אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. Bon Argumentum Ad Hóminem

איפה צעקתי "שמאל זה חרא"? אל תנכס לי התלהמות משום-מקום.

אני לא שונא את השמאל, אני באתי מהשמאל, וקשה לי להאמין שאתה ימינה ממני כלכלית, אבל זאת לא תחרות.
    מי אמר שאתה נפגע מרווחי הגז של תשובה? צמיחה זה לא רק צמיחה של העשירון העליון. צמיחה היא של כולם, כולל אותך, ולפעמים היא אפילו באה על חשבון אותם טייקונים. מי שמטפח את המונופולים פוגע בך, לא מי שנלחם בהם. מי שנכנס לך לכיס עמוק פוגע בך, לא תשובה. שלי וסתיו בעד כל אלה ולכן התייחסתי אליהן. הן יפגעו בך הרבה יותר מאשר תשובה או חבריו.

2. מזגן Member

ממה שאני מבין החילונים לא יורדים לרמה של סחטנות חרדית וסובלים בשקט. אבל זה לא נכון. החילונים לא סובלים בשקט הם עובדים ומקיימים אורח חיים הרבה יותר טוב מהחרדים. כמה חילונים כבר היו רוצים לקיים אורח חיים ברמה של הכנסה של חרדי?

3. אלי מתחן Member

שלחת אותי לצפון קוריאה כי החלטתי להגן על שלי יחימוביץ' וסתיו שפיר, על פי רוב המדדים זה נחשב להתלהמות. ועל פי מה? דעתו של סער קיו? אין שום משוואה מוחלטת שטוענת שצמיחה כלכלית ושוויון באים אחד על חשבון השני.
    למען האמת, אני נוטה לא להסכים איתן כמעט על הכל. זה לא אומר שאני חושב שהדעה שלהן מטומטמת, הרסנית או לא לגיטימית.
    וצמיחה היא לא של כולם, צמיחה היא של מי שצמח. רמי לוי מרוויח כל חודש עשרות מיליונים בעוד הקופאיות שלו מקבלות שכר מינימום. אני לא חושב שלראות אותו מגיע בBMW סדרה 7 לעבודה כל בוקר משפרת להן את ההכנסה או התועלת מהשכר הנמוך.

תשובה: הכמות המדוייקת של חילונים שעובדים בשביל לקבל שכר כזה.
    העובדה שהחרדים לא עובדים ולא מתגייסים לצבא היא סבירה כשמדובר בקהילה קטנה. נניח לרגע שיבוא בחור חילוני עם 19 מנדטים ויתחיל להציב דרישות ברמת חוצפה של יהדות התורה, האם המדינה תצליח להתמודד עם כמה מיליונים שתורמים לחברה ברמה של החרדים? היא תתפרק בתוך יומיים.
    כל הגישה של החרדים היא גישה של אני ואפסי עוד. אתה רוצה להאשים את השיטה? בדיקטטורה זה לא היה קורה. אני לא רוצה לחיות בדיקטטורה. אני רוצה לחיות בחברה דמוקרטית שבה אף אחד לא מגזים ומנצל אותה.
    נקביל את זה לשיטה של תור בסופר. כשאתה היחיד שעוקף בתור זה נחמד, מקצר לך את הזמן. כשכולם מנסים לעקוף בתור זה סיוט. התוצאה היא אותה תוצאה, אף אחד לא עוקף, אבל רמת העצבים שזה מביא לך היא פי כמה גבוהה יותר (בהנחה שאפשר למדוד רמות עצבים).
    גם פה אפשר להאשים את השיטה ולשים גדרות ליד הקופה, יותר סביר להאשים את האידיוט שמחליט שזה מתחתיו להיות כמו כולם.

4. Bon Argumentum Ad Hóminem

לא שלחתי אותך שתגור בצפון קוריאה אלא שתלך תראה איך שיוויון נראה. על פי המדדים של אלי מתחן זאת התלהמות, לא על פי מדדים לוגיים. אתה המתלהם הכי גדול כאן, חביבי, תצטט איפה רשמתי פעם אחת שהדעות של סתיו ושלי הן "מטומטמות, הרסניות או לא לגיטימיות", תפסיק לפרש דברים איך שנוח לך ואז להתייחס לזה. וגם אם אני חושב שהן דעות מטומטמות, נחש מה, מותר לי. גם מבלי שזה ייחשב מתלהם.

שוב אתה ממציא דברים. אמרתי שצמיחה היא של כולם, כי היא יכולה להיות כזאת, אצל כל אחד, לפחות עד שסתיו ושלי לא יגבילו אותו בשם השיוויון כמובן. אין שום קשר בין ההצלחה של רמי לוי לקופאיות שלו, זה לא בא על חשבונם ובגלל שיש לו את ה-BMW הזאת הוא יכול לפרנס אותן, גם אם במשכורת מינימום. או שהוא בכלל צריך להצטער על כך שהתעשר.

5. Super Mario Member

קשה לי להאמין ששלי וסתיו יכנסו לתוך הכיס של אנשים ממעמד הביניים ומטה, שלי הקומוניסטית רצתה להעלות בזמנו את מס ההכנסה למי שמרוויח מעל 50 אלף ל55% במקום -48% שיש היום בתקופת נתניהו האולטרה קפיטליסט+ביטול הטבות בחוק עידוד השקעות הון,מס על ירושות של מעל 15 מיליון שקל.

ynet בולשביזם? בעולם המערבי מפקחים על שכר הדירה - כלכלה

ותגיד איך זה שבמדינות כמו שבדיה,גרמניה,הולנד,קנדה אוסטרליה, דנמק רמת החיים היא בין הגבוהות בעולם למרות שהתנאים הסוציאליים בה יותר טובים מבישראל?(לימודים אקדמאים מסובסדים ע''י המדינה בחלק מהמדינות הללו+יש פיקוח על שכר דירה)
    אולי קצת יותר סוציאליזם ממה שיש פה זה לא כזה קקי למרות הכל.

ynet יחימוביץ': במקום העלאת מע"מ - יותר מס חברות - כלכלה

נערך לאחרונה ב: ‏13/6/15
  6. SerieA Il Capitano

סופר מריו, אני אגיד לך איך רמת החיים בדנמרק כל כך טובה. כי אין שם סוציאליזם. המיסים אומנם גבוהים, אבל יש להם המון אוצרות טבע, אבל בעיקר, בעיקר:

אין מכסים, היבוא חופשי לחלוטין
    גמישות מלאה בשוק העבודה למעסיקים. במילים אחרות, מותר לפטר עובדים
    שוק תחרותי מאד שבו הממשלה אינה מתערבת

מה מהמאפיינים שלעיל רלוונטיים למדינת ישראל, מלבד עוד מיסים שהגברות המכובדות מהמערך רוצות?

Bon אוהב/ת את זה.
  7. אלי מתחן Member

כמובן שמותר לך לחשוב, אך אם אתה לא מנמק אז זה מעיד עלייך יותר מעל הדעה.

מה המשפט השני בכלל אומר? זה נשמע כמו פרק מספר של הדלאי למה ולא חלק מדיון כלכלי. צמיחה נמדדת ברמת המדינה, היא לא בהכרח מעידה על העושר של כל הפרטים.
    צודק, אין קשר בין עובדים בעסק לבין ההצלחה של העסק. אפשר להשאיר את הקופות ריקות או לשים שם שימפנזה והכל ייראה אותו דבר. זה במקום תרומה שלו לצדקה.
    ונראה לי שקיים בלבול, רמי לוי הוא לא הבעלים של BMW, לפחות לא זה שאני התכוונתי אליו. ולכן העובדות לא מייצרות את הרכב ולכן אין קשר בין מקום העבודה שלהן לאוטו שבו נוסע הבוס. אתה לוקח את זה שוב לכיוון האישי, אין לי שום דבר נגד רמי לוי או יצחק תשובה, הם בסך הכל דוגמאות.

8. Bon Argumentum Ad Hóminem

סופר מאריו, גם לגזול מהמעד הגבוה, תתפלא, זה לא משהו שאני בעדו. אז היא מוציאה מהעשירים ומנסה להחזיר לעניים, אבל אז היא מקבעת מונופולים, מגנה על מכסים ומרימה את המיסוי על כל דבר אפשרי בערך. זה לא לעזור לעניים, זה לקבע אותם שם.

אין לי שום בעיה עם תנאים סוציאליים ברמה גבוהה, אבל זה לא חייב להיות ציבורי. הלוואי ובישראל היה את החופש הכלכלי שיש במדינות שציינת. זה מצחיק, רוב המדינות הללו הן מהמדינות הכי קפיטליסטיות שיש. ישראל הרבה יותר סוציאליסטית משבדיה, שם יש איגודי עובדים חזקים, אבל השוק הינו חופשי. הולנד, קנדה ואוסטרליה רחוקות מלהיות סוציאליסטיות, תשאל את מזגן, הוא גר שם. בדנמרק אין בכלל שכר מינימום ואפילו שבדיה מאז תחילת שנות האלפיים עושה שיפט ימינה. בדנמרק השמאל שולט, ועדיין, משום מה - הם בתהליך של הורדת קיצבאות רווחה, בתמיכה של הליברלים בממשלה.

אלי מתחן - כמה שאתה מניפוליטיבי(אתה מעדיף שאני אקרא לך כך מאשר שאתה לא מבין את הנקרא). לא אמרתי שהוא הבעלים של BMW, התייחסתי לכך שיש לו אחת. ומי אמר שאין קשר בין ההצלחה של העסק לעובדות? אמרתי שזה לא בא על חשבונם וזה לא אמור להפריע להן, או לך, או לכל אחד אחר.

SerieA אוהב/ת את זה.
  9. אלי מתחן Member

קווין ספייסי מבית הקלפים זה אני.

כל הדיון פה על דנמרק לוקה בחסר. יש כל כך הרבה סיבות לכך שמדינה מוצלחת כלכלית או לא. לפרק את זה למשפט "בדמרק אין סוציאליזם ולכן היא מוצלחת" זה שגוי לחלוטין, גם כי יש בדנמרק סוציאליזם, וגם כי יש עוד 1000 סיבות לכך שהיא מדינה מוצלחת.
    הגדולה של מדינה מוצלחת היא לקחת מודלים מוצלחים וליישם אותם במקביל, ללא קשר למי שמציע אותן.
    בישראל בכלל, עושה רושם שקודם כל מסתכלים מי מציע ואז מה מוצע.

ביבי לדוגמא, מנהל בתור ראש ממשלה מדיניות אנטי-שוק חופשי לחלוטין, אבל בגלל שהוא בא מהימין אני צריך לשמוע את תומכיו "הקפיטליסטים הגדולים" מספרים לי כמה קצבאות לחרדים עדיפות על מימון אוניברסיטאות.

10. Bon Argumentum Ad Hóminem

אוי, איך אתה אוהב לעוות דברים. אין שום קשר - במובן של זה לא בא על חשבונם. לא שזה לא בזכותם. יש הבדל.

הסקנדינביות היו פאר ה'סוציאל-דמוקרט' עד לא מזמן. כל הזמן השמאל נתן אותם כדוגמה, אבל במדינות הללו מתנהלות כלכלות שוק, יש להן משאבים שמאפשרים להם את השיטה וגם את מערכת הרווחה שלהם הם מקצצים כבר שנים.

תעשה הפרדה ביני לבין מי שאתה מכיר ומתדיין איתו על הדברים האלה ועונה לך באופן הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏14/6/15
  11. Super Mario Member

יש שם הגבלה על העלאת שכר דירה, יש שם לימודים בחינם, המע''מ שם 25%, המס הכנסה המקסימלי שם יותר גבוה מפה(לגבי המכס לא מצאתי נתונים אבל נניח וזה נכון מה שרשמת)
    גם פה אפשר די בקלות לפטר עובדים אלא אם כן אלו עובדי חברות ממשלתיות.
    כלומר רוב התנאים הסוציאלים שם יותר טובים מבארץ אז להגיד "אין שם סוציאליזם" זה לא בדיוק אמת, יש שם שילוב בין שוק חופשי להתערבות ממשלתית כמו כמעט כל מדינה בעולם.
    האם מדינה שבה מס החברות הוא 30 אחוז זה אומר שהיא סוציאליסטית או קפיטליסטית?
    אין שחור ולבן בנושא הזה כלכלה של מדינה זה דבר מורכב.

שלא תבין אותי לא נכון, אני לא בעד להפציץ במסים אבל אני בספק אם ה-13 מיליארד שקל האלה שהיא הייתה גובה היו גורמים לקריסת כלכלת ישראל כמו שחלק מהאנשים אומרים.

אני לא בעד להעלות מסים, נהפוך הוא אבל כשאתה רואה שבארץ אנשים מסויימים קונים וקונים דירות כדי ליצור בועה ואז מחזיקים 40,30 ו20 דירות, אתה מבין ששוק הדירות חייב פיקוח.

12. אלי מתחן Member

אני מניח שלך זה היה ברור כל הזמן. אני יכול להבין רק ממה שאתה רושם. שים לזה לב בפעם הבאה שאתה מספר לאנשים שיש להם בעיה בהבנת הנקרא.
    ושוב, אעשה את ההפרדה כשהיא תהיה חשובה. כרגע, אני שמעתי שסתיו שפיר ושלי יחימוביץ' יהרסו את הכלכלה, עוד לא שמעתי עוד למה.

13. Bon Argumentum Ad Hóminem

תעשה את ההפרדה כי היא כבר חשובה. אל תתמם. לא תמכתי בליכוד, אמרתי שהוא לא יעשה את הנזק הכלכלי שבמחנ"צ יכולים לעשות.

14. Mellow29 Kopite

העלאת מיסים לא, אבל כל התוכנית הכלכלית שלה עלתה קרוב ל-150 מיליארד ש"ח, מה שכנראה היה מגדיל את הגרעון של ישראל פי כמה וכמה וכן היה עלול לגרום לקריסת הכלכלה.
    שלי יחימוביץ' מצאה 138 מיליארד שקל - בחירות בישראל - TheMarker

ויש שם גם אוכלוסיה הומוגנית, עם מוסר עבודה גבוה באופן מסורתי, שלא סוחבת על הגב שלה תקציב בטחון ענק ו2 אוכלוסיות שברובן נושאות בחלק קטן מנטל המיסים וחיות על קצבאות של המדינה.
    מידה | העיתונאי שניפץ את מיתוס ארצות סקנדינביה - מידה

מעניין, מי הם האנשים האלה שמחזיקים 30 ו-40 דירות? יותר סביר שברח לך 0 ואתה מתכוון לאנשים שמחזיקים 3-4 דירות להשכרה. מעניין לאיזה מפלגות רוב האנשים האלה מצביעים. תחושת הבטן שלי אומרת שזה לא מנשקי הקמעות מהפריפריה שמצביעים ליכוד.

15. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם הוא בעד "דו-קיום" אז מדוע הוא מתנגד להתנחלויות? הרי יכולים לגור שם גם מתנחלים וגם פלסטינים, למה שלא יהיה גם שם "דו-קיום"? מדוע הוא בעד טרנספר שלהם וחושב שנוכחותם שם אינה לגיטימית, היכן הסובלנות? זה אמנם לא קשור לדיון, אבל אדם כזה לא יכול לקדם דו-קיום אמיתי אלא רק לקדם אג'נדה מסוימת המוסווית מאחורי הביטוי הזה.

ויופי שיש טענה נגד ישראל, יש גם שיטענו שבעצם יש כאן כיבוש ערבי ביו"ש, השטח כולו שייך ליהודים וצריך לעשות טרנספר לערבים (כלומר בדיוק כמו הבחור הנ"ל, רק שמחליפים את המילה "פלסטינים" ב"מתנחלים", אין שום הבדל אחר). האם תתמוך במימון ממשלתי של פעילות שכזו מהצד השני? ונעזוב לרגע את זה שזה לא קיים היום, גם כי אין הצגות ישראליות בכפרים פלסטינים וכי אמנים ימנים זה לא הולך בברנז'ה.

ואתה גם כן לוקח את זה לכיוון של משטרת מחשבות כשזה רחוק מהמציאות. ביטול המימון הוא למי שיונק מעטיני הקופה הציבורית של אזרחי ישראל, אבל בוחר להחרים חלק מישוביה. לא בגלל הבעת דיעה. אם הוא רוצה לערב פוליטיקה באמנות שלו, אז אחלה, שיעשה את זה על חשבונו ולא על חשבוני. לא רוצה שירד לי מהמשכורת כסף שילך למי שנוהג בצורה כזו, וכך גם הרוב המוחלט של מצביעי המחנה הלאומי. באופן כללי אני גם בעד סגירה מוחלטת של משרד התרבות והעברת כל תקציביו למקומות שבהם צריך אותם, אבל זה נושא אחר.

אם אנשי תרבות רוצים להתערב בפוליטיקה, אז גם פוליטיקאים יכולים להתערב בענייני תרבות. אתה לא יכול למחות בעד חופש לצעדים כאלו ובאותו הזמן לדרוש להיות כבול תחת מימון ממשלתי.