אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. VAR Member

אף פעם לא יצא לי לומר "אני יהודי" כשקניתי דונר איפשהו, אז לא יודע לומר לך.

ללכת מכות עם מישהו שלא אהב שאני לובש חולצה עם סמל של צה"ל וקרא לי נאצי - זה דווקא כן יצא לי לא מזמן.

2. SerieA Il Capitano

מצטער שזה קרה לך.

בינתיים האירופאים בוחרים שלא להתמודד.

ע״ע צרפת.

3. VAR Member

אין מה להצטער, שום דבר חמור לא קרה (לאף אחד מאיתנו). מיותר לציין שאני אמשיך ללכת עם החולצה.

אני גם לא רואה שבארץ כן בוחרים להתמודד. מה שכתבת מקודם די מוכיח שגם אתם עדיין ישנים על האף ובטוחים שכולם רוצים את אותם הדברים כמוכם.

מהאירופאים כמובן אין לי ציפיות. הם מקרה אבוד.

נערך לאחרונה ב: ‏3/6/25 ב- 16:53
  4. DRORIKO Member

5. Lebron Member

אז למה אתה ממשיך לגור שם?
    אני לא שואל בקנטרנות. אני שואל ברצינות. לפי מה שאתה אומר אירופה בכלל וגרמניה בפרט בדרך לרוב מוסלמי. אז לפי ההיגיון הזה אתה צריך לרצות לברוח משם.

SerieA אוהב/ת את זה.
  6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשאתה מדבר על "ערבים" כאן, למי אתה מכוון? לערבים ישראלים או לערבים בכל אשר הם?

למדינת ישראל אין אחריות על כל הערבים בעולם. יש לה אחריות על ערבים אזרחי ישראל ואי אפשר להאשים את הרוב השקט שרק רוצה לחיות את חייו בגלל מעשים של אחרים, ומוצא את עצמו חסר אונים.

מעשי רצח בחברה הערבית בסדר גודל כזה לא היו כאן מאז ומתמיד. יש סיבה לעלייה שחלה עם השנים. ובתקופת ממשלת השינוי, כשהשקיעו במאבק בעניין, גם חל שיפור - שהתהפך שוב בעלייה חדה אחרי שעלתה ממשלה עם שר לביטחון פנים כהניסט. למדינה יש אחריות עצומה. כשהיא תעשה את שלה ועדיין לא תצליח לשנות את המצב? אז תדבר על תרבות.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בוא נגיד שאני זורם איתך. אילו נבחרי ציבור ראויים מהחברה הערבית שרצו לעבוד בשביל הישראלים-ערבים התמודדו בבחירות בשני העשורים האחרונים ופשוט לא קיבלו קולות?

שיסתמו את הפה? לא מופתע שזה בא ממך, אבל אין שום סיבה שיסתמו את הפה כשהמדינה לא עושה כמיטב יכולתה כדי לעזור להגן על אנשים שהם האזרחים שלה, לא פחות משאתה אזרח שלה.

8. SerieA Il Capitano

המדינה אחראית בלי ספק. ראשית.

אבל גם החברה הערבית אחראית, ואת זה אמרו גם אנשי ציבור (כנים) מהחברה הערבית.

9. VAR Member

שלא יהיה לך ספק שאני לא אשאר שניה אחת במדינה עם רוב מוסלמי. יש עוד זמן עד שנגיע לשם, ולגבי ישראל אני לא יותר אופטימי.

ולמה "גרמניה בפרט"? המצב פה יחסית טוב למדינות כמו צרפת, בריטניה, בלגיה והולנד (אוהדי מכבי ת"א יגידו לך).

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

השאלה מה צריך כדי לשפר את המצב: שהחברה הערבית פשוט תסתדר בעצמה, ממקומה הנמוך גם כך, או שהמדינה תעזור לה.

האמת שלא צריך לשאול את השאלה. זו אחריותה של המדינה. בשביל זה היא קיימת, זה חלק מהחוזה שלה עם האזרחים*.

* כמובן, כך זה אמור להיות, אבל לא כאן באופן כללי ולא כלפי האזרחים הערבים בפרט.

11. DRORIKO Member

12. Lebron Member

וואלה חשבתי בגרמניה המצב גרוע. אבל זה כנראה בגלל החוויה שלי של המוני מהגרים ברחובות מלפני עשור.

13. SerieA Il Capitano

המדינה צריכה לעזור לחברה הערבית, והחברה הערבית צריכה גם היא לעזור לעצמה.

14. VAR Member

גרוע מאיזו בחינה? אחוז המוסלמים? כי בישראל הוא יותר גבוה מאשר בכל מדינה אירופאית שלא תבחר.

בכל הקשור לאכיפה גרמניה לא רואה את ישראל ממטר. פה אתה הרבה יותר בטוח עם כיפה על הראש במרחב הציבורי מאשר בארץ. ברור שפה ושם תפגוש ביריונים, וחבר'ה שזורקים עליך פיצוחים מהקומה למעלה, אבל אני חושב שזה עדיף מאשר שיכניסו את הבן שלך לתוך תנור אפייה, וכמה רגעים אחר כך יבוא איזה דגנרט ויאשים אותך ברצח ילדים כתחביב ועוד יקבל על זה מספר דו ספרתי של מנדטים בסקרים.

15. DRORIKO Member