אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. Super Mario Member

אבל גם על פי תוצאות הבחירות, המפלגות החברתיות קיבלו יותר מהימין אפילו.

2. golding מנהלים

"המפלגות החברתיות", אתה מעוות את מה שקרה בפועל. מה הקשר בין העובדה שכל המפלגות החברתיות קיבלו יחד, בקרוב, את מספר המנדטים שקיבלה מפלגת הליכוד לבין הסיכוי שהעבודה תצליח לגבור על הליכוד?

אני מנסה להבין את ההגיון של הדברים שלך. לדעתך יש עתיד, כולנו והעבודה מייצגים את אותם דברים? אתה לא חושב שהמפלגות הללו היוו אלטרנטיבה לאנשים משני הצדדים של המפה הפוליטית? הרי אם תשמיד את יש עתיד ואת כולנו ברגע זה, לאן נראה לך שהבוחרים שלהם ינהרו?

הנושא הכלכלי חשוב, ועובדתית - למרות המצע הלא הקיים של המפלגה - גם בליכוד שמים על זה דגש. אם אתה רוצה לדבר אל רוב הציבור אתה צריך להגיד יותר מ"המצב הכלכלי פה רע" ו"צריך להחליף את ביבי".

3. Super Mario Member

אני לא מעוות כלום, כל המפלגות החברתיות קיבלו יותר מכל מפלגות הימין לא רק יותר מהליכוד.
    אין לי מושג אם תשמיד את יש עתיד או כולנו לאן ילכו הבוחרים, אני רק אומר שהבוחרים שלהם בהחלט יכולים להצביע לעבודה וגם חלק מבוחרי הליכוד.
    ובעבודה דיברו יותר מאשר סיסמאות, הייתה להם תוכנית כלכלית שלמה שבנה טרכטנברג.

4. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

צריך גם לזכור שהרבה קולות ימין התבזבזו על המפלגה של אלי ישי שהיא המפלגה עם הכי הרבה קולות אי פעם שלא עברה את אחוז החסימה. פה זה לא אמריקה, לא מנצחים בחירות רק על כלכלה. אי אפשר להגיד שהנושא הכי מרכזי בהוויה הישראלית פתאום כבר לא רלוונטי.

golding אוהב/ת את זה.
  5. Super Mario Member

לא אמרתי שהוא לא רלוונטי, אמרתי שהוא לא המרכזי או שלפחות הנושא הכלכלי היום נמצא במרכז לא פחות.

6. alexshw Member

אין פה ויכוח מבחינתי. אם הליכוד בראשות ביבי קיבל 30 מנדטים הבחירות היו לגמרי על הביטחון. ביבי מצטייר כביטחוניסט.

7. SerieA Il Capitano

קשה לי להאמין שהציבור ייתן 30 מנדטים לשלי יחימוביץ'. ניסו את זה בפעם הקודמת וזה לא הלך.

נותנים לה לייקים בפייסבוק, אבל אני חושב שגם הציבור מבין שאג'נדה עדי כדי כך סוציאליסטית היא בעיה.

8. Lebron Member

אתה נותן לציבור יותר מדי קרדיט, אני בספק אם רובו יודע בכלל מה זה סוציאליזם ומה זה קפיטליזם, וגם אם כן אז זה בצורה מאוד שטחית ולא מעמיקה.
    גם בוא נגיד את האמת, ביבי לא זכה בבחירות בזכות המדיניות הקפיטליסטית שלו (שלא ממש באה לידי ביטוי מבחינתו כראש ממשלה, בטח שלא אחרי ההסכמים הקואליציונים הטריים עם המפלגות החרדיות).
    הוא זכה על רקע ביטחוני ולאומי בזכות סיסמאות חלולות על "רק אני אשמור ירושלים מאוחדת", ו"רק אני אשמור על הביטחון" ובלה בלה בלה.

זה אגב לא קשור ספציפי לציבור הישראלי, אני מעריך שרוב האנשים, גם בעולם המערבי, לא מתעניינים או מבינים יותר מדי בפוליטיקה ובכלכלה.

נערך לאחרונה ב: ‏11/6/15
  9. מזגן Member

ההיסטוריה ב25 השנים האחרונות מראה שצריך עוד משהו דרעי שר פנים ושיתוף פעולה עם הציוניים הכי ציוניים - המפלגות הערביות.
    wait what?
    רבין נכנע ונסחט על ידי החרדים? WTF
    הייתי בטוח שזה סטארטאפ של ביבי.

מדהים שלא צריך אפילו ללכת רחוק למפלגות ולתקשורת, אפילו כאן הסכינים נשלפות אל עבר בוז'י אחרי ההפסד.

10. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

מריו - תן לי בבקשה הגדרה ל"מפלגה חברתית", רצוי ללא שימוש במילה "חברתי\ת".

11. Super Mario Member

מפלגות שהנושא הכלכלי-חברתי הוא בפרונט שלהן ובעיקר עליו הן ביססו את הקמפיין.

12. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

ככה אפשר להגדיר גם את "עלה ירוק"-גם אצלם הנושא הכלכלי הוא הדבר החשוב, אבל הדעות שלהם הפוכות מאלה של שלי יחימוביץ' וסתיו שפיר ב-180 מעלות.

13. Lebron Member

אתה מתכוון למפלגה שהתאחדה עם המפלגה הליברלית-ליברטנית שרצה בבחירות 2013 בראשות ירון לרמן?

כי הרשימה שרצה בבחירות האחרונות נפרדה מלרמן והמפלגה הליברלית ולפי המצע שלה היא פחות רדיקלית מבחינה כלכלית.

14. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

כן, הכוונה אליהם.

15. מזגן Member

http://www.blogcdn.com/massively.joystiq.com/media/2011/10/facepalm.Xxx