אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. VAR Member

אתה עושה צחוק? אלה היו הבחירות לראש הראשות ב-2005 זה בערך כמו שברק אובאמה יתמודד על התפקיד נגד עמיר פרץ ומירי רגב. בבחירות לפרלמנט הפלסטיני עלה החמאס לשלטון. לא בהפיכה צבאית אלא בבחירות דמוקרטיות.

ובקשר ל"מתון": אולי אתה תסביר קודם כל איך אבו מאזן דחה גם את ההצעה של אולמרט שהיא פחות או יותר מתווה ג'נבה רק עם שינויי שטחים שמאפשרים רציפות טריטוריאלית?

אבו מאזן לעומת חמאס זה כמו ביבי לעומת ליברמן. אותן כוונות רק יותר חכם.

2. מזגן Member

אני מחזיק בדיעה ששום פתרון שמוצא כרגע הוא לא מספיק טוב מבחינתי למדינת ישראל. זה שאין פתרון טוב בשבילנו לא אומר שצריך לקדם פתרונות גרועים ומסוכנים בצורה עיוורת ופרועה. ובטח ובטח שללמוד מהסכמים קודמים לגביי הנפשות הפועלות.
    מה ההיסטריה לקדם איזשהו פתרון כזה או אחר בכזאת דחיפות?! אולי כדאי למשוך את זה הרבה זמן כדי שהתנאים יבשילו בכדי לפתור את הבעיה טוב ובצורה נכונה. ולא תחת איזה היסטרייה ודחיפות לא מוסברת. אני כמובן מדסקס את זה מנקודת האינטרס הישראלי-יהודי לא הפלשטני, להן יש את מי שידאג לאינטרסים שלהן.

3. Emile Zelicky Member

אז מה יהיה עוד כמה שנים? הפלסטינים פתאום יקומו ויעזבו את האדמות שלהם?
    הם לא עשו את זה מ67, למה שיקרה פתאום? פה זה הבית שלהם, פה הם נולדו.

4. מזגן Member

עדיין לא ברור סופית אילו שטחים שייכים למי. חלק מהישראלים מבקשים לוותר על הכל ללא מאבק רק בכדי לרצות גורמים חיצוניים. וחלק תומכים בהתיישבות בשטחי המחלוקת ולא לוותר על השטחים הללו. תודה לאל שהראשונים שדיברתי עליהם מחזיקים באחוזי תמיכה נמוכים ביותר ונמוכים עוד יותר אצל עוכרי ישראל שמקרבנו כגון אופנהיימר וכנופיתו.

נערך לאחרונה ב: ‏6/9/12
  5. מסוטיזם Member

כמובן, פסיכולוגים רבים כבר הביעו את דעתם על הרגשת השליחות האלילית של בעלי הדעות השמאלניות.

עדיף שיהיה סטטוס קוו ולא יקרה כלום מאשר לחתום על חתיכת נייר שתביא בסופו של דבר לאבדון.
    אל תדאג, בדיוק כמו שהפלסטינים לא יקומו וילכו פתאום גם אנחנו לא.

אגב, מידי שנה עוזבים את יהודה והשומרון ועזה כמה עשרות אלפי פלסטינים, תחפש על ההגירה השלילית מהשטחים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏6/9/12
  6. Emile Zelicky Member

נכון עוד לא ברור, אבל יש שטחים שכן ברור, שיהיו שייכים לצד השני, כל שטחי A וB בגדה, המחלוקת היא רק על שטחי C בגלל ההתנחלויות שם.
    מה אופנהיימר כבר עושה? מגיש לבג''ץ על בנייה בשטח פרטי?
    אתה היית רוצה שיבנו אצלך בבית?
    כן זה קצת בעייתי שסוג אחד של תושבים באותו מקום מוכרים כאזרחי המדינה והחלק השני-לא.
    משטר צבאי הוא בעיה, כיוון שאין דין ואין דיין והאנשים שם לא יכולים לחיות את חייהם בצורה נורמלית, דברים כמו אימונים בשטח אזרחי
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4250089,00.html

וגם מקרים כאלה
    http://news.walla.co.il/?w=/2689/2565437

אני מבין שלך לא משנה ממש אם זה ישאר ככה גם עוד 30 שנה, כי אתה ישראלי.
    אבל אני לא הייתי רוצה שהאנשים שם יחיו בצורה כזאת.
    אוסלו היה כישלון, אתה צודק, והפוליטיקאים שלהם אשמים בעיקר במצב של האזרחים שם, ואנחנו צריכים הסכם שיהיה טוב לנו אבל לדעתי הממשלה של ביבי גם לא עושה מספיק כדי לנסות ולהגיע להסדר.

7. מזגן Member

אני לא רואה שום בעיה בהכרה באזרחי מדינת ישראל כאזרחיה ובאי הכרה באלו שלא אזרחיה כלא אזרחיה. למה חסר מסתננים שחיים במדינת ישראל שלא מכירים בהם כאזרחים? איזה שטות.

לא אמרתי שייש בעיה במה שאופנהיימר עושה, מאוד דמוקרטי, רק אנטי ישראלי. עוכר ישראל בצורה הדמוקרטית ביותר שייש. אני רק מודה לקב"ה שאחוז התמיכה שלו הוא ביחס ישיר לIQ של התומכים הזומבים שלו. זה הכל.

ובקיצור אני לא יודע כמה היה מפריע לי אם היו בונים לי בבית כי לא זכיתי לכזה כבוד. אם אתה רוצה להתחיל להתחבט בכתבות לגבי פשעים כאלה ואחרים של הפלשטניסטים ושל מדינת ישראל אז אין לי כח לזה. מה שכן מפריע לי זה חתימת הסכמים עם גופים טרוריסטיים ומנהיגיהם מכחישי השואה קרי כל מיני מוחאמד עבאסים למיניהם. לך אחרי "כשלונות" כמו אוסלו (כשלון, אלפי ישראלים נרצחו כתוצאה מזה, בוא נקרא לזה כשלון, נטאטא את זה מתחת לשולחן ככה יפה ככשלון) אין בעיה לחזור ולהאמין שהעאלק עם הזה, הוא עם שוחר שלום שרק מחכה להזדמנות שבה הוא יוכל להגשים את השלום המיוחל שבפריצתו כולנו נחיה בהרמוניה מושלמת.

וחזרה לעניין ה"עם הפלשתיני", אני מאמין שהלגיטימציה בעולם לקרוא להם בכלל עם מגיעה ממדינות ואנשים שנותנים להם לגיטימציה להקרא עם רק בגלל הרצון להתנגח ולהשמיד את הישות הציונית-יהודית במזרח התיכון. וכשם כאלה שלום איתם הוא לא אופציה. וזאת עובדה היסטורית שאי אפשר להתווכח איתה. גם כשהיינו קרובים מאוד איתם לשלום כאשר ברק היה מוכן לוותר על כמעט הכל גם אז המהלך הזה סוכל. אולי על ידיהם אולי על ידי בעלי השפעה עליהם. עובדה.

8. אלי מתחן Member

רק שהם לא מסתננים. אין לך שום דרך להכחיש את העובדה שנמצאים פה אנשים, שנולדו כאן ואם אין לך שום כוונה להפטר מהם, אתה צריך למצוא פתרון ארוך טווח למעמד שלהם.
    אם מדינת ישראל רוצה לשמור על השטחים, היא חייבת לקבל על עצמה את הדאגה לתושבים שם, אי אפשר להנות מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה. האמת אפשר, זה סותר עקרונות דמוקרטים רבים שהייתי רוצה לחשוב שהמדינה שלנו פועלת לפיהם.

9. מזגן Member

למה צריך? כי אתה אמרת? כי יריב הופנהאיימר אמר? כי פרס אמר? עד עכשיו עקרון דמוקרטי חשוב ביותר שכן מתקיים והוא קיום הבחירות וכתוצאה ממנו נבחרה ממשלה שלא מאמינה שצריך למצוא פתרון בצורה חפוזה פרועה ולקחת סיכונים שאזרחיה כבר לקחו על עצמם עם ממשלה אחרת (קרבנות השלום) וגם אם צריך אז לא בכל מחיר. בטח ובטח שלא במחיר הבטחון של מדינת ישראל ותושביה.

אתם בעצם מציגים בעיה עם הפלטשינים ודורשים פתרון עכשיו! שלום עכשיו! אני טוען שזה מסוכן ושהסטטוס קוו נכון להיות לא כזה רע עם לישראל.

10. אלי מתחן Member

איפה ראית דרישה כזאת? זאת השיטה להכניס לאנשים מילים לפה?
    מדינה דמוקרטית לא בוחרת למי לתת זכויות, כי אז זה לא דמוקרטיה אלא סתם דיקטטורה של חלק מהעם.

11. מזגן Member

זה נאמר כשאלה אם לא שמת לב. ואם חלק אחר של מה שכתבתי על מה שאתה טוען לא נכון תקן אותי. הבנתי אותך לא נכון. יכול להיות בכלל שאתה מסכים איתי. וסתם לא הבנתי אותך נכון.

זאת הגישה שלך לדמוקרטיה יש עוד גישות, ולצערך הן יותר נפוצות בעולם בפועל, מדינה דמוקרטית מחליטה איך היא רואה לנכון להתנהל בכדי להבטיח את בטחון\אינטרס האזרחים שלה כי הרי אזרחיה הם הם הדמוקרטיה בפועל ואין הם שתי ישויות נפרדות כי אם אחת הם. אחרת היא סתם בלוף ששולט עליו המיעוט ואין היא דמוקרטיה בכלל.

12. אלי מתחן Member

אז לפי הגישה שלך, מדינה דמוקרטית (או האזרחים שלה) יכולה לקחת כל קבוצה שהיא רוצה באוכלוסיה, להגיד מהיום אתם כבר לא חלק מהאזרחים שלנו, ולכן אין לנו שום חובה לתת לכם את הזכויות שלכם. זה לא דמוקרטיה ידידי.

13. מזגן Member

זה לא הומאני אבל במסגרת דמוקרטיה אדמניסטראטיבית זה דמוקרטי כל עוד זה מקובל על הרוב. זה לא עולה בקנה אחד עם עקרונות דמוקרטיים וגם לא מוסרי אבל איזו מדינה כיום מתנהלת בצורה עקבית וקרובה לעקרונות הדמוקרטיים? מה גם שבמקרה המדוסקס אנחנו לא דנים בשלילת זכויות אלא אי מתן שוויון זכויות לאנשים שהם לא אזרחי מדינת ישראל. גם סטודנטים בינלאומיים בקנדה הם לא שווי זכויות, לא מגיע להם שום הטבה והן תחת עין בוחנת של הממשל וכל טעות קטנה יכולה להביא לסילוקם מקנדה, אז עכשיו קנדה לא מדינה דמוקרטית?

ומנגד שאלה. לשלול את החופש או אפילו את החיים של אזרח זה דמוקרטי?

14. FelaKaT Member

http://rotter.net/User_files/forum/5049e9574cb5750b.Xxx

15. Emile Zelicky Member

אני מצטער אבל הכרעת הרוב, הוא רק אחד מעקרונות הדמוקרטיה, יש גם זכויות אדם ואזרח שהן עקרון לא פחות חשוב.