אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. EO11 בפה אליל היכל התהילה

בתור אחד שמתיימר לדעת את ההיסטוריה של רמאללה, אתה צריך לדעת שהעיר הייתה נוצרית ברוב שנות קיומה ורק במהלך המאה ה-20 היא הפכה לעיר מוסלמית.

2. מזגן Member

עוד מעט לגבי אירופה.

3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

זה כנראה נותן להם זכות על היבשת.

4. Eric Cantona Member

זו עיר ערבית והצאצאים של הנוצרים או המוסלמים הם בסך הכל פחות או יותר אותם הצאצאים. זה אותם ערבים בלי קשר לדת והם כולם נלחמו בנו בכל המלחמות ולא הייתי עושה כל הבדלה בניהם.

5. מזגן Member

שתי יבשות לשני עמים.

Gass12 אוהב/ת את זה.
  6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

מה שאתה אומר כאן זה עיוות היסטורי רציני שאפשר להפריך בשניות. מספיק להיכנס לויקיפדיה.

7. Eric Cantona Member

למה עיוות? כל הערים הערביות בארץ הוקמו בעיקר עלידי מצרים, סורים, ירדנים או לבנונים. מבטיח שאלו לא היו השוודים :)

כן התבססתי בהודעה הקודמת שלי על ויקיפדיה, בהחלט. אפילו עד 67 האוכלוסיה שם הייתה בערך חצי חצי. היא אולי השתנתה רק בשנים האחרונות, אבל לא בתקופה שלפני שהקמנו את המדינה ובטח שלא מיד אחריה:

In the 1922 census of Palestine conducted by the British Mandate authorities, Ramallah had a population of 3,104; 2,972 Christians, 125Muslims, and 10 Jews.[54][55]

This had increased at the time of the 1931 census to 4,286, 3766 Christians, 519 Muslim and 1 Jew, in a total of 1014 houses.[56]

In Sami Hadawi's 1945 survey, the population stood at 5,080,[57] with Christians forming the majority of the population. However, the demographic makeup of the town changed drastically between 1948 and 1967 with only slightly more than half of the city's 12,134 inhabitants being Christian, the other half Muslim.[58]

זו עיר ערבית, בשורה התחונה. ומרבית הערבים בארץ נלחמו בנו בכל אותם מלחמות, בלי קשר לדת שלהם. עכשיו תחזרו להתווכח על הזכות שיש להם על הארץ, לשם לא נכנסתי בכלל.

נערך לאחרונה ב: ‏1/10/15
  8. EO11 בפה אליל היכל התהילה

זה לא משנה שהם נלחמו בנו במלחמות, כי הם היו אוכלוסיה חדשה. האוכלוסיה הערבית הגיעה לעיר רמאללה לאחר הסיפוח הירדני של יו"ש ולא לפניי, כשהעיר הוקמה על ידי משפחה ערבית נוצרית. אגב, אם תקרא על מאורעות כאלה ואחרות, העיר רמאללה לא תוזכר כמעט בגלל שהאוכלוסיה הנוצרית לא רצתה להיכנס לעימות היהודי - מוסלמי בשטחי ארץ ישראל.

9. Eric Cantona Member

מי הקים עיר זה פחות קריטי כי גם הגרמנים הקימו את פראג וההולנדים את ניו יורק, אלא יותר חשוב מי חי בו את עיקר התקופות הארוכות. אותו גרעין של משפחות נוצריות עדיין שם והיו שם בוודאי במהלך 48, 67 ולאחר מכן. זה חשוב מה האוכלוסיה הנוצרית לפני 500 שנה חשבה עלינו או זו המוסלמית? לתקופות ארוכות חיינו עם שתיהן בשלום בהרבה מדינות ועם שתיהן במלחמות בהרבה מדינות. אני יודע שגם הנוצרים שבניהם רוצים שנעוף מפה ונלחמו בנו מתחילת המאה הקודמת בכל המלחמות. אנחנו דנים במעגלים, לא ברור לי למה הדת משנה.

10. Gass12 Member

משפט המפתח בראיון עם ישראל כץ שאהבתי מאוד הוא : "זו מדיניות שהיא שגויה לחלוטין. לכן אני מציע ללכת לכיוון של הסדרה או להכרעה."

אם השר הזה יתייחס לראשות הממשלה באותה רצינות תהומית בה הוביל מוביל וימשיך להוביל את המהפכה בתחבורה? זה האיש שלי.
    למרות חוסר הכריזמה, למרות יחסי הציבור הלוקים בחסר. דרוש לנו איש מעשים עם ביצים ולא איש חסר ביצים שמספר מעשיות.
    לא רוצה לשמוע קשקשת ברשת על היועץ (שביבי עצמו מינה ושומר לו על התחת ).
    על בקשה לשינוי הוראות הפתיחה באש ( כאילו שרוה"מ צריך לבקש רשות ממישהו. תקיים דיון בממשלה ותעביר החלטה מחייבת )
    ובקצרה על ממשלת אימפוטנטית שלא יכולה להביא לכלל מעשה את ימניותה.

"אם נצטרך נפעל באיראן, כפי שבגין נהג בעיראק" - מדיניות ופוליטיקה - חדשות - ערוץ 7

11. Eric Cantona Member

הם כולם גיבורים בדיבורים עד שזה מגיע לרגע האמת, לכן כץ עושה רווח פוליטי מדיבורים של "אני גיבור" ולא מספר לנו את כל האמת. מכיוון שלאירן כבר כנראה יש נשק גרעיני וכל הסיפור על הסנקציות היה בגלל שהם מכרו את הנפט שלהם תמורת זהב להודים במקום הדולר האמרקאי (מה שהרגיז את האמרקאים והמערב והביא לסנקציות), אז הרי שהדברים סביב החלטה כזו לא רלוונטים. אירן לא תותקף עכשיו אחרי שכבר המערב חתמו איתם על הסכמים, החזירו את השגריריות וגם רוסיה נמצאת כאן פיזית במזרח התיכון כדי לשמור על בני בריתה. הסאגה נסגרה.

12. VAR Member

צודק, מה זה חשוב בכלל. תמיד אפשר לחזור לתקופה שיהודים גורשו ממדינתם, עונו ונרצחו רק כי סירבו להתנצר, או במדינות אחרות שילמו מס גולגולת כדי שלא ירוצצו להם אותה ועל הדרך אולצו לנקות את השירותים הציבוריים. נשמע לי כמו חיים משוגעים. מי צריך מדינה יהודית בכלל?

EO11 אוהב/ת את זה.
  13. Eric Cantona Member

פספסת לגמרי את מהות הדיון. לי לא משנה אם נוצרים או מוסלמים מאכלסים את רמאללה בחצי האלף האחרון, מבחינתי זה נבלה וזו טרפה. זה נראה שכאן בדיון איכשהו יותר נסלח לערבים בשל היותם נוצרים, אבל אני אומר שלי זה אותו הדבר בדיוק כי כולם לא רצו ורוצים אותנו כאן. את הנוצרים אני אפילו מתעב יותר, כי את ההשפלות שהם עשו לנו 2000 שנה באירופה עם כל מיני פרוגרומים, שבילים לבהמות וליהודים בלבד ועוד מייטב השפלות בלתי נסלחות, אף אחד אחר במזרח התיכון לא עשה לנו. שישרפו קודם הם לפני כולם, אני לא קונה את זה שהם משחקים אותה מתורבתים נכון ליימנו. הם חיות שונאי אדם מהשורה הראשונה שרק מסתתרת בעידן עכשווי מאחורי מסכה של נאורות.

14. EO11 בפה אליל היכל התהילה

זו הודעה די גזענית, אבל אני מבין את המקור שלה. גם אני תמיד אמרתי שאם כבר אוהדי בית"ר מתנהגים כמו חלאות ועושים הבדלות על פי גזע, אז צריך לקבל את המוסלמים הרבה לפניי הנוצרים. אבל הנקודה שנוגעת לדיון היא שלערבים יש זכות על רמאללה בדיוק כמו שליהודים הייתה זכות על ורשה בשנות הפוסט שואה.

15. Gass12 Member

ובינתיים הטרור הערבי פלסטיני מוסלמי רוצח זוג הורים לעיני ילדיהם. המנוולים אף יורדים לבצע וידוא הריגה.
    אני מניח כאן פוסט שכתבה קרולין גליק. לטעמי הפתרון המוצג בו מחוייב המציאות. כך או כך או כך העולם האנטישמי נגדנו ומתעסק רק בנו. מול שנאת העולם והאנטישמיות אין הרבה מה לעשות. לכן, נעשה אנו את מה שאנחנו כן יכולים.
    Caroline Glick
    כואב לכתוב על רצח אמא נעמה ואבא איתם הנקין. אני מתקוממת על כך שאני נאלצת לכתוב עוד שמות של אנשים מדהימים שלא זכיתי להכיר בחייהם, ועל ילדיהם היקרים להם מכל שלא יזכו לגדול בביתם.
    איתם ונעמה נשדדו מילדיהם ומהחברה היהודית כולה לא רק בגלל שהפלשתינים אוכלים שנאה יומם וליל אלא גם בגלל שאנחנו איבדנו את דרכנו.
    כאשר אני מדברת על אובדן דרך, כוונתי היא שאנחנו חיים במצב שבו 15 שנים לאחר שהפלשתינים פתחו במלחמת הטרור שלהם, אנחנו עדיין לא אזרנו את הכוח והתעוזה לעשות את מה שהיינו צריכים לעשות כבר אז.
    מנהיגינו – ואנחנו – לא הצלחנו אז, ואנחנו לא מצליחים היום לשים את שקר "פתרון שתי מדינות" מאחורינו. אנחנו ממשיכים לשמור אמונים למודל מדיני המבוסס על הנחת יסוד אנטישמית לפיה השנאה הערבית המפלצתית היא תוצאה מפעולה כזאת או אחרת שלנו ולא כך הדבר. הם שונאים אותנו, הם רואים בהורים ובילדים יהודים טרף קל משום שהם בוחרים לראות אותנו כך. השנאה שלהם טופחה והוסתה על ידי אש"ף וחמאס מאז היום בו נולדו. אין לכך כל קשר למשהו שאנחנו עשינו להם.
    כן, מנהיגי ההתיישבות צודקים. נכון להגיב לרצח בעוד פעולת בנייה ביו"ש. אבל לא די בכך. המענה הנכון לרצח הוא החלת הריבונות הישראלית על יהודה ושומרון בחלקם או בכללותם. המענה הנכון לפיגוע, ובכלל הוא להכשיר את הקרקע בחקיקה ובהחלטות ממשלה ליישום החוק הישראלי ביהודה ושומרון לרבות הוצאת ארגון פת"ח והרשות הפלשתינית אל מחוץ לחוק והכרזת מחמוד עבאס אישיות בלתי רצויה.
    זאת הדרך ואין בלתה. אי אפשר להיות חצי בהריון. אי אפשר להגיד שנשמור על ישראל ולהשאיר ישות ממשלתית חבלנית הקיימת כדי לפגוע בנו ולחסל אותנו על קנה.
    נעמה ואיתם הנקין הם לא קורבנות של שלום. הם לא רק קורבנות טרור. הם גם קורבנות של הימנעות עם ישראל ליטול את גורלנו בידינו ולהבין כי אין קיצורי דרך לחירות ולביטחון.

נערך לאחרונה ב: ‏2/10/15

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 1, אורחים: 27)

1. SaSa