כבר ראינו כמה ימין שפוי אתה גאס. ואנחנו יודעים בדיוק איך תתנהג לערבים פה, ללא בתי המשפט "שמונעים מאינטרסים של השמאל". אתה צריך ללמוד דבר או שניים על דמוקרטיה. גם אם אתה הרוב, אתה לא יכול לכפות את הדעות שלך על המיעוט. זה נקרא עריצות הרוב, ותודה לאל שיש בתי משפט שדואגים להגן על אותם שמאלנים מפני "הימין השפוי" שאם היתה לו היכולת, היה מתנהג בדיוק כמו החמאס בעזה. עלק שפוי.
ואתה צריך ללמוד דבר או שניים על המושג לויאליות.גם קצת על פטריוטיות לא יזיק לך. אבל איתך אני באמת שלא מעוניין להתדיין.אתה לא שייך ללאום היהודי=כדבריך. אתה שונא את המדינה ורצית לעזוב=ואכן ברחת מכאן. אתה אוהב את האוייב יותר מהעם שלך=הוכחת זאת עשרות פעמים. אז בכיף גדול אני מודיע על הינתקות ממך והבדיחה שמכנה עצמו דנידין.ומצרף שקית הקאה. היה שלום.
גאס, במקום שתשלח אותי לגוגל, אולי תגיד לי מה הנקודה שלך וזהו? וכמובן שעכשיו כולנו זונות בשכר ואנחנו מקבלים תשלום על ההודעות שלנו כאן בפורום (הסיבה היחידה שהגבנו פה היא שפנית אלינו... אם לא היית עושה את זה כנראה שלא היינו מקבלים צ'ק בסוף החודש). אמרת שבחיים הפרטיים שלך אתה תמיד יוזם מהלכים... חבל שהממשלה שלנו לא ככה, והיא תקועה בגישת ה"אין מה לעשות, בואו נישאר במצב הנוכחי". עכשיו גם מצרים נגדנו, החמאס והפת"ח מתאחדים, המצב נהייה ורוד יותר ויותר... והימין? מתעקש לעצום עיניים ולהגיד לעצמו שהכל בסדר.
דניס.לגבי מצרים סאדאת נרצח ע"י האחים המוסלמים ולפחות בעניינו "איי רסט מיי קייס." לגבי ירדן תקרא את החלק המתייחס לגבולות ותקרא בענייני הכרה במדינה או הכרה בטריטוריה. תקרא בנוסף בענייני הגבולות כמה הנושא נשאר פתוח.(רמז? לא במקרה נותר פתוח).. ואגב. אתה השמאל היחיד שאמשיך להתדיין איתו.למה? כי הוכחת יותר מפעם אחת נכנות לחשוב חשיבה נוספת.
איזה דבר טוב צמח מלאומיות ומפטריוטיזם? יש דברים אחרים שמשייכים אותי לקבוצה שלכם וזו השפה והתרבות, והעובדה שגדלתי בארץ הזאת שלכם. אני שונא את הכיבוש, אני שונא את ההתנחלויו, אני שונא את הממשלה המזויינת הזאת, ואני לא רואה בפלשתינים אוייב. אני רואה בהם בני אדם, ופה זה השוני הגדול בינינו. אתה רואה בהם אוייבים ומטרות על הכוונת, ואני רואה בהם בני אדם, כפי שאני רואה גם בך בן אדם בסה"כ, ולמרות הכל.
סטיב ביבי נתניהו הוכיח בעבר שהוא מכבד הסכמים וגם כשהממשלה שלפניו חתמה עליהם,ככה זה בדמוקרטיה, קדימה,בוא נראה איך תעוות גם את זה. אבו מאזן וברגע שחבר לחמאס יקבל זין גם מארה"ב ובעצם זה מה שיכריע לרעתו באו"ם. דנידין מה אני מציע,לחכות שיקום מנהיג אמיתי ורציני בצד השני,אני כותב זאת כל הזמן,מישהו כמו סאדאת,מישהו כמו חוסיין. זה יכול לקחת זמן אבל אני אופטימי,מי יודע,אולי תהיה שם מהפכה בכמו בשאר מדינות ערב ועד אז,בשום פנים ואופן לא לעשות במכנסיים,לא לחפש פתרונות קסם של החזרת שטחים בצורה חד צדדית,כבר ראינו איך זה רק קירב את המחבלים לערי ישראל. זה לא מצב אידאלי והעולם ימשיך לנבוח אבל מי שיש לו עיניים ושכל בראש יודע שהפלסטיניאים בחרו ללכת עם הצד הקיצוני והמסוכן לביטחון לא רק ישראל אלא האיזור כולו והרי חמאס היא שלוחה של אירן. דניס גם ערפאת ישב למשא ומתן עם נתניהו,הוא ישב למשא ומתן גם עם שמיר ומתי תבין שאבו מאזן זרק זין גם על אולמרט ועדיין לא הסברת לי למה הוא ברח מהסכם שנתן לו הכל, למה אתה מתחמק מהסבר?
זה היה קרוב מדי לבחירות. למעשה, אולמרט כבר התפטר, ובזמן שחיכינו, עדיין התנהל מו"מ. שיבוא ביבי עכשיו ויאמר לאבו מאזן, בוא נמשיך מאיפה שאתה ואולמרט הפסקתם. בוא ננהל מו"מ לפי אותו מתווה. אני אקפיא את ההתנחלויות ובוא נשב ונדבר עד שיצא עשן לבן. איכשהו, פספסתי את כל הפרק הזה בהיסטוריה של הסכסוך. יכול להיות שזה לא קרה בכלל?
היה מספיק זמן,הוא היה צריך לחתום וזהו,לאחר מכן אי אפשר היה לחזור אחורה,אבל הוא ברח,אפילו לא חזר עם תשובה, נעלם מעל פני השטח,מילא היה חוזר לאולמרט ואומר לו שזה קרוב מדי לבחירות,משהו אבל לא,אפילו לא אמר ביי ביי. אולמרט עדיין מחכה. ביבי הקפיא את ההתנחלויות,אבו מאזן לא הגיע לשבת,משך את הזמן ובכדי לפוצץ עוד הזדמנות. לבוא ולהגיד לאבו מאזן בוא נמשיך מאותה נקודה של מה שאולמרט הציע לו..אין על מה לוותר יותר,מעבר לזה זה גבולות 48 ומדינה דו לאומית, מצטערים,בחיים לא תקבלו את זה. אבו מאזן חבר לארגון טרור. סוף הסיפור. עריכה: דנידין בעוד משפט סתמי,כרגיל.
סטרטפורד, קל להגיד שאני מתחמק ולהתחמק גם בעצמך... אתה לא עונה לגבי המסמכים של וויקיליקס שם אבו מאזן היה מוכן לוותר על ירושלים וכמעט כל הפליטים, או העבודה של הרשות בגדה. אם אתה שואל אותי למה לא היה הסכם עם אולמרט - לדעתי הוא לא שיחק עם הקלפים שלו נכון. במקום ההתעקשות האינפנטילית על מזרח ירושלים, שהיא ממילא לא שלנו ורק תוביל אותנו למדינה דו לאומית, הוא היה צריך לוותר עליה תמורת ויתור של אבו מאזן של זכות השיבה. ככה גם אבו מאזן היה יכול לצאת בסדר בעיני רוב הפלשתינים. אבל לצערי רק בגלל שהשכונות האלה נקראות "מזרח ירושלים" (כשחלק מהן למעשה בכלל לא חלק מהעיר), אנחנו מתעקשים עליהן. מה הקשר לערפאת, הוא היה טרוריסט ונוכל, ראו את זה גם באיך שהרשות היתה מעלימה עין ממחבלים שיוצאים מהגדה וגם בזה שהוא לא היה מוכן להתפשר על כלום. אין מה להשוות בכלל. גאס - שמע, אני באמת לא מתכוון עכשיו לטבוע בהסכמי השלום כדי למצוא את מה שאתה מדבר עליו, הנקודה שלי סה"כ היתה שאם באמת תהיה אפשרות, אז מנהיג מוסלמי כן יכול לבחור ללכת להסכם עם ישראל. כל חוקי הוואקף האלה לא מעניינים אף אחד מהם בת'כלס.
דניס אני באמת מצטער אבל יש לך קושי בלהבין את הדברים, פעם נוספת,למה אבו מאזן לא חתם על מה שמסמכי וויקליקס הראו? לפי המסמכים הוא קיבל את מזרח ירושלים,זה היה מוסכם, הוא קיבל זכות שיבה,זה היה מוסכם, הוא קיבל שטחים,זה היה מוסכם, הוא הסכים והסכים והסכים,קיבל כל מה שביקש אבל לא חתם על זה,למה הוא לא חתם על מה שהוסכם בין הצדדים? אתה מסוגל או לא מסוגל לענות על זה?
כי גם אבו מאזן לא טלית שכולה תכלת, הוא יצא פחדן (לדעתי אם ההסכם היה כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, לא היתה לו סיבה לפחד כי ויתור על מזרח ירושלים היה יכול להירשם כהישג ענק שלו) באותו הרגע, וברור שצריך שניים לרקוד טנגו. אבל עובדתית, אף מנהיג בגדה לא הסכים מעולם לכאלה ויתורים ולא עשה עבודה כל כך רצינית ונחושה בגדה. לדעתי זה גם היה עניין של תזמון וזה היה קצת מוקדם מדי, ובגלל זה אולי במקום במכה לעשות הסכם כל כך רציני, היו צריכים לעשות את זה בתהליך הרבה יותר מחושב. מאז שממשלת ליברמן והסמרטוט שלו ביבי עלו לשלטון, היה ברור שאי אפשר להגיע להסכם כי אפילו להפסיק לטובת מו"מ את הבנייה בהתנחלויות, הממשלה הזו לא היתה מוכנה. ואז מספרים שאין פרטנר, באמת מעניין למה אבו מאזן לא רוצה לשבת עם ממשלת ליברמן למו"מ.
לך תסביר להם את זה. הם עוד בטוחים שליברמן עושה עבודה מעולה בתור שר החוץ, והעיקר שהוא מעמיד לנו את הזיקפה הלאומית כל פעם מחדש, ומעמיד את הגויים האנטישמיים האלה במקום.
דניס, אז הוא לא טלית שכולה תכלת והוא פחדן ולמה אתה חושב שעכשיו כן יש עם מי לדבר? מה השתנה בין אבו מאזן שלפני שנתיים ו3 לעומת היום? איך זה שהכושי יהפוך עורו? עכשיו הוא כן טלית שכולה תכלת? הוא כן אמיץ? האם זה שהוא חבר לחמאס לא מצלצל לך כפעמון אזהרה שרגע,אולי טעית ואבו מאזן שיקר גם אותך? אתה נופל איפה שכל השמאל נופל, אבו מאזן שמדבר אנגלית ואבו מאזן שמדבר ערבית. כשהוא מדבר אנגלית אז הוא מוכן ורוצה וחפץ בהסכם,רק תפסיקו עם ההתנחלויות ויהיה בסדר(ומה זה משנה שבמסמכי וויקליקס ראו שאבו מאזן בעצמו ויתר על מספר גושים) כשהוא מדבר אנגלית אז הוא יושב עם אולמרט ומקבל את כל מה שביקש,ירושלים,זכות השיבה,שטחים, ויש אבו מאזן שמדבר בערבית ושם הוא ממשיך בקו האמיתי,הקיצוני שלו, בערבית הוא גם חבר לחמאס,זו לא המצאה שלי,זו המציאות בשטח. אתה צריך להחליט האם אתה מוכן להמשיך שיעבדו עליך בעיניים או שסוף סוף תהיה מספיק אמיתי עם עצמך ותגיד,טעיתי,אבו מאזן שיקר גם אותי אבל לא עוד. ואתה טועה,ממשלת נתניהו הקפיאה את הבנייה בהתנחלויות למשך כמעט שנה לפי בקשת אובאמה ובכדי להראות שהיא רצינית ורוצה לשבת ליד שולחן המשא ומתן,נחש מי לא הגיע לשבת?! אם לא תדע אתה עלול לגמור כמו דנידין וזה שברח כמו שפן ללונדון,זה שמוכן שאמא שלו תמות והעיקר שהחמאס ינצח.
מה השתנה היום? הממשלה אצלנו. היום גם בצד שלנו אין פרטנר. אתה באמת חושב שהממשלה שלנו יכולה להגיע כיום להסכם כלשהו עם הפלשתינים? שיש שם בכלל רצון שזה יקרה? ממשלת נתניהו אמנם הקפיאה את הבניה בגלל לחץ בינלאומי אבל באמצע המו"מ הם חזרו לבנות. ועזוב עכשיו אם זה כזה עקרוני או לא, זה יריקה בפרצוף של אבו מאזן, זה כל כך מיותר באמצע מו"מ והראה שהרבה יותר חשוב לממשלה לבנות בהתנחלויות מלנסות ולהגיע להסכם, כי היו יכולים לחכות עוד חודשיים עם זה. אבל למה שיחכו, ביבי בא למו"מ במטרה למרוח ולהתחמק, לעשות הכל כדי לא להגיע להסכם. הממשלה שלו תאכל אותו הרי אם הוא יעז לוותר על משהו. אני שואל שוב, אם אבו מאזן הוא שקרן ולא היה לו שום אינטרס לעבוד עם ישראל, איך אתה מסביר את מה שקורה בגדה בשנים האחרונות? הרי הוא יכל בכיף, כמו ערפאת, לדבר מילים יפות כל היום ומאחורי הגב לשלח טרוריסטים בישראל. איך אתה מסביר את זה שהוא ישב עם אולמרט והיה מוכן לוותר על מזרח ירושלים, על כמעט כל הפליטים, הרי הוא יכל כמו הקודמים לו פשוט להגיד שזה לא בא בחשבון וזהו. אפילו לא היו כועסים עליו, כי אף אחד לא ציפה ממנו לויתורים כאלה. עכשיו זה כבר אבוד (לפחות עד שחמאס ופת"ח יסתכסכו שוב), עכשיו הוא כבר באמת לא פרטנר. אתה מצייר את זה כאילו הוא שקרן וכל הזמן רצה להתחבר איתם (שזה לא מסביר את זה שהוא נלחם בהם מלחמת חורמה בשנים האחרונות), אני יודע שזה בגלל שהנסיבות משתנות והוא הרגיש שהוא חייב לבחור באסטרטגיה שונה. אפילו גאס הבין את זה.
לא ידידי טעות בידך. מה שהשתנה זו הטקטיקה.האסטרטגיה נותרה בעינה. על דבר אחד אני מוכן לחתום.אני באמת מאמין שנכון לרגע זה אבו מאזן לא רואה בדרך הטרור.האלימות ואו האינתיפאדה אמצעי להשגת היעדים.אבל היעדים ידידי לא השתנו.מדינה פלסטינית עכשיו. אי הכרה בישראל.ואת שאר העבודה להשאיר לדורות הבאים. זו פחות או יותר תורת השלבים של עראפאת (שאומרת ניקח מה שהיהודים נותנים.נקעקע את הלגטימיות שלהם בעולם)..ובסוף בסוף ע"י הטעיה ורמיה ניקח גם את ישראל כי אנו הערבים יש לנו סבלנות.(עראפת דגל במאבק מזויין.סאלם פיאד ואבו מאזן לא.) החמאס=אומר את אותם הדברים ברמה האסטרטגית אבל בתרגום לטקטיקה הוא מקדש את המאבק המזויין. גם חיזבאללה שתהרוג אותי אם אתה יכול להבין מה הוא רוצה מאיתנו עכשיו אחרי שישראל נסוגה עד לקו הגבול הבינלאומי עם לבנון? אבל שלא תטעה. אלו נבלות ואלו טריפות.שלושתם לא רוצים לתת לך את מה שאתה רוצה ומוכן לתת להם.וזה בכמה שורות כל הסכסוך.