"המפלגות החברתיות", אתה מעוות את מה שקרה בפועל. מה הקשר בין העובדה שכל המפלגות החברתיות קיבלו יחד, בקרוב, את מספר המנדטים שקיבלה מפלגת הליכוד לבין הסיכוי שהעבודה תצליח לגבור על הליכוד? אני מנסה להבין את ההגיון של הדברים שלך. לדעתך יש עתיד, כולנו והעבודה מייצגים את אותם דברים? אתה לא חושב שהמפלגות הללו היוו אלטרנטיבה לאנשים משני הצדדים של המפה הפוליטית? הרי אם תשמיד את יש עתיד ואת כולנו ברגע זה, לאן נראה לך שהבוחרים שלהם ינהרו? הנושא הכלכלי חשוב, ועובדתית - למרות המצע הלא הקיים של המפלגה - גם בליכוד שמים על זה דגש. אם אתה רוצה לדבר אל רוב הציבור אתה צריך להגיד יותר מ"המצב הכלכלי פה רע" ו"צריך להחליף את ביבי".
אני לא מעוות כלום, כל המפלגות החברתיות קיבלו יותר מכל מפלגות הימין לא רק יותר מהליכוד. אין לי מושג אם תשמיד את יש עתיד או כולנו לאן ילכו הבוחרים, אני רק אומר שהבוחרים שלהם בהחלט יכולים להצביע לעבודה וגם חלק מבוחרי הליכוד. ובעבודה דיברו יותר מאשר סיסמאות, הייתה להם תוכנית כלכלית שלמה שבנה טרכטנברג.
צריך גם לזכור שהרבה קולות ימין התבזבזו על המפלגה של אלי ישי שהיא המפלגה עם הכי הרבה קולות אי פעם שלא עברה את אחוז החסימה. פה זה לא אמריקה, לא מנצחים בחירות רק על כלכלה. אי אפשר להגיד שהנושא הכי מרכזי בהוויה הישראלית פתאום כבר לא רלוונטי.
אין פה ויכוח מבחינתי. אם הליכוד בראשות ביבי קיבל 30 מנדטים הבחירות היו לגמרי על הביטחון. ביבי מצטייר כביטחוניסט.
קשה לי להאמין שהציבור ייתן 30 מנדטים לשלי יחימוביץ'. ניסו את זה בפעם הקודמת וזה לא הלך. נותנים לה לייקים בפייסבוק, אבל אני חושב שגם הציבור מבין שאג'נדה עדי כדי כך סוציאליסטית היא בעיה.
אתה נותן לציבור יותר מדי קרדיט, אני בספק אם רובו יודע בכלל מה זה סוציאליזם ומה זה קפיטליזם, וגם אם כן אז זה בצורה מאוד שטחית ולא מעמיקה. גם בוא נגיד את האמת, ביבי לא זכה בבחירות בזכות המדיניות הקפיטליסטית שלו (שלא ממש באה לידי ביטוי מבחינתו כראש ממשלה, בטח שלא אחרי ההסכמים הקואליציונים הטריים עם המפלגות החרדיות). הוא זכה על רקע ביטחוני ולאומי בזכות סיסמאות חלולות על "רק אני אשמור ירושלים מאוחדת", ו"רק אני אשמור על הביטחון" ובלה בלה בלה. זה אגב לא קשור ספציפי לציבור הישראלי, אני מעריך שרוב האנשים, גם בעולם המערבי, לא מתעניינים או מבינים יותר מדי בפוליטיקה ובכלכלה.
ההיסטוריה ב25 השנים האחרונות מראה שצריך עוד משהו דרעי שר פנים ושיתוף פעולה עם הציוניים הכי ציוניים - המפלגות הערביות. wait what? רבין נכנע ונסחט על ידי החרדים? WTF הייתי בטוח שזה סטארטאפ של ביבי. מדהים שלא צריך אפילו ללכת רחוק למפלגות ולתקשורת, אפילו כאן הסכינים נשלפות אל עבר בוז'י אחרי ההפסד.
ככה אפשר להגדיר גם את "עלה ירוק"-גם אצלם הנושא הכלכלי הוא הדבר החשוב, אבל הדעות שלהם הפוכות מאלה של שלי יחימוביץ' וסתיו שפיר ב-180 מעלות.
אתה מתכוון למפלגה שהתאחדה עם המפלגה הליברלית-ליברטנית שרצה בבחירות 2013 בראשות ירון לרמן? כי הרשימה שרצה בבחירות האחרונות נפרדה מלרמן והמפלגה הליברלית ולפי המצע שלה היא פחות רדיקלית מבחינה כלכלית.