פרקטיקה של תוכנית סדורה דורשת ממך דברים מסויימים, מעניקה לך בתמורה דברים מסויימים, אבל גם עולה לך בדברים אחרים... כך גם פרקטיקה של ניצול הזדמנויות. דע לך זאת ידידי - אם אתה רוצה לעבור למתכונת של ניצול הזדמנויות - במציאות המזרח תיכונית האולטרא דינמית שחלונות הזדמנויות נפתחים לרגע אחד קצר, אתה חייב להיות חד. כמו סכין. ואתה יכול לשכוח מהמציאות הנוכחית. שבה יש כל כך הרבה ידיים שאוחזות בהגה. ובמיוחד של בג׳׳צ. ואתה יכול לשכוח מהמצב הקיים - של אנטי ממסדיות. וקהלים שלמים (כולל קהלים צבאיים של לובשי מדים ו/או בשירות פעיל) שמגלים נאמנות כפולה, או אתה יודע מה אפילו נאמנות בלעדית - לא לדרג המדיני אלא לדרגים אחרים ולכוחות אחרים... אם אתה רוצה שישראל תעבור למתכונת של ניצול חד ומהיר של הזדמנויות, אז הרפורמה המשפטית המקורית של יריב לוין צריכה להיות קטנה עליך ב 2 מידות… אולי אפילו נטישה של המתכונת הדמוקרטית המערבית המודרנית הייתי מרחיק ואומר. אתה צריך להיות חיית טרף חדה ומשומנת. ומסונכרנת. אין לך זמן אין לך תוכנית במגירה באירוע מתגלגל דינמי ואתה טס איתו. חלון הזדמנויות נפתח.. - בום אתה דוקר. אם אתה חושב שאתה יכול לחיות על ניצול הזדמנויות במציאות שבה ההנהגה לוקחת משוט חותרת לכיוון אחד, בית המשפט חותר לכיוון אחר, והתקשורת בכלל לוקחת מזלג ומנקבת לנו את הסירת גומי, אז אתה חי בסרט יותר פה מכולם.
לא ביקשתי לפוצץ את העולם. ביקשתי לפוצץ את מי שרוצה לפוצץ את המשפחה שלי. קוראים לזה הגנה עצמית, וזו זכותה וחובתה של כל מדינה עלי האדמות. אתה מבקש ממני תוכנית בתור מה, בתור אלוף במילואים? יש לצה"ל יכולת מבצעית לשטח את עזה. אם אין אז שיבטלו את משרד הביטחון ושיחמשו את האזרחים. בשביל מה אני צריך צבא במיליארדי שקלים בשנה שלא מסוגל לשטח רצועה צרה? הבעיה כאן מאז ומעולם לא הייתה יכולת, כי יש, אלא פחד מפני מה שיקרה אחר כך. ובכן, מה שיקרה אם לא תשטח את האויבים הנאצים שלך, מפחיד אותי הרבה יותר מהסנקציות שאולי יגיעו אם כן.
https://x.com/amit_segal/status/1926337919192612960 יפה לראות איך בהתחלה יאיר גולן אומר שהציטוט הזה הוצא מהקשרו ואחרי שהוא הבין שהוא לא יכול להילחץ מזה הוא משנה את הטיעון ל"זה נאמר שבוע אחרי הטבח"