אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

1. סטפן שאלוי Member

וכאן אתה לדעתי לא צודק:

ישנו מעין ארנק-אלקטרוני, ושמו "רב-קו" אותו ניתן להטעין בכל אוטובוס, כך שאתה לא צריך להתעסק כלל עם כסף מזומן, לא שטרות ולא מטבעות.

המיגרעה הגדולה כאן היא בכך שהכרטיס מופק אישית לאדם מסויים, מכיל את הפרטים האישיים שלו, ובעצם מאפשר ל"אח-הגדול" ( במקרה זה חברות התחבורה ), לדעת את הרגלי הנסיעה של אותו אזרח, ובעצם לפלוש לפרטיותו.

2. אלי מתחן Member

כן רק שהכרטיס הזה לא מסונכרן בין דן ואגד, ואתה משלם נסיעות מראש. בעצם מה שאתה מקבל זה כרטיסיה מגנטית ולא ארנק אלקטרוני. נתעלם לרגע מהעובדה שאחרי כל פעם שאתה נוסע זה מוציא לך נייר, כמו כרטיס רגיל מה שלא עוצר את הבזבוז, ונתייחס רק לשימושיות. אם אני רוצה לסוע מתל אביב לירושלים, אני צריך לשלם במזומן 3 פעמים, גם בירושלים, גם בין עירוני וגם בת"א.
    טעינה של 50 שקל בירושלים לא עוזרת לי אם אני צריך לסוע בעיר אחרת או בקו שמתומחר בצורה שונה.

3. סטפן שאלוי Member

הרב-קו אמור לפעול בכל חברות האוטובוסים בארץ. האם זה כבר בתוקף? אינני יודע.

נייר הוא חייב להוציא לך מהקופה-האלקטרונית, הן לביקורת, והן לצורכי-מס לנוסע ( החזר הוצאות בעבודה ).

זה מקומם לראות על סיפה של שנת 2012 שהדברים אינם עובדים עדיין.

לרב-קו ישנה בעיה אחרת, אבטחתית/כספית, אולם אינני רוצה לפרט אותה, כדי לא לעודד מעשי נוכלות.

לגבי הסובסידיה האדירה שהזכרת בפוסט קודם:

הסובסידיה בנויה בשיטת COST-PLUS, כלומר עלות ההפעלה של האוטובוס משולמת במלואה ע"י הממשלה גם אם האוטובוס ריק, למעט הנהג.

4. StevieG Member

בלונדון הרי משתמשים בכרטיס אוייסטר, שהוא מעין כרטיס אלקטרוני שתקף גם למערכת האוטובוסים וגם לגם לרכבת התחתית. בתחנות הטיוב ובקיוסקים אפשר להטעין אותו בשירות עצמי או עם קופאי ואפשר להשתמש גם בקרדיט/דביט קארד וגם במזומן. כשאתה מכניס כסף לכרטיס, אתה מקבל קבלה, ועל זה אפשר לקבל החזרי נסיעות. שמה יש גם סכום מקסימלי שמחייבים אותך ליום עבור שימוש בתחבורה הציבורית.אם אתה נוסע ביום בנסיעות שעולות כ7 פאונד בסה"כ שאר הנסיעות במשך היום יהיו חינם, והן בלתי מוגבלות.

לגבי ביקורת הכרטיסים, המבקר משתמש באמצעי אלקטרוני לראות האם העברת את הכרטיס בכניסה.

5. אלי מתחן Member

אתה לא יכול להכנס לאיזור של הרכבת בלי להעביר את הכרטיס, המקום מלא באנשים אין לך ברירה אלא לשלם.
    הרב קו פועל עם הכל, אבל בנפרד. 50 ש"ח בירושלים יקנו לי 50 ש"ח של נסיעות בירושלים, לא 50 ש"ח לנסיעות בכל בארץ.
    יש מספיק פתרונות אפקטיביים כדי שלא כל כרטיס שעובר יצטרך נייר.

בהונג קונג (מצטער, זה פשוט הדוגמא היחידה שאני מכיר) כרטיס האוקטופוס יכול לשמש אותך גם במקדונלדס ו7 eleven. הכרטיס עובד גם כשהוא בתוך הארנק, ככה שלא צריך להוציא אותו לפני נסיעות או טעינה. אתה טוען אותו בכסף, וכל נסיעה משלמת על עצמה, לא כמו בארץ שאתה קונה מראש את הנסיעות. גם בסין ואני מניח שבכל עיר שבה יש רשת תחבורה ציבורית נורמלית יש את אותו דבר בדיוק.

6. vasisualy Member

אני לא משווה - דווקא רציתי לראות את ההשווה.
    כתבתי לגבי מוסקבה כי בדיוק לא מזמן חבר סיפר לי כמה לוקח לו להגיע לעבודה ולחזור ממנה. לפי דבריו - זה זמן מקובל שם.
    לפני 20 שנה כאשר גרתי בריגה, זמן נסיה הכולל (מהבית עד העבודה) עד שעה וחצי לכיוון אחד נחשב כבסדר גמור. לי אישית להגיע לעבודה עם הסעות של המפעל לקח כ-45 דקות עד שעה לכיוון אחד, ובתחבורה ציבורית - בערך פי 2.

7. StevieG Member

8. אלי מתחן Member

מה זה משנה כבר, זה לא שהיחסים שלנו איתם הם על בסיס נחמדות.
    יש להן אינטרסים שקצת יותר עמוקים מאשר לחיצת יד פורמלית פה ושם.

9. סטפן שאלוי Member

הידיעה הזו לא שווה בכלל התייחסות: היא עוד מאמר הסתה באולמרטון ע"י כתב החצר המהולל אטילה ההוני.

10. מזגן Member

סטיבי אתה יכול להיות רגוע. אין לך מה לדאוג.

ברגע שקראתי מי כתב את הכתבה סגרתי את החלון כי זה בזבוז של הזמן שלי לקרוא כתבות של ה"עיתונאי" הזה.

11. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אומנם התחלנו לגעת בזה בדיון האוף טופיק אבל הנה מחירי הסיגריות המעודכנות החל מחודש הבא:

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/396778_223031097772379_195552677186888_482879_1864838421_n.Xxx

12. Bensh Member

כוס אמק המדינה המזוינת הזאת

13. StevieG Member

הדבר היחיד שהיה טוב במדינה המחורבנת הזאת, מחירי הסיגריות הנמוכים, הלך. נקסט 23? אני זוכר שהוא עלה לי 11. ווינסטון 25? חראות. הם לא מעשנים סיגריות, הם מעשנים סיגרים. אני מתערב שמחירי הסיגרים יירדו. כ"כ מנותקים, תעבי בצע, עושקים, גנבים.

14. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש אלף ואחד דברים מזיקים שאנשים צורכים בנוסף לסיגריות, למה דווקא על זה מעלים את המסים?
    אני אמנם לא מעשן סיגריות ולא נרגילה, אבל אין היגיון במחירים של הסיגריות, איפה הימים שבהם קניתי לדוד שלי קופסת טיים ב-6 שקלים?

15. Lebron Member

נקסט לא עולה 16?

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 1, אורחים: 20)

1. NoToRacism