זו בדיחה אפילו לנסות להעלות הצעה כזאת כאן, כשבכלל אסור לך להגיד כאן נכבה בקול רם, בלי שיישפטו אותך. אם ילמדו את הערבים והיהודים על הנראטיב של האחר, ועל הסיבה שהם נמצאים כאן, אולי תהיה הבנה וסימפתיה למצבו של האחר, ולא יילחמו פה אחד בשני עד קץ הדורות. אבל עם ממשלה גזענית ופאשיסטית כזאת, אני לא רואה שום סיכוי שזה ייקרה.
בכוונה לא הזכרתי את המילה נכבה, משום שלא בא לי להבעיר פה דיון שמן הסתם יירד לפסים אישיים עם רמת הדיון שמתנהלת "באקטואליה" כל הזמן. אם זה לא היה ברור, חלק מתולדות הערבים מבחינתי זה הנכבה. אבל אין מה לעשות, הכרה בנכבה כמאורע היסטורי שקרה לערבים לא עושה טוב לשמה של מדינת ישראל, וחוץ מזה רוב הישראלים לא מכירים בנכבה משום שרק למדו על מעשי "גבורה" של היהודים ב-48.
עזוב אותם. תתעלם מהם. כשאין להם תגובה נורמלית, הם ירדו לפסים אישיים. זה מה שהם למדו מהמנהיג הרוחני שלהם, מלך הספינים והדמגוגיה, בנימין נתניהו. כשאין לך משהו רע להגיד על המוצר, תגיד משהו רע על מי שמוכר אותו.
בוא לא נשכח שהנכבה החלה לאחר שהערבים הם אלה שפתחו במלחמה נגד ישראל ולאחר הכרזת העצמאות! הקריאה של היהודים לעבר הערבים כי לא יאונה להם כל רע וקדימה,נחיה כשכנים טובים ולפי תוכנית החלוקה של האו"ם לא עזרה! מי שברח חשב שהוא יחזור במהרה ולאחר שמדינות ערב השכנות יחסלו את הקומץ היהודי, "מצטערים" שהיינו חזקים יותר. ללמוד את ההיסטוריה של כולם זה נהדר אבל בתנאי שגם הצד השני עושה זאת, וכמו שזה נראה בשטח,את הזכויות של היהודים על ארץ ישראל זה לא כל-כך מעניין את הצד השני. אבל לעזעזל עם ההיסטוריה,כבר הוכחנו פעם אחר פעם שאנחנו מוכנים להכיר בצד שני,מוכנים להחזיר והחזרנו שטחים אבל איפה ההכרה בנו?בזכות שלנו היהודים לחיות פה בשלום? הבחור מלונדון מזכיר לי את מלכות היופי שכנשאלות על מה היו עושות למען העולם הן אומרות שתפעלנה למען שלום עולמי, הרדידות היא אותה רדידות. מי שלא מבין את המשוואה הפשוטה של חמאס = איראן ימשיך לקשקש באוויר על שלום ואחווה. מי שלא מסוגל לראות את המציאות ואת הבחירה של אבו מאזן שהולך לקיצון וכנגד ישראל ובדיוק כמו שארדואן הלך לכיוון האירני אז על אותו המטבע הוא עיוור או כסיל. החמאס הוא בקושי איום? אמר מי שברח ללונדון,בינתיים תושבי הדרום הם אלה שסופגים טילים על הראש כבר שנים. להגיע להסכם עם עזה אבל כשבעזה לא שולט ארגון טרור אלא רשות שמכירה בישראל,שרוצה לחיות בשלום עם ישראל ולא כזו שמצהירה מעל כל במה על חיסול מדינת ישראל, לא זו שמתחמשת כל הזמן ולקראת המערכה הבאה, לא זו שממומנת ע"י אירן. אבו מאזן לטעמי כבש בהצלחה עוד שער עצמי כששילב ידיים עם ארגון הטרור, עכשיו גם לכל העולם והאו"ם שמום יהיה קשה לבלוע את הגלולה המשותפת הזו,בטח לארה"ב. אבו מאזן נעלם לאולמרט כשזה הציע לו את הכל,הפלסטינאים בעצמם מודים בזה, הפלסטינאים ולא רק אנשי החמאס מדברים על שלעולם לא יכירו בישראל, ממשיכים לברבר על זכות השיבה,אפילו אובאמה קבע שהם יכולים לשכוח מזה אבל זה ברור כשמש,אלו הכל תירוצים. אבל תמיד יהיו את המטומטמים שימשיכו להצביע על ביבי או כל ראש ממשלה אחר בישראל כאשמים. מדינת אפרטהייד,גזענות,כל הסיסמאות אבל מה לעשות,המציאות מראה מי הולך לצד מי, אבו מאזן עם הנייה ובעיניים עצומות אחרי אחמינגהאד.
להצביע לביבי תמיד טמטום, אבל לאו דוקא בגלל המצע הבטחוני\מדיני. יותר בכיוון של החברתי\כלכלי, והנה לראיה מחיר הדלק שוב עולה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4061643,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4061787,00.html גם שמעון פרס ואפילו הגברת ציפורה לבני מבינים מה ש"מלכות היופי" לא מסוגלות לקלוט מרוב רדידות.
היה לי על זה וויכוח אתמול עם מישהו. הטענות לשופטים פה לא כ"כ מוצדקות. משפטים מוכרעים ע"י ראיות וכל עוד אין ראיה ששניהם באו לבן אדם בכוונה תחילה להרוג אותו, עפ"י החוק הם לא יכולים להאשים אותם ברצח, אלא אם יפעילו את שיקול הדעת האישי מה שבמקרה של המשפט לא הצדיק את זה כנראה... אז כן, אני מקווה מאד שבכלא יאנסו את שני הערבים המסריחים האלה בתחת ולא יקבלו זכויות אדם בסיסיות כמו אוכל ושתייה ויעברו התעללויות ע"י הסוהרים, אבל עפ"י החוק הנוכחי אני לא חושב שהשופטים טעו פה.
בדיוק. אשמת השופטים פה היא אפסית, כי לפי מה ששמעתי היום ברדיו ממספר מומחי משפט הבעיתיות היא בחוק, לא באופן הפירוש שלו ע"י השופט. כי אין מה לעשות, שורה תחתונה צריכים ללכת לי מה שהחוק מורה. הרי אל יכול להיות מצב שבו שופט פוסק ע"פ שיקול דעת בלבד ובלי קו מנחה כזה או אחר. השופטים פה לא אשמים, וגם לא מערכת המשפט, אלא הרשות המחוקקת = הכנסת. ----------------------------------- ובמעבר חד, רב - השקרנים ממשיך בשלו. כמובן שהעולם הצבוע ימשיך להאמין: http://news.walla.co.il/?w=/2/1818890
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx העיקר שהשמאלנים ומרבית העולם ימשיכו להאשים את ישראל ולא לראות את השקרים שמסתירים את הפנאטיות של הצד השני.
נחמד לראות שגם בשמאל יש צדדים שפויים שמבינים את הסכנה של החמאס: http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/236/169...1&cat=404&loc=1 תמיד אמרתי שברק הוא הצד היותר שפוי בשמאל. לא רציתי אותו כראש ממשלה אבל אם תשאלו אותי אני מעדיף אותו למשל על ליצנים כמו ליבני, אולמרט ודומיהם. הוציא הצהרה מדויקת של מה שממשלת ישראל ואזרחיה צריכים לחשוב על הברית-חמאס-פתאח-איראן החדשה.
ברק הוא לא שמאל. עכשיו הוא גם לא במפלגת שמאל בכלל. דרך אגב, גם לבני מתנגדת בתוקף למו"מ עם החמאס. תצמד לעובדות ולא לשקרים שמספרים לך.
ברק בכל שנותיו בפוליטיקה היה חלק מהשמאל. עד לא מזמן בעבודה. היה שר מטעמה, היה ראש ממשלה מטעמה. בבקשה אל תנסה לבלבל את קהל הקוראים לפי איך שנוח לך. אגב, זה שפרש מהעבודה ממש לא מצביע על כך שהוא כבר לא קשור לשמאל יותר. ועדיין אני לא מסכים עם הגישה והרעיונות של השמאל ועדיין גם כשהיה בעבודה טענתי שהוא מהיותר שפויים שם. ב
ברק אולי היה חלק מהשמאל, אבל אני לא חושב שיש הרבה אנשים שמגדירים את עצמם כשמאלניים ומזדהים עם הדעות שלו. זה שהוא היה בעבודה, זה כי זאת היתה קרקע נוחה לאופורטוניסט כמוהו לטפס משם.
תשמע, קודם כל למה להוסיף אולי. הוא היה בשמאל. ותתפלא הרבה מאוד שמאלנים הזדהו איתו ועם דעותיו. לא סתם עמד בראש המפלגה הרבה שנים, הצליח להיות ראש ממשלה מטעמה. כנראה שיש גם שמאלנים שחושבים אחרת ממך. אחרת אני מתכוון שלא הולכים אחרי הדיעות של ד"ר אחמד טיבי, ביילין ושות'.
הדעות של השמאלנים הן שונות. לא כולנו הולכים אחרי רבנים שאומרים לנו מה להצביע ואיך לחשוב. הפערים בין הדעות של יוסי ביילין לבין של אחמד טיבי הם עצומים. חבל שאתה סתם זורק קלישאות ולא באמת בוחן את העובדות. תראה הסיבה שאתה מעריך את אהוד ברק זה לא למרות שהוא שמאלני, אלא בגלל שהוא ימני. אגב, נראה אחרי הבחירות אם ברק יעבור את אחוז החסימה, טוב? או שהוא יחליט להצטרף לליכוד בכלל. נראה.