אבו מאזן כל עוד הוא בממשלת אחדות עם חמאס הוא לא פרטנר. זה ברור. במו"מ עם אולמרט פורסם בוויקיליקס שהוא היה מוכן לויתורים, העבודה של הרשות בגדה מדברת בעד עצמה - אני חושב שהוא כן יכל להיות פרטנר אבל אנחנו פיספסנו את זה בגלל ממשלה מטומטמת וקיצונית. אז עכשיו הוא בחר באסטרטגיה אחרת. מצרים, הרשות... המצב מידרדר מרגע לרגע. אבל בואו נמשיך בדרכינו ונקווה שהכל יהיה בסדר, העיקר לא חס וחלילה לנסות ולהגיע להסכמים עם אויבינו...
מסכים עם דניס. חמאס הוא לא פרטנר, אבל איזה סוג של פיתרון זה לקבור את הראש בחול ולהגיד כל הזמן אין פרטנר? במצב הזה אנחנו יכולים בקלות להביא על עצמנו את המדינה הדו לאומית (אם ההכרזה של הפלסטינים לא תקבל תמיכה, אולי הרע מכל עוד יגיע). אבו מאזן אכן עשה עבודה יוצאת מן הכלל בגדה אבל השארנו אותו לבדו במערכה. עכשיו לקראת רגע היסטורי לעם שלו, הוא בחר ללכת להכרזה בספטמבר שהוא מאחד את העם שלו. אולי זה שהשארנו אותו לבד החליש אותו ואולי אלו חמאס שהרגישו חלשים בגלל המצור והיו צריכים יותר את האחדות, אבל הרבה לא מנבאים עתיד מבטיח לאחדות הזאת. הפערים בניהם מאוד גדולים.
דניס "במו"מ עם אולמרט פורסם בוויקיליקס שהוא היה מוכן לויתורים, העבודה של הרשות בגדה מדברת בעד עצמה - אני חושב שהוא כן יכל להיות פרטנר אבל אנחנו פיספסנו את זה בגלל ממשלה מטומטמת וקיצונית. אז עכשיו הוא בחר באסטרטגיה אחרת" אבו מאזן התעלם מההצעות שאולמרט הציע לו ונעלם מהשטח וכשיכול היה לחתום על הסכם ועוד לפני שקמה ממשלת נתניהו,איך תסביר את זה? אבו מאזן סירב לשבת לדבר במשך כל חודשי הקפאת ההתנחלויות,איך תסביר את זה? אבו מאזן מסרב להכיר בישראל כמדינת היהודים,איך תסביר את זה? אבו מאזן אינו מוכן לוותר על זכות השיבה,איך תסביר את זה? אבו מאזן בחר ללכת עם החמאס ואתה ממשיך להאשים את הממשלה המטומטמת והקיצונית של ישראל.... ומיד אחריך,דנידין ממשיך לשאול את השאלות הלא נכונות. לא כואב לכם הראש מלדפוק אותו פעם אחר פעם בקיר?
ישראל איחרה את הרכבת. הפלשתינים התייאשו והלכו על מדינה בדרך של האו"ם. ממשלת ישראל, שלא תבוא בטענות לאף אחד אלא לעצמה, כי היא מביאה על עצמה אסון. היא יכלה, בדרך של מו"מ כנה, להגיע להסדרים על זכות השיבה, הסדרי ביטחון וכו'. אבל בסוף היא צריכה להסתדר עם מה שהפלשתינים ייתנו לה(איך שגלגל מסתובב לו...). מה שקורה עכשיו ברפיח, ייקרה בהמשך גם בגדה. עכשיו המצרים מאפשרים פתיחת מעברי רפיח, וישראל לא יכולה לעשות כלום בנידון. למה? כי ישראל היא לא גורם שנמצא על ציר פילדלפי. זה גבול משותף בין עזה למצרים. אבל, חשוב לי להדגיש, זה הרע במיעוטו עבור ישראל מה שקורה עכשיו בפילדלפי. אם ישראל היתה נשארת, אני אפילו לא רוצה לחשוב על מה שהיה קורה שם. בכל מקרה, רק ישראל אשמה. אם ישראל היתה מתעקשת על מו"מ על מנת לסיים את הסכסוך, זה היה קורה. ישראל פשוט לא רוצה. ההתנחלויות נוחות לה, ומי רוצה להתעסק עם המתנחלים האלה עכשיו? הם יכולים להיות מסוכנים כמו החמאס, אם הם רק ירצו.
נו טל אתה מקטין את הראש, אנחנו מכירים את כל הפוליטיקות האלו של המנהיגים. פת"ח כבר ממזמן בחדרי חדרים ויתרו על זכות השיבה ואפילו על חלקים בירושלים ואפילו חמאס מוכנים להכיר בגבולות 67. תפסיק לדבוק לעניין זכות השיבה ולמה המנהיגים אומרים לתקשורת, כי בשטח אין ספק שהקווים ברורים. גם עניין ההכרה זה לא בעיה, הכרה במדינת היהודים כן, במדינה יהודית אין סיכוי. זה היה רק גימיק. שימו לב שהיסטורית ככל שאנחנו מושכים את הזמן, אנחנו רק מפסידים יותר ויותר. בשנות ה-90 יכלנו לגמור את הסיפור עם אחוז התנחלויות הרבה יותר גבוה. ככל שהמצב מחמיר אנחנו נשארים עם פחות ופחות והצד השני מריר יותר. מצידי גם בלי הסכם, במקרה הכי רע, לעשות קו גבול ולהנציח את המדינה היהודית. זאת הסכנה הקיומית העיקרית וזה האינטרס הישראלי מספר 1.
דנידין במילים עדינות,תפסיק לזיין את השכל ולשקר לעצמך, הם לא ויתרו על כלום! תסביר לי גם אתה למה הם לא חתמו על ההסכם עם אולמרט שהציע להם הכל, תן לי סיבה הגיונית אחת! כמה פעמים אתה יכול להאשים את ישראל במצב,כמה? כמה ראשי ממשלות התחלפו פה ואף אחד לא רצה באמת לסיים את העניין? אתה באמת חושב שאבו מאזן הלך לשבת עם החמאס שטבח באנשים שלו לפני 3 שנים ורק בגלל ממשלת ישראל? קדימה,תן תשובה עם הראש בקיר.
הממשלה של אולמרט היתה על סף בחירות. הפלשתינים לא היו יכולים לסכן את המעמד שלהם עבור משהו שאולי ייתבצע, ובצדק, כי נתניהו לא היה מקיים את ההסכם. וכן, בגלל שישראל לא ישבה עם אבו מאזן, הוא הלך לאופציה השנייה, הנוחה יותר בעבורו, של ללכת לאו"ם ולקבל תממיכה מהאו"ם בהקמת המדינה הפלסטינית. ועל מנת שזה יקרה, הם צריכים לאחד את השורות.
יש הרבה סיבות שאפשר לחשוב עליהן למה אבו מאזן הלך לחמאס. זה יכול להיות איחוד השורות לקראת הקרב הגדול ביותר ביהסוטוריה של העם הפלסטיני לקראת ההכרזה על מדינה בספטמבר. זה יכול להיות בגלל שהשארנו את הפת"ח לבד בחזית במלחמה נגד חמאס ולא עשינו נסיון אמיתי לחזק את אבו מאזן ולהפגש עימו (ביבי מתחמק). בוא אני אזרום איתך לקו שלך שאלו הפלסטינים שמתחמקים מהסכם. מה אתה מציע לעשות כדי שעוד 20 שנה הגדה ומעבר לה לא תיהיה עם רוב ערבי פה בארץ? אתה לא חושב שיהיה נכון גם בלי הסכם ובלי שום דיבור עם אבו מאזן פשוט לקחת את הדברים לידיים שלנו וליצור קו גבול שיפתור את הסכנה הדמוגרפית אחת ולתמיד וינציח את קיומה של מדינת ישראל?
טוב למען האמת לא ציפיתי שתגדילו ראש ותנסו להבין באמת מה קורה מתחת לפני השטח. ועל זה אמרו הגשש החיוור:"אם הטפשות הייתה מחלה כואבת........". ההסכם הזה בין פתח לחמאס הוא ברית של אינטרסים.הם ממש אבל ממש לא התאהבו פתאום האחד בשני. הם בפחד נוראי שמהפכת היסמין תגיע גם אליהם.מאחר והציבור הפלסטיני דרש אחדות בהפגנות ובפייסבוק במימדים הולכים וגואים.הם פשוט נתנו לו את אשר ביקש. למען הסר ספק ושיהיה ברור ואם צריך מקדח עם כוס יהלום בכדי לפתוח לכם את עצם הגולגולת שיכנסו הדברים אז תקנו אחד כזה....אבו מאזן מעולם ולעולם לא יכל/רצה לחתום על הסכם שלום גם תמורת כל הטריטוריה עד לגבולות 67 כולל ריבונות מלאה על ירושלים.אף פעם ולעולם לא... אין אף ערבי באיזור שיחתום על הסכם כזה ולא יסומן/ירצח ע"י שליחי האחים המוסלמים. למה?כי על פי הקוראן שטחי ארץ ישראל הם אדמת קודש שייכות לוואקף...ואין לאף אחד זכות לוותר אפילו על גרגר. בקיצור...הכל אחיזת עיניים הכל תרמית.ואם אפשר לקבל מדינה ברמאות דרך הונאת כל העולם ואחותו מבלי לתת כלום בתמורה אז למה לא?
אני ממש לא מתפלא שאבו מאזן סירב לשבת ולדבר עם ממשלה שראש הממשלה בה הוא ביבי, שר החוץ ליברמן, שר הפנים אלי ישי... אה כן, ותוך כדי מו"מ הממשלה הזו מתעקשת סתם, בקטע של פרינציפ, להמשיך ולבנות בהתנחלויות. "אבו מאזן לא מוכן להכיר בישראל כמדינת היהודים" - זה כמובן שקר, הוא לא מוכן להכיר בישראל כמדינה יהודית, זה משהו אחר לגמרי. לא הסכימו לוותר על זכות השיבה... http://www.mako.co.il/news-military/israel...9984bd21004.htm מעולם לא היה כזה פרטנר לישראל בגדה. מעולם. מנגנון שאשכרה אוכף שם את החוק ונלחם בטרוריסטים, ועובד בשיתוף פעולה עם צה"ל. תודה לביבי. גאס - לפי מה שאתה אומר, לא ברור איך ירדן ומצרים חתמו איתנו על הסכם שלום... הרי זו בגידה בערכי האיסלאם.
אם תקרא ותעיין היטב בהסכמי השלום תקבל את התשובה לבד...אני כבר לא מוציא עבורכם בשמאל הטיפש את הערמונים מן האש. (מבטיח לך שתמצא אם תתאמץ). ללא שום קשר. בחיי הפרטיים אני תמיד מושך בחוטים. אני תמיד יוזם את המהלכים. ... מאחר והגעתי למסקנה שהשמאל הטיפש מונע מאינטרסים.השמאל הטיפש מקבל שכר ואתנן זונות מהאיחוד האירופי ומקרן פורד.מאחר והשמאל הטיפש מגייס את התקשורת ומערכת המשפט לתועלתו בגלל אותם אינטרסים אני מכריז על השמאל הטיפש כ:"פרסונה נון גראטה". ממש לא חשוב לי כמה ימשיכו להלשין. ממש לא חשוב לי כמה ימשיכו לחבל בבני עמם. ממש לא חשוב לי כמה ימשיכו לסייע לאוייב... אנו הימין השפוי.אנו הרוב.אנחנו נכתיב בסופו של יום מה יקרה פה.
כן מירו, אתה בא ומדבר איתנו כאן בפורום, אנשים שלא שייכים בשום צורה ודרך לאלו שעומדים במעברים ומפגינים נגד ישראל ומפנה אלינו את האשמות. דרך יפה לברוח מדיון.
להזכיר לך מי רצח את רבין? יש גם כאלו שלא רוצים שלום בכל צד. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx