומך מובהק של רעיון 2 מדינות, שאפילו תמך בקדימה,הוא ימני, וטוב שנבעט מהמפלגה שלנו.

ולפיד לא מרכז הכלום. יש לו משנה מדינית סדורה,הזויה מהתחת אמנם, אבל יש לו כזאת. .

15. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

הגענו לתחתית של התחתית מבחינתי, אנשי ימין מאשימים אנשים שמחזיקים דעות שנחשדות כשמאלניות כבוגדים, כקטגוריה, בלי להתייחס לכל מקרה לגופו ומבלי לחשוב. אנשים אשכרה חושבים שסיפור ינון מגל זו איזו קונספרציה שמאלנית להדיח אותו מהכנסת, או איזו מזימה של גב האומה.

יש לי חדשות בשבילכם, מותר לבן אדם להחזיק באילו דעות שהוא רוצה. ואפשר להיות ימין כלכלי ושמאל מדיני, אין חובה להיות מקשה אחת בכלכלה ובמדיני, ומותר לחשוב אחרת במקרה X או במקרה Y. תפתחו את העיניים שלכם ותפסיקו ללכת שבי אחרי כל פלוץ שמנסים להכניס לכם לראש.

המצב במדינה הזו מדכא אותי.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 1, אורחים: 30)

1. VAR