אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. benos Member

כי יהיה לו ויש לו בדיוק את החוליים של משרד החינוך, ועד נמל אשדוד וועד הרכבת.

כשיונה יהב מקבל בוחטה כדי לבנות אצטדיון אל תצפה שהוא לא יביא לך מקורבים שיתחלקו בכסף, אל תצפה שלא יהיו אי סדרים ושאר ירקות.

ככה זה מערכת ממשלתית, הטיעון האהוב על חובבי התערבות ממשלתית זה שהשיטה טובה ורק האנשים שבועד נמל אשדוד לא. ואיכשהו תמיד תמיד האנשים לא טובים והשיטה יוצאת חפה מפשע.

2. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אתה רק אומר את מי לא, אני אשאל אותך את מי כן לממן? כל התקציב צריך ללכת לביטחון?

לגבי ההערה הראשונה-זהו, 40 אחוז במקרה הטוב בוחרים בערוץ 2 אז לא צריך אלטרנטיבות תרבותיות? ואגב, הראשונים שיודו שמה שיש בערוץ 2 זה זבל הם המנהלים שלו.

3. SerieA Il Capitano

צריך לממן ביטחון, משטרה, בתי משפט, בריאות, חינוך, תשתיות. אולי שכחתי משהו.

אבל לא דת, לא ספורט, לא תרבות, לא סובסידיות למקורבים.

אני לא חושב שאני או אתה במקום שיכול להחליט מהו זבל ומהי איכות. תפקידו של הציבור לבחור במה הוא רוצה לצפות. זה לא תפקידו של פקיד ממשלתי.

4. yonmu Member

טוב, 'חינוך' זה חתיכת שאלה. מעבר למתמטיקה-פיזיקה-אנגלית, כל השאר נתון לויכוח.

אבל בכללי אני מסכים - המדינה מממנת יותר מדי דברים, ואז כל המאמצים מתבזבזים במריבות על הכסף.

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה בעייתי כי יכול להיות שיש דברים שיש להם קהל משמעותי - כמו תיאטרון - אבל לא מספיק משמעותי כדי לקיים את המוסדות האלה בכוחות עצמם, כי בכל זאת לא מדובר במדינה ענקית. ומה אז, האם צריך לגדוע מהקהל הזה את התכנים בהם הוא מעוניין? ואם נגיד שבתל אביב עוד אפשר לקיים את הדברים האלה, מה לגבי הפריפריה, שבה סביר להניח שקשה עוד יותר להחזיק מעמד בלי קהל רב?

6. Super Mario Member

אני לא רוצה כלום, אני רק אומר שלדוגמא ביפן מס החברות גבוה ב11.5% מאשר בארץ, אני לא רואה שזה מבריח משם חברות ענק כמו סוני או טויוטה.

ולגבי המשפט השני שרשמת, מקודם אמרת שסוציאליזם זה רע ופה אתה מציין את אחד היתרונות שלו(שכר לימוד נמוך יחסית, עקב תקצוב ממשלתי של האוניברסיטאות).
    הרי אם תבטל את התקצוב הממשלתי ותפיל את כל שכר הלימוד על הסטודנט, זה יעלה את שכר הלימוד(מה שיגרום לכך שפחות אנשים ממעמד כלכלי נמוך יוכלו להרשות לעצמם לרכוש השכלה->דבר שיקבע עוני).

Uli Hoeness אוהב/ת את זה.
  7. SerieA Il Capitano

ראשית כל יש פרמטרים נוספים מעבר למס החברות הנקוב, כפי שכבר כתבתי.

לגבי האוניברסיטה, לא אמרתי שזה טוב או רע, ציינתי מציאות.

8. מזגן Member

ממש לא כמות מדוייקת - כמות האנשים שעובדים מינוס כמות החילונים שרוצים ללכת וללמוד ספר אגדות כל היום מינוס כמות החילונים שרוצים לחיות אורך חיים שכזה מינוס כמות החילונים שהם בכלל יהודים ויכולים להשתחל לשם. עם מה אתה נשאר?

נו והאשמת את החרדים. מה הלאה?

9. מזגן Member

אתה יודע איך אנשים ביפן עובדים? ובעבור איזה שכר? מה תרבות העבודה שם וכמות השעות?
    יש אנקדוטה (שסיפרו לקרוב משפחה שלי בביקור ביפן), החליטו ביפן באחת החברות להפסיק את קוד לבוש עסקי, אז העובדים היו לובשים חליפה עד שהיו מגיעים לעבודה שם מחליפים לcasual dress code. ואז בתום היום מחליפים לחליפה ונוסעים הביתה. המספר טען שהסיפור אמיתי, אבל גם אם לא, הוא מדגים שיפן היא מדינה בעייתית לבצע השוואות כאלה עימה.

10. אלי מתחן Member

אז עברנו מ"אי אפשר להאשים את החרדים" ל"אפשר להאשים אותם, אבל מה זה יתן לך". אני את שלי עשיתי.

11. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

12. benos Member

לפי מה ששמעתי גם העיפו את האחות או האחיינית של החייל שנרצח בקללות ובצעקות.

אין זה פשוט נכס לימין כל הכנסים האלה.

13. golding מנהלים

לא יודע אם זה נכס, אי אפשר לשמוח כששומעים דברים כאלה, גם אם זה משרת את העמדה שלך. זה דוחה.

14. VAR Member

אני פשוט מתבייש בשמאל הישראלי. הם איבדו כל צלם אנוש. מחבל הפך להיות דמות שקל יותר להזדהות איתה מאשר משפחה שכולה, זה לא נתפס.
    זה רק צריך לעודד יותר את מירי רגב ונפתלי בנט להמשיך במה שהם עושים. להתעלם מקריאות הפאשיזם והאנטי דמוקרטיזם ופשוט לעקור את ההצגות האלה בכוח הזרוע, ושיזדיינו כל הקוטלרים.

15. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מדהים. פשוט לא יאמן. צד אחד זה "שמאל זה דעאש" ו"ערבים נוהרים לקלפיות" וצד שני זה "עדר בהמות" , "מנשקי מזוזות".

למה אני צריך להזדהות פוליטית עם מישהו מהיצורים האלה ? מה זה הדבר הזה? אי אפשר לסגור את זה? שהצבא ישמור פה על הסדר מצידי וזהו. יש פה מאבק על יעני מי יותר אסון בניהול המדינה. התוצאה כרגע - כולנו מפסידים.

Eric Cantona, Mellow29, gilad16 ומשתמש נוסף אוהבים את זה.