לכל עיתון יש אג'נדה וזה מאד ברור מהרגע שפותחים את העמוד הראשון בו. בעיתות מלחמה אין הבדל גדול בין "ידיעות" לבין "ישראל היום". "הארץ" החליט במודע לתת במה לכותבים כמו גדעון לוי ועמירה הס ובנוסף מבקש תשלום על כתבות ולכן אני קורא מעט מאד ממה שכתוב שם. ממה שכן קראתי, שטרסלר אכן קפיטליסט וזה ידוע כבר שנים רבות, אבל מלבד הנושא הפוליטי, יותר מדי פעמים כתובה שם כתבה על נושאים שונים ואז הכותב מתחיל להכניס אג'נדה כמו קפיטליזם חזירי או שהמתטמיקה הורסת את האנושות. כך או אחרת אני מקווה שהארץ ירוויח כי חשוב שיהיו עיתונים, אבל עוד יותר חשוב שלא ייפול כי אז הקומוניסטים ממרצ ומפלגת העבודה ידרשו להציל את העיתון על חשבון משלם המיסים, וזה כבר משהו שלחלוטין אינני מקבל, כמו עם "מעריב" בזמנו, שאנשים, גם בפורום זה, ניסו לשכנע שזה הגיוני לסבסד עיתונות שאמורה לבקר את השלטון. מגוחך לחלוטין. מיותר לציין שאם תהיה הבטחה שהעיתונות לא תהיה מסובסדת במקרה של משבר, אז אינני דואג לעיתונות. הסיבה היא שהאינטרנט פשוט יחליף אותה, אם זה יהיה ברשתות חברתיות, או במודל של הארץ כיום. לגבי העיתונים הכלכליים, רובם נוטים לצד הסוציאליסטי של המפה, כולל הארץ שמלבד שטרסלר הוא שמאל כלכלי מובהק. על כלכליסט וגלובס אני אומר את אותו הדבר, ורק דה מרקר מעט ימני מבחינה כלכלית, אבל גם שם רולניק רוצה רגולציה על כל פיפס. מירב ארלוזרוב היא נקודת אור בעיתון זה, כאשר איתן אבריאל נותן לה קונטרה. בסך הכל, מבחינת עיתונות כלכלית, דה מרקר הוא הטוב ביותר. מבחינה אחרת, ישראל היום וידיעות הם הכי גרועים, ואת הארץ אני פשוט לא יכול לקרוא, מצטער אבל "הרעים לטיס" של גדעון לוי שבר אותי. סורי. ובהקשר של עיתונות, הנה כתבה שלעולם לא תתפרסם בעיתונים העילאיים ששלי יחימוביץ רצתה לסבסד: קו ישר - למה (כמעט) הכול עקום ואיך אפשר אחרת - "דה מרקר" מוקיע מינויים פוליטיים במשרד התרבות של מירי רגב Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
משעשע אותי הסיפור סביב הדרכון הסורי שמצאו ליד אחת מגופות המחבלים. אני מתאר לעצמי סצינה שבה אמו של המחבל בבוקר צועקת מלמטה ״אחמד! אחמד! יש לך הכל? גרביים לקחת? 8 מחסניות לקחת? דרכון סורי לקחת?...״
כן, זה תמיד מצחיק שאחרי ארועים כאלו (גם אחרי התאומים) נמצאים איפשהו ברחובות הדרכונים של המחבלים חדשים דנדשים וזמינים לצלמי התקשורת [emoji6]
אגב מסקרן אותי מה קורה עם אל קאעידה? הבנתי שדעאש היה שייך לאל קאעידה בתחילת דרכו, ואל קאעידה היה במשך שנים ובמיוחד אחרי ה-11 בספטמבר לארגון הטרור הדומיננטי ביותר בעולם, אך נראה שהוא כבר לא ממש רלוונטי בשנים האחרונות ודאעש לקח את מקומו כארגון הטרור הדומיננטי בעולם. יש מישהו שמתמצא בעניים שיכול להסביר מה קורה עם אל קאעידה בימים אלו, איפה הוא פועל, איך ולמה דאעש התפצל ממנו והאם יש לו קשר עם דאעש כיום? ובבקשה בלי תאוריות קונספירציה חסרות ביסוס. תודה מראש.
דאעש החל כ"אל קעידה בעיראק" תחת אבו-מוסעב א-זרקאווי (וכיום אבו בכר אל-בגדדי, לאחר שזרקאווי חוסל ע"י האמריקאים) כשלוחה של אל קעידה. לאחר שפרצה המלחמה בסוריה, "אל קעידה בעיראק" פתחה סניף גם שם תחת הנהגת אבו מוחמד אל-ג'ולאני בשם "ג'בהאת אל-נוסרה". בשלב מסוים החל מאבק כוח בין בגדדי לג'ולאני, כשהאחרון בצורה עצמאית רצה להכריז על סוריה כשטח שלו. מנהיג אל קעידה, איימן א-זוואהירי, פסק שאל-נוסרה היא הכוח הלגיטימי והשלוחה של אל קעידה בסוריה, ושארגון "אל קעידה בעיראק" צריך להישאר בעיראק. בגדדי התעלם מהפסיקה שלו ובעצם גרם לארגון שלו לפרוש מאל-קעידה, וזוואהירי הוציא פסק הלכה נגדו, כשהוא מגנה את האכזריות הנוראית של הארגון בעיראק. השם שונה לדאעש (המדינה האיסלאמית בעיראק וסוריה). מאז הארגונים שוחטים אחד את השני ללא רחמים, אם כי הם גם לפעמים מצליחים לשתף פעולה יחד, בניגוד למשל למורדים הסורים החילונים (צבא סוריה החופשי) או לארגונים איסלאמים השייכים לאחים המוסלמים\כאלו שהוקמו ספונטנית, שכל אינטרקציה שלהם עם דאעש גוררת עריפת ראשים אכזרית.
אל קאעדה רלוונטית מאוד בימינו, שלוחה ידועה ואקטואלית של אל קאעדה היא ג'בהת אלנצרה (אל נוסרה בפי כלי התקשורת) אבל לא נשכח שיש עוד הרבה סניפים בעולם: חרקה אל שבאב בסומליה, השלוחה של אל קאעדה בתימן (אל ווחישי היה המנהיג ועכשיו קאסם אל רימי הוא האמיר), השלוחה באלג'יריה ובמאלי, ויש גם סניף בתת היבשת ההודית. בנוסף יש לאל קאעדה יש עוד ארגונים חברים כמו אל ג'מאעה בדרום מזרח אסיה (בעיקר אינדונזיה, מלזיה והפיליפינים) ויש עוד הרבה ארגונים מחתרתיים במערב סין, בקווקז הרוסי, במרכז אסיה, במצרים, במרוקו, במדינות מערב אפריקה...
אני חייב להגיד שאחרי כל הסיפור הזה של מה שקרה בצרפת, אפשר לומר שהיקום כבר כתב לו את התסריט שכל האוהדים הנייטרלים בעולם ואשתם יירצו שייתגשם - זכייה מרגשת של צרפת על האדמה הביתית, דווקא אחרי מה שהיא כנראה התקופה הכי שחורה בתולדות האומה מאז מלחמת העולם השנייה (כן, למרות שיש עוד חצי שנה עד אז). לדעתי הם גם ככה היה הפייבוריטים, אבל אחרי כל זה, תחשבו כמה רוח גבית הולכת להיות להם. מישהו עוד מריח "טעויות" שיפוט לטובת המארחים על מנת שהתסריט הזה יוגשם?
קצת בידור לבוקר חורפי שכזה: I am a jihadist and I am tired of not being given credit. - REAL PROBLEMS REQUIRE REAL SOLUTIONS | REAL PROBLEMS REQUIRE REAL SOLUTIONS
צר לי שהשארתי אותך בלי תגובה, די פספסתי את זה. בדקה החמישית הוא אומר שהם נלחמים לצד דאעש ולאחר מכן אומר שהם מחמשים את האיסלם הראדיקלי בסוריה (ולא את הצבא הסורי החופשי שאני עדיין לא יודע מי זה ומה זה. הוא מכוון אותנו בדיוק למקום שאנחנו יודעים שהוא רוצה לכוון, מת להגיד את זה אבל לא יכול יותר מלרמוז על זה כך בערוץ טלויזיוני. הוא כמובן נלחם כל הראיון בעמדה שאומרת שצריך להפסיק את זה). אני חושב שהדבר ראוי לדיון ויותר רמיזות מאלו וההגיון מאחורי המהלכים לא נקבל, אף אחד לא יעיז להגיד יותר בשלב זה מהצד האמרקאי. גם דרך הפעולה הזאת היא לא תקדימית, האמרקאים אמרו שהם הקימו את אל קאידה בשנות ה 80 כדי להלחם ברוסים. זו דרך עבודה שנראת כחוזרת על עצמה, לתת לאחרים לעשות לך את העבודה ולהלחם באוייבים שלך במקום להתלכלך במלחמות כאלו מטונפות בעצמך. אני לא אומר כלום חד משמעית, אבל לא הייתי פוסל. זה די נראה כך אם מחברים נכון את הפאזל, מקשיבים להצהרות של הסעודים, האירנים, הרוסים וכל שאר המעורבים בעניין מכל הצדדים (לא רק מצד אחד זה או אחר). אני לחלוטין לא פוסל את זה.
בקרוב אכתוב פוסט שיבהיר מעט יותר על דאע"ש. בינתיים משמח לדעת שמכונית תופת מוסווית כאמבולנס שהיתה אמורה להתפוצץ בתוך או בסמוך לאיצטדיון שבהנובר בעת משחק בין נבחרות גרמניה להולנד. לא התפוצצה כי המשחק לא נערך ובוטל, אנגלה מרקל היתה אמורה לצפות גם כן במשחק.
הבטחתי ולכן אקיים. הפוסט הזה כולו נכתב בשפתי , מילים שלי וידע שלי. אם מישהו חושב שישנם אי דיוקים או ברצונו להוסיף ? בשמחה!! ד א ע " ש תחילתו של סיפורינו מתחיל באל קאעידה .ארגון ג'יהאד לכל דבר וענין , אם כי הגדיר את הג'יהאד שלו כג'יהאד הגנתי. רוצה לומר ההתקפות שלו תתבצענה רק כנגד אותן המדינות שתקפו אותו. מאחר ואזרחי אותן המדינות נתנו את הסכמתם ( מעצם היותם אזרחי המדינה ומעצם שליחתם של החיילים למלחמה נגד הארגון) "לפשעים" שביצע המערב / או כל מי שפוגע בהם. הרי שדמם הפקר ואף הם פגיעים. לארגון לא היו שאיפות השתלטות על איזורים או מדינות .השימוש שעשה הארגון בכוח לא היה אכזרי מספיק לטעמו של אברהים עוואד עלי אל באדרי.היו לו כוונות ורצונות שונים מהם ולכן ניתק עצמו מהארגון העניק לעצמו את שם התואר אבו באכר אל בגדדי, מינה את עצמו לתפקיד הרם והנישא ח'ליפה . מהו אותו ח'ליפה? לפי האמונה המוסלמית הוא המנהיג הבלתי מעורער של האומה המוסלמית כי נבחר להיות המחליף של מוחמד.תוך שימוש בדרכו ובאמונתו אך לא בתוארו כנביא האיסלאם כי מוחמד לטעמם הוא הנביא האחרון. עליו להיות צאצא לשבטו המקורי של מוחמד, שבט קורייש . בחירת השם לא היתה מקרית ( החליפ'ה הראשון היה חמיו של מוחמד ונקרא אבו באכר אל סידיק). מאחר ורצה להידמות לחליף הנחשב ביותר מכל החליפ'ה שהיו לאחר מותו של מוחמד. באותה הנשימה הכריז על שטחה של עיראק ושטחים נוספים שיכבשו לעתיד לבוא כח'ליפות . מעצם ההכרזה על הח'ליפות הרי שהג'יהאד בהכרח חייב להפוך להתקפי . רוצה לומר כל מדינה שהיתה בעבר ( החל מהמאה השביעית ) תחת שלטון האימפריה המוסלמית , חייבת לחזור להיות תחת שלטון הח'ליפות החדשה. לא יהיו גבולות בתוך הח'ליפות כי עצם קיומם של גבולות מהווים כפירה . אלו מדינות תיכבשנה ואלו לא, תתנהל על פי חלוקה ברורה וידועה באיסלאם, אולם לא ארחיב יותר מידי. רק אספר שיש מדינות שיזכו לתואר דאר אה סלאם ( איתנו בשלום ). דאר אל חארב , רוצה לומר במצב מלחמה תמידי עם האסלאם. דאר אל כופר, דאר אל הודנה דאר אה דעוואה ועוד החליפות תתנהל על פי חוקי השריעה שזה דבר מקביל פחות או יותר להלכה ביהדות. השריעה מפרטת את כל מרקם החיים על פי החוקים הנוקשים שלה, כולל קוד לבוש, יחס לנשים,מה מותר לאכול. ד'ימי שהוא למעשה בן חסות שאינו מוסלמי מקורי בחליפות . יהיה עליו לחבוש סוג של כובע דומה לרסן חמור משפיל עם טלאי צהוב .לשלם מס גולגולת ,חייב לציית לשורה של הגבלות ותנאים. כמו איסור לשכב עם אשה מוסלמית,או כמובן להתחתן עם מוסלמית. שורה של חוקים שנועדו למעשה לשמר את העליונות של הדת הזו בעיני מאמיניה.( מזכיר לכם מישהו בהיסטוריה? ) גם מי שימיר דתו לאיסלאם ( ע"מ להינצל ) הוא ובני משפחתו שווים פחות למשך כל ימי חייהם לדורי דורות. בין שלוש הדתות המונותאיסטיות ,האיסלאם כרונולוגית הינה הדת האחרונה.מוחמד נולד בשנת 570 לספירה. מאמיני הדת טוענים שאלוהים נתן את התורה ליהודים התאכזב מאוד כי היהודים פישלו עם קיום המצוות והוראות הקב"ה. כמותם גם הנצרות. לכן, הדת המוסלמית היא היא האחרונה והנעלית ביותר מבין שלוש הדתות ומשכך ,היא חייבת לשלוט על כל העולם , להוציא לפועל את רצונו של אללה על פי שליחו מוחמד. הרעיון הזה קוסם לבני הנוער וגם למבוגרים רבים . הם נוטים להיסחף ולהצטרף. זו הסכנה הגדולה שבדאע"ש. למרות שטרם קיבל את ההכרה כח'ליפה מצד מדינות מוסלמיות אחרות, עדיין כל מוסלמי בכל פינה בעולם יכול להישבע אמונים לח'ליפה. רדיקאלים מערביים שאינם מוסלמים מבסוטים מההזדמנות לחגוג ו "להתחרע". דאע"ש חצה מזמן את נקודת האל-חזור . ניתן להפציץ ,לכתוש לרסק. אך את הרעיון הזה אי אפשר להרוג. השד יצא מן הבקבוק .החליפות עושה שימוש רב במתאבדים שרצים בששון ובחשק רב אל מותם בפיגועי התאבדות. .כשנגמר הריגוש והאדרנלין שנובע רק מהדת , הם מפמפמים את עצמם בסמים ממריצים דוגמת קפטגון . סם המנטרל את הפחד וגורם לתחושת אופוריה. ( תעשיה אדירה שנשלטת ע"י נסראללה ועברה בחלקה לאחרונה לידי ארגוני המורדים בסוריה .) הטמנת מטענים במטוסים אינם ביג דיל כשמשתמשים בעובד סודני או מצרי שעובד במחלקת הכבודה בנמל התעופה. כל מה שנדרש ממנו זה להניח מזוודה תמימה למראה בבטן המטוס . כל פיגוע ראווה שכזה הזוכה להצלחה ,מאדיר את דאע"ש ומתדלק את הגיוס.זכורני שבחודש יוני 2014 דיברו על 15,000- 10,000 לוחמים , כשהיום מדובר במספרים אחרים לחלוטין. מחלקת התקשורת של דאע"ש עושה שימוש מדהים בכל כלי המדיה המוכרים.מי שעומד בראש המחלקה הזו כנראה גאון, כי הוא עושה עבודת שיווק נהדרת. סרטונים ופורנוגרפיה של המוות הפכו להיות מצרך מבוקש "בזכותם".. המדינה האסלאמית הקימה מערך שירותים כמו כל מדינה. משרדי ממשלה, דרכונים ועוד .גונבת משאבי טבע המצויים בשטחים שנכבשו על ידם , כמו גם כמויות נשק אדירות במחסנים העמוסים לעייפה של עיראק ובשאר. סוד גלוי שדאע"ש מחזיק בכמות לא מבוטלת של נשק כימי ואף עשה שימוש בגז חרדל כנגד מי שנלחם בו. סוד גלוי נוסף הוא ערימת האינטרסים המנוגדים של מדינות המערב ומדינות ערביות בארגון הזה. טורקיה למשל סוחרת בחשאי עם דאע"ש בנפט הגולמי ממאגרי עיראק וחלקים מסוריה במחירי רצפה ובמזומן . מדינות נסחטות ומשלמות "מתחת לשולחן " בכדי שהארגון לא יתקוף בשטחם. אובאמה המגמגם עד נאלם ככל שמדובר בטרור איסלאמי חשוד בעיני פוטין כמתדלק נוסף. ארדואן למד את העבודה באופן נהדר ונהנה מכל העולמות. יד ימין סוחרת עם דאע"ש ומזרימה אליו מגוייסים חדשים באמצעות מעבר משטח טורקיה אל המדינה האסלאמית. ואילו יד שמאל מתמרנת ולוחצת את מנהיגות מערב אירופה לשלם מיליארדי דולרים , רק שיעצור את זרם הפליטים הבורחים מאסיה אל אירופה דרך טורקיה שכידוע חלקה באסיה וחלקה באירופה. לדעתי זה רק ענין של זמן עד שהארגון הנחוש והעשיר הזה , יניח ידו על פצצה גרעינית"מלוכלכת". זו הסכנה האמיתית לעולם. הם כבר הוכיחו שאין להם שום עכבות. מי שהשתמש בנשק כימי, מי שהרים מגה פיגועים לא ימנע להוציא לפועל את הפיגוע " הגדול ". איך זה קשור אלינו היהודים? בכל זאת הם נמצאים בנוכחות חלקית עד מלאה בכל גבול יבשתי שלנו. עדיין לא נדרשנו לזה כי למזלנו אנחנו בעיניהם כנראה הקינוח. הם שומרים אותנו כחטיף שלאחר הארוחה. לכן, כל עוד הם עסוקים בלרצוח האחד את השני, לא נפריע להם , רק נאחל הצלחה לשני הצדדים. אבל חובה עלינו להיות עירניים ולישון עם עין וחצי פקוחות. דברים משתנים מהר מאוד בעולם הפסיכי.
מה חשאי בזה ״טורקיה למשל סוחרת בחשאי עם דאע"ש בנפט הגולמי ממאגרי עיראק וחלקים מסוריה במחירי רצפה ובמזומן״? ואם אתה יודע על זה ואני שמעתי על זה רבות אז איך?
מי שקונה מהם, תומך בהם. בכלל כל הפגישות המצולמות והלא מצולמות של מקיין ושאר אנשי דעאש נעשות בטורקיה. לנושא אחר: האירנים מצפצפים על כולם Iran begins dismantling uranium-enrichment equipment: IAEA| Reuters